Whirlpool W11 SVD140 Use & Care

Typ
Use & Care
Säkerhetsanvisningar, användning och skötsel
2
SÄKERHETSANVISNINGAR
VIKTIGT ATT LÄSA OCH RESPEKTERA
Innan du använder apparaten ska du noggrant läsa dessa
säkerhetsanvisningar.
Förvara dem nära till hands för framtida bruk.
Dessa instruktioner finns även tillgängliga på webbplatsen:
docs.whirlpool.eu
I dessa instruktioner och på själva apparaten ges viktiga
säkerhetsföreskrifter som måste iakttas hela tiden.
Tillverkaren frånsäger sig allt ansvar för underlåtenhet att
följa dessa säkerhetsinstruktioner, för olämplig användning av
apparaten eller vid felaktig inställning av kontrollerna.
SÄKERHETSVARNINGAR
Mycket små (0-3 år) och små barn (3-8 år) ska hållas borta från
apparaten om de inte övervakas kontinuerligt.
Barn från 8 års ålder och personer med nedsatt fysisk, sensorisk
eller mental förmåga, eller bristande erfarenhet och kunskap får
lov att använda apparaten om de hålls under uppsikt eller om
de har fått instruktioner om hur apparaten ska användas på ett
säkert sätt och förutsatt att de förstår vilka faror det innebär.
Barn får inte leka med apparaten. Rengöring och
användarunderhåll får inte utföras av barn utan tillsyn.
TILLÅTEN ANVÄNDNING
OBSERVERA: Apparaten är inte avsedd att drivas med hjälp av
en extern timer eller ett separat fjärrstyrt system.
Denna apparat är avsett endast för hemmabruk, inte för
professionellt bruk. Använd inte apparaten utomhus.
Förvara inte explosiva eller brandfarliga ämnen såsom
aerosolburkar och placera eller använd inte bensin eller andra
lättantändliga material i eller i närheten av apparaten: Om
produkten skulle slås på av misstag kan materialet fatta eld.
Använd bara vakuumförpackningspåsar av varumärket
Whirlpool och de särskilt avsedda Whirlpool-behållarna.
Vanliga påsar som finns i handeln för förvaring av livsmedel är
inte lämpliga för värmetätning och kan inte garantera vakuum i
tillräckligt lång tid.
Häng aldrig tunga föremål på handtaget som finns på
maskinpanelen.
3
INSTALLATION
För att hantera och installera apparaten krävs minst två
personer.
Använd skyddshandskar för att packa upp och installera
apparaten.
Installation och reparationer ska utföras av en kvalificerad
tekniker enligt tillverkarens anvisningar och lokala
säkerhetsbestämmelser. Reparera eller byt inte ut delar på
produkten om detta inte direkt anges i bruksanvisningen.
Barn skall inte utföra installationsingreppen. Håll barn på
avstånd under installationen.
Håll förpackningsmaterial (plastpåsar, delar i styrenplast, o.s.v.)
utom räckhåll för barn, under och efter installationen.
När apparaten har packats upp, kontrollera att den inte har
skadats under transporten och att luckan stänger ordentligt.
Kontakta din återförsäljare eller närmaste kundservice om du
upptäcker något problem.
Apparaten måste kopplas bort från strömförsörjningen innan
någon installationsåtgärd utförs.
Se till att nätkabeln inte kommer i kläm och skadas av apparaten
under installationen.
Aktivera apparaten endast när installationen har slutförts.
ELEKTRISKA VARNINGAR
För att installationen ska uppfylla gällande säkerhetskrav krävs
att en enpolig strömbrytare med minst 3 mm kontaktavstånd
används och apparaten måste jordas.
Om elsladden är skadad, byt ut den mot en likadan sladd.
Byte av strömkabel skall utföras av behörig fackman i enlighet
med tillverkarens anvisningar och i enlighet med lokala
säkerhetsbestämmelser. Kontakta auktoriserat servicecenter.
Försäkra dig om att spänningen på typskylten överensstämmer
med nätspänningen i ditt hem. Typskylten sitter på apparatens
vänstra sida.
