Zanussi ZOB30601XK Användarmanual

Typ
Användarmanual
SV
Bruksanvisning
Inbyggnadsugn
ZOB30601
Innehåll
Säkerhetsinformation _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ 2
Säkerhetsföreskrifter _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ 3
Produktbeskrivning _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ 5
Innan maskinen används första gången _ _ _ 5
Daglig användning _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ 5
Tillvalsfunktioner _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ 6
Råd och tips _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ 6
Underhåll och rengöring _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ 11
Om maskinen inte fungerar _ _ _ _ _ _ _ _ _ 13
Installation _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ 14
Miljöskydd _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ 15
Med reservation för ändringar.
Säkerhetsinformation
Läs noga de bifogade instruktionerna före installation och använd-
ning av produkten. Tillverkaren kan inte hållas ansvarig för persons-
kador eller skador på egendom som orsakats av felaktig installation
eller användning. Förvara alltid instruktionerna tillsammans med pro-
dukten för framtida bruk.
Säkerhet för barn och handikappade
Varning Risk för kvävning, skador eller permanent invaliditet.
Den här produkten kan användas av barn från åtta års ålder och
personer med reducerad fysik, sensorisk eller mental förmåga, el-
ler som saknar erfarenhet och kunskap, såvida de inte har tillsyn
av någon person som är ansvarig för deras säkerhet.
Låt inte barn leka med produkten.
Håll allt förpackningsmaterial utom räckhåll för barn.
Håll barn och husdjur borta från produkten när den är igång eller
när den svalnar. Åtkomliga delar är mycket varma.
Om produkten har ett barnlås rekommenderar vi att du aktiverar
det.
Rengöring och användarunderhåll ska inte utföras av barn utan till-
syn.
Allmän säkerhet
Produkten blir varm inuti när den är igång. Vidrör inte värmeele-
menten som finns i produkten. Använd alltid handskar för att ta ut
eller sätta in tillbehör eller eldfasta formar.
2
www.zanussi.com
Använd ej ångrengörare vid rengöring av produkten.
Koppla från strömtillförseln före underhåll.
Använd inte skarpa rengöringsmedel med slipeffekt eller vassa
metallskrapor för att rengöra ugnsluckans glasskivor eftersom
dessa kan repa ytan, vilket i sin tur kan leda till att glaset spricker.
För att ta bort ugnsstegarna drar du först ut den främre delen av
ugnsstegen och sedan den bakre delen fort från sidoväggarna.
Sätt i ugnsstegarna i omvänd ordning.
Säkerhetsföreskrifter
Installation
Varning Endast en behörig person får
installera den här produkten.
Avlägsna all paketering.
Installera och använd inte produkten om den
är skadad.
Följ de installationsinstruktioner som följer
med produkten.
Produkten är tung, så var alltid försiktig när
du flyttar den. Använd alltid skyddshandskar.
Dra aldrig produkten i handtaget.
Minsta avstånd till andra produkter ska beak-
tas.
Kontrollera att produkten har installerats un-
der och bredvid stadiga skåp- eller bänk-
stommar.
Produktens sidor måste gränsa till produkter
eller enheter med samma höjd.
Elektrisk anslutning
Varning Risk för brand och elektriska
stötar.
Alla elektriska anslutningar ska göras av en
behörig elektriker.
Produkten måste jordas.
Kontrollera att produktens märkdata överens-
stämmer med din strömkälla. I annat fall, kon-
takta en elektriker.
Använd alltid ett korrekt installerat, stötsäkert
och jordat eluttag.
Använd inte grenuttag eller förlängningsslad-
dar.
Kontrollera så att du inte skadar stickkontak-
ten och nätkabeln. Kontakta service eller en
elektriker för att ersätta en skadad nätkabel.
Låt inte nätkablar komma i kontakt med pro-
duktens lucka, speciellt inte när luckan är het.
Stötskyddet för strömförande och isolerade
delar måste fästas på ett sådant sätt att det
inte kan tas bort utan verktyg.
