Gorenje BO6717E03W Bruksanvisning

Typ
Bruksanvisning

Denna manual är också lämplig för

BRUKSANVISNING
FÖR INBYGGD UGN
Tack för ditt förtroende och för att du valde vår produkt.
Denna detaljerade bruksanvisning medföljer för att underlätta användningen av
produkten. Med instruktionerna kan du lära dig om din nya apparat snabbt som
möjligt.
Kontrollera att apparaten du har tagit emot är oskadad. Om du upptäcker transportskada,
var vänlig kontakta återförsäljaren som du köpte apparaten av eller den lokala butiken
som levererade den. Telefonnumret finns fakturan eller följesedeln.
Instruktioner för installation och anslutning levereras ett separat blad.
Bruksanvisning och instruktioner för installation och anslutning finns även vår
webbplats:
http://www.gorenje.com
Följande symboler används i hela bruksanvisningen och har följande betydelser:
INFORMATION!
Information, råd, tips eller rekommendation
VARNING!
Varning allmän fara
Det är viktigt att du läser instruktionerna noggrant.
Innehåll
4Säkerhetsföreskrifter ..............................................................................................................
6Andra viktiga säkerhetsvarningar .........................................................................................
7Inbyggd ugn .............................................................................................................................
7Beskrivning av apparaten .........................................................................................................
8Apparatens utrustning ..............................................................................................................
11Använda apparaten .................................................................................................................
11Innan du använder utrustningen för första gången ...................................................................
11Välja inställningarna ..................................................................................................................
13Starta tillagningsprocessen ......................................................................................................
13Avsluta tillagningen och stänga av ugnen ................................................................................
14Allmänna råd och bakningstips .............................................................................................
16Matlagningstabell ....................................................................................................................
20Rengöring och underhåll ........................................................................................................
21Rengöring av ugnen med funktionen aqua clean (våtrengöring) ..............................................
22Borttagning av styrskenor och fast monterade (utdragbara) konsoler .....................................
23Demontering av ugnsluckan och glasrutorna ...........................................................................
24Byte av glödlampa ....................................................................................................................
25Felsökningstabell ....................................................................................................................
25Särskilda varningar och felrapporter .........................................................................................
26KASSERING .............................................................................................................................
3
Säkerhetsföreskrifter
Läs noggrant instruktionerna och spara dem för framtida
referens
Apparaten måste anslutas till fixerat kablage som har integrerad
enhet för frånkoppling. Fixerat kablage måste placeras ut i
enlighet med föreskrifterna.
Anordningar för frånkoppling måste monteras i den fasta
ledningsanordningen i enlighet med gällande föreskrifter.
Apparaten får inte installeras bakom en dekorativ lucka
grund av risken för överhettning.
Om nätsladden är skadad måste den bytas ut av tillverkaren,
dess serviceombud eller liknande kvalificerade personer för att
undvika fara (endast för apparater med medföljande
anslutningssladd).
Under användning blir apparaten varm. Var försiktig med att
inte vidröra värmeelementen inne i ugnen.
Denna apparat kan användas av barn från 8 år och samt
personer med nedsatt fysisk, sensorisk eller mental förmåga,
eller med bristfällig erfarenhet och kunskap, under förutsättning
att de erhåller tillsyn eller instruktioner om hur man använder
apparaten ett säkert sätt och är införstådda med förknippade
risker. Barn ska inte leka med apparaten. Barn får inte utföra
rengöring och underhåll utan tillsyn.
4
VARNING: Åtkomliga delar kan bli varma under användning.
Små barn bör hållas under uppsikt.
VARNING: Apparaten och vissa av dess åtkomliga delar kan
bli mycket varma under användning. Vidrör inte
uppvärmningselement. Barn under 8 år ska stå under
kontinuerlig uppsikt.
Apparaten är inte avsedd att kontrolleras av externa timers eller
andra speciella fjärrstyrningssystem.
Använd endast den temperaturgivare som rekommenderas för
denna ugn.
Använd aldrig slipande rengöringsmedel eller vassa
metallskrapor för att rengöra glaset i ugnsluckan eller glaset i
hällens lock. Detta kan repa ytan, vilket kan leda till att glaset
splittras.
