Bauknecht BIK11 FPH8TS2 PT Användarguide

Typ
Användarguide
SV
Snabbguide
TACK FÖR ATT DU KÖPT EN PRODUKT FRÅN
BAUKNECHT
För att du ska kunna få all den hjälp du
behöver ber vi dig registrera din produkt på
www . bauknecht . eu / register
Läs säkerhetsinstruktionerna noga innan du använder
apparaten.
BESKRIVNING AV PRODUKTEN
5
4
3
2
1
5
4
3
2
1
12
1
2
3
4
8
9
11
5
7
6
10
9
1. Kontrollpanel
2. Fläkt
3. Runt värmeelement
(dolt)
4. Ugnsstegar
(nivån anges på ugnens
framsida)
5. Lucka
6. Inloppsrörets plug-in-
munstycke
7. Tömningsmunstycke
8. Övre värmeelement/
grillelement
9. Lampa
10. Instickstermometerns
införingspunkt
11. Identifieringsskylt
(ska inte tas bort)
12. Nedre värmeelement
(dolt)
BESKRIVNING AV KONTROLLPANELEN
1
2 3 4 65 7
1. PÅ/AV
För att sätta på och stänga av
ugnen.
2. HEM
För snabb åtkomst till
huvudmenyn.
3. FAVORIT
För att visa en lista över dina
favoritfunktioner.
4. DISPLAY
5. VERKTYG
För att välja mellan olika alternativ
och även ändra inställningarna hos
och preferenserna för ugnen.
6. FJÄRRSTYRNING
För att aktivera användning av
Bauknecht Home Net-appen.
7. AVBRYT
För att stoppa alla ugnsfunktioner,
förutom Klocka, Kökstimer och
Reglagelås.
TILLBEHÖR
GALLER DROPPBRICKA BAKPLÅT RÖRLIGA SKENOR *
Används för att tillaga mat
eller som understöd för
ugnsformar, bakformar eller
andra ugnssäkra kärl
Används som ugnsplåt för
tillagning av kött, sk,
grönsaker, focaccia etc. eller
för att samla upp köttsafter
placerad under gallret.
Används för att baka bröd och
bakverk, men även för
ttstekar, inbakad sk, etc.
Används för att underlätta
in- och uttagning av tillbehör.
ÅNGTRÅG INLOPPSRÖR INSTICKSTERMOMETER
Det gör det lättare för ångan
att cirkulera, vilket hjälper till
med att tillaga maten jämnt.
Placera långpannan på nivån
under för att samla upp
stekvätskor.
Anslut till det speciella
munstycket för att dra vattnet
som ska föras in i behållaren.
Skölj och torka noggrant efter
användning innan det
förvaras på en sval och torr
plats.
För att mäta maträttens
innertemperatur noggrant
under tillagning. Tack vare
dess fyra avläsningspunkter
och styva stöd kan den
användas för kött och sk, och
även för bröd, kakor och
bakelser.
* Endast på vissa modeller
Antalet och typ av tillbehör kan variera beroende på modellen du köpt.
Andra tillbehör kan köpas separat från Kundservice.
TTA IN GALLRET OCH ANDRA TILLBER
Sätt in gallret vågrätt genom att skjuta det över
ugnsstegarna och säkerställ att sidan med den
upphöjda kanten är vänd uppåt.
Övriga tillbehör, såsom långpannan och bakplåten,
sätts in horisontellt på samma sätt som gallret.
TA BORT OCH MONTERA UGNSSTEGARNA
För att ta bort stegarna, lyft upp dem och dra ut
den undre delen av fästena: Sidostegarna kan nu
tas bort.
För att montera tillbaka sidostegarna, passa först
in dem i det övre fästet. Håll kvar dem uppe, skjut
in den i ugnsutrymmet och sänk dem sedan på
plats i de undre fästena.
2
1
MONTERING AV RÖRLIGA SKENOR FINNS
VISSA MODELLER
Ta bort ugnsstegarna ur ugnen och ta bort
skyddsplasten från de rörliga skenorna.
Fäst den rörliga skenans övre klämma på ugnsstegen
och låt den glida in så långt som den går. Sänk ner
den andra klämman på plats. För att säkra sidostegen,
tryck den nedre delen av klämman stadigt mot
sidostegen. Säkerställ att de rörliga skenorna kan röra
sig fritt. Upprepa dessa steg på den andra ugnsstegen
på samma nivå.
Observera: De rörliga skenorna kan monteras på alla nivåer.
SV
TILLAGNINGSFUNKTIONER
MANUELLA FUNKTIONER
ÖVER/UNDERVÄRME
För tillagning av alla slags rätter på en enda fals.
KONVEKTIONSBAKA
För att steka kött, baka tårtor med fyllningar på
endast en nivå.
VARMLUFT
För samtidig tillagning av olika rätter som kräver
samma temperatur på flera nivåer (maximalt
tre). Denna funktion kan användas för att tillaga
olika sorters mat utan att de drar åt sig lukter från
varandra.
GRILLHÄLL
För grillning av stekar, kebab och korv, gratinera
grönsaker eller rosta bröd. När du grillar kött
rekommenderar vi att du använder en långpanna
för att samla upp steksky: Placera långpannan
på en av falsarna under gallret och tillsätt 500 ml
kranvatten.
TURBOGRILL
För att steka större köttbitar (lammstek, rostbiff,
kyckling). Vi rekommenderar att du använder en
droppbricka för att samla upp steksky: Placera
långpannan på en av falsarna under gallret och
tillsätt 500 ml kranvatten.
SNABB FÖRVÄRMNING
For snabb förvärmning av ugnen.
MULTINIVÅER
För samtidig tillagning på fyra nivåer av olika
rätter som kräver samma ugnstemperatur. Denna
funktion kan användas för att tillaga tårtor, runda
pizzor (även frusna) och tillaga en hel måltid. Följ
tillagningstabellen för att få de bästa resultaten.
ÅNGA
» REN ÅNGA
För tillagning av naturliga och hälsosamma
maträtter med ånga för att bibehålla
livsmedlens näringsvärde. Den här funktionen
är särskilt lämpad för tillagning av grönsaker,
fisk och frukt, och även för blanchering. Om
inget annat anges ska förpackningsmaterialet
och plastfilm avlägsnas innan maten ställs in i
ugnen.
» VARMLUFT + ÅNGA
Genom att kombinera egenskaperna hos
ånga med dem hos varmluft tillåter denna
funktion dig att tillaga rätter som är krispiga
och brynade på utsidan, men på samma gång
möra och saftiga på insidan. För att uppnå de
bästa tillagningsresultaten rekommenderar vi
en HÖG ångnivå för tillagning av fisk, MEDEL
för kött och LÅG för bröd och desserter.
SPECIALFUNKTIONER
» UPPTINING
För att påskynda upptining av livsmedel.
Placera maten på den mittersta ugnsfalsen.
Låt maten ligga kvar i förpackningen. Det
förhindrar att ytan blir torr.
» VARMHÅLLNING
För att hålla nylagade rätter varma och
knapriga.
» SNING
För optimal jäsning av söta bakverk och
matbröd. För att garantera ett bra resultat
ska funktionen inte aktiveras om ugnen
fortfarande är varm efter en tillagningscykel.
» FÄRDIGMAT
För att laga färdigmat, som förvaras vid
rumstemperatur eller i kylskåpet (kex, tårtmix,
muffins, pastarätter och brödprodukter).
Funktionen tillagar alla rätter snabbt och
försiktigt och kan också användas för att
värma upp mat som redan har tillagats.
Ugnen behöver inte vara förvärmd. Följ
instruktionerna på förpackningen.