Om den monterade kontakten inte passar ditt uttag, kontakta
en kvalificerad tekniker.
När apparaten väl är placerad måste elkabeln vara tillräckligt
lång för att ansluta apparaten till elförsörjningen. Dra inte i
apparatens elsladd.
Använd inte förlängningssladdar, grenuttag eller adaptrar.
4
Använd inte apparaten om nätkabeln eller stickkontakten är
skadad, om apparaten inte fungerar som den ska eller om den
har skadats på något sätt, t.ex. efter att ha fallit ned på golvet.
Håll nätkabeln borta från heta ytor.
När installationen är klar ska inte användaren kunna få åtkomst
till de elektriska komponenterna.
Vidrör aldrig apparaten med våta kroppsdelar och var inte
barfota när du använder den.
Rengöring och underhåll
Använd inte ångrengöringsutrustning. Skyddshandskar för rengöring och
underhåll.
Apparaten måste kopplas bort från strömförsörjningen innan någon form
av underhåll utförs.
Miljöskyddsråd
Bortskaffande av förpackningsmaterialet
Förpackningsmaterialet kan återvinnas till 100%, vilket framgår av
återvinningssymbolen
. De olika delarna av förpackningsmaterialet
måste därför kasseras på ett ansvarsfullt sätt enligt gällande lokala
bestämmelser om avfallshantering.
5
Kassering av hushållsapparater
Gör apparaten obrukbar innan den skrotas genom att klippa av nätkabeln.
Avlägsna även dörrar och hyllor (om sådana finns) så att barn inte kan
klättra in och bli innestängda i produkten.
Denna apparat är tillverkad av material som kan återanvändas
eller
återvinnas. Kassera den enligt lokala bestämmelser för avfallshantering.
För mer information om hantering, återvinning och återanvändning av
hushållsapparater, var god kontakta de lokala myndigheterna, ortens
sophanteringstjänst eller butiken där produkten inhandlades.
Denna apparat är märkt enligt EU-direktiv 2012/19/EU beträffande
elektriskt och elektroniskt avfall (Waste Electrical and Electronic Equipment,
WEEE).
Genom att säkerställa att apparaten hanteras på rätt sätt bidrar du till att
förebygga eventuella negativa konsekvenser för miljön och människors
hälsa, som annars kan orsakas av olämplig avfallshantering av denna
apparat.
Symbolen
på produkten eller i medföljande dokument anger att denna
produkt inte får kasseras som hushållsavfall, utan ska lämnas in till en
miljöstation för återvinning av elektrisk och elektronisk utrustning.
6
BESKRIVNING AV PRODUKTEN
1. Lock till vakuumkammare
2. Tätningsstång
3. Inbyggd panel
Tryck försiktigt för att öppna
4. Vakuumkammare
5. Kontrollpanel
1
2
5
4
3
KONTROLLPANEL
1 2 3 4 5 6
1. PÅSENS VAKUUM
Knapp för val och inställning av påsens
vakuumläge med indikator för segmentets
vakuumnivå.
2. CHEFLÄGE
Valknapp för Chef Sous Vide.
3. BEHÅLLARENS VAKUUM
Knapp för val och inställning av behållarens
vakuumläge med indikator för segmentets
vakuumnivå.
4. TÄTNING
Knapp för val av påsens tätningsnivå
med indikator för tätningsintensiteten av
segmenten.
5. START/STOPPKNAPP
För att starta den valda funktionen eller för
att stoppa den manuellt om det behövs.
6. PÅ/AVKNAPPEN
Tryck på den i 2 sekunder för att slå på och
stänga av förpackningsmaskinen.
Ikonerna på kontrollpanelfältet är känsliga för tryck. Tryck på symbolerna för att välja det värde du behöver.
Upprepad tryckning ökar intensitetsnivån i funktionerna 1, 3 och 4.
7
TILLBEHÖR
VAKUUMPÅSAR
För tillagning i ångugn
eller vattenbad
20x30 cm - 25 st
25x35 cm - 25 st
För förvaring i frysen
20x30 cm - 25 st
25x35 cm - 25 st
Antalet och typ av tillbehör kan variera
beroende på modellen du köpt.
