Philips HD4426 Användarmanual

Kategori
Grillar
Typ
Användarmanual
Allmän beskrivning (bild 1)
A Stickkontakt
B Termostatenhet med nätsladd och temperaturlampa
C Temperaturreglage med på/av-läge
D Sockel
E Droppbricka
F Löstagbar grillplatta (endast HD4426)
G Löstagbar grillplatta med stekdel (endast HD4427)
H Värmeisolerade handtag
I Termostatuttag
Viktigt
Läs användningsinstruktionerna noga innan du använder apparaten, och spara dem ifall du behöver
dem igen.
Kontrollera att den nätspänning som anges på apparatens undersida motsvarar den lokala
nätspänningen innan du kopplar in den.
Om nätsladden är skadad måste den bytas ut av Philips, ett av Philips auktoriserade
serviceombud eller en lika kvalificerad person för att undvika fara.
Anslut inte termostatenheten till elnätet innan du har satt i den i apparaten.
Kontrollera att insidan av termostatuttaget är helt torr innan du sätter i termostatenheten.
Använd endast den termostatenhet (modellnr TKSP-S007I) som medföljer apparaten.
Apparaten får endast anslutas till ett jordat vägguttag.
Låt inte nätsladden hänga ned över bordskanten eller arbetsytan som apparaten står på, och
håll nätsladden borta från apparatens varma delar.
Placera apparaten på en plan och stabil yta med tillräckligt mycket fritt utrymme runt den.
Droppbrickan måste alltid användas när du tillagar mat.
Värm alltid upp plattan innan du lägger mat på den.
De tillgängliga ytorna kan bli varma när apparaten används.
Förvara apparaten utom räckhåll för barn.
Lämna inte apparaten obevakad när den används.
Se upp för fettstänk när du grillar fett kött eller korv.
Dra alltid ut nätsladden efter användning.
Slå alltid av apparaten och dra ut stickkontakten ur vägguttaget innan du tar ut
termostatenheten ur termostatuttaget.
Sänk inte ned nätsladden med termostatenheten i vatten eller någon annan vätska.
Apparaten är endast avsedd för inomhusbruk och ska inte användas utomhus.
Före första användningen
1 Ta bort alla etiketter och torka av apparaten med en fuktig trasa.
2 Rengör apparaten och plattan noggrant (se avsnittet Rengöring).
B
Det kan komma lite rök ur apparaten när du använder den första gången. Detta är normalt.
Använda apparaten
1 Placera droppbrickan i sockeln (bild 2).
2 Fyll droppbrickan med vatten så att botten täcks (bild 3).
- Vattnet i droppbrickan gör att rök och obehaglig lukt inte uppstår eftersom det förhindrar att
matrester blir brända.
SVENSKA38
39
- Om du vill underlätta rengöringen kan du täcka droppbrickan med aluminiumfolie innan du fyller
den med vatten.
- Se till att folien inte hänger över sidorna på brickan eftersom det förhindrar ordentlig
luftcirkulation.
3 Placera grillplattan i sockeln (bild 4).
Grillplattan passar bara på ett sätt i sockeln.
4 Smörj grillplattan med lite smör eller olja.
5 Sätt i termostatenheten i termostatuttaget på apparatens sida (bild 5).
6 Sätt in stickkontakten i vägguttaget.
7 Vrid temperaturreglaget till det läge som passar maten som ska grillas (se Grilltider i det här
avsnittet).
Temperaturlampan tänds.
8 Lägg maten på grillplattan när temperaturlampan släcks.
Var försiktig, grillplattan är varm!
B
Under grillningen tänds och släcks temperaturlampan då och då för att visa att värmeelementet slås
på och av så att rätt temperatur bibehålls.
9 Vänd maten då och då med en stekspade av trä eller plast eller med en grilltång.
10 Ta bort maten när den är färdig.
Använd en stekspade av trä eller plast eller en grilltång för att ta bort maten från grillen. Använd inte
köksredskap av metall eller redskap som är vassa eller avslipande.
