Progress PBD3500X Användarmanual

Kategori
Kokplattor
Typ
Användarmanual
PBD3500X
Bruksanvisning
Ångugn
INNEHÅLL
Säkerhetsinformation 2
Säkerhetsföreskrifter 3
Produktbeskrivning 5
Innan maskinen används första gången 6
Daglig användning 6
Klockfunktioner 9
Tillvalsfunktioner 10
Tricks och tips 10
Skötsel och rengöring 20
Felsökning 23
Installation 24
Teknisk information 25
Energieffektivitet 26
Med reservation för ändringar.
SÄKERHETSINFORMATION
Läs noga de bifogade instruktionerna före installation och
användning av produkten. Tillverkaren kan inte hållas ansvarig
för personskador eller skador på egendom som orsakats av
felaktig installation eller användning. Förvara alltid
instruktionerna tillsammans med produkten för framtida bruk.
Säkerhet för barn och handikappade
Denna produkt kan användas av barn från 8 års ålder och
uppåt, och av personer med nedsatt fysisk, sensorisk eller
mental förmåga, samt personer med bristande erfarenhet
och kunskap, om de övervakas eller instrueras beträffande
hur produkten används på ett säkert sätt och förstår de
risker som är förknippade med användningen.
Låt inte barn leka med produkten.
Håll allt förpackningsmaterial utom räckhåll för barn.
Håll barn och husdjur borta från produkten när den är igång
eller när den svalnar. Åtkomliga delar är mycket varma.
Om produkten har ett barnlås rekommenderar vi att du
aktiverar det.
Rengöring och användarunderhåll ska inte utföras av barn
utan tillsyn.
Barn under 3 år ska inte vistas i närheten utan ständig
uppsikt.
2 Progress
Allmän säkerhet
Endast en behörig person får installera den här produkten
och byta kabel.
Produkten blir varm inuti när den är igång. Vidrör inte
värmeelementen som finns i produkten. Använd alltid
handskar för att ta ut eller sätta in tillbehör eller eldfasta
formar.
Koppla från strömtillförseln före underhåll.
Kontrollera att produkten är avstängd innan du byter lampa
för att undvika risken för elstötar.
Använd inte ångrengörare vid rengöring av produkten.
Använd inte skarpa rengöringsmedel med slipeffekt eller
vassa metallskrapor för att rengöra ugnsluckans glasskivor
eftersom dessa kan repa ytan, vilket i sin tur kan leda till att
glaset spricker.
Om nätsladden är skadad måste den bytas av tillverkaren,
tillverkarens auktoriserade servicerepresentant eller personer
med motsvarande utbildning, för att undvika fara.
För att ta bort ugnsstegarna drar du först ut den främre
delen av ugnsstegen och sedan den bakre delen från
sidoväggarna. Sätt i ugnsstegarna i omvänd ordning.
SÄKERHETSFÖRESKRIFTER
Installation
VARNING! Endast en behörig
person får installera den här
produkten.
Avlägsna allt förpackningsmaterial.
Installera eller använd inte en skadad
produkt.
Följ de installationsinstruktioner som
följer med produkten.
Produkten är tung, så var alltid försiktig
när du flyttar den. Använd alltid
skyddshandskar.
Dra aldrig produkten i handtaget.
Minsta avstånd till andra produkter ska
beaktas.
Kontrollera att produkten har installerats
under och bredvid stadiga skåp- eller
bänkstommar.
Produktens sidor måste gränsa till
produkter eller enheter med samma
höjd.
Elektrisk anslutning
VARNING! Risk för brand och
elektriska stötar.
Alla elektriska anslutningar ska göras av
en behörig elektriker.
Produkten måste jordas.
Kontrollera att produktens märkdata
överensstämmer med din strömkälla. I
annat fall, kontakta en elektriker.
Progress 3
Använd alltid ett korrekt installerat,
stötsäkert och jordat eluttag.
Använd inte grenuttag eller
förlängningssladdar.
Kontrollera så att du inte skadar
stickkontakten och nätkabeln. Om
produktens nätkabel behöver bytas
måste det göras av vårt auktoriserade
servicecenter.
Låt inte nätkablar komma i kontakt med
eller komma nära produktens lucka,
speciellt inte när luckan är het.
Stötskyddet för strömförande och
isolerade delar måste fästas på ett
sådant sätt att det inte kan tas bort utan
verktyg.
Anslut stickkontakten till eluttaget endast
i slutet av installationen. Kontrollera att
stickkontakten är åtkomlig efter
installationen.
Anslut inte stickkontakten om
vägguttaget sitter löst.
Dra inte i nätkabeln för att koppla bort
produkten från eluttaget. Ta alltid tag i
stickkontakten.
