19810-56

Russell Hobbs 19810-56, 155370, 19810 Användarmanual

  • Hej! Jag är en AI-chatbot som är tränad för att hjälpa dig med Russell Hobbs 19810-56 Användarmanual. Jag har redan gått igenom dokumentet och kan ge dig klara och enkla svar.
Bedienungsanleitung 2
mode d’emploi 6
instructies 9
istruzioni per l’uso 12
instrucciones 15
instruções 18
brugsanvisning 21
bruksanvisning (Svenska) 24
bruksanvisning (Norsk) 27
käytohjeet 30
инструкции (Русский) 33
pokyny (Čeština) 36
pokyny (Slovenčina) 39
instrukcja 42
upute 45
navodila 48
οδηγίε 51
utasítások 54
talimatlar 57
instrucţiuni 60
инструкции (Български) 63
instructions 66
71
24
Läs bruksanvisningen och spara den för framtida bruk. Låt bruksanvisningen följa med om du
överlåter apparaten. Ta bort allt förpackningsmaterial före användning.
A VIKTIGA SKYDDSÅTGÄRDER
Följ allmänna säkerhetsföreskrifter, däribland följande:
1 Denna apparat får bara användas av ansvarig vuxen person eller under överinseende av
ansvarig vuxen person. Håll apparaten utom räckhåll för barn.
2 Använd bara detta tillbehör tillsammans med produktnummer 18553-56.
3 ll händerna borta från knivbladen – de är vassa.
4 Använd inte fingrarna eller knivar till att föra ingredienserna genom
inmatningsröret – endast inmataren ska användas.
5 Använd inte apparaten för några andra ändamål än sådana som beskrivs i denna
bruksanvisning.
6 Låt inte motorn gå mer än 10 minuter i taget, den kan bli överhettad. Slå sedan av och vänta
minst 10 minuter innan den används igen.
7 Dra ur sladden till apparaten före montering eller borttagning av tillbehör.
8 Använd inte apparaten om den är skadad eller fungerar dåligt.
endast för hushållsbruk
C MONTERING
1 Skjut in axeln i tillbehörets huvudenhet.
2 Axelns längre, bakre del ska sticka ut ungefär 14 mm från huvudenhetens bakre del.
3 Sätt knivbladet på axelns kortare, främre del.
4 Den platta sidan av knivbladet ska vara vänd mot hålskivan.
5 Sätt på önskad hålskiva.
6 Skåran på hålskivans sid ska passas in över flänsen inne i huvudenhetens främre del.
7 Montera låsringen på huvudenhetens främre del och dra åt den för hand.
8 Dra inte åt för hårt, det kan skada gängorna.
9 Stäng av apparaten() och dra ur sladden.
10 Öppna skyddslocket (fram).
11 Tryck ned spärrhaken och håll den nedtryckt.
12 Skjut in huvudenhetens bakre del i apparatens främre drivhjul.
13 Vrid på den så att axelns bakre del passas in i drivhjulet.
14 Vrid därefter huvudenheten tills inmatningsröret står rakt upp.
15 Släpp upp spärrhaken – den ska passa in i hålet under huvudenhetens bakre del.
16 Sätt in tratten i inmatningsröret.
17 Sätt på locket till inmataren och för ned inmataren i inmatningsröret.
18 Ställ skålen under köttkvarnen för att samla upp köttfärsen.
19 Skålen har också en annan funktion – den kan vändas upp och ned och fungera som lock till
tratten.
C MALNING
20 Skär köttet i strimlor på ungefär 25 mm och lägg dem i tratten.
21 Sätt stickproppen i väggkontakten.
22 Välj hastighet 4 eller högre.
23 Ta ut inmataren och tillsätt ingredienserna genom inmatningsröret.
24 Sätt tillbaka inmataren och använd den till att försiktigt föra ingredienserna genom
inmatningsröret.
25 Avsluta gärna med att mala några brödsmulor genom kvarnen för att rensa hålskivan.
26 Stäng av apparaten() och dra ur sladden.
25
C VILKEN HÅLSKIVA?