Anslut stickkontakten till eluttaget först vid
slutet av installationen. Kontrollera att stick-
kontakten är åtkomlig efter installationen.
Anslut inte stickkontakten om vägguttaget
sitter löst.
Dra inte i nätkabeln för att koppla bort pro-
dukten från eluttaget. Ta alltid tag i stickkon-
takten.
Använd endast rätt isoleringsenheter:
strömbrytare, säkringar (säkringar av skruvtyp
tas ur hållaren), jordfelsbrytare och kontakto-
rer.
Den elektriska installationen måste ha en iso-
lationsenhet så att du kan koppla från pro-
dukten från nätet vid alla poler. Kontaktöpp-
ningen på isolationsenheten måste vara
minst 3 mm bred.
Användning
Varning Risk för skador, brännskador,
elstötar eller explosion föreligger.
Använd denna produkt för hushållsbruk.
3
www.zanussi.com
Ändra inte produktens specifikationer.
Se till att ventilationsöppningarna inte är
blockerade.
Lämna inte produkten utan tillsyn under an-
vändning.
Stäng av produkten efter varje användnings-
tillfälle.
Var försiktig när du öppnar produktens lucka
medan produkten är igång. Het luft kan
strömma ut.
Använd inte produkten med våta händer eller
när den är i kontakt med vatten.
Tyng inte ner luckan när den är öppen.
Använd inte produkten som arbets- eller av-
lastningsyta.
Produktens lucka ska alltid vara stängd när
produkten är igång.
Öppna produktens lucka försiktigt. Använd-
ning av ingredienser som innehåller alkohol
kan producera en blandning av luft och alko-
hol.
Låt inte gnistor eller öppna lågor komma i
kontakt med produkten när du öppnar luckan.
Placera inga lättantändliga produkter eller fö-
remål som är fuktiga med lättantändliga pro-
dukter i, nära eller på diskmaskinen.
Varning Risk för skador på produkten
föreligger.
För att förhindra skada eller missfärgning på
emaljen:
– sätt inte eldfasta formar eller andra föremål
direkt på produktens botten.
- lägg inte aluminiumfolie direkt på produk-
tens botten.
- Ställ inte hett vatten direkt i den heta pro-
dukten.
- Låt inte fuktiga kärl eller matvaror stå kvar i
produkten efter att tillagningen är klar.
- Var försiktig när du tar bort eller monterar
tillbehör.
Missfärgning av emaljen påverkar inte pro-
duktens funktion. Det är ingen defekt enligt
garantin.
Använd en djup form för mjuka kakor. Frukt-
juicer orsakar fläckar som kan vara perma-
nenta.
Skötsel och rengöring
Varning Det finns risk för personskador,
brand eller skador på produkten.
Stäng av produkten och koppla bort den från
eluttaget före underhåll.
Se till att produkten har svalnat. Det finns
även risk för att glasen kan spricka.
Byt omedelbart ut luckans glaspaneler om de
är skadade. Kontakta service.
Var försiktig när du tar bort luckan. Luckan är
tung!
Rengör produkten regelbundet för att för-
hindra att ytmaterialet försämras.
Kvarblivet fett eller mat i produkten kan orsa-
ka brand.
Rengör produkten med en fuktig, mjuk trasa.
Använd bara neutrala rengöringsmedel. An-
vänd inte produkter med slipeffekt, skursvam-
par, lösningsmedel eller metallföremål.
Om du använder en ugnssprej ska du följa
säkerhetsanvisningarna på förpackningen.
Rengör inte den katalytiska emaljen (om till-
ämpligt) med någon sorts rengöringsmedel.
Inre belysning
Typen av glödlampa eller halogenlampa som
används för den här produkten är endast av-
sedd för hushållsprodukter. Får ej användas
för belysning i hus.
Varning Risk för elektrisk stöt.
Innan du byter lampan ska du koppla ur pro-
dukten från nätuttaget.
Använd bara lampor med samma specifika-
tioner.
Avfallshantering
Varning Risk för kvävning eller skador.