Andra tillbehör som inte medföljer kan
köpas separat. Vänd dig till vår
kundservice.
På marknaden finns det många olika sorters tillbehör. Se till att de är lämpliga för
användningen (vakuumförpackning) och motståndskraftiga mot höga temperaturer
innan du slutför köpet.
ANVÄNDNING FÖRSTA GÅNGEN
Innan maskinen slås på ska man rengöra vakuumkammaren noga med en mjuk och fuktig
trasa. Rengör flera gånger och skölj trasan med vatten varje gång. Använd inte starka
rengöringsmedel, stålull, skrapor eller någon form av slipande, sura eller aggressiva ämnen
som kan orsaka irreparabla skador på vakuumkammarens yta.
PRELIMINÄRA ANTECKNINGAR
VAKUUMFÖRPACKA MED PÅSAR
Vakuumpåsarna är lämpliga för att förpacka icke-ömtåliga livsmedelsprodukter som tål att
klämmas, såsom kött, pålägg, hårdost, baljväxter o.s.v. och de kan också förvara flytande
livsmedel.
Påsarna finns tillgängliga i två olika storlekar: 20x30 cm och 25x35 cm och de kan köpas av
kundtjänsten på hemsidan.
Förvara påsarna på sval och torr plats på avstånd från solljus och värme.
Vakuumpåsarna är avsedda för engångsbruk: Efter användning ska de kastas i enlighet med
lokala regler om avfallshantering av plast.
Välj påse enligt användning (konservering eller matlagning), lämplig för produktens storlek:
FAST PRODUKT BÖR INTE UPPTA MER ÄN 2/3 AV PÅSENS
FAKTISKA VOLYM
FLYTANDE PRODUKT BÖR INTE UPPTA MER ÄN 1/3 AV PÅSENS
VOLYM
Observera: introducera tillräckligt kall mat. Produkter som kylts ner till 3 °C (kylskåpstemperatur) ger
bäst konserveringsresultat.
8
VAKUUMFÖRPACKA MED BEHÅLLARE
(Medföljer inte apparaten)
Vakuumbehållare är användbara för förvaring av ömtålig mat som inte tål att klämmas och
för förvaring av flytande livsmedel.
Dessa behållare passar inte till matlagning och för infrysning. För bästa prestanda är det
nödändigt att använda det specifika programmet för behållare enbart. Välj en behållare som
är lämplig för vakuum, som kan komma in i vakuumkammaren och som, när den är införd,
förblir cirka 1 cm från förpackningsmaskinens stängda lock. Sätt in produkten i behållaren
och stäng den.
Fyllnadsbegränsningar:
FASTA PRODUKTER
100%
BULJONGER  INFUSIONER
1/2
VEGETARISKA SÅSER OCHTTSÅSER
1/3
KRÄMER, GRÄDDBASERADE SÅSER
1/4
PRODUKTER BASERADE PÅ ÄGG ELLER ÄGGVITA
1/6
Notera: introducera tillräckligt kall mat. Produkter som kylts ner till 3 °C (kylskåpstemperatur) ger bäst
konserveringsresultat.
FÖRVARING AV VAKUUMFÖRPACKADE LIVSMEDEL
Här är några viktiga regler att följa för ett perfekt resultat i köket. Försök inte att
vakuumförpacka mat som redan är gammal eller utan näring: Det går inte att få tillbaka
kvaliteter som redan har förlorats. Vakuumförpacka bara färska produkter av kvalitet.
Mat som har förvarats i omgivningstemperatur under lång tid eller som just har tillagats
eller förberetts förlorar dess ursprungliga fukt och egenskaper (färg, arom, smak o.s.v.).
Det är därför bäst att vakuumförpacka mat som har kylts länge i kylskåpet tills dess
temperatur når + 3/+ 6 °C (standard kylskåpstemperatur).
