Whirlpool MAX 30 FW Program Chart

Typ
Program Chart
SE
MAX 30
TYP AV
MAT
NGD EFFEKT
NI
UNGE
FÄRLIG
STÅTID TIPS
Kyckling
(hel)
1000
G
700 W
(MAX)
18 - 20
MIN.
5 - 10
MIN.
Vänd kycklingen
efter halva tillagning-
stiden. Kontrollera
att köttsaften inte är
färgad när tillagnin-
gen är över.
Kyckling
( er
eller
delar)
500
G 8 - 10 MIN. 5 MIN.
Kontrollera att kött-
saften inte är färgad
när tillagningen är
över.
Bacon
150
G 3 - 4 MIN. 1 - 2 MIN.
gg dem på två eller
tre lager hushållspap-
per, ovanpå en tallrik,
och täck med ytterli-
gare hushållspapper.
Grönsak-
er (färska)
300
G 3 - 4 MIN. 1 - 2 MIN.
Tillaga med lock och
tillsätt 2 tsk salt.
Grönsak-
er , frysta
250 -
400
G
3 - 4 MIN.
5 - 6 MIN.
1 - 2 MIN.
Tillaga med lock.
Potatis
med
SKAL
1 ST
4 ST
4 - 6 MIN.
12 - 15
MIN.
2 MIN.
5 MIN.
Stick hål med ga el.
(1 pcs = 250 g). Vänd
efter halva tillagning-
stiden.
Köttfärs-
limpa
600 -
700
G
600 W
12 - 14
MIN.
5 MIN.
Fisk (Hel)
600
G 8 - 9 MIN. 4 - 5 MIN.
Gör snitt i skinnet och
tillaga med lock.
Fisk
(skivor
eller
léer)
400
G 5 - 6 MIN. 2 - 3 MIN.
Placera de tunnare
delar rmare tallrik-
ens mitt. Tillaga med
lock.
MATLAGNINGSÖVERSIKT
JU MER MAT SOM SKA LAGAS ju längre
tid tar det. En tumregel är att
dubbelt så mycket mat tar nästan
dubbelt så lång tid.
JU LÄGRE STARTTEMPERATUREN är ju
längre koktid krävs det. Mat
som har rumstempera-
tur tillagas snabbare än
mat som tas ut direkt från
kylen.
OM FLERA LIKADANA MATVA-
ROR, till exempel ugnsbakad
potatis, ska tillagas samtidigt ska
de placeras i ett ringmönster så
att de tillagas jämnt.
VISSA MATVAROR HAR SKINN ELLER SKAL,
t.ex. potatis, äpplen och äggulor.
Stick små hål med en ga el eller
tandpetare i sådana matvaror för
att förhindra att de spricker.
MINDRE STYCKEN MAT TILLAGAS SNAB-
BARE än större stycken och mat-
varor med regelbunden form till-
agas jämnare än matvaror med
oregelbunden form.
ATT RÖRA om i maten och vända
den är metoder som används
både vid traditionell matlagning
och vid tillagning i mikrovåg-
sugn. Avsikten är att värmen
snabbare ska spridas till
rättens mitt och att fö-
rhindra att ytterkanterna
blir överkokta.
NÄR DU TILLAGAR MAT MED
OREGELBUNDEN FORM ELLER
TJOCKLEK bör du placera de
tunnare delarna mot fatets mitt
där värmen är lägre.
MAT MED G FETT- OCH SOCKERHALT
tillagas snabbare än mat som in-
nehåller stora mängder vatten.
Fett och socker når också högre
temperaturer än vatten.
LÅT ALLTID MATEN STÅ OCH VILA ett
litet tag efter tillagningen. Om
maten får stå ett tag förbättras
alltid resultatet eftersom värmen
sprids och fördelas jämnare.
SNABBREFERENSGUIDE
KONTROLLPANEL
AVBRYTA ELLER STOPPA TILLAGNINGEN
AVBRYT TILLAGNINGEN SÅ HÄR
Öppna ugnsluckan när du vill avbryta tillagningen r att
kontrollera, vända eller röra om i maten.