Koppla loss produkten från eluttaget.
Klipp av strömkabeln och kassera den.
Ta bort lucklåset för att hindra att barn eller
djur stängs in inuti produkten.
4
www.zanussi.com
Produktbeskrivning
5
4
10
9
6
8
5
4
1
2
3
1 32
7
1
Vred för ugnsfunktionerna
2
Temperaturvred
3
Temperaturindikator
4
Grillning
5
Ugnslampa
6
Fläkt
7
Vattenbehållare för rengöring
8
Ugnsstege, löstagbar
9
Typskylt
10
Ugnsnivåer
Ugnstillbehör
Galler
För kokkärl, bakformar och stekkärl.
Bakplåt
För kakor och småkakor.
Långpanna
För bakning och stekning eller som fettupp-
samlingsfat.
Innan maskinen används första gången
Varning Se säkerhetskapitlena.
Första rengöring
Ta ut alla tillbehör och flyttbara ugnsstegar (i
förekommande fall).
Rengör ugnen innan du använder den första
gången.
Viktigt Se kapitlet "Underhåll och rengöring".
Bränna ur ugnen
Upphetta den tomma produkten för att bränna
bort återstående fett.
1.
Välj funktionen
och maximal temperatur.
2. Låt produkten vara igång i en timme.
3.
Välj funktionen
och maximal temperatur.
4. Låt produkten vara igång i tio minuter.
5.
Välj funktionen
och maximal temperatur.
6. Låt produkten vara igång i tio minuter.
Tillbehören kan bli varmare än normalt. Produk-
ten kan avge lukt och rök. Det är helt normalt.
Se till att du har tillräckligt med ventilation.
Daglig användning
Varning Se säkerhetskapitlena.
Sätta på och stänga av produkten
1. Vrid vredet för ugnsfunktioner för att välja
en ugnsfunktion.
2. Vrid temperaturvredet för att välja tempera-
tur.
Temperaturindikatorn sätts på när tempera-
turen ökar.
3. För att stänga av ugnen, vrid kontrollvreden
för ugnsfunktioner och temperatur till av-lä-
get.
5
www.zanussi.com
Ugnsfunktioner
Ugnsfunktioner Tillämpning
Av-läge Produkten är avstängd.
Över/Undervärme /
Vattenrengöring
För bakning och stekning på en ugnsnivå. Övre och undre värmeele-
menten är igång samtidigt.
Mer information om Vattenrengöring finns i kapitlet "Skötsel och ren-
göring".
Undervärme
För bakning av kakor med knaprig botten. Bara det undre värmeele-
mentet är igång.
Varmluft
För att ugnssteka eller tillaga mat som kräver samma tillagningstem-
peratur, på flera nivåer i ugnen, utan att aromerna blandas.
Min grill
För att grilla tunna livsmedel i små mängder i mitten på gallret. För
att rosta bröd.
Max grill
För grillning av tunna livsmedel i stora mängder. För att rosta bröd.
Hela grillen är igång.
Upptining
För att tina frysta livsmedel. Temperaturvredet måste vara inställt på
av-läget.
Tillvalsfunktioner
Kylfläkt
När produkten är på, aktiveras fläkten automa-
tiskt för att hålla ugnsytorna svala. Om du
stänger av produkten fortsätter fläkten att gå
tills ugnen har svalnat.
Säkerhetstermostat
Om produkten inte fungerar som den ska eller
om det finns felaktiga komponenter, kan en far-
lig överhettning uppstå. För att förhindra detta
har ugnen en säkerhetstermostat som stänger
av strömtillförseln. Ugnen sätts på igen automa-
tiskt när temperaturen sjunker.
Råd och tips
Produkten har fem falsnivåer. Räkna falsnivå-
erna nedifrån.
Produkten har ett specialsystem som gör att
luften cirkulerar och återanvänder ångan.
Med det här systemet kan man tillaga i ånga,
vilket gör att maten saftig inuti och krispig på
utsidan. Det gör att tillagningstiden och ener-
giåtgången minskas till ett minimum.