Använd endast rätt isoleringsenheter:
strömbrytare, säkringar (säkringar av
skruvtyp tas ur hållaren), jordfelsbrytare
och kontaktorer.
Den elektriska installationen måste ha en
isolationsenhet så att du kan koppla från
produkten från nätet vid alla poler.
Kontaktöppningen på isolationsenheten
måste vara minst 3 mm bred.
Denna produkt uppfyller kraven enligt
EU:s direktiv.
Användning
VARNING! Risk för skador,
brännskador, elstötar eller
explosion föreligger.
Använd uteslutande denna produkt för
hushållsbruk.
Ändra inte produktens specifikationer.
Se till att ventilationsöppningarna inte är
blockerade.
Lämna inte produkten utan tillsyn under
användning.
Stäng av produkten efter varje
användningstillfälle.
Var försiktig när du öppnar produktens
lucka medan produkten är igång. Het luft
kan strömma ut.
Använd inte produkten med våta händer
eller när den är i kontakt med vatten.
Tyng inte ner luckan när den är öppen.
Använd inte produkten som arbets- eller
avlastningsyta.
Öppna produktens lucka försiktigt.
Användning av ingredienser som
innehåller alkohol kan producera en
blandning av luft och alkohol.
Låt inte gnistor eller öppna lågor komma
i kontakt med produkten när du öppnar
luckan.
Placera inga lättantändliga produkter
eller föremål som är fuktiga med
lättantändliga produkter i, nära eller på
produkten.
VARNING! Risk för skador på
produkten föreligger.
För att förhindra skada eller missfärgning
på emaljen:
sätt inte eldfasta formar eller andra
föremål direkt på produktens botten.
lägg inte aluminiumfolie direkt på
produktens botten.
ställ inte hett vatten direkt i den heta
produkten.
låt inte fuktiga kärl eller matvaror stå
kvar i produkten efter att tillagningen
är klar.
var försiktig när du tar bort eller
monterar tillbehör.
Missfärgning av emaljen påverkar inte
produktens funktion. Det är ingen defekt
enligt garantin.
Använd en djup form för mjuka kakor.
Fruktjuicer orsakar fläckar som kan vara
permanenta.
Denna produkt är endast avsedd för
matlagning. Den får inte användas för
några andra ändamål, t.ex. för
rumsuppvärmning.
Ha alltid ugnsluckan stängd under
matlagningen.
4 Progress
Matlagning med ånga
VARNING! Det finns risk för
brännskador och skador på
produkten.
Ånga som släpps ut kan orsaka
brännskador:
Öppna inte luckan till produkten
under ångkokning.
Öppna produktens lucka försiktigt
efter ångkokning.
Skötsel och rengöring
VARNING! Det finns risk för
personskador, brand eller
skador på produkten.
Stäng av produkten och koppla bort den
från eluttaget före underhåll.
Se till att produkten har svalnat. Det
finns även risk för att glasen kan spricka.
Byt omedelbart ut luckans glaspaneler
om de är skadade. Kontakta service.
Var försiktig när du tar bort luckan.
Luckan är tung!
Rengör produkten regelbundet för att
förhindra att ytmaterialet försämras.
Kvarblivet fett eller mat i ugnen kan
orsaka brand.
Rengör produkten med en fuktig, mjuk
trasa. Använd bara neutrala
rengöringsmedel. Använd inte produkter
med slipeffekt, skursvampar,
lösningsmedel eller metallföremål.
Om du använder en ugnssprej ska du
följa säkerhetsanvisningarna på
förpackningen.
Rengör inte den katalytiska emaljen (om
tillämpligt) med någon sorts
rengöringsmedel.
Inre belysning
Typen av glödlampa eller halogenlampa
som används för den här produkten är
endast avsedd för hushållsprodukter. Får
ej användas för belysning i hus.
VARNING! Risk för elektrisk
stöt.
Innan du byter lampan ska du koppla ur
produkten från nätuttaget.
Använd bara lampor med samma
specifikationer.
Avfallshantering
VARNING! Risk för kvävning
eller skador.
Koppla loss produkten från eluttaget.
Klipp av strömkabeln och kassera den.
Ta bort lucklåset för att hindra att barn
eller djur stängs in inuti produkten.
PRODUKTBESKRIVNING
Allmän översikt
10
8
9
16
13
14
12
5
4
1
2
3
4 63 5 721
11
15
1
Kontrollpanel
2
Vred för ugnsfunktionerna
3
Kontrollampa/symbol/indikator för
ström
4
Elektronisk programmeringsenhet
5
Temperaturvred
6
Temperaturlampa / symbol / indikator
7
Kontrollampa för vattentank
8
Vattenlåda
9
Värmeelement
10
Ugnslampa
11
Fläkt
Progress 5
12
Ugnsstegar, löstagbara
13
Tömningsslang
14
Vattenutloppsventil
15
Ugnsnivåer
16
Ånginlopp
Tillbehör
Trådhylla
Till kokkärl, bakformar och stekkärl.
