SE
GT 286
MATKLASS MÄNGD TIPS
q
KÖTT 100 G - 2 KG
Köttfärs, kotletter, kött-
skivor, stekar.
w
FÅGEL 100 G - 2,5 KG
Kyckling, hel, delar
eller léer.
e
FISK 100 G - 1,5 KG Hel, i skivor eller léer.
r
GRÖNSAKER 100 G - 1,5 KG
Blandade grönsaker,
ärtor, broccoli, etc.
t
BRÖD 100 G - 1 KG
Limpa, bullar, kuvert-
bröd.
OM MATEN INTE FINNS MED PÅ DENNA LISTA eller om matens
vikt är lägre eller högre än den rekommenderade
följer du anvisningarna i "Tillagning och värmning
med mikrovågor" och väljer 160 W vid upptining.
JET MENU CRISP
ANVÄND DENNA FUNKTION FÖR ATT tillaga olika typer av fryst mat.
UGNEN KOMMER AUTOMATISKT ATT välja tillagningsmetod, tid och den e ekt som behövs.
q
TRYCK PÅ JET MENU CRISP KNAPPEN upprepade gånger
för att välja matklassen. (se tabell)
w
VRID PÅ INSTÄLLNINGSRATTEN FÖR ATT ställa in vikten
hos maten.
e
TRYCK PÅ START-KNAPPEN.
VISSA MATKLASSER KRÄVER att maten läggs till eller rörs i
under tillagningen (varierar mellan olika modeller). I
dessa fall stoppar ugnen och uppmanar dig att göra
detta.
Öppna luckan.
Lägg till, rör i eller vänd på maten.
Stäng ugnsluckan och tryck på startknappen.
MATKLASS
REKOMMENDERAD
MÄNGD
TILLBEHÖR ATT ANVÄNDA
UNDER TILL
LAGNING
q
RIS 300G - 650G
SÄTT IN DEN TOMMA KRISPTALLRIKEN. LÄGG TILL
MAT NÄR "ADD FOOD" VISAS.
RÖR I MATEN
w
PASTA 250G - 550G
SÄTT IN DEN TOMMA KRISPTALLRIKEN. LÄGG TILL
MAT NÄR "ADD FOOD" VISAS.
RÖR I MATEN
e
KYCKLINGVINGAR/KYCK-
LINGBITAR
250G - 500G ANVÄNDS KRISPTALLRIKEN VÄND MATEN
r
POMMES FRITES 250G - 500G ANVÄNDS KRISPTALLRIKEN RÖR I MATEN
t
PIZZA 250G - 750G ANVÄNDS KRISPTALLRIKEN
y
QUICHE 250G - 600G ANVÄNDS KRISPTALLRIKEN
u
PANERAD FISK /FISKPINNAR 250G - 500G
SÄTT IN DEN TOMMA KRISPTALLRIKEN. LÄGG TILL
MAT NÄR "ADD FOOD" VISAS.
VÄND MATEN
i
CORDON BLEU/ KYCKLING-
KOTLETTER
1 - 4 ST (100-125 G
STYCK)
S
ÄTT IN DEN TOMMA KRISPTALLRIKEN. LÄGG TILL
MAT NÄR "ADD FOOD" VISAS.
VÄND MATEN
OM MATEN INTE FINNS MED PÅ DENNA LISTA eller om matens vikt är lägre eller högre än den rekommenderade följer
du anvisningarna i "Tillagning och värmning med mikrovågor".
ANMÄRKNING:
En mindre mängd med olja eller smör kan läggas på krisptallriken under värmningen.
ANVÄND DENNA FUNKTION FÖR ATT värma och tillaga pizza och annan degbaserad mat. Krispfunktionen är också lämplig
för att steka bacon, ägg, korv, hamburgare, etc.
A
NVÄND GRYTLAPPAR
eller det speciella krisphandtaget som
medföljer för att ta bort den heta krisptallriken.
V
AR FÖRSIKTIG OCH VIDRÖR INTE ugnstaket ovanför gril-
lelementet.
P
LACERA ALDRIG DEN HETA KRISPPANNAN på värmekäns-
liga underlag.
q
TRYCK PÅ CRISP KNAPPEN.
w
VRID PÅ JUSTERINGSRATTEN för att ställa in tillagnings-
tiden.
e
TRYCK PÅ START-KNAPPEN.
NÄR KRISPFUNKTIONEN ANVÄNDS GÅR DET INTE AT T ändra ef-
fektnivån eller sätta på/stänga av grillfunktionen.
MIKROVÅGORNA OCH GRILLEN samverkar automatiskt för att
värma crisppannan. På så sätt får krisppannan snabbt
den temperatur som krävs för att maten skall få rätt
färg och krispighet.