Fukt kan kondensera i produkten eller på
ugnsluckans glas. Det är helt normalt. Stå
inte för nära produkten när luckan öppnas
under tillagning. För att minska kondensen
kan man låta produkten vara igång i 10 minu-
ter före tillagning.
Ta bort fukten efter varje användning.
Sätt ingenting direkt på produktens botten
och lägg heller inget aluminiumfolie på några
tillbehör i produkten under tillagning. Detta
kan påverka bakningsresultatet och skada
emaljen.
Baka kakor
Öppna inte ugnsluckan förrän 3/4 av den in-
ställda tillagningstiden har gått.
6
www.zanussi.com
Om du använder två bakplåtar samtidigt, se
till att det finns en ledig falsnivå mellan dem.
Tillagning av kött och fisk
Använd en djup form för mat med fett i för att
förhindra stänk som inte går att ta bort.
Låt köttet vara i ca 15 minuter innan du skär i
det så att köttsaften inte sipprar ut.
För att förhindra att det blir för mycket matos
under tillagning kan man hälla lite vatten i den
djupa formen. För att förhindra rökkondens,
tillsätt lite vatten varje gång det tar slut.
Tillagningstider
Tillagningstiderna beror på vilken typ av mat
som ska tillagas samt dess konsistens och vo-
lym.
I början rekommenderar vi att man övervakar
maten under tillagningen. Hitta de bästa inställ-
ningarna (värme, tillagningstid, etc.) för dina
kokkärl, recept och volymer när du använder
produkten.
Tabell för bakning och stekning
KAKOR
TYP AV RÄTT
Över/Undervärme Varmluft
Tillag-
ningstid
[min]
Anteckningar
Ugnsnivå
Temp
[°C]
Ugnsnivå
Temp
[°C]
Recept där visp-
ning ingår
2 170 3 (2 och 4) 160 45 - 60 I en kakform
Mördeg 2 170 3 (2 och 4) 160 20 - 30 I en kakform
Cheese cake 1 170 2 165 60 - 80 I en kakform (dia-
meter 26 cm)
Äppelkaka 2 170 2 (vänster och
höger)
160 80 - 100 I två kakformar (20
cm) på ett galler
1)
Strudel 3 175 2 150 60 - 80 På en bakplåt
Syltpaj 2 170 2 (vänster och
höger)
165 30 - 40 I en kakform (dia-
meter 26 cm)
Sockerkaka 2 170 2 160 50 - 60 I en kakform (dia-
meter 26 cm)
Fruktkaka 2 160 2 150 90 - 120 I en kakform (dia-
meter 20 cm)
1)
Plommontårta 1 175 2 160 50 - 60
I en brödform
1)
Muffins - en nivå 3 170 3 140 -
150
20 - 30 På en bakplåt
Muffins - två ni-
våer
- - 2 och 4 140 -
150
25 - 35 På en bakplåt
Muffins - tre ni-
våer
- - 1, 3 och 5 140 -
150
30 - 45 På en bakplåt
Skorpor/kakor -
en nivå
3 140 3 140 -
150
30 - 35 På en bakplåt
Skorpor/kakor -
två nivåer
- - 2 och 4 140 -
150
35 - 40 På en bakplåt
7
www.zanussi.com
TYP AV RÄTT
Över/Undervärme Varmluft
Tillag-
ningstid
[min]
Anteckningar
Ugnsnivå
Temp
[°C]
Ugnsnivå
Temp
[°C]
Skorpor/kakor -
tre nivåer
- - 1, 3 och 5 140 -
150
35 - 45 På en bakplåt
Maränger - en
nivå
3 120 3 120 80 - 100 På en bakplåt
Maränger - två
nivåer
- - 2 och 4 120 80 - 100
På en bakplåt
1)
Bullar 3 190 3 190 12 - 20
På en bakplåt
1)
Eclair - en nivå 3 190 3 170 25 - 35 På en bakplåt
Eclair - två nivåer - - 2 och 4 170 35 - 45 På en bakplåt
Pajer 2 180 2 170 45 - 70 I en kakform (dia-
meter 20 cm)
Fruktkaka 1 160 2 150 110 - 120 I en kakform (dia-
meter 24 cm)
Tårtbotten 1 170 2 160 50 - 60 I en kakform (dia-
meter 20 cm)
1) Förvärm i 10 minuter.