11 Ta bort överbliven olja från plattan med en bit hushållspapper innan du grillar nästa omgång
mat för att få bästa resultat.
12 Om du vill fortsätta grilla lägger du nästa omgång mat på grillplattan när temperaturlampan
släcks.
Grilltider
I tabellen i slutet av de här användarinstruktionerna finns exempel på olika typer av mat som du kan
tillaga med bordsgrillen. I tabellen visas vilken temperatur du ska använda och hur länge maten ska
grillas. Den tid det tar att värma upp apparaten är inte inkluderad i grilltiderna som anges i tabellen.
Grilltiden och temperaturen beror på vilken typ av mat som tillagas (t.ex. kött), dess tjocklek och
temperatur samt, naturligtvis, dina önskemål. Du kan även läsa anvisningarna på bordsgrillens sockel.
Rengöring
Använd aldrig slipande rengöringsmedel eller material, eftersom det skadar plattans non-stick-
beläggning.
Sänk inte ned nätsladden med termostatenheten i vatten eller någon annan vätska.
1 Ställ in temperaturreglaget på läget "av".
2 Ta ut stickkontakten ur vägguttaget och låt apparaten svalna.
3 Ta bort termostatenheten genom dra ut den ur apparaten (bild 6).
4 Ta bort grillplattan genom att hålla i handtagen och lyfta bort den från sockeln. Grillplattan
kan inte tas bort om termostatenheten fortfarande sitter i apparaten (bild 7).
Ta alltid bort överbliven olja från grillplattan med en bit hushållspapper innan du tar ur den för
rengöring.
SVENSKA
40
5 Ta bort droppbrickan genom att lyfta ut den ur sockeln (bild 8).
6 Rengör grillplattan, droppbrickan och sockeln med en mjuk trasa eller svamp i varmt vatten
med lite diskmedel, eller i diskmaskinen.
Du kan ta bort matrester och fett genom att blötlägga grillplattan i varmt vatten med lite diskmedel i
fem minuter eller genom att droppa lite citronjuice på grillplattan. Det löser upp matrester och fett.
7 Torka av grillplattan, droppbrickan och sockeln och sätt sedan ihop dem igen.
Termostatuttagets insida måste vara helt torr innan du sätter tillbaka termostatenheten i uttaget.
Torka insidan av uttaget med en torr trasa. Om det behövs skakar du först ut det vatten som
finns kvar.
8 Rengör termostatenhetens utsida med en fuktig trasa.
Tips
Grillplattan är perfekt för tillagning av kött, fågel, fisk och grönsaker. Fett och safter droppar
ned på droppbrickan så att det inte ryker under grillningen och maten blir hälsosam och
fettsnål (bild 9).
Stekdelen (endast HD4427) är perfekt för tillagning av fisk, ägg, skinka, svamp, tomat, lök etc.
Den passar också utmärkt till att hålla mat varm (bild 10).
Du kan även använda bordsgrillen som en termostatstyrd värmeplatta som automatiskt
håller maten så varm som du önskar. Täck grillplattan med aluminiumfolie (vänd den blanka
sidan uppåt) och ställ sedan in temperaturreglaget på läge 2 eller 3.
Mört kött passar bäst för grillning.
Biffar och revbensspjäll blir mörare om de marineras över natten.
Du bör inte vända maten som grillas för ofta. När maten är brun på båda sidorna sänker du
temperaturen så att maten tillagas jämnt och inte blir torr.
Om du vill tina upp fryst mat lindar du in den i aluminiumfolie och ställer temperaturreglaget
på läge 3 eller 4. Vänd på maten med jämna mellanrum. Upptiningstiden beror på hur mycket
maten väger.
När du tillagar satay, kyckling, fläskkött eller kalvkött ska du först bryna köttet på hög
temperatur (läge 5). Vid behov kan du sedan ställa in temperaturreglaget på ett läge lägre
och grilla maten tills den är klar.
När du tillagar satay eller kebab bör du först blötlägga grillspett av bambu eller trä i vatten
för att förhindra att de blir brända under grillningen. Använd inte grillspett av metall.