Bakplåt
För kakor och småkakor.
Grill- / stekpanna
För bakning och stekning eller som
fettuppsamlingsfat.
INNAN MASKINEN ANVÄNDS FÖRSTA GÅNGEN
VARNING! Se
säkerhetsavsnitten.
Första rengöring
Ta ut alla tillbehör och flyttbara ugnsstegar
ur produkten.
Se avsnittet "Underhåll och
rengöring".
Rengör produkten innan du använder den
första gången.
Sätt tillbaka tillbehören och de flyttbara
ugnsstegarna på sin ursprungliga plats.
Ställa klockan
Du måste ställa klockan innan du kan
använda ugnen.
Kontrollampan för klockfunktionen blinkar
när du ansluter produkten till eluttaget när
det varit ett strömavbrott eller när timern
inte är inställd.
Tryck på knappen eller för att ställa in
rätt tid.
Efter cirka 5 sekunder slutar blinkningarna
och klockan visar den inställda tiden.
Ändra tid
Du kan inte ändra klockan om
funktionen Koktid eller Sluttid
är aktiverad.
Tryck på flera gånger tills kontrollampan
för klockfunktionen blinkar.
Se ”Ställa klockan” för att ställa in en ny tid.
Förvärmning
Sätt den tomma produkten på förvärmning
för att bränna bort fett.
1. Välj funktionen
och maximal
temperatur.
2.
Låt produkten stå på i en timme.
3.
Välj funktionen
och maximal
temperatur.
4.
Låt produkten vara igång i 15 minuter.
5.
Välj funktionen
och maximal
temperatur.
6.
Låt produkten vara igång i 15 minuter.
Tillbehören kan bli varmare än normalt.
Produkten kan avge lukt och rök. Det är
helt normalt. Se till att ventilationen är
tillräcklig i rummet.
DAGLIG ANVÄNDNING
VARNING! Se
säkerhetsavsnitten.
Infällbara vred
För att använda produkten, tryck på
kontrollvredet. Vredet kommer ut.
6 Progress
Aktivera och inaktivera
produkten
Det beror på modellen om
produkten har vredsymboler,
kontrollampor eller lampor:
Kontrollampan tänds när
ugnen värms upp.
Kontrollampan tänds när
produkten är igång.
Symbolen visar om
kontrollvredet styr
ugnsfunktionerna eller
temperaturen.
1. Vrid vredet för ugnsfunktioner för att
välja en ugnsfunktion.
2. Vrid temperaturvredet för att välja
temperatur.
3. För att stänga av produkten, vrid vreden
för ugnsfunktioner och temperatur till
av-läget.
Ugnsfunktioner
Ugnsfunktion Tillämpning
Avstängt läge Produkten är avstängd.
Ugnsbelysning För att aktivera lampan utan en tillagningsfunktion.
Över/Under-
värme
Baka och steka mat på en ugnsnivå.
Övre värmeele-
ment
För att brungrädda bröd, kakor och bakverk. För att avslu-
ta tillagade rätter.
Undervärme För bakning av kakor med knaprig botten och för att torka
mat.
Max grill För grillning av tunna livsmedel i stora mängder och för
rostning av bröd.
Varmluftsgrillning Steka större köttstycken eller fågel med ben på 1 ugnsnivå.
Även för att göra gratänger och bryna.
Varmluft För att baka på upp till tre hyllpositioner samtidigt och för
att torka mat.Ställ in temperaturen på 20 - 40 °C lägre än
för Över/Undervärme.
Pizza/paj-läge För ugnsbakning på en nivå av rätter som kräver mer inten-
siv bryning och som ska ha knaprig botten. Ställ in temper-
aturen på 20–40 °C lägre än för Över/Undervärme.
Varmluft + Ånga För att ånga rätter. Använd den här funktionen för att min-
ska längden på tillagningstiden och bevara vitaminer och
näringsämnen i maten. Välj funktionen och ställ in tempera-
turen på mellan 130 °C och 230 °C.
Progress 7
Display
A B C
A) Funktionslampor
B) Tidvisning
C) Funktionslampa
Knappar
Knapp Funktion Beskrivning
MINUS Gör så här för att ställa in tiden.
KLOCKA För att ställa in en klockfunktion.
PLUS Gör så här för att ställa in tiden.
Matlagning med ånga
1. Ställ in funktionen .
2. Tryck på locket för att öppna
vattenlådan. Fyll vattenlådan tills
indikatorn "Vattentanken är full" tänds.
Tanken rymmer maximalt 900 ml. Det
räcker för ca 55 - 60 minuters
matlagning.