» MAXI COOKING
För att steka stora köttbitar (över 2,5 kg). Vänd
gärna köttet under tillagningen för att få
jämnare bryning på båda sidorna. Ös köttet då
och då för att undvika att det blir torrt.
» EKO VARMLUFT
För tillagning av fyllda stekar och köttfiléer
på en enda fals. Med hjälp av en försiktig,
intermittent luftcirkulation hindras maten
från att torka ut alltför mycket. När denna
ECO-funktion är aktiv är lampan släckt under
tillagning. För att använda ECO-funktionen och
således minska elförbrukningen ska man inte
öppna ugnsluckan förrän maten är färdiglagad.
FRUSEN MAT
Funktionen används för att automatiskt ställa in
optimal tillagningstemperatur och läge för 5 typer
av infryst färdigmat. Ugnen behöver inte vara
förvärmd.
MY MENU
Dessa gör så att all mat kan tillagas helt automatiskt.
Följ anvisningarna i lämplig tillagningstabell för att
använda funktionen på bästa sätt.
Ugnen behöver inte vara förvärmd.
GÖR SÅ HÄR FÖR ATT ANVÄNDA PEKSKÄRMEN
För att välja eller bekräfta:
Tryck på skärmen för att välja värdet eller
menyalternativet du behöver.
Manuella funktioner
My menu-funktioner
12:35
För att skrolla genom en meny eller lista:
Svep helt enkelt ditt finger över displayen för
att skrolla genom objekten eller värdena.
Manuella funktioner
Över/undervärme
Varmluft
Grillhäll
Konvektionsbaka
Ställ tillagningstid
Välj en
varmluftstemperatur.
NÄSTA
För att bekräfta en inställning eller gå till nästa skärm:
Tryck på "STÄLL IN" eller "NÄSTA".
Ställ tillagningstid
Välj en varmluftstemperatur.
NÄSTA
För att gå tillbaka till föregående skärm:
Tryck på .
TILLAGNINGSINSTRUKTIONER:
För samtidig tillagning av olika
rätter som kräver samma
temperatur på flera nivåer
(maximalt tre). Funktionen kan
användas för
FÖRDRÖJA
Varmluft
START
IBRUKTAGNING
Du måste konfigurera produkten när du slår på
apparaten för första gången.
Du kan även ändra inställningarna genom att trycka på för
att öppna menyn "Verktyg".
1. VÄLJA SPRÅK
Du kommer att behöva ställa in språk och tid när du
slår på apparaten för första gången.
Svep över skärmen för att skrolla genom listan
över tillgängliga språk.
Tryck på språket du behöver.
Tryckning kommer att för dig tillbaka till föregående skärm.
2. VÄLJ INSTÄLLNINGSLÄGE
När du har valt språk uppmanar skärmen dig om att
du måste välja mellan "STORE DEMO" (användbar
för återförsäljare, enbart för visningsändamål) eller
fortsätta genom att trycka på “NÄSTA.
3. STÄLLA IN WIFI
Bauknecht Home Net-appen tillåter dig att fjärrstyra
ugnen med en mobilenhet. För att du ska kunna
fjärrstyra produkten måste du först och främst
slutföra anslutningsprocessen. Denna process är
nödvändig för att registrera din produkt och ansluta
den till ditt hemnätverk.
Tryck på “STÄLL IN NU” för att fortsätta med
anslutningsprocessen.
I annat fall, tryck “HOPPA ÖVER” för att ansluta din produkt
senare.
FÖR SÅ HÄR FÖR ATT UPPRÄTTA ANSLUTNINGEN
För att använda denna funktion behöver du: En
smartphone eller surfplatta och en trådlös router
ansluten till internet. Använd din smarta enhet för att
kontrollera att signalen på ditt trådlösa hemnätverk
är stark nära produkten.
Minimikrav. Smart enhet: Android med en 1280x720- (eller
högre) skärm eller iOS.
Kontrollera appkompabiliteten med Android- eller iOS-
versioner på appbutikerna.
Trådlös router: 2,4Ghz WiFi b/g/n.
1. Ladda ner Bauknecht Home Net-appen
Första steget för att ansluta din produkt är att ladda
ned appen på din mobila enhet. Appen guidar dig
genom att alla steg som listas här. Du kan ladda
ner Bauknecht Home Net-appen på AppStore eller
Google Play Store.
2. Skapa ett konto
SV
Om du inte redan har gjort det måste du skapa ett
konto. Detta gör att du kan ansluta dina produkter
och även visa och styra dem på avstånd.
3. Registrera din produkt
Följ instruktionerna i appen för att registrera
din produkt. Du kommer att behöva Smart
Appliance IDentifier- (SAID) numret för att slutföra
registreringsprocessen. Du hittar den unika koden på
identifieringsskylten på produkten.
4. Ansluta till WiFi
Följ inställningsförfarandet scanna-för att-ansluta.
Appen kommer att guida dig genom processen för
att ansluta din produkt till det trådlösa nätverket i ditt
hem. Välj "MANUELL" och tryck sedan på "Inställning
av WPS" om din router stödjer WPS 2,0: Tryck på WPS-
knappen på din trådlösa router för att upprätta en
anslutning mellan de två produkterna.
Vid behov kan du även ansluta produkten manuellt
med "Leta efter ett nätverk".
SAID-kod används för att synkronisera en smart enhet med
din produkt. MAC-adressen visas för WiFi-modulen.
Anslutningsprocessen behöver endast utföras
igen om du ändrar dina routerinställningar (t.ex.
nätverksnamn eller lösenord eller dataleverantör).
. STÄLL IN KLOCKSLAG OCH DATUM
Klockslag och datum ställs in automatiskt när ugnen
ansluts till ditt hemnätverk. I annat fall måste du
ställa in dem manuellt
Tryck på relevanta siffror för att ställa in
klockslaget.
Tryck “STÄLL IN” för att bekräfta.
När du har ställt in klockslaget måste du ställa in
datumet
Tryck på relevanta siffror för att ställa in datumet.
Tryck “STÄLL IN” för att bekräfta.
4. STÄLL IN STRÖMFÖRBRUKNINGEN
Ugnen är programmerad för att förbruka en mängd
elektrisk ström som är kompatibel med ett hemmaelnät
vars nominella värde är över 3 kW (16 Ampere): Om ditt
hushåll använder en lägre effekt ska detta värde sänkas
(13 Ampere).
Tryck på värdet till höger för att välja effekt.
Tryck på “OKEJ för att avsluta
förstagångsinställning.
5. CALENTAR EL HORNO
En ny ugn kan frigöra lukter som har lämnats kvar
under tillverkningen: detta är helt normalt. Innan du
börjar laga mat rekommenderar vi därför att värma
ugnen utan innehåll för att avlägsna eventuella
lukter. Ta bort eventuell skyddskartong eller plastfilm
från ugnen och avlägsna eventuella tillbehör från
dess insida. Värm upp ugnen till 200 °C i ungefär en
timme.
Vi rekommenderar att du vädrar rummet efter att du använt
apparaten första gången.
6. FYLL PÅ BEHÅLLAREN
För att tillåta utsläpp av ånga under tillagningen är
denna enhet utrustad med en behållare (inte synlig).
Om du väljer ett recept eller en cykel som kräver ånga,
kommer displayen att be dig att sätta in inloppsröret för
att föra in vatten och en ledning nära
insättningsområdet tänds.
Anslut röret utan att trycka på knappen. När röret är helt
isatt kommer du att höra ett klick.
Observera: Det nns bara ett sätt att ansluta röret korrekt,
genom att hålla kvar tryckknappen på vänster sida.
