Robert Bosch Hausgeräte GmbH 33
Montera tillsatser
för nudlar
Sätt förlängningen till valsen
på köttkvarnens vals, så att
valsens naturliga form fort-
sätter på ett jämnt sätt.
Sätt in önskad tillsats i konen
och fäst den med låsringen
till pastatillsatsen.
Obs:
Öppningarna i tillsatsen
för bandnudlar måste stå lodräta
så att nudlarna inte klibbar ihop.
Sätt in konen i köttkvarnen
och fäst den med låsringen
till köttkvarnen.
Sätt stickkontakten i väggut-
taget.
Bearbeta degen
Slå på apparaten:
Soppnudlar – läge
7
, skär
i korta bitar
andra nudlar – läge
5
Fyll på degen långsamt.
Skär av nudlarna direkt vid
pastatillsatsen med en vass
kniv.
Tips:
Om du strör lite mjöl över
nudlarna när de kommer ut så
klibbar de inte fast vid varandra!
Koka nudlarna
I mycket vatten med salt i och en
droppe matolja tillsatt, koktiden
blir kortast direkt efter bearbet-
ning.
Små nudlar (t.ex. tagliatelle):
1minut
Stora nudlar (t.ex. rigatoni):
6–7 minuter
Kontrollera i varje fall om nudlar-
na är färdiga (tuggmotstånd –
”al dente”). Avsluta med att spola
av dem i hett eller kallt vatten.
Tillsats för degplattor
(lasagne, fyllda pasta-
kuddar)
Deg till lasagne
Grundrecept:
500 g vetemjöl typ 405 eller
ytterst finmalet vetemjöl
5 ägg
Bearbeta alla ingredienser
ca 3–5 minuter i läge
3
.
Degen måste vara slät
och fast.
Maximal mängd:
1,5x ggr grundreceptet (ca
1150 g deg) eller 1000 g mjöl
Montera tillsatser för deg-
plattor
Sätt in tillsatsen för deg-
plattor (lasagne) i köttkvar-
nen och fäst den med lås-
ringen till köttkvarnen.
Bearbeta degen
Lägg en bomullshandduk,
skärbräda av trä eller smör-
papper under utloppsöpp-
ningen – nudlarna klibbar
ihop sig på underlagen
av plast eller porslin.