montering och användning av
stänkskydd
1 Montera skålen på basen och tillsätt
i
ngredienserna.
2
Montera stänkskyddet genom att justera flikarna i
position med skålverktygets uttag
7
och rotera
moturs tills det låser i position
4
.
3 Montera verktyget och sänk blandarhuvudet.
4 Ta av stänkskyddet genom att utföra ovanstående
procedur i omvänd ordning.
l
Ingredienser kan tillsättas direkt i skålen under
blandning via tratten.
elektronisk hastighetssensor
Hushållsassistenten är utrustad med en elektronisk
hastighetssensor som är utformad att bibehålla
hastigheten under olika belastningar, som när deg
knådas eller när ägg vispas ner i en kaksmet. Du
kan därför höra variationer i hastigheten under
bearbetningen då mixern justeras enligt belastning
och hastighet. Det är normalt.
bp
matberedare
A
stöt
B
matarrör
C
lock
D
knivblad
E
skål med drivaxel
F
grov skiva för skivning/rivning
G
fin skiva för skivning/rivning
H
extra fin skiva för rivning
I
avtagbar drivaxel
att använda matberedaren
1 Ta av locket på kraftuttaget genom att vrida det
moturs och lyfta av det
5
.
2 Montera skålen
E
på uttaget med handtaget på
höger sida och vrid medurs tills det låser i position
6
.
3 Sätt på knivbladet eller den avtagbara axeln med
önskat tillbehör.
Obs: Den avtagbara axeln
I
skall endast
monteras när skivorna eller citruspressen
används.
l
Montera alltid skålen och tillbehör på matberedaren
innan ingredienserna tillsätts.
4 Sätt på locket
7
– kontrollera att toppen på
knivbladen/drivaxeln placeras i mitten av locket.
l
A
nvänd inte locket till att reglera
matberedare. Använd alltid hastighets-
e
ller pulsreglaget.
5
Sätt i stickkontakten. Välj hastighet (se tabell med
rekommenderade hastigheter).
l
Matberedaren startar inte om skålen eller
locket inte är rätt monterat i
l
åsmekanismen. Kontrollera att
matarröret och skålens handtag är riktade
framåt.
l
Använd puls för att köra med korta stötar.
Pulsen är igång så länge reglaget hålls i läget.
6 Utför ovanstående procedur i omvänd ordning för
att ta av lock, tillbehör och skål.
l
Stäng alltid av och dra ut stickkontakten
innan locket tas av.
viktigt
l
Matberedaren lämpar sig inte för att krossa eller
mala kaffebönor eller för att omvandla strösocker till
finare socker.
l
När mandelessens eller smakämne tillsätts i smet
undvik kontakt med plast eftersom dessa kan
missfärgas permanent.
l
Bearbeta inte varma ingredienser.
knivblad
D
Knivbladen är det mest användbara av tillbehören.
Längden på bearbetningen avgör vilken konsistens
som uppnås.
För grövre konsistens använd pulsreglaget.
Använd knivbladen för att göra kakor och pajdeg,
hacka rått och kokt kött, grönsaker, nötter, pastej,
dipsåser samt till att purea soppor och för att göra
ströbröd från kex och bröd.
tips
l
Skär livsmedel som kött, bröd, grönsaker i ungefär
2 cm stora kuber innan de bearbetas.
l
Kex ska brytas i bitar och tillsättas genom
matarröret när maskinen är igång.
l
Använd matfett skuret i 2 cm stora kuber direkt
från kylskåpet till pajdeg.
l
Var försiktig så att degen inte bearbetas för länge.
l
Använd inte knivbladen till att bearbeta
tunga livsmedel som exempelvis bröddeg.
l
Använd inte knivbladen till att hacka is eller andra
hårda livsmedel som kryddor eftersom dessa kan
skada tillbehöret.
118
Downloaded from www.vandenborre.be