Använd endast vatten som
vätska. Använd inte filtrerat
(avsaltat) eller destillerat
vatten. Använd inte andra
vätskor.
Häll inte lättantändlig vätska
eller alkohol (grappa, whisky,
konjak osv.) i vattenlådan.
3.
Tryck in vattenlådan i sitt ursprungliga
läge.
4.
Laga maten i rätt kokkärl.
5.
Ställ in temperaturen mellan 130 och
230 °C.
Ångkokning ger inte bra resultat vid
temperaturer över 230 °C.
VARNING! Vänta minst 60
minuter efter varje
användningstillfälle av
ångfunktionen för att förhindra
att hett vatten kommer ut ur
vattenutloppsventilen.
Töm vattentanken när tillagningen med
ångfunktion är klar.
FÖRSIKTIGHET! Produkten är
het. Det finns risk för att du
bränner dig. Var försiktig när du
tömmer vattenlådan.
Indikator för "Vattentanken är
tom"
Indikatorn visar att vattentanken är tom
och måste fyllas på.
Se avsnittet "Ångkokning" för mer
information.
Indikator för "Vattentanken är
full"
Indikatorn visar att ugnen är förberedd
för ångkokning.
8 Progress
Om du häller för mycket vatten i
tanken flyttas överskottsvattnet
till ugnens botten via
säkerhetsutloppet.
Ta bort vattnet med en svamp
eller en duk.
Tömning av vattentanken
FÖRSIKTIGHET! Se till att
produkten har svalnat innan du
tömmer vattentanken.
1.
Förbered tömningsslangen (C), som
finns i samma förpackning som
användarmanualen. Sätt kontakten (B)
på en av tömningsslangens ändar.
2.
Sätt den andra änden av
tömningsslangen (C) i en behållare. Sätt
den i ett lägre läge än utloppsventilen
(A).
B
C
A
3. Öppna ugnsluckan och sätt kontakten
(B) i utloppsventilen (A).
4. Tryck in kontakten igen och igen när du
tömmer vattentanken.
Det kan finnas lite vatten i
tanken när indikeringen för
tom tank lyser. Vänta tills
vattenflödet från
vattenutloppsventilen har
avstannat.
5. Ta bort kontakten från ventilen när
vattnet slutat flöda.
Återanvänd inte vattnet för att
fylla vattentanken igen.
KLOCKFUNKTIONER
Tabell över klockfunktioner
Klockfunktion Tillämpning
KLOCKA För att ställa in, ändra eller kontrollera tiden.
Signalur För att ställa in en tid för nedräkning. Denna funktion påverkar inte
produktens funktioner i övrigt.
Varaktighet För att ställa in tillagningstiden för ugnen.
Sluttid För att ställa klockan när ugnen ska stängas av.
Progress 9
Du kan använda Koktid och
Sluttid samtidigt för att ställa
in tiden när produkten måste
vara aktiverad och sedan när
den ska avaktiveras. Härigenom
kan du aktivera produkten med
en fördröjning i tid. Ställ först in
Koktid och sedan Sluttid
.
Ställa in klockfunktioner
För Koktid och Sluttid , välj en
ugnsfunktion och tillagningstemperatur.
Detta är inte nödvändigt för signaluret .
1.
Tryck flera gånger på tills lampan för
önskad klockfunktion börjar blinka.
2.
Tryck på
eller för att ställa in
önskad klockfunktion.
Klockfunktionen är aktiverad. Displayen
visar lampan för den klockfunktion som du
ställer in.
För signalursfunktionen visas
kvarstående tid på displayen.
3. När tiden gått ut blinkar kontrollampan
för klockfunktionen och en ljudsignal
hörs. Tryck på en knapp för att stänga
av signalen.
4. Vrid vredet för ugnsfunktioner och
temperaturvredet till av-läget.
Med Koktid och Stopptid
-funktionerna så stänger
apparaten av sig automatiskt.
Avbryta klockfunktionerma
1.
Tryck flera gånger på tills önskad
funktionslampa blinkar.
2. Tryck på och håll in .
Klockfunktionen släcks inom några
sekunder.
TILLVALSFUNKTIONER
Kylfläkt
När produkten är på, aktiveras fläkten
automatiskt för att hålla ugnsytorna svala.
Om du stänger av ugnen fortsätter fläkten
att gå tills ugnen har svalnat.
Säkerhetstermostat
Felaktig användning av produkten eller
trasiga delar kan orsaka farlig överhettning.
För att förhindra detta har ugnen en
säkerhetstermostat som avbryter
strömtillförseln. Ugnen sätts automatiskt på
igen när temperaturen sjunker.
TRICKS OCH TIPS
VARNING! Se
säkerhetsavsnitten.
