4
Snabbguide
TACK FÖR ATT DU KÖPT EN PRODUKT FRÅN
KITCHENAID
För att få mer omfattande service, vänligen registrera
din produkt på www . kitchenaid . eu/ register
Läs säkerhetsinstruktionerna
noga innan du använder
apparaten.
Användning första gången
Vänta minst två timmar efter installationen innan du ansluter kylen till elnätet. Kylen startar så fort
du ansluter den till vägguttaget. När kylen slås på tar det 4 till 6 timmar innan den uppnår korrekt
förvaringstemperatur (fylld till genomsnittlig kapacitet).
! Innan du ansluter apparaten, rengör hyllor, fack och tillbehör noga med ljummet vatten och
bikarbonat.
1. Sätt i stickproppen i eluttaget och kontrollera att innerbelysningen tänds.
2. Vrid TEMPERATURRATTEN till önskad temperatur. Efter några timmar kan du ställa in mat i kylen.
Ställa in temperaturen
Temperaturen inne i kyldelen justeras automatiskt efter hur termostatratten står.
1 = varmast MAX = kallast
Vi rekommenderar dock ett mellanläge.
Kylens kylelement sitter inuti kyldelens bakre vägg för att det ska bli mer plats och se snyggare ut.
När kylen är igång kan den bakre väggen täckas med frost eller vattendroppar, beroende på om
kompressorn går eller vilar. Detta är normalt. Kylen fungerar som den ska.
Om TEMPERATURRATTEN är inställd på en låg temperatur, det är mycket mat i kylen och
rumstemperaturen är hög, kan kompressorn behöva gå konstant. Det leder till att det bildas mycket
frost och att kylen drar mer ström. Vrid ratten till en högre temperatur för att motverka detta
(avfrostning sker automatiskt).
Utnyttja kylen till dess fulla potential
• Justera temperaturen med TEMPERATURRATTEN (se Kyllådans delar och funktioner).
• Ställ endast kall eller ljummen mat i kyldelen, aldrig varm mat (se Säkerhetsanvisningar).
• Tänk på att lagad mat inte varar längre än rå mat.
• Förvara inte vätska i öppna behållare. Då blir det fuktigare i kylen och det bildas kondens.
Livsmedelshygien
1. När du har köpt mat, ta bort alla ytterförpackningar av papper och kartong eller andra typer av
omslagsmaterial som skulle kunna dra med bakterier och smuts in i kylen.
2. Försök undvika att livsmedlen kommer i kontakt med varandra, framförallt färskvaror och livsmedel
med stark doft. På så sätt minskar du risken för spridning av bakterier och starka dofter i kylen.
3. Förvara all mat så att luften kan cirkulera fritt mellan olika varor.
4. Håll insidan av kylen ren och var noga med att inte använda oxiderande rengöringsmedel eller
produkter som innehåller slipmedel.
5. Var uppmärksam på bäst-före-datum och låt inte gammal mat stå kvar i kylskåpet.
6. Förkorrektförvaringavmatbörallakänsligalivsmedel(mjukaostar,råsk,köttosv.)förvarasiden
kallaste zonen av kyldelen, dvs. i den nedersta lådan till vänster där temperaturindikatorn sitter.