Duke Manufacturing AHPO CE SWEDISH Bruksanvisningar

Typ
Bruksanvisningar
För information eller teknisk hjälp, ring
+1-314-231-1130
502372B
AHPO-6/18 GOLD
Jäsningsugn
Bruksanvisning
1
DUKE JÄSNINGSUGN
RESTAURANG
UTRUSTNINGS-
HANDBOK
REVIDERAD
1 MARS 2001
DUKE JÄSNINGSUGN
DUKE MANUFACTURING CO.
+1-800-735-DUKE (3853)
+1-314-231-1130
INNEHÅLLSFÖRTECKNING
TILLVERKARENS INLEDNING.........................................................................................2
ANVISNINGAR FÖR ANVÄNDNING AV JÄSNINGSUGNEN ..........................................3
ANVISNINGAR FÖR ANVÄNDNING AV BAKUGNEN.....................................................8
TEMPERATURKONTROLL AV BAKUGN OCH JÄSNINGSUGN..................................11
RENGÖRING OCH UNDERHÅLL ...................................................................................12
VARNING:
Urkoppling innebär att det måste vara minst 3 mm avstånd mellan alla poler i den
inbyggda kabeldragningen. Apparatens strömställarkontakter har inte tillräckligt stort
avstånd för att kunna användas som frånskiljare.
2
DUKE JÄSNINGSUGN
RESTAURANG
UTRUSTNINGS-
HANDBOK
REVIDERAD
1 MARS 2001
DUKE JÄSNINGSUGN
DUKE MANUFACTURING CO.
+1-800-735-DUKE (3853)
+1-314-231-1130
Tillverkarens inledning
Duke AHPO-6/18 Gold jäsningsugn har
utvecklats för att svara mot Subway:s
behov av enhetliga bakningsrutiner för
att kunna tillhandahålla alldeles nybakat
bröd av hög kvalitet som en del av
Subway:s Gold Standard Program.
Duke jäsningsugn utnyttjar Duke:s
unika riktade
konvektionsluftflödesteknik för att ge
jämn värmefördelning och konstant
bakning utan att man behöver vända
plåtarna under bakningscykeln. Detta
förbättra kvalitet och jämnhet i
produktionen av bakade produkter
samtidigt som rester/avfall minskas och
driftsrutinerna förenklas.
Med sin låga profil blockerar inte ugnen
sikten mot menytavlor och den kan lätt
rullas genom en dörr av standardhöjd.
Både bakugnens och jäsningsugnens
dörrar kan vändas fältet och
jäsningsugnens dörr är försedd med
droppränna för att förhindra dropp på
golvet.
Dörrar med full bredd både bakugn
och jäsningsugn hjälper till att visa och
därmed sälja nybakat bröd till kunden.
Reglagen är enkla att använda. Det
finns två tidur för oberoende reglering
av jäsningsugnen och bakugnen.
Bakugnen är av full bredd och
jäsningsugnens kavitet passar för
bakplåtar av både halv och hel storlek.
3
DUKE JÄSNINGSUGN
RESTAURANG
UTRUSTNINGS-
HANDBOK
REVIDERAD
1 MARS 2001
DUKE JÄSNINGSUGN
DUKE MANUFACTURING CO.
+1-800-735-DUKE (3853)
+1-314-231-1130
BRUKSANVISNING FÖR JÄSNINGSUGNEN
Vi hänvisar till Subway
®
bruksanvisning för fullständiga
bakningsanvisningar
1
Fyll fuktpannan till angiven nivå med färskt,
varmt, rent vatten.
4
DUKE JÄSNINGSUGN
RESTAURANG
UTRUSTNINGS-
HANDBOK
REVIDERAD
1 MARS 2001
DUKE JÄSNINGSUGN
DUKE MANUFACTURING CO.
+1-800-735-DUKE (3853)
+1-314-231-1130
BRUKSANVISNING FÖR JÄSNINGSUGNEN
2
Sätt på jäsningsugnens strömställare och ställ
in jäsningsugnen värme till önskad temperatur.
En bra starttemperatur är 40° C. Förvärm i 20
minuter.
5
DUKE JÄSNINGSUGN
RESTAURANG
UTRUSTNINGS-
HANDBOK
REVIDERAD
1 MARS 2001
DUKE JÄSNINGSUGN
DUKE MANUFACTURING CO.
+1-800-735-DUKE (3853)
+1-314-231-1130
BRUKSANVISNING FÖR JÄSNINGSUGNEN
ANMÄRKNING:
Fuktighetsinställningen är för hög om
vatten rinner ner för dörrens glas. Om
ingen imma bildas på dörrens glas är
fuktighetsinställningen för låg.
3
Ställ in fuktighetskontakten till läge 3 eller 4.
Det kan hända att du kommer att behöva
justera denna inställning beroende
resultatet. När lätt imma syns på dörrens glas
är jäsningsugnen klar.