Temperaturerna och
gräddningstiderna i tabellerna är
endast riktvärden. De beror på
recepten samt på
ingrediensernas kvalitet och
mängd.
Allmän information
Produkten har fem hyllnivåer. Räkna
hyllnivåerna nedifrån.
Produkten har ett specialsystem som
gör att luften cirkulerar och återanvänder
ångan. Med det här systemet kan man
tillaga i ånga, vilket gör att maten saftig
inuti och krispig på utsidan. Det gör att
tillagningstiden och energiåtgången
minskas till ett minimum.
Fukt kan kondenseras i produkten eller
på glasluckorna. Det är helt normalt. Stå
10 Progress
alltid en bit ifrån produkten när du
öppnar produktens lucka vid matlagning.
Kör ugnen i 10 minuter innan du börjar
laga mat, för att minska kondensering.
Torka bort fukt på produkten efter varje
användning.
Ställ inga föremål direkt på bottnen och
täck inte komponenterna med folie när
du lagar mat. Detta kan förändra
tillagningsresultaten och skada emaljen.
Baka kakor
Öppna inte ugnsluckan förrän 3/4 av
den inställda tillagningstiden har gått.
Om du använder två bakplåtar samtidigt,
se till att det finns en ledig falsnivå mellan
dem.
Tillagning av kött och fisk
Använd en djup form för mat med fett i
för att förhindra stänk som inte går att ta
bort.
Låt köttet stå i ca 15 minuter innan du
skär i det så att köttsaften inte sipprar ut.
För att förhindra att det blir för mycket
matos under tillagning kan man hälla lite
vatten i den djupa formen. För att
förhindra rökkondens, tillsätt lite vatten
varje gång det tar slut.
Tillagningstider
Tillagningstiderna varierar beroende på
typen av livsmedel, livsmedlets konsistens
och volym
I början ska du övervaka hur det utvecklar
sig när du lagar mat. Hitta de bästa
inställningarna (värmeläge, tillagningstid
osv.) för dina kokkärl, recept och mängder
när du använder produkten.
Baknings- och grillningstabell
Kakor
Livsme-
del
Över-undervärme Varmluft Tid (min) Kom-
mentar
Temper-
atur (°C)
Falsnivå Temper-
atur (°C)
Falsnivå
Recept
där vispn-
ing ingår
170 2 160 3 (2 och
4)
45 - 60 I kakform
Mördeg 170 2 160 3 (2 och
4)
20 - 30 I kakform
Cheese-
cake
170 1 165 2 60 - 80 I 26 cm
kakform
Äppelka-
ka
1)
170 2 160 2 (vänster
+ höger)
80 - 100 I två kak-
formar (20
cm) på ett
galler
Strudel 175 3 150 2 60 - 80 På en
bakplåt
Syltpaj 170 2 165 2 (vänster
+ höger)
30 - 40 I 26 cm
kakform
Progress 11
Livsme-
del
Över-undervärme Varmluft Tid (min) Kom-
mentar
Temper-
atur (°C)
Falsnivå Temper-
atur (°C)
Falsnivå
Socker-
kaka
170 2 160 2 50 - 60 I 26 cm
kakform
Fruktka-
ka
1)
160 2 150 2 90 - 120 I 20 cm
kakform
Russinka-
ka
1)
175 1 160 2 50 - 60 I en bröd-
form
Muffins -
en nivå
170 3 140 - 150 3 20 - 30 På en
bakplåt
Muffins -
två nivåer
- - 140 - 150 2 och 4 25 - 35 På en
bakplåt
Muffins -
tre nivåer
- - 140 - 150 1, 3 och
5
30 - 45 På en
bakplåt
Småka-
kor /
mördegs-
remsor -
en nivå
140 3 140 - 150 3 30 - 35 På en
bakplåt
Småka-
kor /
mördegs-
remsor -
två nivåer
- - 140 - 150 2 och 4 35 - 40 På en
bakplåt
Småka-
kor /
mördegs-
remsor -
tre nivåer
- - 140 - 150 1, 3 och
5
35 - 45 På en
bakplåt
Maränger
- en nivå
120 3 120 3 80 - 100 På en
bakplåt
Maränger
- två nivå-
er
1)
- - 120 2 och 4 80 - 100 På en
bakplåt
Bullar
1)
190 3 190 3 12 - 20 På en
bakplåt
Bakelser
- en nivå
190 3 170 3 25 - 35 På en
bakplåt
12 Progress
Livsme-
del
Över-undervärme Varmluft Tid (min) Kom-
mentar
Temper-
atur (°C)
Falsnivå Temper-
atur (°C)
Falsnivå
Bakelser
- två nivå-
er
- - 170 2 och 4 35 - 45 På en
bakplåt
Pajer 180 2 170 2 45 - 70 I 20 cm
kakform
Fruktkaka 160 1 150 2 110 - 120 I 24 cm
kakform
Tårtbot-
ten
170 1 160 2 (vänster
+ höger)
50 - 60 I 20 cm
kakform
1)
Förvärm ugnen i 10 minuter.