Använd inte ångrengöringsmaskiner eller högtryckstvättar för
rengöring av apparaten, eftersom det kan leda till elstötar.
VARNING: Innan byte av glödlampan, se till att apparaten har
kopplats bort från elnätet för att förhindra risken för elstötar.
Häll aldrig vatten direkt ugnsutrymmets golv.
Temperaturskillnaderna kan skada emaljbeläggningen.
5
Andra viktiga säkerhetsvarningar
Apparaten är avsedd för hushållsbruk. Använd den inte för några andra ändamål, t.ex.
rumsuppvärmning, torkning av husdjur eller andra djur, papper, tyger m.m. eftersom detta kan medföra
skada eller brandrisk.
Apparaten måste anslutas till fixerat kablage som har integrerad enhet för frånkoppling. Fixerat kablage
måste placeras ut i enlighet med föreskrifterna.
Lyft inte upp apparaten genom att hålla i luckans handtag.
Ugnsluckans gångjärn kan skadas om de utsätts för alltför stor belastning. Stå eller sitt inte den
öppna ugnsluckan, och luta dig inte mot den. Ställ inte heller tunga föremål ugnsluckan.
Om elsladdar från andra apparater placeras nära denna apparat kan de skadas om de fastnar i
ugnsluckan, vilket i sin tur kan leda till kortslutning. Se därför till att nätsladdarna för andra apparater
alltid hålls säkert avstånd.
Ugnsluckan blir mycket varm under användning. För att ge extra skydd ingår (endast vissa modeller)
en tredje glasruta, vilket sänker ytterglasets temperatur.
Se till att ventilationsöppningarna aldrig är övertäckta eller blockerade något annat sätt.
Beklä inte ugnens insida med aluminiumfolie. Placera inte plåtar eller andra köksredskap direkt
ugnens botten. Detta stör och minskar luftcirkulationen inuti ugnen, leder till långsammare tillagning
samt förstör emaljbeläggningen.
Vi rekommenderar att du undviker att öppna ugnsluckan under pågående gräddning, eftersom detta
leder till högre strömförbrukningen och mer kondensvätska bildas.
Var försiktig när du ska ta ut något ur ugnen eller om du öppnar ugnen under pågående
tillagning/gräddning, eftersom det finns risk för skållning.
För att inget kalklager ska bildas bör du lämna ugnen öppen efter matlagning eller bakning, att
ugnsutrymmet kan svalna till rumstemperatur.
Rengör ugnen efter att den har svalnat helt.
Eventuella missmatchningar i färgnyanserna mellan olika apparater eller komponenter som ingår i
samma designlinje kan bero olika saker, såsom olika betraktningsvinklar, olikfärgad bakgrund,
tillverkningsmaterialet och rummets belysning.
Häll aldrig vatten ugnsutrymmets golv. Temperaturskillnaderna kan skada emaljbeläggningen.
VARNING!
Läs noggrant instruktionerna för användning innan apparaten ansluts. Kostnad för
reparationer, eller garantianspråk, till följd av felaktig anslutning eller användning av
apparaten täcks inte av produktgarantin.
6
Inbyggd ugn
Beskrivning av apparaten
INFORMATION!
Apparatens funktioner och dess utrustning varierar beroende modellen.
I grundutrustningen för din apparat ingår trådskenor, en grund bakplåt och ett galler.
5 Skenor tillagningsnivåer1 Kontrollenhet
6 Typskylt2 Luckomkopplare
7 Ugnslucka3 Belysning
8 Handtag lucka4 Uttag för temperatursond
Typskylt produktinformation
En typskylt med grundläggande information om ugnen sitter dess kant. Detaljerad information om
apparattyp och modell finns även i garantidokumentet.
5 Modell1 Serienummer
6 Tekniska uppgifter2 Kod/ID-beteckning
7 Indikationer/symboler för efterlevnad3 Typ
4 Märke
7
Kontrollenhet
(beroende modell)
A. Väljarvred för tillagningssystem
B. avstängningstimer (beroende modell)
C. Temperaturvred
Utfällningsbara vred
Tryck lätt handtaget tills det hoppar ut och vrid det.
VARNING!
Efter varje användning, vrid tillbaka knappen till positionen OFF och tryck in det igen.
