SÄKERHET
3
SÄKERHET
SPARA DESSA INSTRUKTIONER
Viktiga säkerhetsinstruktioner,
fortsättning
• Använd inte ugnen om elkabeln är skadad,
om den inte fungerar som den ska eller om
den blivit skadad eller har tappats i golvet.
• Endast kvalificerad servicepersonal får ge
service åt ugnen. Kontakta närmaste
auktoriserad serviceverkstad för
undersökning, reparation eller justering.
• Täck inte över eller blockera någon av
öppningarna på ugnen.
• Förvara inte ugnen utomhus. Använd inte
ugnen nära vatten – till exempel i närheten
av en diskbänk, i en fuktig källare eller i
närheten av en swimmingpool etc.
• Håll insidan av ugnen ren. Matpartiklar eller
utstänkt olja som fastnat på mikrons väggar
kan förorsaka skador på målningen och
reducera dess effektivitet.
• Doppa inte elkabeln i vatten.
• Håll elkabeln borta från varma ytor.
• När ni rengör dörren och ugnens ytor,
använd bara milda, icke frätande diskmedel
eller rengöringsmedel som appliceras med
en svamp eller en mjuk trasa.
• För att reducera risken för brand i ugnen:
a.Tillaga inte maten för länge. Iaktta ugnen
noga om det finns papper, plast eller andra
lättantändliga material inuti.
b.Ta bort snören och band från
tillagningspåsar av papper eller plast innan
påsarna placeras i ugnen.
c.Använd inte ugnens inre för
förvaringssyften. Lämna inte kvar
pappersprodukter, matlagningsredskap
eller mat i ugnen när den inte är i bruk.
• Förvärm inte ugnen eller använd den när
den är tom.
• Tillaga ingenting utan glasbrickan på plats
på ugnsgolvet. Maten tillagas inte ordentligt
utan brickan.
• Tina inte frusna drycker i flaskor med smal
hals. Behållarna kan spricka.
• Fat och behållare kan bli heta. Var försiktig.
• Ta försiktigt av locken på behållarna och
rikta ångan bort från händer och ansikte.
• Ha inte andra uppvärmnings- eller
tillagningsapparater under ugnen.
• Placera inte ugnen över eller i närheten av
någon del av en uppvärmnings- eller
tillagningsapparat.
• ANVÄND INTE matlagningskärl av metall i
mikron:
- Behållare av metall
- Serveringsfat med guld eller silverbårder
- Steknålar, gafflar etc.
• Värm INTE:
Lufttäta eller vakuumförseglade flaskor,
burkar, behållare
Ex) Barnmatsburkar
Lufttät mat.
Ex) Ägg, nötter i skal, tomater
• Var speciellt försiktig när ni värmer vätskor
och barnmat.
- Låt ALLTID rätten stå i minst 20 sekunder
efter att ugnen har stängts av så att
temperaturen får jämna ut sig.
- Rör om under uppvärmningen om det
behövs, och rör ALLTID om efter
uppvärmningen.
- Var försiktig vid hanteringen av behållaren
efter uppvärmningen. Om behållaren är för
varm kan ni bränna er.
- Det finns en viss risk för att vätskor kokar
över i efterhand. För att förhindra detta och
eventuell skållning bör ni placera en
plastsked eller glassticka i dryckerna och
röra om före, under och efter
uppvärmningen.
- Fyll ALDRIG behållaren ända upp och välj
en behållare som är bredare upptill än
nedtill för att hindra vätskan från att koka
över. Flaskor med smal hals kan explodera
om de blir för heta.
- Kontrollera ALLTID temperaturen på
barnmat eller mjölk innan ni matar babyn.
- Värm ALDRIG nappflaskan med nappen på
eftersom flaskan kan explodera om den blir
för het.