Bröd och pizza
Livsme-
del
Över-undervärme Varmluft Tid (min) Kom-
mentar
Temper-
atur (°C)
Falsnivå Temper-
atur (°C)
Falsnivå
Fransk-
bröd
1)
190 1 190 1 60 - 70 1 - 2
bröd, 500
g per
bröd
Rågbröd 190 1 180 1 30 - 45 I en bröd-
form
Småfran-
ska
1)
190 2 180 2 (2 och
4)
25 - 40 6 - 8
stycken
på en
bakplåt
Pizza
1)
230 - 250 1 230 - 250 1 10 - 20 På en
bakplåt
eller en
djup form
Scones
1)
200 3 190 3 10 - 20 På en
bakplåt
1)
Förvärm ugnen i 10 minuter.
Progress 13
Suffléer
Livsme-
del
Över-undervärme Varmluft Tid (min) Kom-
mentar
Temper-
atur (°C)
Falsnivå Temper-
atur (°C)
Falsnivå
Pajdeg 200 2 180 2 40 - 50 I form
Vegeta-
risk paj
200 2 175 2 45 - 60 I form
Quiches
1)
180 1 180 1 50 - 60 I form
Lasagne
1)
180 - 190 2 180 - 190 2 25 - 40 I form
Cannello-
ni
1)
180 - 190 2 180 - 190 2 25 - 40 I form
1)
Förvärm ugnen i 10 minuter.
Kött
Livsme-
del
Över-undervärme Varmluft Tid (min) Kom-
mentar
Temper-
atur (°C)
Falsnivå Temper-
atur (°C)
Falsnivå
Nötkött 200 2 190 2 50 - 70 På galler
Fläsk 180 2 180 2 90 - 120 På galler
Kalv 190 2 175 2 90 - 120 På galler
Rostbiff,
röd
210 2 200 2 50 - 60 På galler
Rostbiff,
medium
210 2 200 2 60 - 70 På galler
Rostbiff,
välstekt
210 2 200 2 70 - 75 På galler
Fläskbog 180 2 170 2 120 - 150 Med svål
Fläsklägg 180 2 160 2 100 - 120 2 stycken
Lamm 190 2 175 2 110 - 130 Lägg
Kyckling 220 2 200 2 70 - 85 Hel
Kalkon 180 2 160 2 210 - 240 Hel
Anka 175 2 220 2 120 - 150 Hel
Gås 175 2 160 1 150 - 200 Hel
Kanin 190 2 175 2 60 - 80 Skuren i
bitar
14 Progress
Livsme-
del
Över-undervärme Varmluft Tid (min) Kom-
mentar
Temper-
atur (°C)
Falsnivå Temper-
atur (°C)
Falsnivå
Hare 190 2 175 2 150 - 200 Skuren i
bitar
Fasan 190 2 175 2 90 - 120 Hel
Fisk
Livsme-
del
Över-undervärme Varmluft Tid (min) Kom-
mentar
Temper-
atur (°C)
Falsnivå Temper-
atur (°C)
Falsnivå
Laxöring/
havsruda
190 2 175 2 40 - 55 3 - 4 fis-
kar
Tonfisk/
lax
190 2 175 2 35 - 60 4 - 6 filéer
Varmluftsgrillning
Nötkött
Livsmedel Mängd Temperatur
(°C)
Tid (min) Falsnivå
Engelsk rostbiff el-
ler filé, röd
1)
per cm höjd 190 - 200 5 - 6 1 eller 2
Rostbiff eller filé,
medium
1)
per cm höjd 180 - 190 6 - 8 1 eller 2
Engelsk rostbiff el-
ler filé, välstekt
1)
per cm höjd 170 - 180 8 - 10 1 eller 2
1)
Förvärm ugnen.
