17
709310
FÖRVARING AV INDUSTRIFRYST MAT
• Följ tillverkarens anvisningar för förvaring och användning av frysta livsmedel.
Temperatur och bäst-före-datum anges på förpackningen.
• Välj endast livsmedel med oskadade förpackningar, förvarade i frysdiskar vid temperatur
på –18 °C eller lägre.
• Köp inte mat som är täckt av frost eftersom det är en indikering på att den har varit
delvis tinad fl era gånger, vilket innebär sämre kvalitet.
• Skydda maten från att tina upp under transport. Om temperaturen ökar blir
förvaringstiden kortare och kvaliteten blir sämre.
Frys endast in mat som är lämplig för detta. Se till att maten du
fryser in är av hög kvalitet och fräsch.
Välj lämplig förpackning och använd den korrekt.
Förpackningen bör inte vara känslig mot fukt och den bör vara
lufttät för att förhindra att maten torkar ut och att vitaminer går
förlorade.
Sätt etiketter på maten där du anger typen av mat och datum för
infrysning.
Det är mycket viktigt att livsmedlet fryses in så snabbt som möjligt.
Håll dig därför till små förpackningar. Ställ maten i kylskåpet innan
du fryser in den.
VIKTIGA VARNINGAR FÖR
INFRYSNING AV FÄRSKA LIVSMEDEL
UNDVIK ATT FÖRORENA LIVSMEDEL
Följ följande anvisningar för att undvika att förorena livsmedel:
• Om dörren öppnas under långa perioder kan det medföra en markant ökning av
temperaturen i apparatens utrymmen.
• Rengör regelbundet ytor som kan komma i kontakt med livsmedel och åtkomliga
dräneringssystem.
• Om kylapparaten är tom under långa perioder, stäng av den, frosta av, rengör, torka och
lämna dörren öppen för att förhindra att mögel bildas i apparaten.