-38-
Rengör glaslocket, innerskålen, serveringsskeden och mätkoppen enligt underhållsinstruktionerna.
ANVÄNDA DIN CROCK-POT
™
RISKOKARE
Dinflerfunktionsriskokareinkluderarenbehändigochanvändbarsauté-funktionsomgördetmöjligt
att sautera/bryna lök, vitlök och/eller andra ingredienser i olja före kokning. Du kan välja att koka ris
eller andra måltider direkt utan att sautera, men denna extrafunktion ger dig fler alternativ när du
förbereder dina favoritrecept.
SAUTÉ-FUNKTION
Denna funktion är utformad för att ge dig kontroll när du sauterar/bryner och måste kontrolleras
manuellt enligt följande:
1. Ta bort locket och placera mat i skålen.
2. Anslutnätsladdentilletteluttagochtryckengångpåknappenförsautering(SautéOn/Off)”
”
för att aktivera funktionen.
3. Flerfunktionsriskokaren värmer upp innerskålen och sauterar maten i den.
4. Denna funktion kräver noggrann övervakning och måste kontrolleras manuellt. När sautering är
klartstängerduavfunktionengenomatttryckaengångpåknappenförsautering(SautéOn/Off)
”
”.
VIKTIGT: Du måste stänga av sauteringsfunktionen manuellt innan du kokar ris.
OBS! Använd inte en metallsked för att röra om i maten i innerskålen eftersom det kan skada
ytbeläggningen, vilket kan påverka apparatens prestanda i det långa loppet.
AUTOMATISK KOKFUNKTION
Om du vill sautera/bryna innan du kokar ris eller andra ingredienser ska du hänvisa till avsnittet om
sauté-funktionen.Närduärklarmedattsauteraingrediensernaskaduföljainstruktionernanedan.
Du kan även använda den automatiskt kokfunktionen utan att sautera ingredienser genom att följa
dessa enkla instruktioner.
1. Kontrollera att apparaten är urkopplad.
2. Mät ut önskad mängd okokt ris med mätkoppen (5,41 oz/160 ml) som medföljer.
3. En kopp okokt ris blir cirka två koppar kokt ris. Max. 7 koppar (41 oz/1,2 l) okokt ris för modellen
CKCPRC6038-060. Max. 10 koppar (61 oz/1,8 l) okokt ris för modellen CKCPRC6039-060.
Max. 12 koppar (74 oz/2,2 l) okokt ris för modellen CKCPRC6040-060. Tillsätt ris i innerskålen.
4. Använd mätkoppen för att tillsätta rätt mängd vatten för riset i innerskålen (tillsätt 1-1/2 koppar
vatten för varje kopp [5,41 oz/160 ml] okokt ris).
OBS! Du kanske måste justera mängden vatten beroende på vilken sorts ris du kokar och hur
fuktigt du vill ha det. Tillsätt lite mer vatten för klibbigt ris. Använd lite mindre vatten för fluffigare
ris. Tillsätt mer vatten om du kokar brunt ris. Du kanske även måste justera mängden vatten
genom att tillsätta mer vatten om du kokar ris på hög höjd.
5. Ställ innerskålen i riskokaren. Kontrollera att innerskålen har direkt kontakt med värmeplattan
genom att vända den från höger till vänster tills den sitter ordentligt på plats. Täck med locket.
NÄR DU ANVÄNDER AUTOMATISKT KOKLÄGE SKA DU INTE ANVÄNDA ENHETEN UTAN
LOCK. ÅNGA GENERERAS VID ANVÄNDNING. ANVÄND HÅLLARE OM LOCKET ÄR
VARMT.
6. Koppla in nätsladden i ett eluttag. Aktivera riskokaren genom att trycka ned strömbrytaren (On).
Kontrollera att signallampan för kokning (orange) är tänd.
VIKTIGT: Om du använder sauteringsfunktionen måste du stänga av funktionen manuellt innan
du kokar ris.
7. Rör om i riset efter 15 minuter. Lyft och ta försiktigt bort locket för att undvika skållning och låt
vattnet droppa ned i innerskålen. Använd serveringsskeden eller ett annat långt handhållet föremål
för att röra om i riset. Efter blandning ska innerskålen täckas med locket.
INNAN DU ANVÄNDER DIN CROCK-POT
™
RISKOKARE