ostblandningen tillsammans med den
stekta schalottenlöken och blanda
alltihop ordentligt. Krydda.
Kanta terrinen (måste rymma ca 7,5 dl)
med plastfolie eller smöra sex
souffléformar och häll i
spenatblandningen. Ånga formen/
formarna. Skär terrinen i skivor eller om
du använt souffléformarna ska du vända
dem upp och ner på tallriken och ringla
över lite tryffelolja. Servera med Parma-
skinka.
• Mängd vatten som ska hällas i
vattenlådan: 4,5 dl
• Tid i produkten: 45 minuter
• Ugnsnivå: 1
6. SMÅRÄTTER
6.1 Grönsaker, medelhavsstil
Ingredienser:
• 200 g squash
• 1 röd paprika
• 1 grön paprika
• 1 gul paprika
• 100 g champinjoner
• 2 lökar
• 150 körsbärstomater
• gröna och svarta oliver
Beskrivning:
Skölj och skär grönsakerna i delar. Skala
löken och skär i strimlor. Lägg
grönsakerna i glasformen. Ställ in rätten i
produkten. Skiva oliverna. Efter tillagning
tillsätts salt, peppar, basilika och oregano
på grönsakerna efter smak.
• Tid i produkten: 25 minuter
• Ugnsnivå: 1
• Häll 600 ml vatten i vattenlådan
6.2 Grönsaker, traditionella
Ingredienser/metod:
Blanda följande grönsaker efter smak,
totalt ca 750 g.
• kålrabbi, skalad och skuren i strimlor
• morötter, skalade och tärnade
• blomkål, tvättad och delad i små
buketter
• lök, skalad och skivad
• fänkål, skalad och skivad
• selleri, tvättad och tärnad
• purjolök, tvättad och skivad
Efter tillagning:
• 50 g smör
• peppar och salt efter smak
Beskrivning:
Lägg grönsakerna i rostfri skål eller
glasskål med perforerad insats. Efter
tillagningen häller du över smält smör
och eventuellt peppar och salt.
• Tid i produkten: 35 minuter
• Ugnsnivå: 1
• Häll 650 ml vatten i vattenlådan
6.3 Förvälla grönsaker
Lägg grönsakerna i en ångform med
perforerad insats.
Efter blanchering, låt grönsakerna svalna
med iskallt vatten.
• Mängd vatten som ska hällas i
vattenlådan: 4 dl
• Tid i produkten: 15 minuter
• Ugnsnivå: 1
6.4 Skalade Tomater
Beskrivning:
Skär ett kryss i toppen av tomaterna,
lägg dem i ångformen och sätt in i
produkten. När de är färdiga dras skinnet
av tomaterna.
• Tid i produkten: 10 minuter
• Ugnsnivå: 1
• Häll 150 ml vatten i vattenlådan
6.5 Ugnsbakad potatis
Ingredienser:
• 1 000 g potatis, medelstora
Beskrivning:
Tvätta potatisen och lägg i en ångform.
• Tid i produkten: 50 minuter.
• Ugnsnivå: 1
• Häll 800 + 200 ml vatten i vattenlådan
www.aeg.com
8