Dra/tryck-handtaget kan endast tryckas tillbaka när brytaren befinner sig i position OFF.
Apparatens utrustning
Kontrollampa
Indikatorlampa: signalerar att värmeelementet är igång. När elementen är i drift lyser indikatorlampan
(för apparater utan avstängningstimer).
Ugnsbelysning: lyser när någon tillagningsmetod är vald.
Styrskenor
Styrskenorna gör det möjligt att laga mat eller baka 5 olika plåthöjder.
De olika höjdnivåerna, där plåtar m.m. kan skjutas in, räknas nedifrån och upp.
Skenorna i nivåerna 4 och 5 är avsedda för grillning och stekning.
När tillbehör skjuts in i ugnen ska de vara vridna åt rätt håll.
Skjut alltid in tillbehör hela vägen in i apparaten.
Trådskenor
För styrskenor av metalltråd ska ugnsgaller och
bakplåtar alltid skjutas in mellan styrskenans
övre och nedre tråd.
8
Fast monterade utdragbara konsoler
Utdragbara konsoler kan monteras i nivå 2 och
nivå 4.
För utdragbara konsoler lägger du gallret eller
bakplåten konsolerna. Du kan placera gallret
direkt ovanpå en bakplåt (vanlig plåt eller
långpanna) och placera dem en och samma
konsol. I detta fall kommer plåten att fungera
som droppbricka.
Lösa utdragbara konsoler
(beroende modell)
Lösa utdragbara konsoler kan fästas i valfritt
utrymme mellan två nivåer i trådskenorna.
Fäst konsolerna mittemot varandra vänster
och höger sida i ugnen. Häkta först fast den
övre klämman styrskenans metalltråd. Tryck
sedan fast den nedre klämman mot
metalltråden för den underliggande nivån tills
ett klick hörs.
Obs: Konsolerna kan fästas valfri höjd mellan
två nivåer hos trådskenorna.
INFORMATION!
De lösa utdragbara konsolerna kan inte monteras styrskenor som delvis har fast delvis
utdragbar förlängning i dubbla nivåer. Men de kan fästas delvis utdragbara förlängningar i en
nivå, mellan nivåerna 34 eller 45.
Se till att den utdragbara konsolen är vriden åt rätt håll och att den öppnas utåt, alltså ut ur ugnen.
Omkopplare för ugnslucka
(beroende modell)
Om ugnsluckan öppnas när ugnen är igång, stänger omkopplaren av värmeelementen och fläkten
inuti ugnen. När luckan stängs startar apparaten dessa igen.
Kylfläkt
Ugnen är utrustad med en kylfläkt som kyler höljet, luckan och kontrollpanelen. Efter att ugnen har
stängts av fortsätter fläkten att en kort stund för att kyla ugnen.
Ugnens utrustning och tillbehör
Ugnsgallret används för grillning/stekning eller
som underlag för en panna eller form med den
mat du lagar eller bakar.
9
INFORMATION!
Det finns en säkerhetsspärr gallret.
Därför behöver du lyfta gallrets framkant
en aning när du ska dra ut det ur ugnen.
Den grunda bakplåten används för platta och
små bakverk. Den kan också användas som
droppbricka.
VARNING!
Formen hos den grunda bakplåten kan
förändras när den värms upp i ugnen.
När plåten svalnar återtar den sin
ursprungliga form. Denna
formförändring påverkar inte dess
funktion.
Långpannan används för grillning av grönsaker
och för att baka saftiga bakverk. Den kan också
användas som droppbricka.
INFORMATION!
Placera aldrig långpannan i den nedersta
styrskenan när du bakar.
VARNING!
Apparaten och vissa av de åtkomliga delarna tenderar att bli varma under tillagning.
10
Använda apparaten
Innan du använder utrustningen för första gången
Ta ut alla ugnstillbehör och eventuellt förpackningsmaterial (kartong, skumplast m.m.) ur ugnen.
Torka av ugnstillbehören och ugnens insida med en fuktig trasa. Använd inte repande eller slipande
svampar/dukar eller rengöringsmedel.
Värm den tom ugn i ungefär en timme med över- och undervärme till temperaturen 250 °C. Detta
kommer att generera den karakteristiska lukten av ny ugn. Därför behöver du vädra rummet
ordentligt medan detta pågår.