När vakuumpåsarna används till rå och tillagad mat, tänk på att fördela maten jämnt i
påsen för att underlätta att luften töms ut. Dessutom ska påsarna inte fyllas för mycket
eftersom det kan påverka förseglingen och ge påsar som inte är lufttäta. I så fall kommer
inte vakuumet att vara länge: Upprepa förfarandet med en ny påse och kontrollera att
det inte finns öppningar eller skador på förseglingen.
Fyll påsarna till max 2/3 för fast mat eller till 1/3 om det är flytande mat eller fuktig mat.
Det är viktigt att torka frukt och grönsaker efter sköljning, för att förhindra stagnation av
vätska inuti påsen eller behållaren. Kondens kan minska vakuumnivån när påsen väl har
tillslutits.
För att bevara färskt kött under en längre tid, låt det svalna i kylskåpet i minst 2 timmar.
När det gäller fisk, skölj den först noggrant, fjälla den och ta bort fenorna. Torka den
sedan, som med kött, och kyl ner den ordentligt innan du vakuumförpackar den.
För lagrade ostar, som parmigiano reggiano, pecorino, etc. behövs ingen förberedelse.
För färska ostar, linda in dem i plastfolie eller använd en vakuumbehållare för att hindra
dem från att bli mosade.
För kallskuret i behållare och i vakuumpackade påsar krävs ingen särskild förberedelse.
Lagringstiden beror på ett antal faktorer, bl.a. originalkvaliteten på den förvarade maten,
förvaringstemperaturen, kyltiden för kokta livsmedel, vakuumnivån som uppnåtts och
kvaliteten på den använda vakuumpåsen.
9
FUNKTIONER
VAKUUMPÅSENS LÄGE
1. Tryck to öppna lådan.
2. Tryck
knappen i 2 sekunder för att gå ur energisparläget.
3. Öppna locket och kontrollera att vakuumkammaren är torr. När du lägger ned maten
i påsen, se till så att påsen inte smutsas eller blöts ned vid påsens
öppning eftersom det kan äventyra tätningen.
4. Placera påsen, centrerad på tätningsstången, på ett sätt så att den
öppna kanten sticker ut med ca 2 cm i förhållande till stången själv.
5. Se till att kanterna är positionerade på stången utan rynkor eller
veck.
6. Stäng locket och håll det nere medan du samtidigt väljer önskat
påsprogram. Håll locket nedtryckt en kort stund. Detta för att försäkra
dig om att det förblir stängt och sluter tätt mot förseglingen under hela
programmet.
7. Tryck
för att välja vakuumpåsprogram.
8. Tryck
för att ställa in önskad tätningsnivå (du kan välja tre olika
nivåer). Ju högre tätningsnivå som valts desto längre tätningstid (se
avsnittet Tätningsläge nedan).
För konservering av mat och för vakuummatlagning rekommenderas användningen
av nivå 2 eller 3.
9. Tryck
START
. Vakuumpåsprogrammet har startat. En ljudsignal (kort
pipljud) avges när programmet startar och när det stoppar.
Varje program kan stoppas i förväg genom att trycka på
STOPP-knappen
. I så fall fortsätter inte
maskinen förseglingen och trycket i kammaren återställs.
Vänta i ca 20 sekunder på ljudsignalen innan du startar ett annat program.
SOUSVIDE CHEFFUNKTION
Med denna speciella tryckknapp för kockfunktion kan man aktivera ett
automatiskt program som är idealiskt för tre olika specialberedningar: Marinad, Infusion,
Mognadsprocess.
Förbered först paketet i vakuumkammaren enligt beskrivningen i kapitlet "Preliminära
anteckningar" och stäng sedan locket genom att trycka lätt på framsidan (följ de föregående
stegen från 1 till 6).
1. Tryck
för att välja Sous-Vide chef-funktionsprogrammet.
2. Tryck
för att ställa in önskad tätningsnivå. Ju högre tätningsnivå som valts desto längre
tätningstid.
För konservering av mat och för vakuummatlagning rekommenderas användningen av nivå 2 eller 3.