Fläsk
Livsmedel
Mängd (kg) Temperatur
(°C)
Tid (min) Falsnivå
Bog, hals, skink-
stek
1 - 1.5 160 - 180 90 - 120 1 eller 2
Kotlett, revbenssp-
jäll
1 - 1.5 170 - 180 60 - 90 1 eller 2
Köttfärslimpa 0.75 - 1 160 - 170 50 - 60 1 eller 2
Fläsklägg (lagad i
förväg)
0.75 - 1 150 - 170 90 - 120 1 eller 2
Progress 15
Kalv
Livsmedel Mängd (kg) Temperatur
(°C)
Tid (min) Falsnivå
Kalvstek 1 160 - 180 90 - 120 1 eller 2
Kalvlägg 1.5 - 2 160 - 180 120 - 150 1 eller 2
Lamm
Livsmedel Mängd (kg) Temperatur
(°C)
Tid (min) Falsnivå
Lammstek med
ben, lammstek
1 - 1.5 150 - 170 100 - 120 1 eller 2
Lammsadel 1 - 1.5 160 - 180 40 - 60 1 eller 2
Fågel
Livsmedel Mängd (kg) Temperatur
(°C)
Tid (min) Falsnivå
Bitar av fågel 0,2 - 0,25 var 200 - 220 30 - 50 1 eller 2
Halv kyckling 0,4 - 0,5 var 190 - 210 35 - 50 1 eller 2
Kyckling, un-
ghöna
1 - 1.5 190 - 210 50 - 70 1 eller 2
Anka 1.5 - 2 180 - 200 80 - 100 1 eller 2
Gås 3.5 - 5 160 - 180 120 - 180 1 eller 2
Kalkon 2.5 - 3.5 160 - 180 120 - 150 1 eller 2
Kalkon 4 - 6 140 - 160 150 - 240 1 eller 2
Fisk (ångkokning)
Livsmedel
Mängd (kg) Temperatur
(°C)
Tid (min) Falsnivå
Hel fisk 1 - 1.5 210 - 220 40 - 60 1 eller 2
Torkning - Varmluft
Täck smorda plåtar med
bakplåtspapper.
För bättre resultat, stanna ugnen efter
halva torktiden, öppna luckan och låt det
svalna över natten för att fullfölja
torkningen.
16 Progress
Grönsaker
Livsmedel Temperatur
(°C)
Tid (t) Falsnivå
1 position 2 positioner
Bönor 60 - 70 6 - 8 3 1 / 4
Pepparfrukter 60 - 70 5 - 6 3 1 / 4
Soppgrönsaker 60 - 70 5 - 6 3 1 / 4
Svamp 50 - 60 6 - 8 3 1 / 4
Örter 40 - 50 2 - 3 3 1 / 4
Frukt
Livsmedel Temperatur
(°C)
Tid (t) Falsnivå
1 position 2 positioner
Plommon 60 - 70 8 - 10 3 1 / 4
Aprikoser 60 - 70 8 - 10 3 1 / 4
Äppelskivor 60 - 70 6 - 8 3 1 / 4
Päron 60 - 70 6 - 9 3 1 / 4
Varmluft + Ånga
Kakor och bakverk
Livsmedel
Tempera-
tur (°C)
Tid (min) Falsnivå Kommentar
Äppelkaka
1)
160 60 - 80 2 I 20 cm kakform
Paj 175 30 - 40 2 I 26 cm kakform
Fruktkaka 160 80 - 90 2 I 26 cm kakform
Sockerkaka 160 35 - 45 2 I 26 cm kakform
Panettone
1)
150 - 160 70 - 100 2 I 20 cm kakform
Russinkaka
1)
160 40 - 50 2 I en brödform
Muffins 150 - 160 25 - 30 3 (2 och
4)
På en bakplåt
Småkakor 150 20 - 35 3 (2 och
4)
På en bakplåt
Söta bullar
1)
180 - 200 12 - 20 2 På en bakplåt
Progress 17
Livsmedel Tempera-
tur (°C)
Tid (min) Falsnivå Kommentar
Briocher
1)
180 15 - 20 3 (2 och
4)
På en bakplåt
1)
Förvärm ugnen i 10 minuter.
bröd och pizza
Livsmedel Mängd (g) Tempera-
tur (°C)
Tid (min) Falsnivå Kommen-
tar
Fransk-
bröd
1)
1000 180 - 190 45 - 60 2 1 - 2 styck-
en, 500 g
per styck
Bullar
1)
500 190 - 210 20 - 30 2 (2 och 4) 6 - 8 styck-
en på en
bakplåt
Pizza
1)
- 200 - 220 20 - 30 2 På en bak-
plåt
1)
Förvärm ugnen i 10 minuter.