Välja inställningarna
Val av tillagningsmetod
Rotera vredet (åt motsols/medsols) för att välja önskad tillagningsmetod
(se programtabellen).
INFORMATION!
Inställningarna kan också ändras under tillagningen.
INFORMATION!
Apparatens funktioner och dess utrustning varierar beroende modellen.
AnvändningSymbol
SNABBUPPVÄRMNING
För att upp till den inställda temperaturen snabbt som möjligt. När ugnen har
uppnått önskad temperatur är uppvärmningen klar. Efter detta följer den
metodinställning du vill använda för din matlagning. Denna funktion passar inte för
att laga mat.
ÖVER- OCH UNDERVÄRME
1)
Använd denna metod för vanlig bakning enkelt galler/plåt, när du gör suffléer
eller lagar mat vid låg temperatur (långsam tillagning).
Insprutning av ånga bryner stekytorna bättre och ger knaprigare ytor
STOR GRILL MED FLÄKT
För stekning av fågel och större köttbitar med hjälp av grill.
INTENSIV TILLAGNING (VARMLUFTSSTEKNING)
1)
Denna tillagningsmetod ger knaprig yta utan tillsats av fett. Det är en hälsosam
metod för stekning av snabbmat som ger färre kalorier i den färdiga maten. Passar
för mindre bitar av kött, fisk, grönsaker, och frysta produkter som är klara att stekas
(pommes frites, kyckling-nuggets).
Insprutning av ånga bryner stekytorna bättre och ger knaprigare ytor.
VARMLUFTSUGN
1)
Varmluftsugn låter varmluften röra sig bättre runt maten som tillagas. Detta ger
torrare ytor och skapar tjockare stekytor. Använd denna tillagningsmetod för att
laga kött, bakverk och grönsaker eller för att torka livsmedel ett eller flera galler
samtidigt.
11
Tabellen fortsätter från föregående sida
AnvändningSymbol
ÖVER- OCH UNDERVÄRME
1)
Använd denna metod för vanlig bakning enkelt galler/plåt, när du gör suffléer
eller lagar mat vid låg temperatur (långsam tillagning).
Insprutning av ånga bryner stekytorna bättre och ger knaprigare ytor.
UNDERVÄRME
Använd detta system mot slutet av tillagningsprocessen för att bryna undersidan
av maträtten. Systemet är även lämpligt för matlagning i vattenbad.
STOR GRILL
Använd denna metod när du behöver grilla stora mängder mat med platt form,
såsom rostat bröd, varma mackor i ett lager, grilla korvar, fisk, stekspett m.m. och
även för gratänger och för att bryna stekytorna. Värmeelementen i ugnens innertak
värmer hela ytan lika mycket.
Den högsta tillåtna temperaturen är 240 °C.
LÅNGSAM TILLAGNING I UGN
2)
För mild, långsam och jämn tillagning av kött, fisk och bakverk ett galler eller en
plåt. Med denna tillagningsmetod blir det mer vätska kvar i köttet att det blir
saftigare och mörare, medan bakverk får en jämnt brynt yta och ett jämnt
tillagningsresultat. Denna tillagningsmetod används inom temperaturintervallet 140
°C till 220 °C.
PIZZASYSTEM
Denna metod är optimal för att laga pizza och bakverk med högre vattenhalt. Använd
den för att tillagning ett galler eller en plåt när du vill laga maten snabbare och
önskar ett knaprigt resultat.
TILLAGNING AV FRYST MAT
Denna metod låter dig tillaga frysta livsmedel snabbare och utan att behöva förvärma
ugnen. Optimalt för djupfryst färdigmat (bakverk, croissanter, lasagne, pommes
frites, kyckling-nuggets), kött och grönsaker.
Upptining
Denna metod är lämplig för försiktig upptining av djupfrysta livsmedel.
Rengöring med vatten (Aqua clean)
Detta program gör det enklare att bort eventuella fläckar ugnens insida.
1)
Med dessa metoder kan du använda insprutning av ånga (se kapitlet Allmänna råd och
bakningstips).
2)
Det används för att fastställa energieffektivitetsklassen enligt standarden EN 60350-1.