3. Tryck
START
. Kock-vakuumprogrammet startar. En ljudsignal (kort pipljud) avges när
programmet startar och när det stoppar.
Programmet framskrider automatiskt i följande ordning:
Lufttömningsfasen signaleras av att kontrollampan på knappen blinkar.
Förslutningsfasen signaleras av att kontrollampan på knappen är tänd.
Under nästa avlastningsfas går alla kontrollampor tillbaka till ursprungligt tillstånd för
påslagen maskin.
10
BESKRIVNING AV SÄRSKILDA FÖRBEREDELSER
Marinad
Genom vakuumtätning intensifieras smaken av marinaden kraftigt, eftersom smakerna inte
oxiderar. Örterna och kryddorna kan verka direkt och i en mycket koncentrerad form på
maten.
Marinera din mat som vanligt, men i vakuumpåsen, och täta den sedan med vakuumlådan.
Med denna speciella förberedelse får du extra smak efter ett tag med mindre kryddor. (t.ex.:
perfekt för kött- och fiskmarinader)
Infusion
Fyll vakuumpåsen med kalla vätskor (vid kylskåpstemperatur 3-4 °C) och de aromer/kryddor
som ska smaksätta maten.
Genom att använda infusionsprogrammet tränger aromen snabbt in i vätskan tack vare
en dedikerad sekvens av vakuumutdragningar i kammaren. Vakuuminfusioner tar kortast
möjliga tid och tenderar att skapa mindre bittra, mer aromatiska och delikata infusioner.
Med denna speciella förberedelse får du mer aromatiska och känsliga infusioner. (t.ex.:
Kryddad/väldoftande olja, Fruktjuice och puré, Sirap och koncentrat)
Mognadsprocess
Detta program låter dig lägga in bitar av nötkött vid trycket i en sekvens på vakuumfasen
för att bryta ner köttets bindväv, vilket gör det mörare. Du kan också lägga till kryddor, örter,
olja och andra ingredienser.
Sätt in bitar av färskt kött i vakuumpåsen och starta specialprogrammet. Sekvensen av
vakuumfasen utför en åtgärd som hjälper till att bryta ner bindväven.
Ju längre maten stannar i vakuumpåsen desto bättre fungerar mognadsprocessen. Förvara
påsarna mellan 2 till 5 dagar i kyltemperatur mellan 0-2 °C. (t.ex.: Köttbit eller beredning av
saltat kött, tunna skivor av nötkött)
TÄTNINGSLÄGE
För att påsens vakuum ska bibehållas krävs en perfekt försegling. Detta visas
med en markerad förseglingssöm utan brännmärken. Maskinen är standardinställd på
medeltätningsnivån som är den vanligaste nivån och lämpar sig för vanliga vakuumpåsar.
Kontrollera dessutom att förseglingen är korrekt utförd: de två sidorna på påsen ska inte
kunna öppnas efter förseglingen. Om den inte är korrekt utförd, flytta över maten till en
annan påse och upprepa vakuumförpackningen.
För korrekt hantering av påsarna och av maten inuti dem, skriv förpackningsdatum och innehåll på avsett
område ovanför förseglingen och lägg dem i kylskåpet eller frysen.
ENDAST TÄTNING.
INGEN KONSERVERINGSEFFEKT
STÄNG PÅSARNA
PAKETERA KÄNSLIGA PRODUKTER
OMPAKETERA PRODUKTER SOM CHIPS, BRÖD OCH KEX
MINIMUM VAKUUM.
FÖR PAKETERING AV KÄNSLIGA
PRODUKTER
PRODUKTER KÄNSLIGA FÖR TRYCK SOM SALLAD, JORDGUBBAR OCH BÄR
PRODUKTER KÄNSLIGA FÖR VOLYMMINSKNING SOM MOUSSE, VISPAD GRÄDDE
OSTAR BRIE, GORGONZOLA
MEDELVAKUUM
ATT ANVÄNDAS FÖR KONSER
VERING AV RÅA ELLER KOKTA
PRODUKTER SOM ÄR KÄNSLI
GA FÖR TRYCK
SÅSER ELLER SOPPOR (KÖTTSÅS, MINESTRONESOPPA, KORNSOPPA)
FISKFILÉ
KYCKLING MED BEN, HARKÖTT MED BEN
HELA KRÄFTDJUR (RÄKOR MED HUVUD)
SQUASH, TOMATER OCH AUBERGINER
MAXVAKUUM.