OM DU VILL FORTSÄTTA TILLAGNINGEN
Stäng luckan. Tillagningen fortsätter då från den punkt där programmet
avbröts.
OM DU VILL AVSLUTA TILLAGNINGEN
Plocka ur maten, vrid inställningsratten till noll och stäng luckan.
q
VÄLJ EFFEKT OCH FUNKTIONER
genom att vrida på funk-
tionsratten.
w
VRID INSTÄLLNINGSRATTEN me-
durs för att ställa in önskad
tillagningstid. Ugnen startar
automatiskt.
EFFEKT ANVÄNDNING:
MAX
(700 W)
UPPVÄRMNING AV DRYCKER, vatten, klara soppor, kaffe, te och
annan mat med hög vattenhalt. Om tten innehåller ägg
eller grädde bör ett lägre e ektläge väljas.
600 W TILLAGNING AV sk, grönsaker, kött, etc.
400 W
FÖRSIKTIG TILLAGNING av t.ex. såser med g proteinhalt, ost-
och äggrätter samt för att avsluta tillagningen av gryträtter.
Sjudning av stuvningar, smälta smör.
FÖR UPPTINING UPPTINING. Mjukgöring av smör och ost.
VARMHÅLLNING
F
ÖR ATT BIBEHÅLLA
maten varm när den är tillagad.
VÄLJA MIKROVÅGSEFFEKT
SE
MAX 30
SNABBREFERENSGUIDE
TYP AV
MAT
NGD EFFEKT
NI
UNGE
FÄRLIG
STÅTID TIPS
Portioner
på tallrik
300
G
450 G
700 W
(MAX)
3 - 5
MIN.
4 - 5 MIN.
1 - 2 MIN.
Täck tallriken
Ris
2
DL
6 DL
1 - 2 MIN.
3 - 4 MIN.
1 MIN.
2 MIN
Täck maträtten.
Köttbullar
250
G 2 MIN. 1-2 MIN.
Tillaga utan lock
Drycker
2
DL 1 - 2 ½ MIN. 1 MIN.
Ställ en metall-
sked i koppen för
att undvika att
det kokar över.
Soppa
(klar)
DL 2 - 2 ½ MIN. 1 MIN.
Värm utan lock
i en sopptallrik
eller skål.
Mjölk-
baserade
soppor
och såser
2 ½
DL 2 ½ - 3 MIN. 1 MIN.
Fyll aldrig kärlen
med mer än 3/4.
Rör om under
uppvärmningen.
Varmkorv
1
ST
2 ST
600 W
½ - 1
MIN.
1 - 1 ½ MIN.
1 MIN.
Lasagne
500
G 5 - 6 MIN. 2 - 3 MIN.
TYP AV
MAT
MÄNGD EFFEKT
NI
UNGE
FÄRLIG
STÅTID TIPS
Stek
800 -
1000
G
FÖR UP-
PTINING
20 - 22
MIN.
10 - 15
MIN.
Vänd efter halva till-
agningstiden.
Köttfärs
500
G
8 - 10
MIN.
5 MIN.
Vänd efter halva up-
ptiningstiden. Separe-
ra upptinade delar
Kotlet-
ter, bi ar,
skivor
500
G
7 - 9
MIN.
5 - 10
MIN.
Vänd efter halva up-
ptiningstiden.
K
YCKLING
(hel)
1200
G 25 MIN.
10 - 15
MIN.
Vänd efter halva up-
ptiningstiden.
Kyckling
delar eller
léer
500
G
7 - 9
MIN.
5 - 10
MIN.
Vänd / separera efter
halva upptinings-
tiden. Täck vingspet-
sar och ben med folie
som skydd mot över-
hettning.
Fisk (Hel)
600
G
8 - 10
MIN.
5 - 10
MIN.
Vänd efter halva up-
ptiningstiden och täck
stjärten som skydd
mot överhettning.
