croissanter. Lägg inga andra
ingredienser på värmestället eftersom
det kan leda till en farlig situation.
Denna apparat är märkt enligt EG-direktiv
2012/19/EU om avfall som utgörs av eller
innehåller elektriska eller elektroniska
produkter (WEEE). Denna riktlinje utgör
ramen i ett europeiskt program för
återlämning och återvinning av uttjänt
elektrisk och elektronisk utrustning.
Före första användningen
Ta bort eventuella klistermärken och torka av
brödrosten yttre delar med en fuktig trasa.
Innan du använder apparaten för första gången
rekommenderar vi dig att låta apparaten utföra
några rostningscykler utan brödskivor med
högsta effekt i ett ordentligt ventilerat rum.
Detta förbränner eventuellt damm som kan ha
samlats på värmeelementen och förhindrar
obehaglig lukt under rostningen.
Använda apparaten
1. Placera apparaten på en stabil och plan
yta, borta från gardiner och andra
brännbara material. Sätt i kontakten i
vägguttaget.
2. För att justera längden på sladden, vira
delar av den runt fästena i basen av
apparaten.
Rosta bröd
Låt inte apparaten vara igång utan tillsyn.
1. Lägg en eller två skivor bröd i brödrosten.
2. Välj önskad grad av rostning. Välj en låg
inställning (1-2) för lätt rostat bröd och en
hög inställning (5-7) för mycket rostat bröd.
3. Tryck ner rostspaken för att slå på
apparaten. Rostspaken hålls bara ned när
apparaten är ansluten till elnätet. AVBRYT-
knappen tänds. Metalldelarna på
brödrosten blir mycket varma under
användning. Rör inte dem.
4. När brödet är klart hoppar det upp och
brödrosten stängs av. Brödrosten stängs av
automatiskt. Du kan avbryta rostningen när
som helst och trycka upp brödet genom att
trycka på AVBRYT-knappen. För att ta bort
mindre brödbitar, flytta spakhandtaget lite
längre uppåt. Om bröd fastnar inuti
brödrosten ska du ta bort kontakten från
vägguttaget och låta apparaten svalna helt.
Ta sedan försiktigt bort brödet från
brödrosten. Använd inte en kniv eller ett
annat skarpt metallverktyg för att göra detta
och rör inte brödrostens inre delar.
Rosta fryst bröd
Obs! Rostning av fruset bröd tar längre tid än
rostning av tinat bröd.
1. Lägg en eller två skivor bröd i brödrosten.
2. Tryck ner rostspaken och tryck sedan på
avfrostningsknappen. AVBRYT-knappen
tänds.
3. När brödet är klart hoppar det upp och
brödrosten stängs av.
Uppvärmning av rostat bröd
1. Lägg en eller två skivor redan rostat bröd i
brödrosten.
2. Uppvärmning av det rostade brödet: Tryck
ner rostspaken och tryck sedan på
uppvärmningsknappen. AVBRYT-knappen
tänds.
3. När brödet är klart hoppar det upp och
brödrosten stängs av.
Uppvärmning av frallor och
croissanter
1. Lägg frallorna eller croissanterna ovanpå
värmestället. Värm inte upp mer än 2 objekt
i taget.g en eller två skivor redan rostat
bröd i brödrosten.
2. Uppvärmning av frallor eller croissanter:
Tryck ner rostspaken (1) och tryck sedan
på uppvärmningsknappen. Knappen tänds.
Om du vill värma frallorna eller croissanterna
på båda sidor, vrid dem efter att brödrosten har
stängts av. Tryck sedan ner rostspaken för att
slå på brödrosten och tryck på värmeknappen
igen. Innan varje ny uppvärmningscykel måste
du trycka ner spaken och trycka på
värmeknappen igen.
Rengöring
3. Dra ur stickkontakten.
4. Låt apparaten svalna.
5. Rengör apparaten med en mjuk fuktad
trasa. Använd aldrig skursvamp, slipande
rengöringsmedel eller aggressiva vätskor,
t.ex. bensin eller aceton, för att rengöra
apparaten. Doppa aldrig ner apparaten i
vatten.
6. För att avlägsna smulor från apparaten,
skjut ut smulbrickan från apparaten och
töm den. Håll inte apparaten upp och ner
eller skaka den för att ta bort smulorna.
Miljö
Släng inte apparaten tillsammans med normalt
hushållsavfall när den är uttjänt, utan lämna in
den till kommunens återvinningscentral. Genom
att göra detta hjälper du till att bevara miljön.