25
sv
Visp
Sätt motordelen på överdelen och vrid
den medurs.
Sätt in nätstickkontakten.
Håll fast motordelen och minihackaren
och starta apparaten.
Släpp startknappen efter bearbetningen.
Ta ut nätstickkontakten.
Efter arbetet/Rengöring
Ta av motordelen från överdelen.
Vrid överdelen moturs och ta av den
från minihackaren.
Fatta kniven i plasthandtaget och ta ut
den.
Rengör alla delar omedelbart efter
användningen. X Figur E
Varning!
Sänk aldrig ned minihackarens överdel i
vatten och rengör den inte under rinnande
vatten eller i diskmaskin.
Överdelen får bara torkas av med en
fuktig trasa.
Rengör övriga tillbehör med diskvatten
och en mjuk trasa eller svamp eller
maskindiska dem. Använd en borste för
att rengöra knivarna.
Receptexempel:
Honungskaka med äpplen
Honungs-/äppelblandning (CNHR15):
– 130 g skogshonung (5 °C)
– 30 g äpplen i tärningar (11 mm)
Lägg ingredienserna i minihackaren och
mixa i 2 sekunder.
Honungs-/äppelblandning (CNHR12C):
– 110 g skogshonung (5 °C)
– 30 g äpplen i tärningar (11 mm)
Lägg ingredienserna i minihackaren och
mixa i 2 sekunder.
Kaka:
– 3 ägg
– 60 g smör
– 100 g vetemjöl (typ 405)
– 60 g malda valnötter
– 1 tsk kanel
– 2 paket vanillinsocker
– 1 tsk bakpulver
– 1 äpple
Separera äggen.
Vispa äggvitorna till hårt skum.
Vispa äggulorna tillsammans med
vanillinsockret och tillsätt sedan
det mjuka smöret och honungs-/
äppelblandningen.
Blanda mjöl, malda valnötter, kanel
och bakpulver i en separat skål. Tillsätt
det till de fuktiga ingredienserna och
rör ned det. Blanda försiktigt ned
äggviteskummet med en spatel.
Lägg bakplåtspapper i en brödform
(35 x 11 cm) och häll i den förberedda
blandningen.
Skala äpplet och skär det i skivor.
Fördela äppelskivorna över kakan.
Förvärm ugnen till 180 °C och grädda
kakan i 30 minuter.
Visp
X Figur A
5 Drivaxel
6 Visp
Om vispen inte ingår i leveransen
kan du beställa den från kundtjänsten
(beställningsnummer 00750665).
Viktigt!
Drivaxeln och vispen får bara sättas på och
tas bort när apparaten står stilla.
Användning
För vispning av vispgrädde, äggvitor och
mjölkskum av varm (max. 70 °C) och kall
mjölk (max. 8 °C) och för tillredning av såser
och desserter.