Bauknecht 045 311 80 Användarguide

Kategori
Mixer / matberedare tillbehör
Typ
Användarguide
57
INNEHÅLLSFÖRTECKNING S
INSTALLATION
SIDAN
58
ELEKTRISK ANSLUTNING
SIDAN
59
INNAN UGNEN ANVÄNDS
SIDAN
60
MILJÖRÅD
SIDAN
60
FÖRSIKTIGHETSÅTGÄRDER OCH ALLMÄNNA
ANVISNINGAR
SIDAN
60
UGNENS TILLBEHÖR
SIDAN
61
MATLAGNINGSÖVERSIKT
SIDAN
62
RENGÖRING AV UGNEN OCH DESS TILLBEHÖR
SIDAN
63
FELSÖKNING
SIDAN
64
SERVICE
SIDAN
65
58
Teknisk information till installatören
Efter att du har tagit av emballaget från
ugnen och innan du gör anslutningarna
placerar du ugnen på underredet i
styrenskum så att den inte blir skadad.
Försök inte lyfta ugnen med hjälp av
handtaget. Lyft vid sidorna, såsom visas på
bilden (se pilen).
Kontrollera att enheten inte skadats under
transport.
Ungens och köksenhetens dimensioner
framgår av motstående bild.
Köksenheterna som kommer i kontakt med
ugnen måste vara värmeresistenta (min 80°C).
Gör den elektriska anslutningen mellan
hällen och ugnen (se avsnittet “Elektrisk
anslutning”).
Installera ugnen i utrymmet. Lyft vid sidorna
och se till att trådarna i elsladden inte fastnar
någonstans.
För korrekt ventilation följer du anvisningarna
om ventilationsöppningar som visas på
bilden (minst 500 x 80 mm, eller
motsvarande). Se också till att det blir en
luftspalt på minst 5 mm mellan ugnens
översida och den nedre kanten på
bänkskivan. Detta utrymme får inte upptas
av skenor eller andra föremål.
Förankra ugnen vid köksenheten med hjälp
av skruvar (
A
) enligt anvisningarna.
INSTALLATION
59
Varning: gör inte anslutningen inte till
elnätet innan du är klar med anslutningen
av ugnen och hällen.
Försäkra dig om att enheterna installeras
och ansluts till elnätet av en behörig
fackman i överensstämmelse med
tillverkarens anvisningar och med
gällande föreskrifter.
Installatören ansvarar för att ugnens
elektriska anslutning är korrekt utförd
under iakttagande av gällande
säkerhetsföreskrifter.
Ugnen ska anslutas till elnätet med hjälp
av en all-polig frånskiljare med minst 3
mm avstånd mellan kontakterna.
Enligt lag är det obligatoriskt att jorda
enheten.
Använd inte adaptrar eller
förlängningssladdar.
När ugnen har installerats ska det inte
vara möjligt att komma åt de elektriska
komponenterna.
Se det separata produktbladet som levereras tillsammans med kökshällen.
Elektrisk anslutning mellan olika
hällmodeller och ugnen
Observera:
Bilderna föreställer höger sida av
ugnen, sedd uppifrån av en betraktare som står
framför ugnsluckan.
Sätt klämma B i det första hålet i
anslutningsblocket C, från vänster räknat
(se bild).
Anslut hällens jordledare (D) till ugnen (E)
enligt illustrationen.
Montera motsvarande vred i
kontrollpanelens list.
..
INSTALLATION
ELEKTRISK ANSLUTNING
B
C
B
C
B
C
Häll med 4 gasbrännare: vredens placering på
häll med reglage på fronten
Häll med 3 gasbrännare / 1 elektrisk snabbplatta:
vredens placering på häll med reglage på fronten
Glaskeramikhäll: vredens placering på häll med
reglage på fronten
Glaskeramikhäll: (med 2 dubbelkokzoner):
vredens placering på häll med reglage på fronten
60
För att få mesta möjliga utbyte av din nya ugn
ska du läsa anvisningarna noggrant och
förvara dem på lättillgänglig plats för framtida
behov.
Avlägsna skydden i papp och den skyddande
plastfolien.
Ta ut tillbehören ur ugnen, värm upp den till
200°C och låt den stå på i cirka en timme för
att lukten av det skyddande fettet och
isoleringsmaterialen ska försvinna. Låt
fönstret stå öppet under tiden.