Placera sedan röret ände i en kanna/behållare som är
fylld med minst 1,7 liter dricksvatten. För en optimal
ångprestanda rekommenderar vi att du laddar
behållaren med omgivningstempererat vatten. Om du
placerar behållaren på apparatens dörr, se till att placera
den försiktigt för att undvika skador på dörrglaset.
När processen har startats
stannar den automatiskt när
behållaren är fylld.
I slutet uppmanar skärmen att
koppla ur röret genom att
trycka på knappen på dess
övre vänstra sida och lätt dra
ner.
Observera: För att undvika
vattenläckage rekommenderar vi
att koppla bort
påfyllningstillbehöret medan det
fortfarande nns i avloppsbehållaren Ta sedan bort dem och
stäng luckan.
Nu är det möjligt att starta tillagningscykeln eller önskat
recept.
Då ångfuntionerna inte blivit använda på en lång tid
rekommenderar vi starkt att du aktiverar en
ångtillagningscykel med tom ugn genom att du fyller
behållaren helt.
DAGLIG ANVÄNDNING
1. VÄLJ ÖNSKAD FUNKTION
Tryck på eller rör var som helst på skärmen för
att starta ugnen.
Displayen tillåter dig att välja mellan manuella och
My Menu-funktioner.
Tryck på huvudfunktionen du behöver för att
öppna motsvarande meny.
Skrolla upp och ned för att utforska listan.
Välj funktionen du behöver genom att trycka på
den.
2. STÄLL IN MANUELLA FUNKTIONER
Efter att ha valt önskad funktion kan du ändra dess
inställningar. Displayen visar de inställningarna som
kan ändras.
TEMPERATUR / GRILLNIVÅ
Skrolla genom föreslagna värden och välj det som
du behöver.
Om funktionen tillåter det kan du trycka på
för att
aktivera förvärmning.
TIDSLÄNGD
Du behöver inte ställa in tillagningstiden ifall du vill
hantera tillagningen manuellt. I tidinställt läge är
ugnen igång så länge som du ställt in den att vara.
I slutet av tillagningstiden stoppas tillagningen
automatiskt.
För att ställa in tidslängden, tryck på “Ställ
tillagningstid”.
Tryck på de relevanta numren för att ställa in
tillagningstiden du behöver.
Tryck på "NÄSTA" för att bekräfta.
För att avbryta en inställd tidslängd och hantera slutet av
tillagningen manuellt trycker du på tidslängdsvärdet och
väljer "STOPP".
3. STÄLLA IN MY MENUFUNKTIONER
My Menu-funktionerna gör att du kan tillaga
ett brett urval av rätter genom att välja bland
dem som visas i listan. Produkten väljer de flesta
tillagningsinställningarna automatiskt för att uppnå
bäst resultat.
Välj ett recept från listan.
Funktioner visas efter matkategori i “MY MENU FOOD LIST-
menyn (se relevanta tabeller) och efter receptegenskaper i
“MY MENU SPECIAL OCCASIONS”-menyn.
När du har valt en funktion indikerar du helt enkelt
matens egenskaper (mängd, vikt etc.) som du vill
tillaga för att uppnå perfekt resultat.
4. STÄLL IN FÖRDRÖRJNING START/
STOPPTID
Du kan fördröja tillagningen före du startar
en funktion: Funktionen startar eller slutar vid
klockslaget som du har ställt in i förväg.
Tryck på "FÖRDRÖJA" för att ställa in start- och
stopptiden du behöver.
När du har ställt in önskad fördröjning, tryck
“FÖRDRÖJD START för att starta väntetiden.
Sätt in maten i ugnen och stäng luckan: Denna
funktion startas automatiskt efter tidsperioden
som har beräknats.
När en fördröjd start programmeras avaktiveras ugnens
förvärmningsfas: Ugnen kommer att uppnå önskad
temperatur gradvis, vilket betyder att tillagningstiderna är
något längre än de som listas i tillagningstabellen.
För att aktivera funktionen direkt och avbryta
programmerad fördröjningstid, tryck på
.
5. STARTA FUNKTIONEN
Tryck på "START" för att aktivera funktionen när du
har konfigurerat inställningarna.
Om ugnen är varm och en specik maxtemperatur krävs för
funktionen visas ett meddelande på displayen. Du kan när
som helst ända värdena som har ställts in under tillagningen
genom att trycka på värdet som du vill ändra.
Tryck på för att när som helst stoppa den aktiva
funktionen.
6. VÄRMNING
Om aktiverad, när funktionen har startat anger
displayen att förvärmningsfasen har aktiverats. När
denna fas har avslutats avges en ljudsignal och
displayen anger att ugnen har nått inställd temperatur.
Öppna luckan.
Sätt in maten i ugnen.
Stäng luckan, tryck på ”KLAR” för att starta
tillagningen.
Att sätta in maten i ugnen innan förvärmningen är klar kan ha
en negativ eekt på det slutliga tillagningsresultatet. Om
luckan öppnas under förvärmningsfasen kommer den att
pausas. Tillagningstiden inbegriper inte en förvärmningsfas.
7. PAUSA TILLAGNING
Vissa My Menu-funktioner kräver att maten rörs om
under tillagning. När en åtgärd måste utföras avges
en ljudsignal och informationen visas på displayen.
Öppna luckan.
Utför åtgärden som visas på displayen.
Stäng luckan och tryck på "KLAR" för att återuppta
tillagningen.
Innan tillagningen avslutas kan ugnen uppmana dig
om att kontrollera maten på samma sätt.
När en åtgärd måste utföras avges en ljudsignal och
informationen visas på displayen.
Kontrollera maten.
Stäng luckan och tryck på "KLAR" för att återuppta
tillagningen.
SV
8. TILLAGNINGENS SLUT
En ljudsignal avges och displayen talar om att
tillagningen är klar. Med vissa funktioner kan du
förlänga tillagningstiden eller spara funktionen som
en favorit efter att tillagningen har avslutats.
Tryck på
för att spara den som en favorit.
Välj ”Extra bryning” (“Extra Browning”) för att starta
en fem minuters bryningscykel.
Tryck på
för att förlänga tillagningen.
9. FAVORITER
Favorit-funktionen lagrar ugnens inställningar för
dina favoritrecept.
Ugnen känner automatiskt igen de mest använda
funktionerna. Efter ett visst antal tillämpningar uppmanas du
att lägga till funktionen till dina favoriter.
GÖR SÅ HÄR FÖR ATT SPARA EN FUNKTION
När en funktion har avslutats kan du trycka på för
att spara den som en favorit. Detta gör att du snabbt
kan använda den i framtiden och behålla samma
inställningar. Displayen tillåter dig att spara funktionen
genom att ange upp till 4 favoritmåltider inklusive
frukost, lunch, mellanmål och middag.
Tryck på ikonerna för att välja minst en.
Tryck på ”FAVORIT" för att spara funktionen.
NÄR DEN ÄR SPARAD
För att visa menyn med favoriter trycker du på :
funktionerna kommer att delas in efter olika måltider
och vissa förslag kommer att erbjudas.
Tryck på måltidsikonen för att visa relevanta listor
Skrolla genom listan som kommer upp.
Tryck på receptet eller funktionen du behöver.
Tryck på "START" för att aktivera tillagningen.
ÄNDRA INSTÄLLNINGARNA
På skärmen med favoriter kan du lägga till en bild
eller ett namn till varje favorit för att anpassa den till
dina preferenser.
Välj funktionen som du vill ändra.
Tryck på "REDIGERA".
Välj attributet som du vill ändra.
Tryck på "NÄSTA": Displayen kommer visa de nya
attributen.
Tryck på “SPARA för att bekräfta dina ändringar.
I skärmen med favoriter kan du även radera
funktioner som du har sparat:
Tryck på
på funktionen.