BRÖD OCH PIZZA
MATRÄTT
Över-undervär-
me
Varmluft
Tillag-
ningstid
[min]
Anmärkningar
Ugns-
nivå
Temp
[°C]
Ugns-
nivå
Temp
[°C]
Franskbröd 1 190 1 190 60 - 70
1 - 2 bröd, 500 g per bröd
1)
Rågbröd 1 190 1 180 30 - 45 I brödform
Småfranska 2 190 2 (2
och 4)
180 25 - 40
6 - 8 på bakplåt
1)
Pizza 1 230 -
250
1 230 -
250
10 - 20
På bakplåt eller långpanna
1)
Scones 3 200 3 190 10 - 20
På bakplåt
1)
1) Förvärm i 10 minuter.
GRATÄNGER
MATRÄTT
Över-undervär-
me
Varmluft
Tillag-
ningstid
[min]
Anmärkningar
Ugns-
nivå
Temp
[°C]
Ugns-
nivå
Temp
[°C]
Pastagratäng 2 200 2 180 40 - 50 I form
Grönsaksgratäng 2 200 2 175 45 - 60 I form
Quiche 1 180 1 180 50 - 60
I form
1)
8
www.zanussi.com
MATRÄTT
Över-undervär-
me
Varmluft
Tillag-
ningstid
[min]
Anmärkningar
Ugns-
nivå
Temp
[°C]
Ugns-
nivå
Temp
[°C]
Lasagne 2 180 -
190
2 180 -
190
25 - 40
I form
1)
Cannelloni 2 180 -
190
2 180 -
190
25 - 40
I form
1)
1) Förvärm i 10 minuter.
KÖTT
MATRÄTT
Över-undervärme Varmluft
Tillag-
ningstid
[min]
Anmärkningar
Ugnsni-
Temp
[°C]
Ugns-
nivå
Temp
[°C]
Nötkött 2 200 2 190 50 - 70 På galler
Fläsk 2 180 2 180 90 - 120 På galler
Kalv 2 190 2 175 90 - 120 På galler
Rostbiff, röd 2 210 2 200 50 - 60 På galler
Rostbiff, medium 2 210 2 200 60 - 70 På galler
Rostbiff, välstekt 2 210 2 200 70 - 75 På galler
Fläskbog 2 180 2 170 120 - 150 Med svål
Fläsklägg 2 180 2 160 100 - 120 2 st
Lamm 2 190 2 175 110 - 130 Ben
Kyckling 2 220 2 200 70 - 85 Hel
Kalkon 2 180 2 160 210 - 240 Hel
Anka 2 175 2 220 120 - 150 Hel
Gås 2 175 1 160 150 - 200 Hel
Kanin 2 190 2 175 60 - 80 Skuren i bitar
Hare 2 190 2 175 150 - 200 Skuren i bitar
Fasan 2 190 2 175 90 - 120 Hel
FISK
MATRÄTT
Över-undervär-
me
Varmluft
Tillag-
ningstid
[min]
Anmärkningar
Ugns-
nivå
Temp
[°C]
Ugns-
nivå
Temp
[°C]
Forell/havsbrax 2 190 2 175 40 - 55 3 - 4 fiskar
Tonfisk/lax 2 190 2 175 35 - 60 4 - 6 filéer
9
www.zanussi.com
Min grill
Förvärm den tomma ugnen i 10 minuter
före tillagning.