1. Emballage
Förpackningsmaterialet kan återvinnas till
100% vilket framgår av
återvinningssymbolen ( ).
2. Enheter
Enheterna är tillverkade av material som kan
återvinnas. Om du bestämmer dig för att
skrota dina enheter ska du följa gällande
föreskrifter för sophantering. Skär av
elsladdarna så att enheterna inte kan
anslutas till elnätet.
.
Skilj ugnen från elnätet innan någon typ av
underhållsarbete utförs.
Låt inte barn vistas i närheten av ugnen när
den är i funktion.
Reparationer och ändringar på ugnen får
endast göras av behörig fackman.
Försäkra dig om att elsladdar till andra
elektriska apparater som står i närheten av
ugnen inte kommer i kontakt med de varma
delarna och att de inte fastnar i ugnsluckan.
Använd grytlappar eller grytvantar för att ta ut
bakplåtarna och tillbehören när ugnen är varm.
Täck inte ugnens botten med
aluminiumfolie.
Placera inte brännbara material i ugnen - det
föreligger brandrisk om ugnen sätts på
oavsiktligt.
Förklaring om överensstämmelse
Dessa enheter är avsedda att komma i
kontakt med livsmedel och är tillverkade i
överensstämmelse med direktiv
89/109/EEC.
Dessa enheter är endast avsedda att användas
för matlagning. All annan typ av användning av
enheterna (till exempel för rumsuppvärmning)
är olämplig och kan vara farlig.
Dessa enheter designas, tillverkas och
marknadsförs i överensstämmelse med:
Säkerhetskraven i lågspänningsdirektiv
73/23/EEC.
Skyddskraven i EMC-direktiv 89/336/EEC.
Kraven i direktiv 93/68/EEC.
INNAN UGNEN ANVÄNDS
MILJÖRÅD
FÖRSIKTIGHETSÅTGÄRDER OCH ALLMÄNNA
ANVISNINGAR
61
Vilka tillbehör som medföljer vid leverans beror på
modell (se det separata produktbladet).
Droppbricka
Droppbrickan är avsedd att samla upp fettstänk och
matpartiklar och ska för detta ändamål placeras under
gallret. Den kan också användas som långpanna för
att laga till kött, kyckling och fisk, med eller utan
grönsaker. När den används som droppbricka under
gallret kan du hälla lite vatten på botten för att undvika
fettstänk och matos.
Bakplåt
För kak-, maräng- och pizzabak.
Galler
Gallret kan användas för att grilla mat eller som stöd
för bakplåtar, kakformar och matlagningskärl. Det kan
placeras på vilken som helst av ugnsfalsarna.
Katalytisk panel (beroende på modell)
De katalytiska panelerna har en porös beklädnad som
absorberar fettstänk. Vi rekommenderar att du kör ett
automatisk rengöringsprogram när du har lagat
speciellt fet mat.
1.
För att rengöra ugnen värmer du den till 200°C när
den är tom och låter den stå på i cirka en timme.
2.
Efter rengöringsprogrammet, när har svalnat,
använder du en fuktig trasa för att torka bort
matrester om så krävs.
Använd inte rengöringsmedel - risk för skador på
den katalytiska emaljbeklädnaden.
Stekspett (beroende på modell)
Använd stekspettet enligt beskrivningen i relevant
avsnitt i det separata produktbladet.
Grillset (beroende på modell)
Gallret kan användas i två olika lägen. I läge (1) är det
1 cm närmare värmeelementet än i läge (2).
.
UGNENS TILLBEHÖR
62
OBS! Ugnens funktioner beror på modell: se det separata produktbladet.
OBS! Angivna koktider och temperaturer är att uppfatta som riktlinjer. Ugnsfunktionerna är
beroende av modellen. Vi hänvisar till det separata produktbladet.
MATLAGNINGSÖVERSIKT
Livsmedel Statisk funktion Fläktfunktion Bakelser
Temp.
°C
Fals,
nedifrån
räknat
Koktid
(Minuter)
Temp.
°C
Fals,
nedifrån
räknat
Koktid
(Minuter)
Temp.