K
ONTROLLERA ATT krisppannan står mitt på glasplat-
tan.
U
GNEN OCH KRISPPANNAN blir mycket heta när denna
funktion används.
ANVÄND ENDAST den medföljande
krisppannan tillsammans med krispfunk-
tionen. Andra krisppannor som nns på
marknaden ger inte korrekta resultat med denna
funktion.
rma
CRISP
OBSERVERA: I statusen "lägg till mat” om dörren inte
öppnas (inom 2 minuter) stoppas ugnen och går in
i "standby-läge". I statusen "vänd på maten"/"rör i
maten" kommer den att fortsätta tillagningen om
inte luckan öppnas inom 2 minuter.
FRYST MAT:
OM VIKTEN ÄR MINDRE ELLER STÖRRE ÄN DEN REKOMMEN-
DERADE: följer du anvisningarna i "Tillagning och
värmning med mikrovågor" och väljer 160 W vid
manuell upptining.
O
M MATENS TEMPERATUR ÄR HÖGRE ÄN DJUPFRYST (-18°C)
ställer du in en lägre vikt.
OM MATEN ÄR kallare än djupfryst (-18°C) ställer du
in en högre vikt.
A
NVÄND DENNA FUNKTION för att tina kött, fågel, fisk, grönsaker och bröd. JET defrost (snabbupptining) bör endast an-
vändas vid nettovikter mellan 100 g - 2,5 kg.
P
LACERA ALLTID MATEN på glasplattan.
q
TRYCK PÅ JET DEFROST KNAPPEN upprepade gånger
för att välja matklass.
w
VRID PÅ INSTÄLLNINGSRATTEN
för att ställa in vikten på
maten.
e
TRYCK PÅ JET START KNAPPEN.
HALVVÄGS GENOM UPPTININGSPROCESSEN STANNAR ugnen med
uppmaningen VÄND MATEN.
Öppna luckan.
Vänd maten.
Stäng ugnsluckan och tryck på start-
knappen.
ANMÄRKNING: Ugnen fortsätter automatiskt efter 2
minuter om maten inte har blivit vänd. I detta fall tar
upptiningen längre tid.
b
SNABBUPPTINING
q
POTATIS / ROTSAKER 150 G - 500 G
ANVÄND GRÖNSAKER I SAMMA STORLEK.
Skär grönsakerna i lika stora bitar.
Låt stå i 1 - 2 minuter efter tillagningen.
w
GRÖNSAKER
(blomkål och broccoli)
150 G - 500 G
e
FRYSTA GRÖNSAKER 150 G - 500 G LÅT STÅ I 1 - 2 minuter efter tillagningen.
r
FISKFILÉER 150 G - 500 G
FÖRDELA FISKFILÉERNA jämnt på ånggallret. Lägg tunna delar ovanpå
varandra. Låt stå i 1 - 2 minuter efter tillagningen.
t
KYCKLINGFILÉER 150 G - 500 G
VÄLJ FILÉER MED SAMMA STORLEK och fördela filéerna jämnt över ånggallret.
Om filéerna är frysta måste de tinas innan de ångkokas.
Låt stå i 3 - 5 minuter efter tillagningen.
y
FRUKT 150 G - 500 G
SKÄR FRUKTEN I LIKA STORA BITAR.
Om frukten är mycket mogen bör du ställa in en lägre vikt än den ak-
tuella för att undvika att den blir överkokt.
Låt stå i 2 - 3 minuter efter tillagningen.
A
NVÄND DENNA FUNKTION FÖR mat som grönsaker och sk.
ANVÄND ALLTID DEN MEDFÖLJANDE ÅNGKOKAREN när denna funktion
används.
q
TRYCK EN ELLER FLERA GÅNGER PÅ FITNESSKNAPPEN för att väl-
ja matklass (se tabellen).
w
VRID PÅ INSTÄLLNINGSRATTEN för att ställa in matens
vikt.
e
TRYCK PÅ STARTKNAPPEN.
HÄLL 100 ml (1 dl) vatten i ångkokarens underdel.
P
LACERA maten på ånggallret.
T
ÄCK med locket.
Ångkokaren är avsedd att användas enbart med mikrovågor!
O
M ÅNGKOKAREN ANVÄNDS MED andra funktioner kan skador uppstå.
KONTROLLERA ALLTID ATT glasplattan kan snurra fritt innan du startar ugnen.
PLACERA ALLTID ångkokaren på glasplattan.
¬
²
²
ÅNGKOKARE
ANVÄND ALDRIG ÅNGKOKAREN tillsammans med någon annan funktion.
SNABBREFERENSGUIDE