elektronisk hastighetssensor
Hushållsassistenten är utrustad med en elektronisk
hastighetssensor som är utformad att bibehålla
hastigheten under olika belastningar, som när deg
knådas eller när ägg vispas ner i en kaksmet. Du
kan därför höra variationer i hastigheten under
bearbetningen då mixern justeras enligt belastning
och hastighet. Det är normalt.
bq
matberedare (om sådan
medföljer)
A
stöt
B
matarrör
C
lock
D
knivblad
E
skål med drivaxel
F
grov skiva för skivning/rivning
G
fin skiva för skivning/rivning
H
extra fin skiva för rivning
I
avtagbar drivaxel
att använda matberedaren
1 Ta av locket på kraftuttaget genom att vrida det
moturs och lyfta av det
bl
.
2 Montera skålen
E
på uttaget
2
med handtaget åt
höger och vrid medurs tills det låser i position
bm
.
3 Sätt på knivbladet eller den avtagbara axeln med
önskat tillbehör.
Obs: Den avtagbara drivaxeln
I
skall
endast monteras när skivorna eller
citruspressen används.
l
Montera alltid skålen och tillbehör på kraftuttaget
innan du lägger i ingredienserna.
4 Sätt på locket
bn
– kontrollera att toppen på
knivbladen/drivaxeln placeras i mitten av locket.
l
Använd inte locket till att reglera
matberedare. Använd alltid hastighets-
eller pulsreglaget.
5 Sätt i stickkontakten. Välj hastighet (se tabell med
rekommenderade hastigheter).
l
Matberedaren startar inte om skålen
eller locket inte är rätt monterat i
låsmekanismen. Kontrollera att matarröret
och skålens handtag är riktade framåt.
l
Använd puls
P
för att köra med korta stötar.
Pulsen är igång så länge reglaget hålls i läget.
6 Utför ovanstående procedur i omvänd ordning för
att ta av lock, tillbehör och skål.
l
Stäng alltid av och dra ut stickkontakten
innan locket tas av.
viktigt
l
Matberedaren lämpar sig inte för att krossa eller
mala kaffebönor eller för att omvandla strösocker till
finare socker.
l
När mandelessens eller smakämne tillsätts i smet
undvik kontakt med plast eftersom dessa kan
missfärgas permanent.
l
Bearbeta inte varma ingredienser.
knivblad
D
Knivbladen är det mest användbara av tillbehören.
Längden på bearbetningen avgör vilken konsistens
som uppnås.
För grövre konsistens använd pulsreglaget.
Använd knivbladen för att göra kakor och pajdeg,
hacka rått och kokt kött, grönsaker, nötter, pastej,
dipsåser samt till att purea soppor och för att göra
ströbröd från kex och bröd.
tips
l
Skär livsmedel som kött, bröd, grönsaker i ungefär
2 cm stora kuber innan de bearbetas.
l
Kex ska brytas i bitar och tillsättas genom
matarröret när maskinen är igång.
l
Använd matfett skuret i 2 cm stora kuber direkt
från kylskåpet till pajdeg.
l
Var försiktig så att råvarorna inte bearbetas för
länge.
l
Använd inte knivbladen till att bearbeta
tunga livsmedel som exempelvis bröddeg.
l
Använd inte knivbladen till att hacka is eller andra
hårda livsmedel som kryddor eftersom dessa kan
skada tillbehöret.
skivor för skivning och rivning
att använda skivorna
vändbara skivor för skivning och rivning -
tjock
F
, tunn
G
Använd rivningssidan för ost, morötter, potatis och
likande råvaror.
Använd skivningssidan för ost, morötter, potatis,
kål, gurka, rödbetor och lök.
extra fin skiva för rivning
H
River parmesanost och potatis till tyska
potatisknödel.
att använda skärskivor
1 Montera skålen på kraftenheten. Sätt på den
avtagbara drivaxeln.
142