Typ av kött Temperatur
o
C
Över/undervärme
Nivå
o
C
Minuter
Forell, 200-250 g 200 3 20-25 190
Gös, cirka 1 kg 220 3 25-30 200
Hel fisk 200 2 30-35 190
Hel lax, cirka 1 kg 210 2 20-25 200
Skötsel och rengöring
Varning Före rengöring, låt alltid
kylfläkten kyla av spisen innan den
stängs av.
Rengöringsprodukter
Innan du använder någon rengöringsprodukt
på din spis, kontrollera att den är lämplig för
användning och rekommenderas av tillver-
karen.
Rengöringsmedel som innehåller blekmedel
bör INTE användas eftersom dessa kan
medföra att spisens ytfinish mattas. Skarpa
slipmedel och skurmedel bör också undvi-
kas. Antibakteriella universalprodukter bör
inte användas för att rengöra hällen eller de
omgivande listerna.
Utvändig rengöring
Använd inga rengöringsmedel med slipef-
fekt, t.ex. slipande krämprodukter, stålull och
skurmedel på målade eller tryckta ytor efter-
som dessa kan skadas. Torka regelbundet
av kontrollpanelen, ugnsluckan och spisens
sidor med en mjuk trasa och hett vatten med
handdiskmedel. Avsluta med en mjuk trasa
för att undvika ränder.
Krämbaserade rengöringsmedel för rostfritt
stål har slipeffekt och bör undvikas eftersom
de kan göra ytan matt. De rostfria ytorna ren-
görs enklast med hjälp av en mjuk trasa och
medföljande rengöringsmedel (medföljer en-
dast produkter i rostfritt stål). Spill på ytor av
rostfritt stål måste omedelbart torkas av. Du
kan även prova med fönsterputsmedel. Om
ytan är mycket smutsig kan du använda sprit,
t.ex. T-sprit.
Varning Observera att tippskyddet inte
fungerar när du drar ut spisen för att
rengöra bakom den.
Varning Rengöring av ugnen med ång-
eller högtryckstvätt är av säkerhetsskäl
inte tillåtet.
Vred och handtag
Sätt aldrig en het stekpanna/bakplåt/
kastrull nära vreden, de kan skadas av
hettan.
Vi rekommenderar att bara använda varmt
vatten och diskmedel för rengöring av vreden
och handtagen. Alla andra rengöringsmedel
mattar ner ytfinishen.
Varning Försök inte ta bort något av
kontrollvreden från spisen eftersom
detta kan orsaka skada och utgör en
säkerhetsrisk.
Rengöring av värmeplattorna
Torka upp spill så fort som möjligt så att de
inte bränner fast på värmeplattorna. Smuts
och fläckar försämrar värmeöverföringen till
kokkärlet.
Daglig rengöring
Rengör värmeplattorna noga med såpind-
ränkt stålull. Tvätta av alla spår av såpa och
torka torrt med pappershanddukar.
Rostskyddsbehandling
1. När värmeplattorna är kalla och torra, ap-
plicera ett jämnt lager av rostskyddsmed-
let på varje platta. Denna produkt är till-
gänglig hos Electrolux återförsäljare.
2. Rostskyddsmedlet behöver nu värmas
upp på värmeplattorna. Värm upp en vär-
meplatta i taget på full effekt i högst fem
minuter. Lite rök och os kan utvecklas när
rester av lösningsmedlet förångas.
3. Använd lacknafta för att ta bort eventuella
spår av produkten på dina händer eller
spisemaljen (när spisen har kallnat).
Rengöring av ugnen
Varning Vid rengöring får inte någon
ugnsfunktion vara vald och ugnen måste
vara kall.
electrolux 9