Läs bruksanvisningen och spara den. Om du lämnar vidare apparaten, låt bruksanvisningen följa
med. Ta bort allt förpackningsmaterial.
A VIKTIGA SKYDDSÅTGÄRDER
Följ allmänna säkerhetsföreskrifter, däribland följande:
1 Denna apparat får bara användas av ansvarig vuxen person eller under överinseende av
ansvarig vuxen person. Håll apparaten utom räckhåll för barn.
2 Lägg inte ned apparaten i vätska, använd den inte i badrum, nära vatten eller utomhus.
3 Alla delar av grillen blir mer eller mindre heta, så vidrör dem inte direkt – använd
grillvantar eller en ihopvikt handduk.
4 Bröd, olja och andra ingredienser kan brinna – använd inte grillen i närheten av en
gardin eller annat brännbart material och håll den under uppsikt när den används.
5 Ställ apparaten på en fast, jämn och värmetålig yta.
6 Se till att sladden inte hänger ned så att man kan snubbla på den eller snärja in sig i den.
7 Vira inte in ingredienserna i plast-/aluminiumfolie eller plastpåsar vid grillningen – det förstör
grillen och det utgör en brandfara.
8 Tillaga alla kött- och äderfäprodukter, även styckade och malda delar, tills köttsaften tränger
igenom. Tillaga fisk tills köttet är fast.
9 Dra ut nätsladden när grillen inte används.
10 Använd inte grillen för något annat ändamål än det avsedda.
11 Apparaten får inte användas med hjälp av en extern timer eller något ärrkontrollsystem.
12 Använd inte apparaten om den är skadad eller fungerar dåligt.
13 Om sladden är skadad måste den ersättas av tillverkaren, serviceombud eller någon med
liknande kompetens för att undvika skaderisker.
endast för hushållsbruk
U FÖRE FÖRSTA ANVÄNDNINGEN
•Torka av grillplattorna med en fuktig trasa.
C FÖRBEREDELSE
1 Placera droppbrickan mitt under grillens framsida så att allt spill fångas upp.
2 Öppna grillen, smörj grillplattorna med lite matlagningsolja eller smör och stäng sedan
grillen.
, Använd inte fettsnålt matfett i grillen – det kan brinna.
C FÖRVÄRMA
3 Sätt stickproppen i väggkontakten.
4 Signallampan tänds och kommer sedan att omväxlande tändas och släckas allteftersom
termostaten stabiliseras.
C LÄGGA MATEN I GRILLEN
5 Öppna grillen när signallampan har släckts – använd en grillvante.
6 Lägg maten på bottenplattan – använd en stekspade eller en tång, inte fingrarna.
7 Använd ingenting av metall och inte heller något vasst föremål – beläggningen kan repas.
8 Stäng grillen.
9 Gångjärnen är anpassade till att klara ingredienser av olika storlek och form.
10 Grillningen blir jämnare om grillplattorna är så parallella som möjligt.
11 Vänta tills maten är genomgrillad.
TA MATEN FRÅN GRILLEN
12 Kontrollera grillningen och utöka grilltiden vid behov.
13 Ta maten från grillen med ett redskap av trä eller plast.