6
Ställ espressobryggaren på
värmekällan. Espressomaskinen
är lämplig för användning på ke
-
ramiska spishällar och elektriska
spisplattor. Modell 10617 är dess
-
utom lämplig för induktionshällar.
VIKTIGT: Ska ej användas på
gasspis.
7
Ta av espressobryggaren
från spisen så fort kaet har
bryggts klart och allt vatten har
stigit upp i den övre delen (C).
VIKTIGT: Ta endast tag i plastde
-
larna på espressobryggaren när
den är varm.
Inte lämplig för extrakt eller örtte.
RENGÖRING OCH SKÖTSEL
•
Vänta tills espressobryggaren
har svalnat innan du rengör
den.
•
Använd endast vatten vid ren-
göring. Använd inte skurmedel
eller stålull, då det repar ytan.
•
Rengör stigrörets (B) insida
regelbundet.
•
Kontrollera regelbundet
kaetratten (F) och tätningen
(E). Byt ut dessa delar om de
visar tecken på förslitning
eller skador. Använd endast
originaldelar.
•
Kontrollera då och då att skivsi-
len (D) inte är igensatt. Rengör i
detta fall med en nål.
•
Skruva inte ihop espressobryg-
garen när den är våt. Förvara
delarna löst.
Läs noga igenom dessa
anvisningar innan du använder
enheten för första gången.
Behåll dessa användarinstruk-
tioner för framtida referens.
BRYGGA ESPRESSO
Kontrollera att alla inre delar
finns och är korrekt monterade
innan du använder produkten.
VIKTIGT: Innan du använder
espressobryggaren för första
gången, rengör samtliga tillbehör
och stigröret med varmt vatten.
1
Kontrollera att espressobryg-
garen är kall och öppna den genom
att hålla fast vattenbehållaren (I)
med en hand och vrida överdelen
(C) motsols med den andra.
2
Ta bort kaetratten (F) och
fyll vattenbehållaren (I) till linjen
(G) under säkerhetsventilen (H)
med friskt vatten.
TIPS: Vi rekommenderar dig att
använda friskt, mjukt vatten.
Vatten som innehåller mycket kalk
eller salter påverkar kaets arom.
VIKTIGT: Använd inte
espressobryggaren med tom
vattenbehållare (I) eller med
varmt vatten för att påskynda
kaebryggningen.
3
Sätt kaetratten (F) i vatten-
behållaren (I).
4
Fyll kaetratten (F) med kaf-
fepulver utan att pressa pulvret.
Lägg i kaepulvret med sked i
mindre mängder i kaetratten
(F) för att undvika att för mycket
kae täpper igen tratten. Fördela
kaepulvret jämnt och stryk vid
behov bort överflödigt kaepulver
från kanten på kaetratten (F).
VIKTIGT: Använd endast mellan-
malt espressokae av hög kvalitet.
5
Skruva fast espressobrygga-
ren genom att hålla fast vattenbe-
hållaren (I) med en hand och vrida
överdelen (C) medsols med den
andra. Tryck inte på handtaget.
Bruksanvisning
Svenska
Svenska