Tryck på "TA UT".
Du kan även ändra klockslaget för när de olika
måltiderna ska visas:
Tryck på
.
Välj
"Preferenser".
Välj "Klockslag och datum".
Tryck på "Dina tidpunkter för måltid".
Skrolla genom listan och tryck på det önskade
klockslaget.
Tryck på relevant måltid för att ändra den.
Det är möjligt att kombinera en tidsperiod endast med en måltid.
10. VERKTYG
Tryck när som helst på menyn "Verktyg". Denna
meny tillåter dig att välja mellan flera olika alternativ
och även ändra inställningarna eller preferenserna för
din produkt eller displayen.
AKTIVERA FJÄRRSTYRNING
För att aktivera användning av Bauknecht Home Net-
appen.
KÖKSTIMER
Denna funktion kan antingen aktiveras när
tillagningsfunktionen används eller ensam för
att hålla tiden. När den har startats, fortsätter att
räkna ned helt oberoende utan att påverka själva
funktionen. När timern har aktiverats kan du
fortfarande välja och aktivera en funktion.
Timern kommer att fortsätta räkna ned längst upp i det högra
hörnet av skärmen.
För att hämta eller ändra kökstimern:
Tryck på
.
Tryck på
.
En ljudsignal avges och displayen visar när timern har
slutat räkna ner från den valda tiden.
Tryck på "AVVISAS" för att avbryta timern eller
ställa in en ny varaktighet på timern.
Tryck på "STÄLL IN NY TIMER" för att ställa in
timern igen.
UGNSLAMPA
För att tända eller släcka ugnslampan.
SJÄLVRENGÖRING
Aktivera “Självrengörings-"funktionen för optimal
rengöring av de inre ytorna.
Vi avråder från att öppna ugnsluckan under rengöringscykeln
för att undvika att vattenångan försvinner ut eftersom det kan
försämra det slutliga rengöringsresultatet.
Ta bort alla lösa delar från ugnen innan funktionen
aktiveras.
Häll 200 ml kranvatten på ugnens botten när
ugnen är kall.
Tryck på "START" för att aktivera
rengöringsfunktionen.
När du valt cykel kan du fördröja starten av den automatiska
regöringen. Tryck på “FÖRDRÖJA” för att ställa in sluttiden som
indikerat i den berörda sektionen.
MNING
Tömningsfunktionen gör det möjligt att tappa vattnet i
behållaren. Att regelbundet tömma behållaren är det
bästa sättet att förhindra vattnstagnering, därför
rekommenderas det starkt att tappa behållaren
regelbundet efter varje ångcykel.
Om behållaren inte tappas regelbundet, kommer
apparaten efter några dagar sedan den sista ångcykeln
att göra det: denna begäran kan inte ignoreras, och det
kommer att vara möjligt att fortsätta med den normala
användningen av produkten först efter att tömningen
har genomförts.
När du har valt "Tömning"-
funktionen eller på begäran
från displayen, starta
funktionen och följ de
angivna åtgärderna: Öppna
luckan och placera en stor
kanna (minst 2 liter kapabel)
under tömningssmunstycket
som ligger längst ned på
panelen, till vänster om
inloppsmunstycket. Vid behov är det möjligt att
använda kontrollpanelen för att pausa
tömningsprocessen och återuppta den (till exempel om
kannan redan skulle vara full av vatten i mitten av
tömningsprocessen).
Det är inte möjligt att tömma behållaren innan 4 timmar
har förflutit från den sista cykeln (eller förra gången
produkten användes). Under denna väntetid visar
displayen följande feedback <Water is TOO HOT (vattnet
är för varmt). Vänta tills temperaturen sjunker.
AVKALKA
Med den här specialfunktionen som aktiveras med
regelbundna intervall håller du kokaren och
ångkretsloppet i bästa skick.
En påminnelse om att utföra denna åtgärd visas på
displayen med jämna mellanrum.
I början har du möjlighet att hoppa över dessa
påminnelser, men vid en viss tidpunkt blir det
obligatoriskt att utföra avkalkning, annars blir det
omöjligt att använda ångfunktionerna.
Funktionen har flera faser: tömning, avkalkning,
sköljning. Den genomsnittliga varaktigheten för hela
funktionen är cirka 185 minuter (avkalkning ~ 120 min.,
Sköljning ~ 65 min.) Då funktionen har startat, följ
samtliga steg som visas på displayen.
Observera: Funktionen kan pausas men om den avbryts när
som helst måste hela avkalkningscykeln upprepas från början.
» AVKALKNINGSLÖSNING
För bästa resultat rekommenderar vi att du förbereder
avkalkningslösningen och lägger till 3 påsar
(motsvarande 75 g) av den specifika WPRO-
avkalkningen för ugn i 1,7 liter dricksvatten. För en
optimal avkalkningsprestanda rekommenderar vi att du
förbereder avkalkningslösningen med
omgivningstempererat vatten.
WPRO-avkalkningsmedel är den rekommenderade
professionella produkten för att upprätthålla bästa
prestanda hos ångfunktionen i din ugn. Var god och följ
anvisningarna på förpackningen. För ordrar och
information, kontakta kundtjänsten ellerwww.
bauknecht.eu
Bauknecht kommer inte att hållas ansvarigt för skador
som orsakats av användning av andra
rengöringsprodukter som finns tillgängliga på
marknaden.
Tillagningsfunktioner kan inte aktiveras under
rengöringscykeln.
INSTICKSTERMOMETER
Med stektermometern kan du mäta
kärntemperaturen på maten under tillagningen för
att försäkra dig om att optimal temperatur uppnås.
Ugnens temperatur varierar beroende på funktionen
som har valts, men tillagningen programmeras alltid
så att den är klar när den angivna temperaturen
har uppnåtts. Placera maten i ugnen och anslut
instickstermometern till sockeln. Håll insticksdelen
så borta som möjligt från värmekällan. Stäng
ugnsluckan. Tryck
. Du kan välja mellan de
manuella (efter tillagningsmetod) och My Menu-
(efter typ av mat) funktionerna om användning av
instickstermometern tillåts eller krävs.
När en tillagningsfunktion har blivit startad kan den avbrytas
genom att avlägsna instickstermometern. Koppla alltid ur och
ta bort instickstermometern från ugnen när du tar ut maten.
ANVÄNDNING AV INSTICKSTERMOMETERN
Sätt in maten i ugnen och anslut kontakten
genom koppla in den i anslutningen som finns på
ugnsutrymmets högra sida.
Kabeln är semistyv och kan formas enligt behov
för att sätta in instickstermometern i maten på det
effektivaste sättet. SÄkerställ att kabeln inte vidrör
det övre värmeelementen under tillagning.
KÖTT: Sätt i termometern djupt in i köttet, undvik
ben eller feta områden. För kyckling ska termometern
föras in i mitten av bröstet. Undvik ihåliga områden.
FISK (hel): Placera spetsen i den tjockaste delen,
undvik ryggraden.
UGNSBAKNING: För in spetsen djupt i degen
genom att forma kabeln så att du får en optimal
vinkel för instickstermometern. Om du använder
instickstermometern med My Menu-funktionerna
kommer tillagningen att stoppas automatiskt när det
valda receptet når sin ideala kärntemperatur, detta
utan att du behöver ställa in ugnstemperaturen.
1 + +2
= 75 g
1,7 Liters
3
SV
Lasagne Hel kyckling
Fisk Bullar
Storbröd Tårta
LJUD AV
Tryck på ikonen för att tysta eller sätta på alla ljud och
larm.
REGLAGELÅS
"Reglagelåset" tillåter dig att låsa knapparna på
pekplattan så att de inte kan tryckas ned av misstag.