27 Använd hålskivan för finmalning när du vill mala köttfärs till köttbullar. Man kan ock
använda den till att göra tunna citrusskal.
28 Om man önskar en extrafin malning för till exempel korv eller paté kan man mala köttet två
gånger.
29 Använd hålskivan för grovmalning när du vill mala köttfärs till hamburgare.
30 I alla andra fall kan du använda valfri hålskiva.
C SPRITSMUNSTYCKE
31 Sätt fast munstycket utan knivbladet.
32 Skjut mallskivan genom munstyckets främre del, håll i mallskivan när munstycket sätts på
plats och vrid fast låsringen.
33 För den önskade mallen till mitten av munstycket.
34 När deglängderna har matats ut på arbetsbordet kan man forma dem till cirklar, kvadrater
eller trianglar efter eget önskemål.
35 Tryck in degen med lätt hand så att deglängderna håller ihop för den slutliga utformningen.
C DEMONTERING
36 Stäng av apparaten() och dra ur sladden.
37 Tryck ned spärrhaken och för ut huvudenheten från det främre drivhjulet.
38 Stäng skyddslocket fram.
39 Ta bort tratten från inmatningsröret.
40 Skruva av låsringen (använd ringnyckeln om låsringen sitter hårt).
41 Lägg ned huvudenheten på arbetsbordet.
42 Håll fast huvudenheten med en hand och dra ut axelns bakre del med den andra handen.
43 Sätt fast hörnet på ringnyckelns handtag bakom den första gängan på axeln och dra ut axeln
från huvudenheten.
44 Använd en sked för att lossa skiva och knivblad från axeln.
C SKÖTSEL OCH UNDERHÅLL
45 Rengör hålen i skivan med hjälp av en cocktailpinne eller en tandpetare.
46 Diska allting med diskmedel i varmt vatten, skölj och torka.
C BLOCKERING
47 Köttsenor och brosk kan blockera knivbladet.
48 Stäng av apparaten() och dra ur sladden.
49 Gå till punkt 37. Ta bort tillbehöret, rengör det och börja om.
, Kött som har tagits bort från skivan kan läggas tillbaka i inmatningsröret.
recept på småkakor
t = tesked (5 ml) g = gram f = ägg, litet (upp till 53 g)
bruksanvisning (Svenska)
bilder
1 huvudenhet (bakre del)
2 axel (bakre del)
3 hål
4 skyddslock (fram)
5 spärrhake
6 skåra `
7 platt `
8 lock `
9 inmatare `
10 tratt `
11 inmatningsrör
12 huvudenhet
13 ringnyckel
14 låsring
15 hålskiva (finmalning) `
16 hålskiva (grovmalning) `
17 spritsmunstycke `
18 mallskiva `
19 knivblad `
20 axel
21 tätning
22 fläns
23 skål `
` säkerhetsbrytare diskmaskin
26
mandelkakor
125g smör/margarin
40g mald mandel
50g strösocker
½ t bakpulver
250g vanligt vetemjöl
citronessens (kan uteslutas)
1 f
Lägg smör och socker i en skål. Vispa poröst 1-2 minuter (medelhastighet). Vispa ägget/äggen
Rör ned övriga ingredienser.
vanliga småkakor
150g smör/margarin
300g vanligt vetemjöl
1 f
citronessens (kan uteslutas)
150g strösocker
Lägg smör och socker i en skål. Vispa poröst 1-2 minuter (medelhastighet). Vispa ägget/äggen
Rör ned övriga ingredienser.
chokladkakor
150g vanligt vetemjöl
25g kakaopulver
200g strösocker
2 f
125g smör/margarin
Lägg smör och socker i en skål. Vispa poröst 1-2 minuter (medelhastighet). Vispa ägget/äggen
Rör ned övriga ingredienser.
utbakning
Spritsa ut degen genom kakspritsen. Forma småkakor. Lägg dem på ett bakplåtspapper. Baka i
förvärmd ugn vid 200°C (6-10 minuter).
1/72