12
Justera tillagningstemperaturen
Vrid vredet för att ställa in önskad TEMPERATUR.
Timerfunktioner
(beroende modell)
AVSTÄNGNINGSTIMER (timeromkopplare) Välj först tillagningssystem
och temperatur. Ställ in tiden genom att vrida vredet medurs. När den
inställda tiden tar slut stängs det valda systemet av.
INFORMATION!
Om du inte vill använda timeromkopplaren, eller om tillagningstiden är kortare än 15 minuter eller
längre än 120 minuter rekommenderas den manuell inställning. Rotera vredet åt vänster till
symbolen . I läget 0 fungerar inte ugnen.
Starta tillagningsprocessen
När du väljer system och anger temperatur startar tillagningen.
I modeller med timerfunktion väljer du tillagningstid eller vrider avstängningstimern till det manuella
läget .
Avsluta tillagningen och stänga av ugnen
Vrid VREDET FÖR VAL AV TILLAGNINGSSYSTEM och TEMPERATURVREDET till läge 0.
INFORMATION!
Efter tillagningen stoppas och raderas alla timerinställningar, utom den generella timern. Displayen
visar aktuell tid (klockan).
När ugnen har använts kan det finnas kvar lite vatten i kondenskanalen (under luckan). Torka
rent kanalen med en svamp eller en trasa.
13
Allmänna råd och bakningstips
Ta ut alla onödiga saker ur ugnen under bakning eller tillagning i ugn
Använd utrustning som är tillverkad av värmebeständigt icke-reflekterande material (såsom de
medföljande bakplåtarna, brickor och fat, emaljerade kokkärl, kokkärl av härdat glas). Ljusa material
(t.ex. av rostfritt stål eller aluminium) reflekterar värme. Detta leder till att värmebehandling i sådana
kärl blir mindre effektiv.
Skjut alltid in bakplåtar och brickor hela vägen i styrskenorna. Vid bakning/tillagning ugnsgallret
bör bakformar/brickor placeras gallrets mitt.
För optimal tillagning av livsmedel rekommenderar vi att man följer rekommendationen i
tillagningstabellen. Välj den lägre temperaturen av de angivna och den kortaste angivna
tillagningstiden. När denna tid förflutit kontrollerar du resultatet och anpassar sedan vid behov
inställningarna.
Om det inte är absolut nödvändigt bör du inte öppna ugnsluckan med bakning pågår.
Placera inte bakplåtar direkt golvet i ugnen.
Använd inte den djupa långpannan i den nedersta styrskenan när apparaten är i drift.
Täck inte ugnens golv eller ugnsgallret med aluminiumfolie.
Vid längre tillagningstider kan du stänga av ugnen cirka 10 minuter innan tillagningen är klar för
att dra nytta av eftervärmen.
Placera alltid bakformar ugnsgallret.
När du tillagar flera saker samtidigt i ugnen ska du placera den djupa långpannan i den nedre
våningen.
När du lagar mat enligt recept från äldre kokböcker bör du använda över- och undervärme (som
i vanliga ugnar) och ställa in en temperatur som är 10 °C lägre än vad som anges i receptet.
Om du använder bakplåtspapper/smörpapper ska du kontrollera att det är värmebeständigt.
Beskär alltid pappret till passande storlek. Bakplåtspapper gör att ingen mat bränner fast
plåten och gör det lättare att ta bort maten från bakplåten.
Vid tillagning av större köttbitar eller bakverk med högt vätskeinnehåll uppstår mycket ånga inuti
ugnen vilken kan kondensera ugnsluckan. Detta är normalt och påverkar inte apparatens
funktion. Efter tillagningen ska du torka av luckan och dess glasruta.
Om du tillagar något direkt ugnsgallret ska du placera långpannan en nivå under som en
droppbricka.
Förvärmning: Förvärm ugnen endast om det behövs enligt recepten i tabellerna i denna
bruksanvisning. Om du förvärmer ugnen ska du inte sätta in maten i ugnen förrän ugnen är helt
uppvärmd. Temperaturen påverkar slutresultatet kraftigt. Förvärmning av ugnen rekommenderas
för känsliga köttbitar (filé), samt för jästdegar och sockerkaksliknande kakor med kort tillagningstid.