För att aktivera låset:
Tryck på
ikonen.
För att inaktivera låset:
Tryck på displayen.
Svep upp på meddelandet som visas.
FLER LÄGEN
För att välja Sabbat-läge och få tillgång till
Effektstyrning.
PREFERENSER
För att ändra era ugnsinställningar.
WIFI
För att ändra inställningarna eller kongurera ett nytt
hemnätverk.
INFO
För att stänga av “Spara Demoläge”, återställa produkten
och erhålla mer information om produkten.
TILLAGNINGSTABELL
RECEPT FUNKTION FÖRVÄRMNING
TEMPERATUR (°C) /
GRILLNIVÅ
TIDSLÄNGD
(Min.)
GALLER/PLÅT OCH
TILLBEHÖR
Jästa tårtor/sockerkakor
Ja 170 30 - 50
2
Ja 170 30 - 50
2
Ja 160 30 - 50
4
1
Fyllda tårtor (cheesecake, strudel,
äppelpaj)
Ja 160 – 200 30 - 85
3
Ja 160 – 200 35 - 90
4
1
Kakor / Mördegskaka
Ja 150 20 - 40
3
Ja 140 30 - 50
4
Ja 140 30 - 50
4
1
Ja 135 40 - 60
5
3
1
Småkakor / Muffins
Ja 170 20 - 40
3
Ja 150 30 - 50
4
Ja 150 30 - 50
4
1
Ja 150 40 - 60
5
3
1
Petit-chouer
Ja 180 - 200 30 - 40
3
Ja 180 - 190 35 - 45
4
1
Ja 180 - 190 35 - 45 *
5
3
1
Maränger
Ja 90 110 - 150
3
Ja 90 130 - 150
4
1
Ja 90 140 - 160 *
5
3
1
Pizza / Bröd / Focaccia
Ja 190 - 250 15 - 50
2
Ja 190 - 230 20 - 50
4
1
Pizza (Tunn, tjock, focaccia) Ja 220 - 240 25 - 50 *
5
3
1
Fryst pizza
Ja 250 10 - 15
3
Ja 250 10 - 20
4
1
Ja 220 - 240 15 - 30
5
3
1
Matpajer (grönsakspajer, quiche)
Ja 180 - 190 45 - 55
3
Ja 180 - 190 45 - 60
4
1
Ja 180 - 190 45 - 70 *
5
3 1
Vol-au-vent/Mördegsbakning
Ja 190 - 200 20 - 30
3
Ja 180 - 190 20 - 40
4
1
Ja 180 - 190 20 - 40 *
5
3 1
FUNKTIONER
Över/
undervärme
Varmluft Konvektionsbaka Grillhäll Turbogrill Maxi cooking Cook 4 EKO Varmluft
SV
RECEPT FUNKTION FÖRVÄRMNING
TEMPERATUR (°C) /
GRILLNIVÅ
TIDSLÄNGD
(Min.)
GALLER/PLÅT OCH
TILLBEHÖR
Lasagne / Tårtbottnar / Ugnsbakad
pasta / Cannelloni
Ja 190 - 200 45 - 65
3
Lamm / Kalv / Nöt / Fläskkött 1 kg Ja 190 - 200 80 - 110
3
Grillat fläskkött med knaprig svål 2 kg - 170 110 - 150
2
Kyckling / Kanin / Anka 1 kg Ja 200 - 230 50 - 100
3
Kalkon / Gås 3 kg Ja 190 - 200 80 - 130
2
Ugnsbakad fisk/inbakad fisk (filé eller
hel)
Ja 180 - 200 40 - 60
3
Fyllda grönsaker (tomater, zucchini,
aubergine)
Ja 180 - 200 50 - 60
2
Rostat bröd - 3 (Hög) 3 - 6
5
Fiskfiléer / Biff 2 (medel) 20 - 30 **
4
3
Korv/grillspett / revbensspjäll /
hamburgare
- 2 - 3 (Medel - Hög) 15 - 30 **
5
4
Grillad kyckling 1-1,3kg - 2 (medel) 55 - 70 ***
2
1
Lammlägg / Fläsklägg - 2 (medel) 60 - 90 ***
3
Ugnsbakad potatis 2 (medel) 35 - 55 ***
3
Grönsaksgratäng 3 (Hög) 10 - 25
3
Kakor
Kakor
Ja 135 50 - 70
5
4 3 1
Tarts
Tarts
Ja 170 50 - 70
5
4 3 1
Runda pizzor
Rund Pizza
Ja 210 40 - 60
5
4 2 1
Komplett måltid: Frukttårtor (nivå 5) /
lasagne (nivå 3) / kött (nivå 1)
Ja 190 40 - 120 *
5
3 1
Komplett måltid: Frukttårtor (nivå 5) /
rostade grönskaer (nivå 4) / lasagne (nivå
2) / köttstycken (nivå 1)
Meny
Ja 190 40 - 120
5
4 2 1
Lasagne och kött Ja 200 50 - 100 *
4
1
Kött och potatis Ja 200 45 - 100 *
4
1
Fisk och grönsaker Ja 180 30 - 50 *
4
1
Fyllda ugnsstekta stekar - 200 80 - 120 *
3
Köttbitar (kanin, kyckling, lamm) - 200 50 - 100 *
3
* Beräknad tid: Maten kan tas ut från ugnen vid olika tidpunkter beroende på hur du vill ha maten tillagad.
** Vänd maten efter halva tillagningstiden.
*** Vänd maten efter två tredjedelar av tillagningstiden (om nödvändigt).
TILLBEHÖR
Galler / ugnsplåt eller
tårtform på galler
Droppbricka Bakplåt Långpanna/Bakplåt
Galler + Långpanna
med 500 ml vatten
Ångtråg
REN ÅNGA
Recept Förvärmning Temperatur (°C)
Tillagningstid
(Min.)
Nivå och
tillbehör
Färska grönsaker (hela) 100 30 - 80
2
1
Färska grönsaker (Bitar) 100 15 - 40
2
1
Frysta grönsaker 100 20 - 40
2
1
Hel fisk 90 40 - 50
2
1
Fiskfiléer 90 20 - 30
2
1
Kycklingfiléer 100 15 - 50
2
1
Ägg 100 10 - 30
2
1
Frukt (Hel) 100 15 - 45
2
1
Frukt (bitar) 100 10 - 30
2
1
TILLBEHÖR
Galler / ugnsplåt eller
tårtform på galler
Droppbricka Bakplåt Långpanna/Bakplåt
Galler + Långpanna
med 500 ml vatten
Ångtråg
SV
VARMLUFT + ÅNGA
Recept Ångnivå Förvärmning Temperatur (°C)
Tillagningstid
(Min.)
