Varmhållning av mat
6
Ställ inte varma kastruller eller grytor på glasytan i varmhållningslådan direkt efter att de har tagits av den
varma spishällen. Det kan skada glasytan. Fyll inte kärlen så mycket att maten rinner över.
Täck över maten med ett värmebeständigt lock eller aluminiumfolie. Håll inte maten varm i mer än 1
timme.
Apparaten lämpar sig för varmhållning av kött, fågel, fisk, sås, grönsaker, tillbehör och soppor.
Användning av lådan
1. Ställ matporslinet i lådan.
2. Ställ in inställningsknappen på 5 och värm upp apparaten i 15 minuter.
3. Lägg maten på det uppvärmda matporslinet.
4. Stäng lådan.
PÅ/AV-kontrollampan tänds. Apparaten värms upp.
Stäng av varmhållningslådan.
Använd grytvantar eller grytlappar när du tar ut matporslinet ur lådan.
Användningsområden
Tabellen visar lådans olika användningsområden. Ställ in inställningsknappen på önskad inställning. Det går
att välja mellan 7 inställningar: 1 till 6 och MAX (se figuren på sid. 8). Värm upp maten enligt angivelserna i
tabellen.
Placering av maten
Anmärkning: Det rekommenderas att täcka över nästan all mat för att minska fukten som kan skada
apparaten.
Tänk på att olika faktorer påverkar uppvärmningstiden:
- Mängden mat.
- Typen av mat.
Det går inte att ge exakt information om hur maten ska placeras. Det kan variera beroende på tycke och
smak.
Fördela matporslinet med maten jämnt i lådan så mycket det går.
Inställning Matvaror Anmärkning
1/2 Känsliga djupfrysta matvaror, t.ex. fyllda bakverk, smör,
korv, ost.
Upptining.
1/2 Jäsning av deg. Täck över degen.
3/4 Djupfrysta matvaror, t.ex. kött, kakor, bröd. Upptining.
3/4 Varmhållning av ägg, t.ex. hårdkokta ägg, äggröra. Värm upp matporslinet, täck
över maten.
3/4 Varmhållning av bröd. Värm upp matporslinet, täck
över maten.
5/6 Varmhållning av mat. Värm upp matporslinet, täck
över maten.
5/6 Varmhållning av drycker. Värm upp kärlen, täck över
dryckerna.
5/6 Uppvärmning av matvaror av ojäst deg, t.ex. pannkakor. Värm upp matporslinet, täck
över maten.
5/6 Uppvärmning av torra kakor, t.ex. smulpajer. Värm upp matporslinet, täck
över maten.
5/6 Smältning av blockchoklad eller choklad. Värm upp matporslinet, bryt
chokladen i lagom små bitar.
5/6 Upplösning av gelatin. Täck inte över, tar ca. 25
minuter.
Max Uppvärmning av mat.