Mängd Min grill Tillagningstid [min]
TYP AV RÄTT Antal [g] Ugnsnivå Temp [°C] 1:a sidan 2:a sidan
Filéer 4 800 4 max. 12-15 12-14
Biffstek 4 600 4 max. 10-12 6-8
Korv 8 - 4 max. 12-15 10-12
Fläskkotletter 4 600 4 max. 12-16 12-14
Kyckling (delad i 2
delar)
2 1000 4 max. 30-35 25-30
Kebab 4 - 4 max. 10-15 10-12
Kycklingbröst 4 400 4 max. 12-15 12-14
Hamburgare 6 600 4 max. 20-30 -
Fiskfilé 4 400 4 max. 12-14 10-12
Varma smörgåsar 4-6 - 4 max. 5-7 -
Rostat bröd 4-6 - 4 max. 2-4 2-3
Upptining
TYP AV RÄTT [g]
Upptiningstid
[min]
Efterupptiningstid
[min]
Anteckningar
Kyckling 1000 100 - 140 20 - 30
Lägg kycklingen på ett upp-
och nervänt tefat på en stor
tallrik. Vänd efter halva tiden.
Kött 1000 100 - 140 20 - 30 Vänd efter halva tiden.
Kött 500 90 - 120 20 - 30 Vänd efter halva tiden.
Forell 150 25 - 35 10 - 15 -
Jordgubbar 300 30 - 40 10 - 20 -
Smör 250 30 - 40 10 - 15 -
Grädde 2 x 200 80 - 100 10 - 15
Det går att vispa grädde även
om delar av den är något fru-
sen.
Tårta 1400 60 60 -
Konservering - Undervärme
Torkad frukt
SYLT/MARMELAD Temperatur [°C] Tid till det sjuder [min] Tid till 100 °C [min]
Jordgubbar, blåbär, hal-
lon, mogna krusbär
160 – 170 35 – 45
10
www.zanussi.com
Stenfrukt
SYLT/MARMELAD Temperatur [°C] Tid till det sjuder [min] Tid till 100 °C [min]
Päron, kvitten, plommon 160 – 170 35 – 45 10 – 15
Grönsaker
SYLT/MARMELAD Temperatur [°C] Tid till det sjuder [min] Tid till 100 °C [min]
Morötter
1)
160 – 170 50 – 60 5 – 10
Gurka 160 – 170 50 – 60
Blandade inlagda grön-
saker
160 – 170 50 – 60 5 – 10
Kålrabbi, ärtor, sparris 160 – 170 50 – 60 15 – 20
1) När produkten har stängts av ska du låta sylten/marmeladen stå kvar i ugnen.
Torkning – Varmluft
Täck ugnsgallret med bakplåtspapper.
GRÖNSAKER
TYP AV RÄTT
Ugnsnivå
Temperatur [°C] Tid [tim]
1 nivå 2 nivåer
Bönor 3 1/4 60 - 70 6 - 8
Pepparfrukter 3 1/4 60 - 70 5 - 6
Soppgrönsaker 3 1/4 60 - 70 5 - 6
Champinjoner 3 1/4 50 - 60 6 - 8
Örter 3 1/4 40 - 50 2 - 3
FRUKT
TYP AV RÄTT
Ugnsnivå
Temperatur [°C] Tid [tim]
1 nivå 2 nivåer
Plommon 3 1/4 60 - 70 8 - 10
Aprikoser 3 1/4 60 - 70 8 - 10
Äppelskivor 3 1/4 60 - 70 6 - 8
Päron 3 1/4 60 - 70 6 - 9
Underhåll och rengöring
Varning Se säkerhetskapitlena.
Torka av framsidan med en mjuk trasa och
varmt vatten och diskmedel.
Använd ett rengöringsmedel avsett för ren-
göring av metallytor.
Rengör ugnen efter varje användningstillfälle.
På det viset kan du lättare få bort smuts och
den bränner inte fast.
Ta bort envis smuts med speciell ugnsreng-
öring.
11
www.zanussi.com
Rengör alla ugnstillbehör efter varje använd-
ningstillfälle och låt dem torka. Använd en
mjuk duk med varmt vatten och ett rengör-
ingsmedel.
