När du har valt "Tömning"-
funktionen eller på begäran
från displayen, starta
funktionen och följ de
angivna åtgärderna: Öppna
luckan och placera en stor
kanna (minst 2 liter kapabel)
under tömningssmunstycket
som ligger längst ned på
panelen, till vänster om
inloppsmunstycket. Vid behov är det möjligt att
använda kontrollpanelen för att pausa
tömningsprocessen och återuppta den (till exempel om
kannan redan skulle vara full av vatten i mitten av
tömningsprocessen).
Det är inte möjligt att tömma behållaren innan 4 timmar
har förflutit från den sista cykeln (eller förra gången
produkten användes). Under denna väntetid visar
displayen följande feedback <Water is TOO HOT (vattnet
är för varmt). Vänta tills temperaturen sjunker.
AVKALKA
Med den här specialfunktionen som aktiveras med
regelbundna intervall håller du kokaren och
ångkretsloppet i bästa skick.
En påminnelse om att utföra denna åtgärd visas på
displayen med jämna mellanrum.
I början har du möjlighet att hoppa över dessa
påminnelser, men vid en viss tidpunkt blir det
obligatoriskt att utföra avkalkning, annars blir det
omöjligt att använda ångfunktionerna.
Funktionen har flera faser: tömning, avkalkning,
sköljning. Den genomsnittliga varaktigheten för hela
funktionen är cirka 185 minuter (avkalkning ~ 120 min.,
Sköljning ~ 65 min.) Då funktionen har startat, följ
samtliga steg som visas på displayen.
Observera: Funktionen kan pausas men om den avbryts när
som helst måste hela avkalkningscykeln upprepas från början.
» AVKALKNINGSLÖSNING
För bästa resultat rekommenderar vi att du förbereder
avkalkningslösningen och lägger till 3 påsar
(motsvarande 75 g) av den specifika WPRO-
avkalkningen för ugn i 1,7 liter dricksvatten. För en
optimal avkalkningsprestanda rekommenderar vi att du
förbereder avkalkningslösningen med
omgivningstempererat vatten.
WPRO-avkalkningsmedel är den rekommenderade
professionella produkten för att upprätthålla bästa
prestanda hos ångfunktionen i din ugn. Var god och följ
anvisningarna på förpackningen. För ordrar och
information, kontakta kundtjänsten ellerwww.
bauknecht.eu
Bauknecht kommer inte att hållas ansvarigt för skador
som orsakats av användning av andra
rengöringsprodukter som finns tillgängliga på
marknaden.
Tillagningsfunktioner kan inte aktiveras under
rengöringscykeln.
INSTICKSTERMOMETER
Med stektermometern kan du mäta
kärntemperaturen på maten under tillagningen för
att försäkra dig om att optimal temperatur uppnås.
Ugnens temperatur varierar beroende på funktionen
som har valts, men tillagningen programmeras alltid
så att den är klar när den angivna temperaturen
har uppnåtts. Placera maten i ugnen och anslut
instickstermometern till sockeln. Håll insticksdelen
så borta som möjligt från värmekällan. Stäng
ugnsluckan. Tryck på
. Du kan välja mellan de
manuella (efter tillagningsmetod) och My Menu-
(efter typ av mat) funktionerna om användning av
instickstermometern tillåts eller krävs.
När en tillagningsfunktion har blivit startad kan den avbrytas
genom att avlägsna instickstermometern. Koppla alltid ur och
ta bort instickstermometern från ugnen när du tar ut maten.
ANVÄNDNING AV INSTICKSTERMOMETERN
Sätt in maten i ugnen och anslut kontakten
genom koppla in den i anslutningen som finns på
ugnsutrymmets högra sida.
Kabeln är semistyv och kan formas enligt behov
för att sätta in instickstermometern i maten på det
effektivaste sättet. SÄkerställ att kabeln inte vidrör
det övre värmeelementen under tillagning.
KÖTT: Sätt i termometern djupt in i köttet, undvik
ben eller feta områden. För kyckling ska termometern
föras in i mitten av bröstet. Undvik ihåliga områden.
FISK (hel): Placera spetsen i den tjockaste delen,
undvik ryggraden.
UGNSBAKNING: För in spetsen djupt i degen
genom att forma kabeln så att du får en optimal
vinkel för instickstermometern. Om du använder
instickstermometern med My Menu-funktionerna
kommer tillagningen att stoppas automatiskt när det
valda receptet når sin ideala kärntemperatur, detta
utan att du behöver ställa in ugnstemperaturen.
1 + +2
= 75 g
1,7 Liters
3