37
INNAN FÖRSTA ANVÄNDNING
• Torka av apparatens utsidor och gallret för
brödbullar med en fuktig trasa och låt torka.
• Överskottssladd kan lindas runt sladdhållarna
nertill på apparaten.
• Sätt på apparaten och låt den genomgå en
komplett rostningscykel utan något bröd inuti,
för att få bort eventuella rester av olja från
tillverkningen.
ANVÄNDNING
1. Anslut apparaten och sätt på strömmen.
2. Ta bort allt förpackningsmaterial från brödet
före rostning.
3. Använd gallret för brödbullar om du vill rosta
brödbullar, brödstavar eller andra typer av bröd
som inte passar i rostfacken (1).
o Sätt fast gallret för brödbullar på apparatens
ovansida så att metallhållarna på båda sidor
om de svarta handtagen sitter i rostfacken.
4. Placera brödet som ska rostas i rostfacken eller
på gallret för brödbullar. Placera aldrig bröd
direkt ovanpå apparaten.
o Bagels och liknande bröd måste delas
på mitten innan de stoppas ner i brödro
sten. Placera de två halvorna i varsitt fack
på brödfrosten, med brödets utsida vänd
mot brödrostens sidor. På detta vis rostas
bagels på insidan och värms upp på
utsidan.
5. Ställ in inställningsratten (4) på önskad rost-
ningstid. 1 är den kortaste tiden och 5 är den
längsta.
6. Tryck ner spaken (2) för att sänka ner brödet i
apparaten. Rostningen börjar.
7. Knappen "CANCEL" (3) är stoppknapp. Tryck
på denna knapp om du vill avbryta rostningen i
förtid.
8. Apparaten stängs av automatiskt när brödet
har rostats klart och kommer upp.
VIKTIGT!
• Om brödet fastnar i rostningsfacken, höjer
du och sänker spaken några gånger för att få
loss brödet. Om brödet inte lossnar, drar du
ut strömsladden och låter brödrosten svalna.
Vänd därefter brödrosten uppochner och skaka
på den försiktigt för att få loss brödet. Använd
aldrig ett metallföremål för att lossa brödet.
• Använd inte brödrosten för att rosta eller värma
bröd med rinnande fyllning, socker eller glasyr,
eftersom dessa ingredienser kan rinna ut i
brödrosten och brännas vid.
• Använd inte brödrosten för att rosta riskakor,
eftersom de kan fatta eld.
• Värm inte upp mat invirad i folie (eller liknande
material) eller mycket tjocka brödskivor i ap-
paraten, eftersom det kan leda till eldsvåda.
• Töm regelbundet ut smulor från apparaten,
eftersom de annars kan orsaka brand.
• Kom ihåg att stänga av apparaten och dra ur
kontakten när du inte ska använda den mer.
Försiktigt! Det kan hända att en liten mängd rök
eller lukt uppstår de första gångerna apparaten
används. Det beror på att överödigt material från
tillverkningsprocessen bränns. Det är helt normalt
och lukten/röken försvinner snart.
Rostningstips
Apparaten kan användas för att rosta många olika
typer av bröd. Det går inte att rekommendera ett
rostläge för alla slags brödsorter eftersom det
beror väldigt mycket på brödets sammansättning
och personlig smak. Prova dig fram. Tjocka bröd-
skivor, bullar och grovt bröd behöver rostas längre
än tunna skivor och ljust bröd.
RENGÖRING
När du rengör apparaten bör du tänka på följande:
• Dra ut stickkontakten ur vägguttaget och låt
apparaten svalna före rengöring.
• Sänk aldrig ner apparaten i vatten och se till att
inget vatten tränger in i apparaten.
• Rengör apparaten genom att torka av den
med en fuktig trasa. Lite rengöringsmedel kan
användas om apparaten är mycket smutsig.
• Använd aldrig en skursvamp, stålull eller någon
form av starka lösningsmedel eller slipande
rengöringsmedel för att rengöra apparaten
eftersom det kan skada apparatens utsida.
• Töm regelbundet ut smulorna ur apparaten.
Vänd apparaten uppochner och skaka den
försiktigt tills alla brödsmulor försvinner.
INFORMATION OM KASSERING OCH ÅTER-
VINNING AV DENNA PRODUKT
Lägg märke till att denna Adexi-produkt är märkt
med följande symbol:
Det innebär att denna produkt inte får kasseras
ihop med vanligt hushållsavfall eftersom avfall som
utgörs av eller innehåller elektriska eller elektroni-
ska delar måste kasseras separat.