°C
Fals,
nedifrån
räknat
Koktid
(Minuter)
Kött
Lamm (1,5 kg) 220 2 80-90 200 2 75-85 180 2 70-80
Killing (1,5 kg) 220 2 80-90 200 2 75-85 180 2 70-80
Fårkött (1,5 kg) 220 2 80-90 200 2 75-85 180 2 70-80
Kalvkött (1,5 kg) 220 2 80-90 200 2 75-85 175 2 70-80
Oxkött (1 kg) 220 2 70-80 200 2 65-75 175 2 60-70
Svinkött (1 kg) 220 2 70-80 200 2 65-75 175 2 60-70
Kanin (1,5 kg) 220 2 80-90 200 3 75-85 180 2 70-80
Kyckling (1 kg) 220 2 65-75 200 2 60-70 200 2 55-65
Kalkon (3 kg) 220 2 140-160 200 2 130-150 180 2 120-140
Gås (2 kg) 220 2 100-120 200 2 90-100 200 2 85-95
Anka (1,5 kg) 220 2 80-90 200 2 75-85 200 2 70-80
Fisk (cirka 1 kg)
Gädda 200 2 45-55 180 2 40-50 170 2 40-50
Abborre 200 2 45-55 180 2 40-50 170 2 40-50
Lax 200 2 45-55 180 2 40-50 170 2 40-50
Tonfisk 200 2 45-55 180 2 40-50 170 2 40-50
Forell 200 2 45-55 180 3 40-50 170 2 40-50
Fisk stekta skivor
(1 kg)
Svärdfisk 200 2 45-55 180 3 35-45 170 2 30-40
Tonfisk 200 2 40-50 180 3 35-45 170 2 30-40
Lax 200 2 40-50 180 3 35-45 170 2 30-40
Torsk 200 2 40-50 180 3 35-45 170 2 30-40
Filé 200 2 40-50 180 3 30-35 170 2 30-40
Grönsaker
Fyllda paprikor 200 2 40-50 180 2 40-50 170 2 45-55
Fyllda tomater 200 2 60-70 180 3 55-65 180 2 50-60
Bakad potatis 200 2 60-70 200 3 55-65 190 2 55-65
Gratäng 200 2 70-80 200 3 65-75 190 2 60-70
Efterrätter, osv.
Tårtor 160 2 35-45 150 3 30-40 150 2 40-50
Tårtor med fyllning
(frukt - ost)
180 2 40-50 160 3 45-55 160 2 45-55
Fruktkakor 180 2 40-50 160 3 45-55 170 2 40-50
Äppelstrudel 200 2 45-55 190 3 45-50 180 2 45-55
Småkakor 180 2 30-40 150 1-3 25-35 140 2-4 20-30
Mördeg till bakelser 180 2 30-35 170 2-3 30-40 170 2-4 30-35
Pajer 180 2 50-60 160 3 45-55 170 2 50-60
Bröd 250 2 50-60 220 2 50-60 220 2 50-60
Pizza 250 2 20-30 250 1-3 30-40 250 2 20-30
Lasagne 220 2 35-45 200 3 35-45 190 2 35-45
Vol-au-vents 225 2 15-20 200 1-3 15-20 190 2-4 15-20
Suffléer 200 2 40-50 180 2 45-55 180 2 40-50
63
OBS! Angivna koktider och temperaturer är att uppfatta som riktlinjer. Ugnsfunktionerna är
beroende av modellen. Vi hänvisar till det separata produktbladet.
När du har avslutat matlagningen väntar du
tills har svalnat och rengör den sedan för att
hindra att rester bränns fast.
Om matresterna har bränts fast använder du
ett speciellt ugnsrengöringsmedel och följer
tillverkarens anvisningar som finns på
förpackningen.
Rengör ugnens utsida med en svamp och
varmt vatten.
Använd inte slipmedel eller stålull.
Använd flytande rengöringsmedel för att
rengöra glaset i ugnsluckan.
Diska tillbehören i diskmaskinen eller i
diskhon och använd ugnsrengöringsmedel.
När ugnen har stått på länge och när du
samtidigt använder mer än en fals för
matlagningen (speciellt för mat med hög
vattenhalt såsom pizza och fyllda grönsaker)
kan det bildas kondens på insidan av luckans
tätningslist. När ugnen har svalnat torkar du
upp kondensen med en trasa eller svamp
.
