22
R
ekommendationer:
- Låt inte apparaten köra längre än en minut i
taget.
• Om du vill lägga i ingredienser i mixern medan
den kör gör du det genom matarhålet i locket
(
B)
.
• Skär ingredienserna i små bitar (ca 1,5 × 1,5
cm) innan du lägger i dem i mixerbägaren
(
C)
.
Mixa inte för stora mängder ingredienser
samtidigt.
Varning! Om det fastnar ingredienser på skär-
bladen ska du koppla ur apparaten och
avlägsna dem med ett träredskap.
2.
Fäst skärbladet till hackaren eller kvarnen
(
H2 eller I2)
på hackaren eller kvarnen
(
H1 eller I1)
.
3
.
Lås fast skärbladet genom att vrida det
motsols (Bild 4).
4
.
Vänd den monterade hackaren eller kvarnen
uppåt. Placera hackaren eller kvarnen på
motorblocket
(
G)
och lås fast den (Bild 5).
5
.
Sätt i kontakten till apparaten och sätt på den
genom att trycka på knappen för låg eller
hög hastighet
(
E eller F)
.
6
.
Håll ordentligt i tillbehöret med båda
händerna medan det kör. Låt inte tillbehöret
köra längre än 30 sekunder i taget.
7
.
Du kan förvara det du har tillrett i kylen genom
att sätta på förvaringslocken
(
J)
på hackaren
eller kvarnen
(
H1 eller I1)
.
RENGÖRA APPARATEN
• Koppla ur mixern och avlägsna alla tillbehör.
• Hantera skärbladen
(
H2 eller I2)
varsamt
eftersom de är väldigt vassa.
• Torka motorblocket
(
G)
i neråtgående riktning
med en fuktig trasa. Torka noggrant.
• Skölj aldrig av motorblocket
(
G)
under
rinnande vatten.
• För att underlätta rengöringen ska du alltid
diska de löstagbara delarna i varmt vatten med
diskmedel så fort du har använt dem.
• Mixerbägaren
(
C)
och locket
(
B)
, måttkoppen
(
A)
och tillbehören
(
H1, I1 och J)
kan rengöras
i diskmaskin i det övre facket på programmet
"EKO" eller "LÄTT SMUTSAD DISK".
ANVÄNDA HACKAREN OCH KVARNEN (H ELLER I) (BEROENDE PÅ
MODELL)
Med kvarntillbehöret
(I)
kan du hacka ingredi-
enser som kött (upp till 80 g i bitar), lök, vitlök, in-
gefära ...
Med hackartillbehöret
(
H)
kan du:
- mala kaffebönor (upp till 80 g)
- mala eller hacka olika kryddor (chilipeppar),
ris, torkad frukt och nötter, t.ex. hasselnötter
eller mandlar.
Varning! Rör inte vid skärbladen (H2 eller I2)
eftersom de är mycket vassa och kan ge
skador.
1.
Skär ingredienserna i små bitar (ca 1,5 ×
1,5 cm). Lägg dem i locket på hackaren eller
kvarnen
(
H1 eller I1)
. Se tabellen nedan för
hur stora mängder du kan använda.
Ingredienser Största mängd
Rekommenderade hastigheter
Tillbehör
Kött (skuret i bitar) 80 g 15 s med V2
I
Kryddor (chilipeppar) 50 g 15 s med V2
H
Kaffebönor, ris 20-80 g 30 s med V2
H
Lök 20-100 g 15 s med V2
I
Vitlök 20-100 g 15 s med V2
I