6
DUKE JÄSNINGSUGN
RESTAURANG
UTRUSTNINGS-
HANDBOK
REVIDERAD
1 MARS 2001
DUKE JÄSNINGSUGN
DUKE MANUFACTURING CO.
+1-800-735-DUKE (3853)
+1-314-231-1130
BRUKSANVISNING FÖR JÄSNINGSUGNEN
4
Sätt in bröddeg i jäsningsugnen och ställ
tiduret till 50–60 minuter. Det kan hända att du
behöver justera tiden beroende på typ av deg
och ditt resultat. När degen har jäst till 75–80
procent av sin slutliga storlek är den klar att
baka.
ANMÄRKNING:
Eftersom jäsningsugnen har plats för fler plåtar än
ugnen kan baka, anpassa insättningen för jäsning till
bakningstiden i ugnen. Därmed förhindras att det bröd
som är kvar i jäsningsugnen jäser för mycket sedan
den första omgången flyttats över till ugnen.
7
DUKE JÄSNINGSUGN
RESTAURANG
UTRUSTNINGS-
HANDBOK
REVIDERAD
1 MARS 2001
DUKE JÄSNINGSUGN
DUKE MANUFACTURING CO.
+1-800-735-DUKE (3853)
+1-314-231-1130
BRUKSANVISNING FÖR JÄSNINGSUGNEN
DU FÅR INTE…
Köra befuktaren utan deg I jäsningsugnen.
Det är OK att låta värmen vara på i jäsningsugnen för att hålla temperaturen uppe,
men stäng av befuktningen om jäsningsugnen är tom.
Låt degen torka medan den tinas.
Deg som är för torr kommer inte att jästa helt i jäsningsugnen och kan spricka.
För mycket jäst deg
Alltför mycket jäsning kommer att göra att brödet sjunker ihop efter bakning. Se till
att jäsningstiden justeras så att för lång jäsning undviks.
För lite jäst deg
Om brödet är för lite jäst kommer det vid bakning inte att nå sin avsedda storlek
och kommer att ha en kompakt cellstruktur.
Jäsning av frusen deg
Se till att degen är tinad innan den sätts in i jäsningsugnen. Degens skall vara mjuk
och fuktig och helt tinad ända in i mitten.
GÖR ENLIGT NEDAN
Övervaka jäsningen noga och gör nödvändiga justeringar.
Din Subway
®
bruksanvisning innehåller fullständiga anvisningar för
bakning.
8
DUKE JÄSNINGSUGN
RESTAURANG
UTRUSTNINGS-
HANDBOK
REVIDERAD
1 MARS 2001
DUKE JÄSNINGSUGN
DUKE MANUFACTURING CO.
+1-800-735-DUKE (3853)
+1-314-231-1130
BRUKSANVISNING FÖR BAKUGNEN
ANMÄRKNING: Din Subway
®
bruksanvisning innenhåller fullständiga
anvisningar för bakning.
1
Sätt på bakugnen och ställ temperaturen till
175° C för bröd och portionsbröd.
ANMÄRKNING:
Om detta görs omedelbart efter det att den första
omgången satts in i jäsningsugnen kommer
bakugnen att vara klar när den första omgången är
klar i jäsningsugnen. Ugnens förvärmningstid bör
vara mellan 20 och 30 minuter.
9
DUKE JÄSNINGSUGN
RESTAURANG
UTRUSTNINGS-
HANDBOK
REVIDERAD
1 MARS 2001
DUKE JÄSNINGSUGN
DUKE MANUFACTURING CO.
+1-800-735-DUKE (3853)
+1-314-231-1130
BRUKSANVISNING FÖR BAKUGNEN
2
Sätt in 6 plåtar av halv storlek eller 3 plåtar av
full storlek med bröd och ställ in tiduret.
Bakningstiden kan justeras så att man får
onskad färg på det bakade brödet.
10
DUKE JÄSNINGSUGN
RESTAURANG
UTRUSTNINGS-
HANDBOK
REVIDERAD
1 MARS 2001
DUKE JÄSNINGSUGN
DUKE MANUFACTURING CO.
+1-800-735-DUKE (3853)
+1-314-231-1130
BRUKSANVISNING FÖR BAKUGNEN
Anteckningar för bakning
Bakugnens dörr skall vara stängd förutom under insättning och urtagning. Sätt in
saker snabbt för att minska värmeförlusten.
Sätt in 6 plåtar av halv storlek eller 3 plåtar av full storlek med bröd och ställ in
tiduret. Bakningstiden kan justeras så att man får önskad färg på det bakade
brödet.
Om bakningsresultatet är ojämnt eller för mörkt, minska temperaturen och förläng
bakningstiden.