MATLAGNINGSÖVERSIKT
Livsmedel Grill Grill - Fläkt
Temp. °C
Fals,
nedifrån
räknat
Koktid
(Minuter)
Temp. °C
Fals,
nedifrån
räknat
Koktid
(Minuter)
Biffstek 250 4 20-30 225 3 30-40
Kotletter 250 4 15-20 225 3 20-40
Korvar 250 4 20-30 225 3 30-40
Fläskkotlett 250 4 20-30 225 3 30-40
Fisk 225 4 15-25 220 3 20-30
Kycklingklubba 225 4 15-25 200 3 25-35
Kebab 225 4 20-30 200 3 35-45
Revbensspjäll 225 4 30-40 200 3 40-50
Kycklinghalvor 225 3 35-45 200 3 40-50
Hel kyckling - - - 200 3 60-70
Stek (svin, ox, kalv) (ca 1 kg) - - - 175 2 90-100
Anka - - - 180 2 90-120
Lammlägg ---200280-90
Rostbiff ---200250-60
RENGÖRING AV UGNEN OCH DESS TILLBEHÖR
64
Att ta bort ugnsluckan (för rengöring)
1.
Öppna ugnsluckan.
2.
Skjut gångjärnens hakar (
A
) framåt.
3.
Lyft gångjärnens hakar så att de bringas i
angrepp och ta sedan av luckan.
4. Varning: Se till att gångjärnens hakar inte
lossnar medan du rengör ugnen.
5.
Sätt tillbaka ugnsluckan. Följ anvisningarna
ovan i omvänd ordning.
Att fälla ner grillelementet för att rengöra
ugnens tak (beroende på modell).
Rengör inte ugnen förrän den har svalnat.
1.
För att kunna rengöra ugnen drar du ut
grillelementet och sänker det så långt det går.
2.
Rengör ugnstaket och sätt tillbaka
grillelementet i dess vanliga läge.
Att byta ugnslampa
1.
Skilj ugnen från elnätet.
2.
Skruva ur lampskyddet.
3.
Byt lampa (se OBS!).
4.
Sätt tillbaka lampskyddet.
5.
Anslut ugnen till elnätet igen.
Att byta lampan på sidan (beroende på modell)
1.
Skilj ugnen från elnätet.
2.
Ta bort gallret på vänster sida.
3.
Använd en skruvmejsel för att bända upp
lampskyddet.
4.
Byt lampa (se OBS!).
5.
Sätt tillbaka lampskyddet och tryck det mot
ugnsväggen så att det klickar på plats.
6.
Sätt tillbaka sidogallret.
7.
Anslut ugnen till elnätet igen.
OBS!
Används endast 25 W 230 V lampor, typ E-14,
T300°C, som finns att få hos Service.
.
Ugnen fungerar inte
Stäng av och slå sedan på ugnen igen för att
se om problemet kvarstår.
Kontrollera att strömmen kommer fram.
Står ugnens funktionsväljare i läge 0 ?
Kontrollera att du har ställt in rätt temperatur
och valt rätt funktion.
Om meddelandet AV visas på den
elektroniska programmerarens display,
trycker du in en av tangenterna (beroende på
modell) för att återställa ugnen och ställer
sedan klockan.
Försäkra dig om att den mekaniska
programmeraren (beroende på modell)
står på .
RENGÖRING AV UGNEN OCH DESS TILLBEHÖR
FELSÖKNING
65
Innan du kontaktar Service:
1.
Försök lösa problemet på egen hand
(se Felsökning).
2.
Stäng av enheten och starta den igen för att se om
felet kvarstår.
Om felet kvarstår efter dessa kontroller kontaktar
du närmaste serviceinrättning.
Var vänlig uppge:
Vilken typ av fel det rör sig om (kort beskrivning).
Exakt typ och modell
Servicenumret, som står efter ordet Service på
typskylten som sitter till höger inuti ugnen
(syns när ungsluckan är öppen). Servicenumret
finns också i garantihäftet.
Fullständig adress och telefonnummer.
SERVICE
  • Page 1 1
  • Page 2 2
  • Page 3 3
  • Page 4 4
  • Page 5 5
  • Page 6 6
  • Page 7 7
  • Page 8 8
  • Page 9 9

Bauknecht 045 311 80 Användarguide

Kategori
Mixer / matberedare tillbehör
Typ
Användarguide