Nivå och tillbehör
Kakor / Mördegskaka
LÅG 140 - 150 35 - 55
3
LÅG 140 30 - 50
4
1
LÅG 140 40 - 60
5
3
1
Småkakor / Muffins
LÅG 160 - 170 30 - 40
3
LÅG 150 30 - 50
4
1
LÅG 150 40 - 60
5
3
1
Tårtor LÅG 170 - 180 40 - 60
2
Sockerkakor LÅG 160 - 170 30 - 40
2
Focaccia LÅG 200 - 220 20 - 40
3
Brödlimpa LÅG 170 -180 70 - 100
3
Småbröd LÅG 200 - 220 30 - 50
3
Baguette LÅG 200 - 220 30 - 50
3
Ugnsbakad potatis MEDEL 200 - 220 50 - 70
3
Kalv / Nötkött / Fläsk 1 kg MEDEL 180 - 200 60 - 100
3
Kalv / Nötkött / fläsk (delar) MEDEL 160 - 180 60-80
3
Rostbiff, blodig 1 kg MEDEL 200 - 220 40 - 50
3
Rostbiff, blodig 2 kg MEDEL 200 55 - 65
3
Lammlägg MEDEL 180 - 200 65 - 75
3
Stuvning med fläsklägg MEDEL 160 - 180 85 - 100
3
Kyckling/pärlhöna/anka 1-1,5 kg MEDEL 200 - 220 50 - 70
3
Kyckling / pärlhöna / anka (delar) MEDEL 200 - 220 55 - 65
3
Fyllda grönsaker
(tomater, zucchini, aubergine)
MEDEL 180 - 200 25 - 40
3
Fiskfilé HÖG 180 - 200 15 - 30
3
SÅ HÄR LÄSER DU TILLAGNINGSTABELLERNA
Tabellerna listar: recept, om förvärmning krävs, temperatur (°C), grillnivå, tillagningstid, tillbehör och nivåföreslagna för tillagning. Tillagningstiden startar
från när du sätter in maten i ugnen, men inbegriper inte uppvärmningen (där sådan krävs). Tillagningstemperaturer och tider är ungefärliga och beror på
mängden mat och på vilka tillbehör som används. Använd i början de lägsta värdena som rekommenderas, för att sedan – om tillagningen inte blir som
du tänkt dig – övergå då till de högre värdena. Använd de medföljande tillbehören och helst tårtformar och ugnsfasta formar i mörk metall om möjligt.
Det går även att använda formar och tillbehör i pyrex-glas eller stengods, men tillagningstiderna blir en aning längre. För att få bästa resultat, följ råden i
tillagningstabell noga för val av tillbehör (medföljer) som ska placeras på de olika hyllorna.
TILLAGNINGSTABELL
Livsmedelskategorier Mängd
Nivå och till-
behör
Tillagningsinformation
GRYTOR / PASTA-
LÅDOR
Färsk(a)
Lasagne 0,5 - 3 kg *
2
Tillaga enligt ditt favoritrecept. Häll
béchamelsås ovanpå och strö över ost för att
få en perfekt gratinering
Cannelloni 0,5 - 3 kg *
2
Fryst
Lasagne 0,5-3kg
2
Tillaga enligt ditt favoritrecept. Häll
béchamelsås ovanpå och strö över ost för att
få en perfekt gratinering
Cannelloni 0,5-3kg
2
RIS och SPANNMÅL
Ris
Fullkornsris 0,1 - 0.5kg
2
1
Lägg en del av fullkornsriset och vatten för 1,5
av risvikten i en bunke. För bra resultat föreslås
att inte öppna dörren
Råris 0,1 - 0.5kg
2
1
Lägg en del av det bruna riset och vatten för
1,5 av risvikten i en bunke. För bra resultat
föreslås att inte öppna dörren
Vitt ris 0,1 - 0.5kg
2
1
Lägg en del av det vita riset och vatten för 1,5
av risvikten i en bunke. För bra resultat föreslås
att inte öppna dörren
Frö & spannmål
Quinoa 0,1 - 0.3kg
2
1
Lägg en del av quinoan och vatten för 1,5 av
risvikten i en bunke. För bra resultat föreslås
att inte öppna dörren
Hirs 0,1 - 0.3kg
2
1
Lägg en del av hirsen och vatten för 1,5 av
risvikten i en bunke. För bra resultat föreslås
att inte öppna dörren
Spelt 0,1 - 0.3kg
2
1
Lägg en del av spelten och vatten för 1,5 av
risvikten i en bunke. För bra resultat föreslås
att inte öppna dörren
Korn 0,1 - 0.3kg
2
1
Lägg en del av kornet och vatten för 1,5 av
risvikten i en bunke. För bra resultat föreslås
att inte öppna dörren
MEAT (KÖTT)
Nöt
Rostbiff 0,6 - 2 kg *
3
Pensla med olja och massera med salt och
peppar. Krydda med vitlök och örter efter
tycke och smak. När tillagningen är färdig, låt
stå minst 15 minuter före uppskärning
Grillat kalvkött 0,6 - 2.5 kg *
3
Stek 2 - 4 cm
5
Pensla med olja och rosmarin. Massera med
salt och svartpeppar. Fördela jämnt på gallret.
Vänd vid 2/3 av tillagningstiden
Hamburgare 1,5 - 3 cm
5
Pensla med olja och beströ med salt före
tillagning. Vänd vid 3/5 av tillagningstiden.
Långkok 0,6 - 2 kg *
3
Pensla med olja och massera med salt och
peppar. Krydda med vitlök och örter efter
tycke och smak. När tillagningen är färdig, låt
stå minst 15 minuter före uppskärning
Fläskkött
Fläskstek 0,6 - 2.5 kg *
3
Pensla med olja och massera med salt och
peppar. Krydda med vitlök och örter efter
tycke och smak. När tillagningen är färdig, låt
stå minst 15 minuter före uppskärning
Fläsklägg 0,5 - 2.0 kg*
3
Revbensspjäll 0,5 - 2,0kg
5
Pensla med olja och beströ med salt före
tillagning. Vänd vid 2/3 av tillagningstiden
Bacon 0,5 - 1,5 cm
5
Fördela jämnt på ugnsgallret. Vänd vid 3/4 av
tillagningstiden
TILLBEHÖR
Galler / ugnsplåt
eller tårtform på
galler
Droppbricka Bakplåt Långpanna/Bakplåt
Galler + Långpanna
med 500 ml vatten
Ångtråg Instickstermometer
SV
Livsmedelskategorier Mängd
Nivå och till-
behör
Tillagningsinformation
MEAT (KÖTT)
Lamm
Grillat lamm 0,6 - 2.5 kg *
2
Pensla med olja och massera med salt och
peppar. Krydda med vitlök och örter efter
tycke och smak. När tillagningen är färdig, låt
stå minst 15 minuter före uppskärning
Galler 0,5 - 2.0 kg*
2
Lammlägg 0,5 - 2.0 kg*
2
Kyckling
Grillad kyckling 0,6 - 3 kg *
2
Pensla med olja och krydda efter tycke och
smak. Massera med salt och peppar. Sätt in i
ugnen med bröstsidan upp
Fylld grillad kyckling 0,6 - 3 kg *
2
Kycklingbitar 0,6 - 3 kg *
3
Pensla med olja och krydda efter tycke och
smak. Fördela jämnt i crisppannan med
skinnet nedåt
Kycklingfilé / Bröst 1 - 5 cm
5
Pensla med olja och beströ med salt före
tillagning. Vänd vid 2/3 av tillagningstiden
Grillad Anka
Grillad anka 0,6 - 3 kg *
2
Pensla med olja och massera med salt och
peppar. Krydda med vitlök och örter efter
tycke och smak
Fylld grillad anka 0,6 - 3 kg *
2
Ankdelar 0,6 - 3 kg *
3
Ankfilé / Bröst 1 - 5 cm
5
Pensla med olja och massera med salt och
peppar. Krydda med vitlök och örter efter
tycke och smak. Vänd vid 2/3 av
tillagningstiden
Grillad kalkon och gås
Grillad gås 0,6 - 3 kg *
2
Pensla med olja och massera med salt och
peppar. Krydda med vitlök och örter efter
tycke och smak. Vänd vid 2/3 av
tillagningstiden
Fylld grillad gås 0,6 - 3 kg *
2
Kalkondelar 0,6 - 3 kg *
3
Filé / Bröst 1 - 5 cm
5
Pensla med olja och krydda efter tycke och
smak. Massera med salt och peppar. Sätt in i
ugnen med bröstsidan upp. Vänd vid 2/3 av
tillagningstiden
Kötträtter
Grillspett ett galler
5
Pensla med olja och beströ med salt före
tillagning. Vänd vid 1/2 av tillagningstiden
Korvar och Frankfurtare 1,5 - 4 cm
5
Fördela jämnt på ugnsgallret. Stick hål på
korvarna med en gael så att de inte spricker.