ATT ANVÄNDAS FÖR
KONSERVERING AV ICKE-
ÖMTÅLIGA RÅA ELLER KOKTA
PRODUKTER
POTATIS OCH MORÖTTER
MEAT (KÖTT)
GRÖNSAKER I OLJA
OSTSKIVOR
11
• Denna enhet kan täta olika material:
TÄTNINGSNIVÅ REKOMMENDERAT MATERIAL
NIVÅ 1
TUNNA PÅSAR OLÄMPLIGA FÖR VAKUUM
NIVÅ 2
KOMMERSIELLT TILLGÄNGLIGA VAKUUMPÅ-
SAR
NIVÅ 3
ALUMINIUMPÅSAR ELLER VÄLDIGT TJOCKA
VAKUUMPÅSAR
VAKUUMBEHÅLLARENS LÄGE
MEDFÖLJER INTE APPARATEN
För att förbereda en vakuumbehållare, följ anvisningarna i avsnittet "Preliminära
anteckningar". Placera maten inuti och sätt på locket på behållaren.
1. Lägg behållaren i vakuumkammaren, i mitten av utrymmet längst ned.
2. Stäng locket och välj samtidigt vakuumbehållarprogram
och håll ner maskinens
glaslucka ett tag: Detta för att försäkra dig om att det förblir stängt och sluter tätt mot
förseglingen under hela programmet.
Tryck upprepade gånger på
för att välja rätt vakuumnivå:
VAKUUMNIVÅ BURKENS INNEHÅLL
NIVÅ 1
Burkar med skruvlock (twist-o), nya eller redan förpack-
ade: sylt och marmelader, köttsåser och konserver (tomat-
sås, grönsaker i olja, pickles), mousse, vispad grädde.
NIVÅ 2
Professionella burkar med skruvlock (twist-o):
sylt och marmelader, köttsåser och konserver (tomatsås,
grönsaker i olja, pickles), krämer, grönsaker.
NIVÅ 3
Professionella burkar: sylt och marmelader, köttsåser och
konserver (tomatsås, grönsaker i olja, pickles), grönsaker,
grytor, kex.
När programmet har slutförts ska behållaren ställas i kylskåpet enbart.
För att öppna en behållare, vrid lockventilen åt det håll som pilen visar: På så sätt kommer det in luft i
behållaren och locket kan lätt tas av.
• Om en av dina vakuumbehållare inte passar i maskinens urholkning,
använd kopplingen och det specifika röret (B). Sätt in kopplingen i
munstycket för luftuttag/intag och röret i locket på vakuumbehållaren.
Tryck på
och tryck upprepade gånger för att välja rätt vakuumnivå. Håll
sedan ned båda kopplingarna försiktigt och starta programmet utan att
stänga locket.
Ta bort tillbehöret från brickan när programmet har slutrts.
Varje program kan stoppas i förväg genom att trycka på
STOPP-knappen
. I så fall fortsätter inte
maskinen tätningen och trycket i kammaren återställs.
Vänta i ca 20 sekunder på ljudsignalen innan du startar ett annat program.
12
RENGÖRING
Använd inte ångrengöringsutrustning.
Använd inte stålull, slipsvampar eller slipande/frätande rengöringsmedel, eftersom
dessa kan skada apparatens ytor.
Rengör vakuumförpackningsmaskinen med en mjuk trasa eller svamp och milt
rengöringsmedel.
För att garantera god hygien och skydda kvaliteten på den förpackade maten ska
vakuumkammaren och glaslocket rengöras efter varje användning.
Använd en mjuk trasa eller en icke repande svamp och milt rengöringsmedel.