Korvar tenderar att spricka när de grillas. För att förhindra detta kan du sticka några hål i
dem med en gaffel.
Färskt kött ger bättre grillresultat än fryst eller upptinat kött. Strö inte salt på köttet förrän
efter grillningen. På så sätt håller sig köttet saftigt. För att få bästa resultat bör köttbitarna du
tillagar inte vara för tjocka (ca 1,5 cm).
Bordsgrillen är inte lämplig för tillagning av panerad mat.
Miljön
Kasta inte apparaten i hushållssoporna när den är förbrukad. Lämna in den för återvinning
vid en officiell återvinningsstation, så hjälper du till att skydda miljön (bild 11).
Garanti och service
Om du behöver information eller har problem med apparaten kan du besöka Philips webbplats på
www.philips.com eller kontakta Philips kundtjänstcenter i ditt land (du hittar telefonnumret i
garantibroschyren). Om det inte finns något kundtjänstcenter i ditt land vänder du dig till din lokala
Philips-återförsäljare eller kontaktar serviceavdelningen på Philips Domestic Appliances and Personal
Care BV.
SVENSKA
Bordsgrillen är inte lämplig för tillagning av panerad mat.
Temperaturinställning
4¯5
4¯5
4
4¯5
4¯5
4¯5
4¯5
5
5
5
5
5
5
2¯3
3¯4
Grilltider (minuter)
5¯7
3¯4
4¯6
6¯8
8¯10
6¯15
8¯12
Beroende på köttets tjocklek och
dina önskemål.
4¯7
4¯7
4¯5
8¯10
8¯10
Typ av mat
Lax- eller tonfiskkotlett
Stora räkor (gambas)
Fisk (små bitar)
Kalkon-/kycklingfilé
Korv
Hamburgare (fryst, färdiglagad)
Lammkotlett
Kött som tar kort tid att tillaga (t.ex.
biff/kalvfilé)
Köttbitar
Grönsaker/frukt
Grönsaker/frukt täckt med ost
Mixed grill (små bitar)
Shashlik kebab/satay
Varmhållning
Upptining
SVENSKA 41
  • Page 1 1
  • Page 2 2
  • Page 3 3
  • Page 4 4
  • Page 5 5
  • Page 6 6
  • Page 7 7
  • Page 8 8
  • Page 9 9
  • Page 10 10
  • Page 11 11
  • Page 12 12
  • Page 13 13
  • Page 14 14
  • Page 15 15
  • Page 16 16
  • Page 17 17
  • Page 18 18
  • Page 19 19
  • Page 20 20
  • Page 21 21
  • Page 22 22
  • Page 23 23
  • Page 24 24
  • Page 25 25
  • Page 26 26
  • Page 27 27
  • Page 28 28
  • Page 29 29
  • Page 30 30
  • Page 31 31
  • Page 32 32
  • Page 33 33
  • Page 34 34
  • Page 35 35
  • Page 36 36
  • Page 37 37
  • Page 38 38
  • Page 39 39
  • Page 40 40
  • Page 41 41
  • Page 42 42
  • Page 43 43
  • Page 44 44
  • Page 45 45
  • Page 46 46
  • Page 47 47
  • Page 48 48
  • Page 49 49
  • Page 50 50
  • Page 51 51
  • Page 52 52
  • Page 53 53
  • Page 54 54
  • Page 55 55
  • Page 56 56
  • Page 57 57
  • Page 58 58
  • Page 59 59
  • Page 60 60
  • Page 61 61
  • Page 62 62
  • Page 63 63
  • Page 64 64
  • Page 65 65
  • Page 66 66
  • Page 67 67
  • Page 68 68
  • Page 69 69
  • Page 70 70
  • Page 71 71
  • Page 72 72
  • Page 73 73
  • Page 74 74
  • Page 75 75
  • Page 76 76
  • Page 77 77
  • Page 78 78
  • Page 79 79
  • Page 80 80
  • Page 81 81
  • Page 82 82
  • Page 83 83
  • Page 84 84

Philips HD4426 Användarmanual

Kategori
Grillar
Typ
Användarmanual