Vänd vid 2/3 av tillagningstiden
TILLBEHÖR
Galler / ugnsplåt
eller tårtform på
galler
Droppbricka Bakplåt Långpanna/Bakplåt
Galler + Långpanna
med 500 ml vatten
Ångtråg Instickstermometer
Livsmedelskategorier Mängd
Nivå och till-
behör
Tillagningsinformation
FISK
Hel ugnsb. fisk
Lax 0,2 - 1,5 kg *
3
Pensla med olja och massera med salt och
peppar. Krydda med vitlök och örter efter
tycke och smak
Kummel 0,2 - 1,5 kg *
3
Morina 0,2 - 1,5 kg *
3
Havsabborre 0,2 - 1,5 kg *
3
Braxen 0,2 - 1,5 kg *
3
Multefisk 0,2 - 1,5 kg *
3
Hel fisk 0,2 - 1,5 kg *
3
Fisk i saltskorpa 0,2 - 1,5 kg *
3
Grillade filéer och biffar
Tonfiskskiva 1 - 3 (cm)
3
Pensla med olja och massera med salt och
peppar. Krydda med vitlök och örter efter
tycke och smak
Lax i skiva 1 - 3 (cm)
3
Svärdfisk i skiva 0,5 - 3 (cm)
3
Torskstek 0,1 - 0.3kg
3
Havsaborrfilé 0,05 - 0.15kg
3
Braxenfilé 0,05 - 0.15kg
3
Frysta fiskfier 0,5 - 3 (cm)
3
Ångkokta filéer och
biffar
Torskfilé 1 - 2 (cm)
2
1
Sprid ut jämnt i ångbrickan, för bra resultat
föreslås att inte öppna dörren
Frusna filéer 0,5 - 3 (cm)
2
1
Lax i skiva 1 - 3 (cm)
2
1
Havsaborrfilé 1 - 2 (cm)
2
1
Braxenfilé 0.5 - 1.5 (cm)
2
1
Svärdfisk i skiva 0,5 - 3 (cm)
2
1
Tonfiskskiva 1 - 3 (cm)
2
1
Grillad fisk och skaldjur
Gratäng musslor ett lager
4
Pensla med olja och massera med salt och
peppar. Krydda med vitlök och örter efter
tycke och smak
Räkor ett lager
4
Räkor ett lager
4
Ångkokta skaldjur
Kammusslor ett lager
2
1
Sprid ut jämnt i ångbrickan, för bra resultat
föreslås att inte öppna dörren
Musslor ett lager
2
1
Räkor ett lager
2
1
Räkor ett lager
2
1
Tioarmad bläckfisk 0,1 - 0.5kg
2
1
Bläckfisk 0,5 - 2kg
2
1
TILLBEHÖR
Galler / ugnsplåt
eller tårtform på
galler
Droppbricka Bakplåt Långpanna/Bakplåt
Galler + Långpanna
med 500 ml vatten
Ångtråg Instickstermometer
SV
Livsmedelskategorier Mängd
Nivå och till-
behör
Tillagningsinformation
ÅNGADE
ÄGG
Kyckling
50 - 80 g
st
2
1
Sprid ut jämnt i ångbrickan, för bra resultat
föreslås att inte öppna dörren
Vaktel ett ångtråg
2
1
GRÖNSAKER
Grillade Grönsaker
Potatis 0,5-1,5kg
3
Skär i bitar, krydda med olja och salt och
smaksätt med örter innan de sätts i ugnen
Fyllda grönsaker 0,1 - 0,5 kg
3
Pensla med olja och massera med salt och
peppar. Krydda med vitlök och örter efter
tycke och smak
Andra grönsaker 0,5-1,5kg
3
Pensla med olja och massera med salt och
peppar. Krydda med vitlök och örter efter
tycke och smak
Grönsaksgratäng
Potatis ett lager
3
Skär i bitar, krydda med olja och salt och
smaksätt med örter innan de sätts i ugnen
Tomater ett lager
3
Täck med brödsmulor och krydda med olja,
vitlök, peppar och persilja
Paprika ett lager
3
Tillaga enligt ditt favoritrecept. Beströ med ost
för att få en perfekt bryning
Broccoli ett lager
3
Tillaga enligt ditt favoritrecept. Häll
béchamelsås ovanpå och strö över ost för att
få en perfekt gratinering
Blomkål ett lager
3
Övriga ett lager
3
Ångade grönsaker
Potatis hela
50 - 500 g*
[vardera]
2
1
Sprid ut jämnt i ångbrickan, för bra resultat
föreslås att inte öppna dörren
Potatis i bitar
100 - 2000 g*
[rekommenderat]
2
1
Färska ärtor 0,2 - 3kg
2
1
Broccoli 0,2 - 2kg
2
1
Blomkål 0,2 - 2kg
2
1
Morötter 0,2 - 2kg
2
1
Zucchini 0,2 - 2kg
2
1
Färska grönsaker 0,2 - 2kg
2
1
Ångade frysta grönsaker
Broccoli 0,2 - 2kg
2
1
Sprid ut jämnt i ångbrickan, för bra resultat
föreslås att inte öppna dörren
Ärtor 0,2 - 3kg
2
1
Potatis 0,1 - 2kg
2
SALTA PAJER
Salta pajer 0,8-1,2kg
2
Klä en pajform för 8-10 portioner med deg
och nagga den med en gael. Fyll degen
enligt ditt favoritrecept
Grönsaksstrudel 0,5-1,5kg
2
Gör en blandning av hackade grönsaker. Ha på
några stänk olja och tillaga i stekpanna i
15-20minuter. Låt svalna. Tillsätt färsk ost och
krydda med salt, balsamvinäger och kryddor.
Rulla in i en deg och vik ytterkanterna
TILLBEHÖR
Galler / ugnsplåt
eller tårtform på
galler
Droppbricka Bakplåt Långpanna/Bakplåt
Galler + Långpanna
med 500 ml vatten
Ångtråg Instickstermometer
Livsmedelskategorier Mängd
Nivå och till-
behör
Tillagningsinformation
BRÖD
Bullar
60 - 150 g
st*
3
Gör degen enligt ditt favoritrecept för ett lätt
bröd. Forma till rullar innan jäsning. Använd
ugnens specialfunktion för jäsning
Medelstorlek på bröd 200 - 500 g st*
3
Gör degen enligt ditt favoritrecept och placera
den på en bakplåt
Formbakad limpa 0,4 - 0,6 kg st*
2
Gör degen enligt ditt favoritrecept för ett lätt
bröd. Placera i en brödform före jäsning.
Använd ugnens specialfunktion för jäsning
Storbröd 0,5 - 2.0 kg *
2
Tillaga degen enligt ditt favoritrecept och
plats
Baguetter 200 - 300 g st
2
Gör degen enligt ditt favoritrecept för ett lätt
bröd. Forma till baguetterullar innan jäsning.
Använd ugnens specialfunktion för jäsning
Specialbröd 0,5 - 2,0kg
2
Gör degen enligt ditt favoritrecept och placera
den på en bakplåt
PIZZA
Fryst pizza 1 lager*
2
Ta ur förpackningen. Fördela jämnt på
ugnsgallret
Pizza tunn
rund panna -
bricka *
2
Gör en pizzadeg på 150ml vatten, 15g jäst,
200-225g mjöl, olja och salt. Låt den jäsa
genom att använda den dedikerade
ugnsfunktionen. Rulla ut degen på en lätt
smord bakplåt. Tillsätt garnering såsom
tomater, mozzarella och skinka
Pizza tjock
rund panna -
bricka *
2
KAKOR & BAKVERK
Jäsningstårtor
Sockerkaka i form 0,5 - 1.2 kg *
2
Gör en sockerkakssmet utan fett på 500-900g.
