Påfyllnad av det som ska malas
•Ställ kvarnen på ett plant och rent under-
lag.
•Håll kvarnen i kvarnskyddet (1) med den
ena handen. Dra locket (3) motsols från
skyddet och öppna behållaren(5a/5b).
•Fyll i peppar/salt i den därför avsedda öpp-
ningen. Man kan även fylla i en annan
krydda som är avsedd att malas. Anmärk-
ning: ”P” för peppar och ”S” för salt står
angivet på locken (5a+5b).
•Tillslut locken (5a/5b) igen och fäst locket
(3) medsols, på skyddet igen.
Kvarnens drift
•Efter att batterierna har stoppats i och det
som ska malas har fyllts i, ska kvarnen hål-
las fast i en hand och tippas framåt minst
90°, i riktningen för öppningen för saltet
eller pepparn.
•Kvarnen börjar automatiskt att mala, så
fort den tippas mer än 90°.
Inställning av malningens finhet
•För att uppnå ett grövre malresultat: dra
justeringsskruven (7) framtill på kvarnen
motsols.
•För att uppnå ett finare malresultat: dra
justeringsskruven (7) framtill på kvarnen
medsols.
Rengöring och skötsel
•Lämna inte kvar några begagnade batte-
rier i kvarnen.
•Ersätt i stället alla sex batterier samtidigt.
Undvik att använda gamla och nya batte-
rier tillsammans.
•Rengör kvarnen på utsidan med en torr
trasa. Lägg aldrig kvarnen i diskmaskinen
och släpp aldrig ner den i vatten.
66 SVENSKA