Använd inte starka medel, föremål med skar-
pa kanter eller diskmaskin vid rengöring om
du har tillbehör i Super Clean. Det kan för-
störa beläggningen.
Produkter i rostfritt stål eller alumini-
um:
Rengör ugnsluckan endast med en blöt svamp.
Torka med en mjuk trasa.
Använd inte stålull, syror eller polermedel efter-
som de kan skada ytan i ugnen. Rengör ugnens
kontrollpanel med samma försiktighet.
Rengöring av luckans packning
Kontrollera ugnsluckans packning med jämna
mellanrum. Ugnsluckans packning är den
som omger ugnens öppning. Använd inte
produkten om denna packning är skadad.
Kontakta kundtjänst.
För rengöring av luckans packning, se allmän
information om rengöring.
Ugnsstegar
Du kan ta bort ugnsstegarna för att rengöra si-
doväggarna.
Borttagning av ugnsstegarna
1
Dra först ut steg-
arnas främre del från
sidoväggen.
2
1
2
Dra ut stegen
baktill från ugnssidan
och ta bort den.
Sätta i ugnsstegarna
Sätt i ugnsstegarna i omvänd ordning.
Ugnsstegarnas avrundade ändar ska peka
framåt.
Vattenrengöring
Aqua rengöringsprocedur använder ånga för att
ta bort fett och matpartiklar från ugnen.
1. Häll 300 ml vatten i Aqua rengöringsbehål-
lare i ugnens nedre del.
2.
Ställ in ugnsfunktion
.
3. Ställ in temperaturen till 90 °C.
4. Låt produkten stå på i 30 minuter.
5. Stäng av produkten och låt den svalna.
6. När den har svalnat, rengör insidan med en
trasa.
Varning Se till att den är kall innan du rör
den. Det finns risk för att du bränna dig.
Ugnslampa
Varning Var försiktig när du ska byta
ugnslampa. Det finns risk för stöt.
Innan du byter ut ugnslampan:
Stäng av ugnen.
Ta ut säkringarna i säkringsskåpet eller stäng
av huvudströmbrytaren.
Lägg en trasa på ugnens botten för att för-
hindra skada på lampan eller glasskyddet.
Håll i halogenlampan med en trasa för att för-
hindra att fett ska komma på lampan.
1. Ta bort glasskyddet genom att vrida det
moturs.
2. Rengör lampglaset.
3. Sätt i en ny lampa som tål 300 °C och som
är avsedd för ugn.
Använd samma typ av lampa.
4. Sätt tillbaka lampglaset.
Rengöring av ugnsluckan
Ugnsluckan har tre glasrutor. Du kan ta bort
ugnsluckan och de inre glasrutorna för rengör-
ing.
Ugnsluckan kan plötsligt slå igen om du
försöker ta bort glasrutorna innan du tagit
bort ugnsluckan.
12
www.zanussi.com
Borttagning av ugnslucka och glasrutor
1
Öppna luckan
helt och håll i de två
gångjärnen.
2
Lyft upp och vrid
spakarna på de två
gångjärnen.
3
Stäng ugnsluck-
an till den första
öppna positionen
(halvvägs). Dra där-
efter framåt och ta
bort luckan från sin
plats.
4
Lägg luckan på en
mjuk filt på ett stabilt
underlag.
5
Lossa låsnings-
systemet för att kun-
na ta bort glasrutor-
na.
90°
6
Vrid de två fästena
90° och lossa dem
från fästena.
2
1
7
Lyft försiktigt
(steg 1) och ta bort
(steg 2) glasrutorna
en efter en. Börja
från den övre rutan.
Rengör glasrutorna med vatten och lite diskme-
del. Torka glasrutorna noga.
Montering av ugnslucka och glasrutor
Sätt tillbaka glasrutorna i ugnsluckan när du är
klar med rengöringen Utför stegen ovan i om-
vänd ordning.
