Whirlpool VT 256 IX Program Chart

Typ
Program Chart
VT 256
SE
SNABBGUIDE
KONTROLLPANEL
DIGITALT TECKENFÖNSTER
Teckenfönstret har en 24-tim-
marsklocka samt indikatorsym-
boler.
GRILLKNAPP
Används för att välja grill-
funktionen.
J
ETMENY CRISP
Används för att välja matklass.
Ångknapp.
Används för att välja
matklass.
AVBRYTA ELLER STOPPA TILLAGNINGEN
AVBRYT TILLAGNINGEN HÄR
Öppna ugnsluckan när du vill
avbryta tillagningen för att
kontrollera, vända eller röra om
i maten. Inställda funktioner bi-
behålls i 10 minuter.
O
M DU VILL FORTSÄTTA TILLAGNINGEN
stänger du ugnsluckan och trycker på
startknappen EN GÅNG. Tillagningen
fortsätter då från den punkt där program-
met avbröts.
Trycker du på startknappen TVÅ GÅNGER ökas
tiden med 30 sekunder.
O
M DU VILL AVSLUTA TILLAGNINGEN
tar du ut maten, stänger luckan och
trycker in stoppknappen.
N
ÄR TIDEN TT UT HÖRS en ljudsignal. Den upprepas
en gång i minuten i 10 minuter. Tryck
på stoppknappen eller öppna luckan
för att stänga av ljudsignalen.
ANMÄRKNING: Om luckan öppnas och sedan stängs
behålls de aktuella inställningarna endast i 60
sekunder efter avslutad tillagning.
C
RISPKNAPP
Används för att välja Cris-
pfunktionen.
E
FFEKTKNAPPAR
Används för att ställa in
önskad eff ektnivå.
K
LOCKKNAPP
Används för att ställa 24-tim-
marsklockan.
Jet Defrost-knapp.
Används för att välja den typ av
mat som skall tinas.
S
TOPPKNAPP
Tryck på denna knapp för att
stoppa eller återställa någon
av ugnens funktioner.
G
LASPLATTANS STOPPKNAPP
Används för att stoppa glasplattan. Denna
funktion kan endast användas när till-
lagningen sker med enbart mikrovågor.
Knappen fungerar inte med andra funktio-
ner.
V
IKTKNAPP Används för att
ställa in önskad mängd.
J
ET START-KNAPP
Används för att starta tillag-
ningen eller för att starta Jet
Start-funktionen.
I
NSTÄLLNINGSRATT
Används för att ställa in tillag-
ningstid.
VÄLJA MIKROVÅGSEFFEKT
ENDAST MIKROVÅGOR
E
FFEKT ANVÄNDNING:
JET 800 W
V
ÄRMNING AV DRYCKER, vatten, klara soppor, kaff e, te och annan mat med hög vattenhalt.
Om rätten innehåller ägg eller grädde bör ett lägre e ektläge väljas.
650 W T
ILLAGNING AV sk, grönsaker, kött, etc.
500 W
F
ÖRSIKTIG TILLAGNING AV t.ex. såser med hög proteinhalt, ost- och äggrätter samt för att
avsluta tillagningen av gryträtter.
350 W S
JUDNING AV STUVNINGAR, smälta smör.
160 W U
PPTINING. Mjukgöring av smör och ost.
90 W MJUKGÖRING av glass
GRILL KOMBI
E
FFEKT ANVÄNDNING:
650 W T
ILLAGNING av grönsaker och gratänger
350  500 W T
ILLAGNING av kyckling och lasagne
160  350 W T
ILLAGNING av fi sk och frysta gratänger
160 W T
ILLAGNING av kött
90 W G
RATINERING av frukt
0 W B
RYNING, enbart under tillagningen
VT 256
SE
461969455841
SNABBGUIDE
REKOMMENDERADE VIKTER FÖR JET DEFROST
Använd denna funktion ENDAST för upptining.
Jet Defrost-funktionen skall endast användas
