S
15
I följande tabell visas de olika programmen för autouppvärmning och -tillagning, vikter, ståtider och
tillämpliga rekomendationer.
Program nr 1, 2, 3, 6 och 7 använder sig endast av mikrovågsenergi.
Program nr 9 använder sig av en kombination av mikrovågor och grill.
Program nr 4, 5, 8 och 10 använder sig av en kombination av mikrovågor och strålning.
Kod Mat Kvantitet Ståtid Rekommendationer
1 - 1 Färdigmåltid 300 - 350 g 3 min. Lägg upp på en keramiktallrik och täcker över med
- 2 (kyld) 400 - 450 g plastfilm för mikrovågsugn. Programmet lämpar sig för
- 3 500 - 550 g måltider som består av 3 komponenter (t.ex. kött med
sås, grönsaker och potatis, ris eller pasta).
2 - 1 Drycker 150 ml 1 - 2 min. Häll upp i en keramikkopp och värm upp utan lock.
- 2 (kaffe, mjölk, 300 ml Sätt 1 kopp i mitten, 2 koppar mitt emot varandra och
- 3 te, vatten med 450 ml 3 eller 4 i en cirkel. Rör om före och efter ståtiden.
- 4 rumstemperatur) 600 ml Om dryckerna är kylda, trycker du på Mer-knappen.
3 - 1 Soppa/sås 200 - 250 ml 2 - 3 min. Häll upp i en djup sopptallrik eller skål av keramik och
- 2 (kyld) 300 - 350 ml täck över under uppvärmning och ståtiden. Rör om före
- 3 400 - 450 ml och efter ståtiden.
- 4 500 - 550 ml
- 5 600 - 650 ml
4 - 1 Pizza 300 - 400 g - Lägg en pizza på den låga hållaren, lägg två pizzor på
- 2 (fryst och 450 - 550 g den låga och höga hållaren.
- 3 lämplig för 600 - 700 g
ugnsuppvärmning) (två pizzor)
5 - 1 Pommes frites 200 g - Lägg direkt på vridskivan av glas, men inte i centrum
- 2 (fryst och 300 g av den. Vänd dem när ugnen piper.
- 3 lämplig för 400 g
ugnsuppvärmning)
6 - 1 Färska grönsaker 200 - 250 g 3 min. Väg grönsakerna efter sköljning, rengöring och
- 2 300 - 350 g uppskärning i jämnstora bitar. Lägg dem i en ugnsfast
- 3 400 - 450 g glasskål med lock. Vid tillagning av 200 - 450 g tillsätt
- 4 500 - 550 g 45 ml (3 matskedar) vatten, för 500 - 650 g tillsätt 60 ml
- 5 600 - 650 g (4 matskedar) och för 700 - 750 g tillsätt 75 ml (5 mat-
- 6 700 - 750 g skedar). Rör om efter tillagning. (Vid tillagning av större
mängder rör du om en gång under tillagningen också.)
7 - 1 Skalad/kokt 300 - 350 g 3 min. Väg potatisen efter skalning, rengöring och uppskärning
- 2 potatis 400 - 450 g i jämnstora bitar. Lägg dem i en ugnsfast glasskål med
- 3 500 - 550 g lock. Vid tillagning av 300 - 450 g tillsätt 45 ml (3 mat-
- 4 600 - 650 g
skedar) vatten, för 500 - 650 g tillsätt 60 ml (4 matskedar)
- 5 700 - 750 g och för 700 - 750 g tillsätt 75 ml (5 matskedar).
8 - 1 Ugnsstekt 700 g 5 - 10 min. Pensla kycklingen med olja och krydda med peppar, salt
- 2 kyckling 900 g och paprikapulver. Lägg den på den låga hållaren med
- 3 1100 g den bröstsidan nedåt. Vänd när ugnen piper.
- 4 1300 g
- 5 1500 g
- 6 1700 g
- 7 1900 g
9 - 1 Kycklingbitar 200 - 300 g 3 min. Pensla kycklingbitarna med olja och krydda med peppar,
- 2 400 - 500 g salt och paprikapulver. Lägg dem på den höga hållaren
- 3 600 - 700 g med den skinnsidan nedåt. Vänd när ugnen piper.
- 4 800 - 900 g
10 - 1 Biffstek/ 900 - 1000 g 10 - 15 min. Pensla köttet med olja och krydda (endast peppar,
- 2 Lammstek 1200 - 1300 g salt tillsätts efteråt). Lägg den på den låga hållaren med
- 3 1400 - 1500 G den feta sidan nedåt. Vänd när ugnen piper. Efter
tillagning och under ståtiden skall de kläs in i aluminium.
... och tillagningsfunktionen
2CK99C-S 4/20/01 10:03 AM Page 15