Fisk (skivor
eller  léer)
400
G
6 - 7
MIN.
5 MIN.
Vänd efter halva up-
ptiningstiden. Separe-
ra upptinade delar
Brödlim-
por
500
G
4 - 6
MIN.
5 MIN.
Vänd efter halva up-
ptiningstiden.
Småfrans-
ka & bullar
4
ST (150
- 200 G)
1 ½ - 2
MIN.
2 - 3
MIN.
Placera dem i ringform.
Frukt &
Bär
200
G
2 - 3
MIN.
2 - 3
MIN.
Separera under upptin-
ing.
UPPVÄRMNINGSÖVERSIKT
PRECIS SOM VID TRADITIONELL MAT-
LAGNING ska maten som värms i en
mikrovågsugn alltid värmas tills
den är rykande het.
BÄST RESULTAT ERHÅLLS om de
tjockaste delarna placeras
mot fatets ytterkant och
de tunnaste delarna mot
fatets mitt.
LÄGG TUNNA KÖTTSKIVOR
OVANPÅ VARANDRA I EN G
eller lägg dem så att de yttersta
delarna lappas över. Tjockare mat-
stycken, såsom köttfärslimpor och
korvar, ska placeras nära varandra.
NÄR DU VÄRMER GRYTOR ELLER SER är
det lämpligt att röra en gång för
att värmen ska fördelas bättre.
O
M MATEN CKS MED LOCK bibehålls
fukten inuti maten. Dessutom
blir det mindre matstänk och up-
pvärmningstiden förkortas.
N
ÄR DU VÄRMER FRYST PORTIONSMAT
bör du följa tillverkarens an-
visningar på förpackningen.
MAT SOM MAN INTE KAN RÖRA I,
t.ex. gratänger värms bäst
på 400-600 W.
ETT PAR MINUTERS STÅTID ga-
ranterar att värmen sprids jämnt i
hela matvaran
.
UPPTININGSÖVERSIKT
FRYST MAT I PLASTPÅSAR, PLASTFO-
LIE ELLER PAPPERSFÖRPACKNINGAR kan
placeras direkt i ugnen under
förutsättning att förpackningen
inte har några delar i metall
(t.ex. förslutningar med
metalltråd).
FORMEN FÖRPACKNINGEN in-
verkar på upptiningstiden.
Mat i platta förpackningar
tinar fortare än omfångsrika och
massiva block.
SEPARERA DELARNA när de börjar tina.
Enskilda skivor tinar snabbare.
SKYDDA DE TUNNASTE DELARNA (T.EX.
KYCKLINGLÅR OCH KYCKLINGVINGAR)
med små bitar aluminiumfolie när
de börjar bli varma.
VÄND STORA MATSTYCKEN efter
halva upptiningstiden.
KOKT MAT, STUVNINGAR OCH
KÖTTSÅSER tinar bättre om du
rör i dem under upptiningen.
DET ÄR BÄTTRE att tinalite för lite
och låta upptiningen avslutas
under ståtiden.
STÅTIDEN EFTER UPPTININGENFÖRBÄTTRAR
alltid resultatet eftersom värmen
då sprids och fördelas jämnare i
hela livsmedlet.
W10855169
VARMHÅLLNING
ANVÄNDNING:
q Placera varm tillagad mat på glasplattan och stäng dörren.
w Vrid funktionsratten till positionen Varmhållning.
e Vrid på inställningsratten för att ställa in önskad up pvärmningstid.
Ugnen startar automatiskt.
TEKNISKA DATA
NÄTSPÄNNING
230 V/50 HZ
EFFEKTFÖRBRUKNING
1100 W
UTVÄNDIGA MÅTT (HXBXD)
360 X 392 X 350
UTVÄNDIGA MÅTT (HXBXD)
149 X 290 X 290
  • Page 1 1
  • Page 2 2

Whirlpool MAX 30 FW Program Chart

Typ
Program Chart