QUICK REFERENCE GUIDE
VARMLUFT
AUTO RECEPT
TYP TILLBEHÖR FALS NIVÅ UGN °C TID
L
AMM
GALLER
PÅ GLASPANNA
NIVÅ 1
180
80 - 90
MIN.
S
TEKAR (1 KG) 65 - 75 MIN.
K
YCKLING, KANIN, ANKA 190 75 - 85 MIN.
G
ÅS (2 KG) 170 90 - 120 MIN.
H
EL FISK (1 - 2 KG)
UGNSSÄKER FORM
PÅ GALLER
NIVÅ 1 ELLER 2
180
35 - 45 MIN.
F
ISK I SKIVOR 1 KG
UGNSSÄKER FORM
PÅ GALLER
NIVÅ 2
30 - 35
MIN.
F
YLLDA GRÖNSAKER
UGNSSÄKER FORM
PÅ GALLER
190
35 - 45
MIN.
R
ÅSTEKT POTATIS
UGNSSÄKER FORM
PÅ GALLER
50 - 60 MIN.
Ä
PPELPAJ
KAKFORM
PÅ GALLER
NIVÅ 1 ELLER 2
170 70 - 80
MIN.
B
ÄRPAJ 160 40 - 50 MIN.
S
TRUDEL
BAKPLÅT NIVÅ 2
170 50 - 55
MIN.
S
MÅKAKOR 160 20 - 30 MIN.
P
ETIT CHOUX 150 35 - 45 MIN.
M
ATPA J
UGNSSÄKER FORM
PÅ GALLER
NIVÅ 1 ELLER 2
180
40 - 50 MIN.
L
ASAGNE
NIVÅ 2
45 - 60
MIN.
F
RUKTKAKOR
KAKFORM
PÅ GALLER
160 40 - 50 MIN.
M
ARÄNGER BAKPLÅT 90 90 - 120 MIN.
S
OUFFLÉ
UGNSSÄKER FORM
PÅ GALLER
NIVÅ 1 160 45 - 55 MIN.
RECEPT TILLBEHÖR FÖRVÄRMNING TIPS
R
OSTBIFF RÖD
GALLER
PÅ GLASPANNA
JA
TILLSÄTT 5 DL VATTEN i glaspannan då steken vänds.
R
OSTBIFF MEDIUM
GRILLAD KYCKLING NEJ PENSLA MED GRILLOLJA om så önskas.
L
ASAGNE
UGNSSÄKER FORM
PÅ GALLER
JA
ABBORRE MED FÄNKÅL GLASPANNA
FYLL FISKEN med tunt skivad fänkol och lägg resten
av fänkolen runtom. Krydda och häll 3 dl vätska
(vin + buljong) i glaspannan.
P
IZZA BAKPLÅT
FÖR TUNN PIZZA . Gör en jäsdeg på 2 dl vätska. Låt jäsa
45 min. Baka ut, lägg på fyllning och låt pizzan jäsa
i ytterligare 25 min.
F
LÄSKFILÉ
UGNSSÄKER FORM
MED LOCK
PÅ
GALLER
NEJ
BRYN KÖTTET. Krydda och lägg köttet i formen. Fräs
skivad lök och paprika, ytta över i formen. Häll
över 1 - 2 dl buljong. Skiva köttet då det är tillagat
och tillsätt crème fraich till skyn och grönsakerna.
F
LÄSKSTEK
GALLER
PÅ GLASPANNA
TILLSÄTT 5 DL VATTEN i glaspannan då steken vänds.
G
RILLSPETT
JA
MARINERA SPETTEN med olja och kryddor, vänd dem
då ugnen ber dig att vända maten.
S
CONES BAKPLÅT
RÅSTEKT POTATIS GLASPANNA
NEJ RINGLA RIKLIGT med olja över potatisen och rör om
då ugnen ber dig att röra om.
G
RÖNSAKSGRATÄNG
UGNSSÄKER FORM
PÅ GALLER
JA
BRED BECHAMELLSÅS över kokta grönsaker och strö
riven ost över.
Q
UICHE LORRAINE
PAJFORM Ø 26
CM
PÅ GALLER
NEJ
FÖR TORRARE BOTTEN: Smörj och bröa pajformen
innan du klär den med pajdeg.
Ä
PPELPAJ
KAKFORM Ø
22 CM
PÅ GALLER
KLÄ FORMEN med hälften av pajdegen. Fyll med äp-
pelskivor, strö över socker och kanel. Täck med
deglock.
FÖR TORRARE BOTTEN: Strö skorpsmulor över pajdegen
innan du lägger i äppelskivorna.
S
OCKERKAKA
KAKFORM Ø
26
CM
PÅ GALLER
FÖR SMET gjord på 4 - 5 ägg.
SE
AMW 589
5019-321-02036