72
Lågtemperaturavdelningen är a , o
a .
I avdelningenarna a o kan du
förvara frysta livsmedel för perioden angiven
på förpackningen. Om
lågtemperaturavdelningen är a , kan du
även frysa in färska livsmedel där.
Den mängd färska livsmedel som kan frysas
in under ett dygn anges på typskylten.
Anmärkning:
Lågtemperaturavdelningen är i stånd att
bibehålla en passande temperatur för förvaring
av livsmedel även i fall av strömavbrott. Vi
rekommenderar dessutom att frysdelens dörr
inte öppnas under strömavbrottet.
Infrysning av färska livsmedel (bara i
avdelningen )
Viktigt
• Följande förpackningsmaterial passar för
infrysning av färska livsmedel:
aluminiumfolie, plastfolie, vattentäta
plastförpackningar, plastburkar med lock
eller frysbehållare, förutsatt att dessa är
lämpliga för infrysning av livsmedel.
• Placera livsmedlen som ska frysas in i
utrymmet högst upp och lämna tillräckligt
utrymme runt förpackningarna så att luften
kan cirkulera fritt.
• För att få bästa resultat vid infrysning skall
termostatratten flyttas ett halvt steg mot de
lägre siffrorna då du lägger in matvarorna i
frysen.
• Efter 24 timmar är infrysningen avslutad.
För enheter med avdelning
I vidstående tabell anges hur många månader
olika frysta livsmedel kan förvaras i frysen.
Följ dessa anvisningar.
Att tänka på när du köper frysta livsmedel:
• Försäkra dig om att förpackningen eller
omslaget är intakt eftersom kvaliteten på
livsmedlet annars kan ha försämrats. Om
förpackningen är skrovlig eller har
fuktfläckar, har livsmedlet inte förvarats
under optimala förhållanden och det finns
risk att det har börjat tina upp.
• Planera din runda i livsmedelsaffären så att
du går till frysdisken det sista du gör och
använd fryspåsar för hemtransporten.
• Lägg in de frysta livsmedlen i
lågtemperaturavdelningen så fort du kommit
hem.
• Tinade livsmedel får inte frysas om, utan
måste förtäras inom 24 timmar.
• Undvik temperaturvariationer eller se till att
de blir så små som möjligt. Respektera det
“bäst före datum” som anges på
förpackningen.
• Följ alltid anvisningarna om förvaring av
frysta livsmedel som finns på förpackningen.
Tillverkning av istärningar
• Fyll istärningslådan till 2/3 med vatten och
ställ in den i lågtemperaturavdelningen.
• Använd inte spetsiga eller vassa föremål för
att få loss istärningslådan om den har fastnat
på botten av lågtemperaturavdelningen.
• Bänd en aning på istärningslådan så går det
lättare att få loss istärningarna.
.
ANVÄNDNING AV LÅGTEMPERATURAVDELNINGEN OCH
DESS FUNKTIONER
MÅNADER LIVSMEDEL
1sv37030a.fm5 Page 72 Friday, February 9, 2001 8:40 PM