Suffléer
Livsmedel Tempera-
tur (°C)
Tid (min) Falsnivå Kommentar
Fyllda med grön-
saker
170 - 180 30 - 40 1 I form
Lasagne 170 - 180 40 - 50 2 I form
Potatisgratäng 160 - 170 50 - 60 1 (2 och 4) I form
Kött
Livsmedel
Mängd (g) Tem-
peratur
(°C)
Tid
(min)
Falsnivå Kommentar
Grisstek 1000 180 90 - 110 2 På galler
Kalv 1000 180 90 - 110 2 På galler
Rostbiff - blo-
dig
1000 210 45 - 50 2 På galler
Rostbiff - rosa 1000 200 55 - 65 2 På galler
Rostbiff - väl-
stekt
1000 190 65 - 75 2 På galler
Lamm 1000 175 110 -
130
2 Lägg
18 Progress
Livsmedel Mängd (g) Tem-
peratur
(°C)
Tid
(min)
Falsnivå Kommentar
Kyckling 1000 200 55 - 65 2 Hel
Kalkon 4000 170 180 -
240
2 Hel
Anka 2000 - 2500 170 -
180
120 -
150
2 Hel
Gås 3000 160 -
170
150 -
200
1 Hel
Harsadel - 170 -
180
60 - 90 2 Skuren i bitar
Fisk
Livsmedel Mäng
d (g)
Tempera-
tur (°C)
Tid (min) Falsnivå Kommentar
Forell 1500 180 25 - 35 2 3 - 4 fiskar
Tonfisk 1200 175 35 - 50 2 4 - 6 filéer
Kummel - 200 20 - 30 2 -
Återuppvärmning med ånga
Livsmedel
Temperatur
(°C)
Tid (min) Falsnivå Kommentar
Grytor/Gratäng-
er
1)
140 15 - 25 2 Värma upp på en tallrik
Pasta och såser
1)
140 10 - 15 2 Värma upp på en tallrik
Smårätter (t.ex.
ris, potatis, pas-
ta)
1)
140 10 - 15 2 Värma upp på en tallrik
Maträtter på en
tallrik
1)
140 10 - 15 2 Värma upp på en tallrik
Kött
1)
140 10 - 15 2 Värma upp på en tallrik
Grönsaker
1)
140 10 - 15 2 Värma upp på en tallrik
1)
Förvärm ugnen i 10 minuter.
Progress 19
SKÖTSEL OCH RENGÖRING
VARNING! Se
säkerhetsavsnitten.
Anmärkningar om rengöring
Torka av framsidan med en mjuk trasa
och varmt vatten och diskmedel.
Använd ett rengöringsmedel avsett för
rengöring av metallytor.
Rengör produkten efter varje
användningstillfälle. Fettansamling eller
andra matrester kan leda till eldsvåda.
Risken är högre för grillpannan.
Ta bort envis smuts med speciell
ugnsrengöring.
Rengör alla ugnstillbehör efter varje
användningstillfälle och låt dem torka.
Använd en mjuk duk med varmt vatten
och ett rengöringsmedel.
Använd inte starka medel, föremål med
skarpa kanter eller diskmaskin vid
rengöring om du har tillbehör i Super
Clean. Det kan skada ytan.
Produkter i rostfritt stål eller
aluminium
Rengör ugnsluckan endast med
en blöt svamp. Torka med en
mjuk trasa.
Använd aldrig stålull, syror eller
produkter med slipeffekt för
rengöring eftersom de kan
skada ugnens ytor. Rengör
ugnens kontrollpanel med
samma försiktighet.
Rengöring av luckans packning
Kontrollera ugnsluckans packning med
jämna mellanrum. Dörrtätningen sitter
runt ramen på ugnsutrymmet. Använd
inte produkten om denna packning är
skadad. Kontakta en auktoriserad
serviceverkstad.
Se den allmänna informationen om
rengöring för information om rengöring
av dörrtätningen.
Avlägsna ugnsstegarna
Vid rengöring av ugnen ska ugnsstegarna
tas bort.
1. Dra först ut stegarnas främre del från
sidoväggen.
2.
Dra ut stegen baktill från ugnssidan och
ta bort den.
2
1
Sätt i ugnsstegarna i omvänd ordning.
Rengöring av vattentanken
VARNING! Häll inte vatten i
vattentanken under
rengöringsproceduren.
Under rengöringsproceduren
kan det droppa lite vatten från
ånginloppet på ugnsutrymmet.
Sätt en långpanna på nivån
direkt under ånginloppet för att
förhindra att vatten rinner ner på
ugnsutrymmets botten.
Efter ett tag kan det bildas kalkavlagringar i
ugnen. För att motverka detta, rengör de
delar av ugnen som genererar ånga. Töm
vattentanken efter varje tillagning med
ångfunktionen.
20 Progress
  • Page 1 1
  • Page 2 2
  • Page 3 3
  • Page 4 4
  • Page 5 5
  • Page 6 6
  • Page 7 7
  • Page 8 8
  • Page 9 9
  • Page 10 10
  • Page 11 11
  • Page 12 12
  • Page 13 13
  • Page 14 14
  • Page 15 15
  • Page 16 16
  • Page 17 17
  • Page 18 18
  • Page 19 19
  • Page 20 20
  • Page 21 21
  • Page 22 22
  • Page 23 23
  • Page 24 24
  • Page 25 25
  • Page 26 26
  • Page 27 27
  • Page 28 28

Progress PBD3500X Användarmanual

Kategori
Kokplattor
Typ
Användarmanual