Det går åt mycket energi för att värma upp en tom ugn. Om möjligt rekommenderar vi därför att
man tillagar flera maträtter efter varandra eller samtidigt.
Rätter som behöver sättas in i en ugn som värmts upp helt i förväg är markerade med asterisk i
tabellen * , och rätter, för vilka 5-minuters förvärmning är tillräckligt anges med dubbla asterisker
** . I fall ska du inte använda läget för snabb förvärmning.
GentleBake: Tillagningsmetod för långsam och kontrollerad matlagning vid låg temperatur.
Köttsaften fördelas jämnt, och köttet förblir saftigt och mört. Den långsamma tillagningsmetoden
GentleBake passar bra för ömtåliga köttbitar utan ben. Innan ugnsbakningen ska du noga bryna
alla sidor av köttet i stekpanna.
I system med ånginsprutning placerar du den grunda bakplåten i
trådskena nummer ett (den nedersta skenan) medan ugnen fortfarande
är kall. Häll ut högst 2 dl vatten bakplåten. Placera maten som ska
tillagas nivå två och starta systemet.
14
INFORMATION!
Om du använder en djup bakplåt/långpanna ska du placera den en
nivå högre än vad som anges i tabellen med rekommenderade
inställningar.
För optimal funktion bör du inte öppna ugnsluckan och inte tillsätta
mer vatten under tillagningen.
15
Matlagningstabell
Maträtt
BRÖD OCH BAKVERK
Bakverk/mjuka kakor i formar
30-401603
Sockerkaka
60-701802
fylld paj
50-60170-1802
marmorerad kaka
45-55170-1802
tårta med jäst deg, Gugelhupf
(kranskaka, pundkaka)
35-45170-1803
öppen paj, smulpaj
30-35170-1802
brownies
bakverk bakplåtar
60-70180-1902
strudel
34-45200-2102
frusen strudel
13-18170-1803
rulltårta
30-40180-1902
Buchteln
kex och kakor
25-35160 *3
muffins
30-40155-165 *2, 4
muffins i två nivåer
17-22180 *2
små jästa bakverk
18-25160 *2, 4
små jästa bakverk i två nivåer
15-20200 *2
smördeg
25-30170 *2, 4
smördeg i två nivåer
kakor/kex
30-40150 *3
spritsade kakor
30-40150 *2, 4
spritsade kakor i två nivåer
40-50145 *1, 3, 5
spritsade kakor i tre nivåer
15-20160-170 *3
kakor/kex
20-25150-160 *2, 4
kex i två nivåer
120-15080-100 *3
maräng
120-15080-100 *2, 4
maräng i två nivåer
15-20130-140 *3
makroner
15-20130-140 *2, 4
makroner i två nivåer
bröd
30-4540-452
jäsning av deg
16
Tabellen fortsätter från föregående sida
Maträtt
40-55190-2002
bröd plåt
40-55190-200 *2, 4
bröd plåt i två nivåer
30-45190-2001
formbröd
30-45200-2102, 4
formbröd i två nivåer
15-252702
tunnbröd (focaccia)
10-15200-2103
småfranska (frukostbröd)
15-20200-210 *2, 4
småfranska (frukostbröd) i två nivåer
4-62405rostat bröd
3-52405enkla smörgåsar
pizza och andra rätter
4-7300 *1
pizza
25-30210-220 *2, 4
pizza i två konsolnivåer
10-20200-2202
djupfryst pizza
10-20200-2202, 4
djupfryst pizza i två nivåer
50-60190-2002
matpaj, quiche
40-50180-1902
burek/börek
KÖTT
nöt- och kalvkött
130-160160-1702
nötstek (innanlår), 1,5 kg
90-120200-2102
kokt nötkött, 1,5 kg
40-60170-190 *2
ytterfilé, fast och rosa, 1 kg
250-300120-140 *2
nötstek, långsamt tillagad
25-30220-2304nötkött, genomstekt, 4 cm tjocka
25-35220-2304hamburgare, 3 cm tjocka
120-150160-1702
kalvstek, 1,5 kg
fläskkött
100-130170-1803
skinkstek, 1,5 kg
120-150180-1903
fläskkött, bogstek, 1,5 kg
80-10080-100 *2
fläskkarré, 400 g
200-230100-120 *2