Var noga med att montera glasrutorna i rätt ord-
ning Den mittersta glasrutan har en dekorativ
ram. Zonen med screentryck måste vara vänd
mot insidan av ugnsluckan. Efter installationen
måste du se till att ytan på glasrutan med zo-
nerna med screenprinting inte är knottrig när du
vidrör den.
Se till att du sätter in den översta glasrutan på
rätt plats (se bilden).
Om maskinen inte fungerar
Varning Se säkerhetskapitlena.
13
www.zanussi.com
Problem Möjlig orsak Lösning
Produkten fungerar inte Produkten är inte aktiverad. Aktivera produkten. Se avsnittet
"Daglig användning".
Produkten fungerar inte Säkringen i säkringsskåpet har
löst ut.
Kontrollera säkringen. Kontakta en
behörig elektriker om säkringen lö-
ser ut mer än en gång.
Ugnsbelysningen tänds inte. Glödlampan är trasig. Byt ut ugnslampan.
Ånga och kondens samlas på ma-
ten och i inbyggnadsugnen.
Maten har fått stå kvar för länge i
ugnen.
Låt inte maträtter stå i inbygg-
nadsugnen längre än 15–20 mi-
nuter efter att tillagningen är klar.
Kontakta försäljaren eller kundtjänst om du inte
kan avhjälpa felet.
Information som kundtjänst behöver finns på
typskylten. Typskylten sitter på den yttre kanten
av produktens innanmäte.
Vi rekommenderar att du antecknar den här:
Modell (MOD.) .........................................
PNC (produktnummer) .........................................
Serienummer (S.N.) .........................................
Installation
Varning Se säkerhetskapitlena.
Inbyggd
573
594
5
589
558
548
20
min. 550
20
590
min. 560
14
www.zanussi.com
min. 550
min. 560
600
20
A
B
Elektrisk installation
Varning Endast en kvalificerad person får
utföra den elektriska installationen.
Tillverkaren kan inte hållas ansvarig om sä-
kerhetsföreskrifterna i kapitlet "Säkerhets-
information" inte följs.
Denna produkt levereras med en huvudkontakt
och en huvudkabel.
Kabel
Tillämpliga sladdtyper för installation eller utby-
te: H07 RN-F, H05 RN-F, H05 RRF, H05 VV-
F, H05 V2V2-F (T90), H05 BB-F.
För sladdelen, se total effekt (på typskylten) och
tabellen:
Total effekt Sladdel
max. 1380 W 3 x 0,75 mm²
max. 2300 W 3 x 1 mm²
max. 3 680 W 3 x 1,5 mm²
Jordkabeln (grön/gul kabel) måste vara 2 cm
längre än fas och neutral kabel (blå och brun
kabel).
Miljöskydd
Symbolen på produkten eller emballaget
anger att produkten inte får hanteras som
hushållsavfall. Den skall i stället lämnas in på
uppsamlingsplats för återvinning av el- och
elektronikkomponenter. Genom att säkerställa
att produkten hanteras på rätt sätt bidrar du till
att förebygga eventuellt negativa miljö- och
hälsoeffekter som kan uppstå om produkten
kasseras som vanligt avfall. För ytterligare
upplysningar om återvinning bör du kontakta
lokala myndigheter eller sophämtningstjänst
eller affären där du köpte varan.
Förpackningsmaterial
Förpackningsmaterialet är miljövänligt och
återvinningsbart. Plastdelar är markerade med
internationella förkortningar som PE, PS, etc.
Kasta förpackningsmaterialet i soptunnor av-
sedda för just detta material på din avfallssta-
tion.
15
www.zanussi.com
www.zanussi.com/shop
397311701-E-042013
  • Page 1 1
  • Page 2 2
  • Page 3 3
  • Page 4 4
  • Page 5 5
  • Page 6 6
  • Page 7 7
  • Page 8 8
  • Page 9 9
  • Page 10 10
  • Page 11 11
  • Page 12 12
  • Page 13 13
  • Page 14 14
  • Page 15 15
  • Page 16 16

Zanussi ZOB30601XK Användarmanual

Typ
Användarmanual