Om brödet är för mörkt, minska bakningstiden. Om bakningstiden minskas och
brödet fortfarande är för mörkt, minska då temperaturen med 10° C och försök baka
längre tid. Samma procedur kan användas för att baka portionsbröd.
Om du inte bakar med full ugn, försök centrera plåtarna i ugnen och börja med att
sätta in saker i ugnen från den nedersta hyllan och uppåt mot ugnens övre del.
Kakor bakas vid 163° C och sätts in i ugnen på samma sätt som bröd och
portionsbröd.
Kom ihåg att värme försvinner om man öppnar ugnsdörren. Om dörren lämnas
öppen alltför länge kan detta påverka ugnens prestanda. Under normala
förhållanden utgör detta inte ett problem vid insättning i ugnen.
Din Subway
®
bruksanvisning innehåller fullständiga anvisningar för bakning.
11
DUKE JÄSNINGSUGN
RESTAURANG
UTRUSTNINGS-
HANDBOK
REVIDERAD
1 MARS 2001
DUKE JÄSNINGSUGN
DUKE MANUFACTURING CO.
+1-800-735-DUKE (3853)
+1-314-231-1130
Temperaturkontroll av bakugn och jäsningsugn
Om det verkar vara fel på bakugnens eller jäsningsugnens temperaturkalibrering kan
den kontrolleras innan beställning av service görs. Det är viktigt att följa rätt förfarande
så att en exakt avläsning erhålls. Om kalibreringen är feljusterad rekommenderas du
att först ringa till Duke Manufacturing Co. och tala med serviceavdelningen innan du
beställer ett servicebesök. Att ringa först till Duke kan spara tid och pengar genom
problem elimineras innan ett servicebesök görs.
Det viktigaste när det gäller mätning av temperatur är termometerns precision och
dess placering i ugnens kavitet. Duke rekommenderar en elektronisk
temperaturmätare med trådtermokoppling.
1. Placera termokopplingen exakt i
mitten av ugnens kavitet. Den kan
fästas mitt på den mittre gallerhyllan.
2. Starta ugnen och ställ
temperaturreglaget till 177° C och
följ ugnen under förvärmningen i
minst 45 minuter.
3. Ge akt på värmelampan på
reglagepanelen och notera de
högsta och lägsta temperaturerna
över flera cykler.
4. Den genomsnittliga temperaturen vid
flera cykler är
kalibreringstemperaturen. Det är
normalt för denna temperatur att ha
en spridning på +/– 8° C.
5. Samma steg kan användas för att
kontrollera jäsningsugnens
temperatur. Temperaturreglaget skall
ställas till
40 ° C och den normala spridningen
är +/– 2° C.
termokoppling
12
DUKE JÄSNINGSUGN
RESTAURANG
UTRUSTNINGS-
HANDBOK
REVIDERAD
1 MARS 2001
DUKE JÄSNINGSUGN
DUKE MANUFACTURING CO.
+1-800-735-DUKE (3853)
+1-314-231-1130
DAGLIG
RENGÖRINGSANVISNINGAR
1. Torka av jäsningsugnen både in- och utvändigt med varmt vatten, mild tvållösning
och en mjuk trasa.
2. Gör ren jäsningsugnens vattentråg med mild tvållösning och varmt vatten. Se till
att all tvål sköljs från ugnens och jäsningsugnens ytor och vattentråget för att
förhindra smaköverföring till brödet.
3. Öppna jäsningsugnens dörr och kör jäsningsugnen med värmen på i minst 30
minuter för att torka den.
4. Stänga av jäsningsugnen, vänta i 10 minuter och tag bort den nedre fläktkåpan.
Torka upp eventuellt vatten som samlats nedtill i jäsningsugnen.
!Försiktighet!
Använd inte frätande rengöringsmedel, syror, ammoniakprodukter eller
rengöringsmedel eller trasor med slipmedel. Dessa kan skada rostfria stålytor och
dörrpackningar.
Får ej blötas eller tvättas med rinnande vatten. Använd en fuktig trasa.
RENGÖRING OCH UNDERHÅLL
EN GÅNG I VECKEN
INGEN
EN GÅNG I MÅNADEN
1. Kontrollera att handtagets skruvar är väl åtdragna.
VAR TREDJE MÅNADEN
1. Kontrollera dörrpackningens tätning för läckage på bakugnen ock jäsningsugnen.
Underrätta serviceföretaget om eventuella fel.
VAR SJÄTTE MÅNAD
Ingen
  • Page 1 1
  • Page 2 2
  • Page 3 3
  • Page 4 4
  • Page 5 5
  • Page 6 6
  • Page 7 7
  • Page 8 8
  • Page 9 9
  • Page 10 10
  • Page 11 11
  • Page 12 12
  • Page 13 13
  • Page 14 14

Duke Manufacturing AHPO CE SWEDISH Bruksanvisningar

Typ
Bruksanvisningar