för mycket snabb upptining av fryst mat som
tillhör nedanstående matklasser. Använd manuell
upptining för andra livsmedel eller viktklasser.
TIPS OCH RÅD
För att uppnå perfekta resultat är det
NÖDVÄNDIGT att:
Ange matens VIKT så exakt som möjligt.
Vända maten när ugnen uppmanar dig att
göra så.
REKOMMENDERADE VIKTER FÖR ÅNGA
REKOMMENDERADE VIKTER FÖR JETMENYN CRISP
TEKNISKA DATA
MATKLASS MÄNGD TIPS
q
KÖTT 100 G - 2 KG Köttfärs, kotletter, köttskivor, stekar.
w
KYCKLING 100 G - 2,5 KG Kyckling, hel, delar eller fi léer.
e
FISK 100 G - 1,5 KG Hel, i skivor eller fi léer.
r
GRÖNSAKER 100 G - 1,5 KG Blandade grönsaker, ärtor, broccoli, etc.
t
BRÖD 100 G - 1 KG Limpa, bullar, kuvertbröd.
FÖR MAT SOM INTE FINNS MED NEDANSTÅENDE LISTA och för mat vars vikt är lägre eller högre än den rekom-
menderade vikten följer du anvisningarna om “Tillagning och värmning med mikrovågor” och väljer
160 W vid upptining.
NÄTSPÄNNING 230 V / 50 HZ
EFFEKTFÖRBRUKNING 2000 W
S
ÄKRING 10 A
M
IKROVÅGSEFFEKT 800 W
G
RILLNING 800 W
U
TVÄNDIGA TT (HXBXD) 300 X 521 X 438
I
NVÄNDIGA TT (HXBXD) 200 X 326 X 320
q
POTATIS / ROTSAKER 150 G - 500 G
ANVÄND GRÖNSAKER I SAMMA STORLEK.
Skär grönsakerna i lika stora bitar.
Låt stå i 1 - 2 minuter efter tillagningen.
w
GRÖNSAKER
(blomkål och broccoli)
150 G - 500 G
e
FRYSTA GRÖNSAKER 150 G - 500 G LÅT STÅ I 1 - 2 minuter efter tillagningen.
r
FISKFILÉER 150 G - 500 G
FÖRDELA FISKFILÉERNA MNT på ånggallret. Lägg tunna
delar ovanpå varandra. Låt stå i 1 - 2 minuter efter
tillagningen.
MATKLASS
REKOMMEND
ERAD MÄNGD
TILLBEHÖR SOM SKALL ANVÄNDAS UNDER TILL
AGNINGEN
q
RISBLANDNING 300 G - 650 G SÄTT IN DEN TOMMA CRISPPANNAN. TILLSÄTT
MATEN NÄRTILLSÄTT MATENVISAS
RÖR OM I MATEN
w
PASTABLANDNING 250 G - 550 G SÄTT IN DEN TOMMA CRISPPANNAN. TILLSÄTT
MATEN NÄRTILLSÄTT MATENVISAS
RÖR OM I MATEN
e
SOPPA 250 - 1000 G MIKROVÅGSSÄKERT RL RÖR OM I MATEN
r
MATTALLRIK 200 G - 500 G MIKROVÅGSSÄKERT FAT
t
BLANDADE GRÖN-
SAKER
150 G - 600 G MIKROVÅGSSÄKERT KÄRL RÖR OM I MATEN
y
BUFFALO WINGS /
KYCKLINGNUGGETS
250 G - 500 G CRISPPANNA VÄND MATEN
u
POMMES FRITES 250 G - 500 G CRISPPANNA RÖR OM I MATEN
i
PIZZA, TUNN BOTTEN 250 G - 500 G CRISPPANNA
o
PIZZA, TJOCK BOTTEN 300 G - 700 G CRISPPANNA
a
QUICHE 250 G - 600 G CRISPPANNA
s
PANERAD FISK /
FISKPINNAR
250 - 500 G SÄTT IN DEN TOMMA CRISPPANNAN. TILLSÄTT
MATEN NÄRTILLSÄTT MATENVISAS
VÄND MATEN
d
CORDON BLEU 1 - 4 ST (100-
125 G PER ST)
SÄTT IN DEN TOMMA CRISPPANNAN. TILLSÄTT
MATEN NÄRTILLSÄTT MATENVISAS
VÄND MATEN
FÖR MAT SOM INTE FINNS MED NEDANSTÅENDE LISTA och för mat vars vikt är lägre eller högre än den re-
kommenderade vikten följer du anvisningarna om “Tillagning och värmning med mikrovågor
ANMÄRKNING:
Små mängder olja eller smör kan läggas i Crisppannan när den skall förvärmas.
  • Page 1 1
  • Page 2 2

Whirlpool VT 256 IX Program Chart

Typ
Program Chart