fläskstek, långsamt tillagad
210-240120-140 *2
revbensspjäll, långsamt tillagade
20-25220-2304fläskkotletter, 3 cm tjocka
fågel
60-80200-2202
perutnina, 1,2 2,0 kg
80-100170-1802
fylld fågel, 1,5 kg
17
Tabellen fortsätter från föregående sida
Maträtt
45-60170-1802
fågelbröst
25-40210-2203
kycklinglår, -vingar
60-90100-120 *3
fågel, bröst, långsamt tillagade
kötträtter
60-70170-1802
köttfärslimpa, 1 kg
8-15230 **4grillkorvar, bratwurst
FISK OCH SKALDJUR
12-20230-2404
hel fisk, 350 g
8-12220-2304fiskfilé, 1 cm tjock
10-15220-2304kotlettskuren fisk, 2 cm tjock
5-10230 *4
pilgrimsmusslor
3-10230 *4räkor
GRÖNSAKER
30-40210-220 *3
bakade potatisklyftor
40-50200-210 *3
bakade potatishalvor
30-40190-2003
fylld bakad potatis
20-30210220 *4
pommes frites, hemlagad
30-40190-2003
blandade grönsaker i klyftor
30-40190-2003
fyllda grönsaker
FRYST FÄRDIGLAGAD MAT
20-25210-2203
pommes frites
30-40190-2102, 4
pommes frites i två nivåer
12-17210-220 *4
kycklingmedaljonger
15-20210-2202
fiskpinnar
30-40200-2102
lasagne, 400 g
20-30190-2002
tärnade grönsaker
18-23170-1803
croissanter
BAKAD PUDDINGAR, SUFFLÉER OCH GRATINERADE RÄTTER
35-45180-1902
potatismoussaka
35-45180-1902
lasagne
40-60160180 *2
söt pudding, bakad
35-45160-1802
söt sufflé
30-45170-1903
gratinerade rätter
20-35180-2002
tortillas/enchiladas med fyllning
6-9240 **4grillad ost
18
Tabellen fortsätter från föregående sida
Maträtt
ÖVRIGT
/452
upptining
301802
konservering
301253
sterilisering
/150-170 *2
tillagning i vattenbad (dubbelbottnad
kastrull)
/60-953
återuppvärmning
15752
uppvärmning av tallrikar
19
Rengöring och underhåll
VARNING!
Koppla bort apparaten från elnätet och vänta tills apparaten har svalnat för att rengöra
den.
Barn ska inte rengöra apparaten eller utföra underhållsåtgärder utan översyn av en vuxen.
För enklare rengöring är ugnens insida, långpanna och bakplåt belagda med en speciell emalj som
ger en slät och motståndskraftig yta.
Rengör apparaten regelbundet med varmt vatten och handdiskmedel för att avlägsna större föroreningar
och kalkavlagringar. Använd en ren mjuk trasa eller Wettex-duk.
Apparatens utsida: använd varm såplösning och en mjuk trasa för att avlägsna orenheter och torka
sedan ytorna
torra.
Apparatens insida: för smuts och sot som sitter hårt använder du konventionella ugnsrengöringsmedel.
Efter användning av sådana medel ska du noga torka med våt trasa för att avlägsna alla rester av
rengöringsmedlet.
Tillbehör och styrskenor: rengör med varm såplösning och fuktig trasa. För smuts och sot som sitter
hårt rekommenderar vi blötläggning och därefter rengöring med diskborste.
Om det inte blir tillräckligt rent upprepar du rengöringen.
INFORMATION!
Använd aldrig aggressiva eller repande rengöringsmedel eller verktyg (t.ex. slipande svampar
eller rengöringsmedel, medel för borttagning av fläckar och rost eller skrapor för keramikhällar).
Ugnens utrustning kan maskindiskas.
Matrester (fett, socker och protein) kan antändas när apparaten används. Avlägsna därför alltid
större smutsbitar från ugnens insida och inredning innan du använder ugnen igen.
20
1 / 1

Gorenje BO6717E03W Bruksanvisning

Typ
Bruksanvisning
Denna manual är också lämplig för