Häll i en smord och bröad bakform
Fruktkaka med jäsmedel 0,5 - 1.2 kg *
2
Gör en kaksmet enligt ditt favoritrecept
genom att använda riven eller hackad färsk
frukt. Häll i en smord och bröad bakform
Chokladkaka med
jäsmedel
0,5 - 1.2 kg *
2
Gör en sockerkakssmet utan fett på 500-900g.
Häll i en smord och bröad bakform
Sockerkaka i långpanna 0,5 - 1.2 kg *
2
Bakverk och fyllda pajer
Kakor 0,2 - 0,6kg
3
Gör en sats med 500g mjöl, 200g saltat smör,
200g socker och 2 ägg. Smaksätt med
fruktessens. Låt svalna. Sträck ut degen jämnt
och forma den som du önskar. Lägg ut
kakorna på en bakplåt
Croissanter (färska) ett lager*
3
Fördela jämnt på bakplåten. Låt svalna innan
servering
Croissanter, frusna ett lager*
3
Smördeg ett lager*
3
Maränger
10 - 30 g
st
3
Gör en sats på 2 äggvitor, 80 g socker och 100
g kokosingor. Krydda med vanilj och
mandelarom. Forma till 20-24 stycken på en
smord bakplåt
Tarteletter 0,4 - 1,6 kg *
3
Gör en sats med 500g mjöl, 200g saltat smör,
200g socker och 2 ägg. Smaksätt med
fruktessens. Låt svalna. Sträck ut degen jämnt
och lägg in den i en form. Fyll med marmelad
och sätt in den i ugnen
Strudel 0,4 - 1,6kg
3
Förbered en mix av tärnade äpplen,
pinjenötter, kanel och muskotnöt. Sätt lite
smöt i en stekpanna, beströ med socker och
stek i 10-15 minuter. Rulla in i en deg och vik
ytterkanterna
Fruktfylld paj 0,5-2kg
2
Fyll en pajform med degen och strössla
ströbröd i botten för att suga upp fruktsaften.
Fyll med hackad färsk frukt blandad med
socker och kanel
ÅNGADE
FRUKTER
Frukt i delar
2
1
Sprid ut jämnt i ångbrickan, för bra resultat
föreslås att inte öppna dörren
Hela frukter 0,1 - 0.5kg
2
1
*Föreslaget matviktområde eller antal brickor.
TILLBEHÖR
Galler / ugnsplåt
eller tårtform på
galler
Droppbricka Bakplåt Långpanna/Bakplåt
Galler + Långpanna
med 500 ml vatten
Ångtråg Instickstermometer
SV
RENGÖRING OCH UNDERHÅLL
Se till att apparaten har svalnat
innan du utför underhåll eller
rengöring.
Använd inte ångtvätt.
Använd inte stålull, slipsvampar
eller slipande/frätande
rengöringsmedel, eftersom dessa
kan skada apparatens ytor.
Ha på dig skyddshandskar.
Ugnen måste kopplas bort från
elnätet innan du utför någon form
av underhållsarbete.
YTTRE YTOR
Rengör ytorna med en fuktig trasa av mikrofiber.
Om de är mycket smutsiga, tillsätt några droppar
pH-neutralt rengöringsmedel. Torka med en torr
duk.
Använd inte frätande eller slipande
rengöringsmedel. Om en produkt av denna
typ av misstag skulle spillas på apparaten ska
du omedelbart rengöra med en fuktig trasa av
mikrofiber.
INRE YTOR
Efter varje användning, låt ugnen svalna och
rengör den sedan, helst medan den fortfarande är
varm, för att ta bort eventuella avlagringar eller
fläckar som orsakas av matrester. För att torka
eventuell kondens som bildas som ett resultat av
tillagning av mat med hög vattenhalt, låt ugnen
svalna helt och torka sedan av den med en trasa
eller svamp.
Aktivera “Självrengörings-"funktionen för optimal
rengöring av de inre ytorna.
Rengör luckans glas med ett lämpligt flytande
rengöringsmedel.
Det går att ta av ugnsluckan för att underlätta
rengöring av ugnen.
TILLBEHÖR
Blötlägg tillbehören i en lösning med
handdiskmedel efter användning. Hantera dem
med grytlappar om de fortfarande är varma.
Matrester kan avlägsnas med en diskborste eller
svamp.
TANK
För att säkerställa att ugnen alltid fungerar
med optimal prestanda och för att förhindra
kalkavlagringar med tiden, rekommenderar vi att du
använder funktionerna ”Tömning och ”Avkalkning”
regelbundet.
Då funtionen “Varmluft + Ånga” inte blivit använd på en
lång tid rekommenderar vi starkt att du aktiverar en
tillagningscykel med tom ugn genom att du fyller
tanken helt.
BYTE AV LAMPA
1. Skilj ugnen från elnätet.
2. Ta bort ugnsstegarna.
3. Avlägsna lampskyddet.
4. Byt ut lampan.
5. Placera tillbaka lampskyddet och tryck på det med
ett fast tryck ända tills det knäpper fast på plats.
6. Sätt tillbaka ugnsstegarna.
7. Anslut ugnen till elnätet igen.
Observera: Använd endast halogenlampor av typ 20-40
W/230~V typ G9, T300°C. Glödlampan som används i
produkten är särskilt utformad för hushållsapparater och
mpar sig inte för allmän rumsbelysning i hemmet (EG-
förordning 244/2009). Glödlamporna nns att köpa av vår
kundservice.
Om du använder halogenlampor ska du inte hantera dem
med bara händerna eftersom dina ngeravtryck kan orsaka
skador. Använd inte ugnen förrän du har satt tillbaka
lamplocket.
TA BORT OCH MONTERA LUCKAN
För att ta bort luckan, öppna den helt och sänk
spärrarna tills de är i olåst läge.
b
a
Stäng luckan så mycket som det går. Ta ett fast tag
i dörren med båda händerna – håll inte i
handtaget.
Ta helt enkelt av luckan genom att fortsätta att
stänga den samtidigt som du drar den uppåt tills
den lossnar från fästet. Lägg ned luckan på sidan
på ett mjukt underlag.
a
b
~15°
Montera tillbaka luckan genom att flytta den mot
ugnen, rikta in gångjärnens krokar i höjd med dess
fästen och säkra den övre delen i fästet.
Sänk luckan och öppna den sedan helt. Sänk
hakarna till ursprungligt läge: Säkerställ att du
sänker dem helt.
b
a
Tryck försiktigt för att kontrollera att hakarna är i
rätt läge.
“CLICK”
Testa att stänga luckan och kontrollera att den är i
linje med kontrollpanelen. Om den inte är det,
upprepa stegen ovan: Dörren kan skadas om den
inte fungerar som den ska.
  • Page 1 1
  • Page 2 2
  • Page 3 3
  • Page 4 4
  • Page 5 5
  • Page 6 6
  • Page 7 7
  • Page 8 8
  • Page 9 9
  • Page 10 10
  • Page 11 11
  • Page 12 12
  • Page 13 13
  • Page 14 14
  • Page 15 15
  • Page 16 16
  • Page 17 17
  • Page 18 18
  • Page 19 19
  • Page 20 20
  • Page 21 21
  • Page 22 22

Bauknecht BIK11 FPH8TS2 PT Användarguide

Typ
Användarguide