Denna symbol är inte kopplad till någon av spishällens funktioner. Värmeelementet är urkopplat.
ANVÄNDNING AV SPISHÄLLEN
Ugnens kontrollpanel är utrustad med fyra kontrollrattar som styr spishällens funktioner. Spishällens
kontrollrattar är märkta med en graderad skala som motsvarar olika effektlägen och med olika symboler som
motsvarar olika funktioner.
• Vrid ratten till den kokzon du vill använda medurs till önskat läge (följ anvisningarna som medföljer
spishällen).
Översikt över spishällens funktioner (olika på olika modeller)
Funktion Beskrivning av funktionen
VARMHÅLLNING
Håller temperaturen konstant på 60° under hela programmet. Vrid ratten till för att ställa in
funktionen.
DUBBELZON
Denna funktion finns i den främre vänstra och den bakre vänstra kokzonen. Tack vare
dubbelzonsfunktionen utökas spishällens uppvärmda yta så att den anpassas till breda, ovala och
rektangulära kokkärl. Gör så här: Vrid ratten till och vänta tills restvärmevarnaren till den kokzon du
vill använda börjar att blinka. Välj önskad effektnivå genom att vrida ratten moturs. Restvärmevarnaren
fortsätter att lysa så länge spishällen är påslagen. Vrid ratten till “0” när du vill koppla ur funktionen.
ICP-funktion
(Uppkokning)
När denna funktion aktiveras påskyndas uppvärmningen av den valda kokzonen under specificerad tid
i början av koktiden. Vrid ratten till för att välja denna funktion. Vänta tills restvärmevarnaren till
den kokzon du vill använda börjar att blinka och vrid sedan ratten moturs till önskat effektläge. Exempel:
Om du väljer effektläge “1” fungerar kokzonen på full effekt i 1 minut, varpå den övergår till effektnivå
“1” under återstående koktid, såvida inte läget på ratten ändras under tiden. Om du väljer effektläge
“6” fungerar kokzonen på full effekt i 6 minuter, varpå den övergår till effektnivå “6” under
återstående koktid, såvida inte läget på ratten ändras under tiden. Denna funktion finns för alla
effektlägen, med undantag för läge “10”.
SNABBKOKNING
Tack vare denna funktion kan man snabbt koka upp vatten. Snabbkokningen kopplas ur efter inställd
tid. När inställd tid har löpt ut återställs automatiskt spishällens högsta effektläge. Funktionen kan även
kopplas in efter att du påbörjat matlagningen. Observera! Försäkra dig om att du verkligen har placerat
ett kokkärl på kokzonen innan du kopplar in denna funktion. Annars finns risk att spishällen skadas.
Specificerade prestationer för snabbkokningsfunktionen garanteras för alla typer av glaskeramikhällar.
Gör så här när du vill koppla in funktionen: Placera först ett kokkärl på kokzonen och vrid sedan ratten
till . Ändra rattens läge när du vill koppla ur funktionen.
SKONVÄRME
Kan användas för att jäsa deg, mjukgöra kylskåpskallt smör, hålla nappflaskan eller barnmaten varm,
för att göra yoghurt, smälta choklad, osv.
Denna funktion är endast tillgänglig när restvärmevarnaren är på. Försäkra dig om att
restvärmevarnaren i den kokzon du tänker använda är på innan du aktiverar funktionen. Vrid ratten till
. Ändra rattens läge när du vill koppla ur funktionen.
MATLAGNINGSÖVERSIKTER MATLAGNINGSÖVERSIKT FÖR
GRILLFUNKTIONEN
OBS! När både fläkten och den statiska funktionen används för att
laga kött rekommenderar vi att även gratineringsfunktionen
aktiveras. Ställ in en gratineringsnivå mellan 1 och 3.
Temperaturer och koktider är ungefärliga.
LIVSMEDEL Funktion
Förvärm-
ning
Ugnsfals
(från
botten)
Gratinerings-
nivå
Temperatur
(°C)
Koktid
(minuter)
KÖTT
Lammkött, killing,
fårkött
X 2 2 200 95 - 110
X 2 - 200 100 - 110
Stek
(kalvkött, svinkött,
oxkött)
(1 kg)
X 2 2 200 95 - 110
X 2 - 200 90 - 100
Kyckling, kanin,
anka
X 2 3 200 80 - 90
X 2 - 200 85 - 95
Kalkon
(4-6 kg) +
gratineringsnivå 3
X 1 3 200 160 - 180
X 1 - 210 180 - 190
Gås (2 kg)
X 2 3 210 100 - 130
X 2 - 200 100 - 130
FISK (HEL)
(1-2 kg)
Braxen, abborre,
tonfisk,
lax, torsk
X 2 1 200 45 - 55
X 2 - 200 50 - 60
FISK (I SKIVOR)
(1 kg)
Svärdfisk, tonfisk
X 2 2 200 40 - 50
X 3 - 200 40 - 50
GRÖNSAKER
Fyllda paprikor och
tomater
X 2 - 220 50 - 60
X 2 - 200 50 - 60
Ugnsbakad potatis X 2 3 220 50 - 60
EFTERRÄTTER,
BAKVERK, OSV
Sockerkakor
X 2 - 190 40 - 50
X 2 - 180 40 - 50
Ostkakor
och dylikt
X 2 - 190 80 - 90
X 2 - 180 80 - 90
Pajer
X 2 - 190 40 - 50
X 2 - 180 40 - 50
Äppelstrudel
X 2 - 200 50 - 55
X 2 - 200 50 - 55
Småkakor
X 2 - 170 20 - 30
X 2 - 200 20 - 30
Petit-chouer
X 2 - 180 35 - 45
X 2 - 180 40 - 50
Kött- och
grönsakspajer
X 2 - 200 40 - 50
X 2 - 190 40 - 50
Lasagna
X 2 1 200 45 - 60
X 2 - 200 45 - 60
Fruktkakor
t.ex. ananas,
persika
X 2 - 190 50 - 60
X 2 - 190 40 - 50
Maränger
X 2 - 120 120 - 150
- 2 - 120 120 - 150
Vol-au-vent
X 2 - 200 35 - 45
X 2 - 190 35 - 45
Suffléer
X 2 - 200 40 - 50
X 2 - 190 45 - 55
LIVSMEDEL Funktion Förvärmning
Ugnsfals
(från botten)
Effektnivå
Koktid
(minuter)
Revbensspjäll X 4 5 35 - 45
Kotletter X 4 5 30 - 40
Korv X 3 - 4 5 30 - 40
Fläskkotlett X 4 5 35 - 45
Fisk (i skivor) X 3 - 4 5 35 - 45
Kycklinglår X 3 - 4 5 40 - 50
Grillspett X 3 - 4 5 40 - 50
Revbensspjäll X 3 - 4 5 35 - 45
Kycklinghalva X 3 5 45 - 55
Kycklinghalva X 3 5 45 - 55
Hel kyckling X 3 5 60 - 70
Stek
(svinkött, oxkött)
X 2 5 60 - 70
Anka X 2 5 70 - 80
Lammlägg X 3 5 70 - 80
Rostbiff X 3 5 50 - 60
Ugnsbakad potatis X 3 5 50 - 60
Fisk
(braxen, forell)
X 3 5 50 - 60