48
• Använd kastruller och stekpannor vars
botten har en diameter som är lika stor som
kokzonen, eller något större.
• Använd endast flatbottnade kastruller och
stekpannor.
• Ha lock på kokkärlet under tillagningen, om
så är möjligt.
• Använd så lite vatten som möjligt när du
kokar grönsaker och potatis osv för att
minska koktiden.
• En tryckkokare gör att du kan spara ännu
mer elektricitet och tid.
.
1. Emballage
• Förpackningsmaterialet kan återvinnas till 100%
vilket framgår av återvinningssymbolen ( ).
2. Enheter
• Enheterna är tillverkade av material som kan
återvinnas. Om du bestämmer dig för att skrota
dina enheter ska du följa gällande föreskrifter för
sophantering. Skär av elsladdarna så att
enheterna inte kan anslutas till elnätet.
Förklaring om överensstämmelse CE
• Dessa enheter är avsedda att komma
i kontakt med livsmedel och är tillverkade i
överensstämmelse med direktiv 89/109/EEC.
• Dessa enheter är endast avsedda att användas
för matlagning. All annan typ av användning av
enheterna (till exempel för rumsuppvärmning) är
olämplig och kan vara farlig.
• Dessa enheter designas, tillverkas och
marknadsförs i överensstämmelse med:
• Säkerhetskraven i lågspänningsdirektiv
72/23/EEC.
• Skyddskraven i EMC-direktiv 89/336/EEC.
• Kraven i direktiv 93/68/EEC.
• Denna enhet uppfyller kraven för
brandskyddskategori klass “Y”.
.
• Skilj spishällen från elnätet innan någon typ
av underhållsarbete utförs.
• Låt inte barn vistas i närheten av enheterna
när de är i funktion.
• Reparationer och ändringar på enheterna får
endast göras av behörig fackman.
• Försäkra dig om att elsladdar till andra
elektriska apparater som står i närheten av
spishällen inte berör de varma delarna.
• Sätt inte på kokplattorna/kokzonerna om
det inte står något kokkärl på dem.
• Spishällen har kokplattor/kokzoner i olika
storlekar. Använd kokkärl vars botten antingen
har en lika stor eller något större diameter än
kokplattans/kokzonens diameter. Kokkärl av
nedan angiven typ kan förorsaka
permanenta skador på glaskeramikhällen
och får därför inte användas:
- Kokkärl vars botten inte är helt slät
- Metallkärl med emaljerad botten
• Använd inte spishällen som arbets- eller
avställningsyta.
• Lämna inte enheten utan uppsikt när du
steker mat - tänk på brandrisken.
• Använd inte glaskeramikhällen om ytan i
glaskeramik gått sönder till följd av hårda
slag eller stötar (fallande föremål, eller
liknande), utan tillkalla omedelbart Service.
• Ställ inte mat som är förpackad i
aluminiumfolie, plastbehållare eller tyg på de
varma kokzonerna.
• Dra inte kokkärl över glaskeramikytan - risk
att det blir repor.
• Undvik att spilla socker och liknande på
hällen. Om så krävs rengör du hällen
omedelbart. Följ rengörings- och
underhållsanvisningarna i denna handbok.
ENERGIBESPARANDE RÅD
MILJÖSKYDD
FÖRSIKTIGHETSÅTGÄRDER OCH ALLMÄNNA
ANVISNINGAR
1sv58913.fm Page 48 Friday, March 5, 2004 12:15 PM