En gång i månaden ska tätningsstången rengöras för att avlägsna eventuella matrester som
kan äventyra påsens perfekta tätning.
För att underlätta detta arbete kan man lyfta upp tätningsstången (A) och ta bort den
från de två låstapparna (B). Använd en mjuk trasa eller en icke repande svamp och milt
rengöringsmedel.
Efter rengöring sätts stången tillbaka på låstapparna (B) i höjd med de två hålen på stångens
undersida. Försäkra dig om att den är korrekt inkopplad utan att det svarta teflonröret
avlägsnas.
Om du planerar att inte använda maskinen på länge ska den rengöras noggrant.
Innan den används igen ska man ta ut stickproppen och rengöra den noggrant igen.
Automatiskt avfuktningsprogram
Vid intensiv användning rekommenderar vi att köra avfuktningsprogrammet en gång i
veckan. Stäng locket på vakuumkammaren på vanligt sätt och håll det nedtryckt medan du
trycker på knappen för vakuumpåsprogram i 5 sekunder. Detta program varar i ungefär 20
minuter.
FELSÖKNING
PROBLEM MÖJLIG ORSAK LÖSNING
Alla indikatorlampor på
kontrollpanelen blinkar.
Överhettning.
Stäng av maskinen och vänta
ungefär 15 minuter så att den kyls
ned och överhettningsskyddet
återställs automatiskt.
Om problemet kvarstår när
maskinen slås på igen, ring vår
kundservice.
Indikatorlampan på
STOPP-knappen blinkar
tillsammans med en
intermittent ljudsignal
För lite vakuum i kammaren.
• Locket inte tryckt vid
programmets start
• Locket till vakuumbehållaren
inte ordentligt fastsatt.
• Locket tätning sliten eller
felaktigt placerad.
• Stäng av maskinen och vänta i
ungefär 15 minuter.
Om problemet kvarstår när
maskinen slås på igen, ring vår
kundservice.
Vid påslagning blinkar
alla indikatorlamporna
på kontrollpanelen i 3
sekunder och en lång
ljudsignal avges.
Påminnelse om byte av pumpolja.
Ring Whirlpools
kundservice.
13
PROBLEM MÖJLIG ORSAK LÖSNING
Programmet startar
(knapparna blinkar) men
pumpen fungerar inte.
Överhettning.
Stäng av maskinen och vänta
ungefär 15 minuter innan den
slås på igen.
Om problemet kvarstår när
maskinen slås på igen, ring vår
kundservice.
Maskinen slås inte på Ingen strömförsörjning.
Kontrollera den elektriska
anslutningen. Om problemet
kvarstår när maskinen slås på
igen, ring vår kundservice.
För lite vakuum i påsen
1. Ojämn eller otillräcklig
påsförsegling.
2. Oregelbunden tätningsremsa
3. Smutsig eller skadad påse.
4. Påsens storlek passar inte till
produkten inuti den.
5. Bristande funktion på pumpen.
1. Placera påsen rätt.
2. Kontrollera skicket på
teflonöverdraget.
3. Byt påse.
4. Välj en påse där produkten inte
överskrider 2/3 av volymen.
Om problemet kvarstår när
maskinen slås på igen, ring vår
kundservice
Maskinen förseglar inte
påsarna.
1. Smutsiga kontakter.
2. Tätningsstången är trasig.
3. Ingen strömförsörjning.
Lossa tätningsstången från de två
låstapparna och rengör de två
hålen på stången.
Om problemet kvarstår när
maskinen slås på igen, ring vår
kundservice.
Förpackningsmaskinen är
avstängd
Ingen elektrisk ström eller
elektroniskt fel.
Koppla från eluttaget.
Kontakta den tekniska tjänsten.
Knapparna reagerar inte
på kommando.
Kontrollpanelens yta är smutsig
eller våt.
Rengör och torka
kontrollpanelens yta.
Locket öppnas inte.
Ett program körs.
Ingen indikatorlampa lyser på
panelen
Det är normalt att locket är stängt
under driftprogrammen. Vänta
på att programmet tar slut eller
tryck på STOP för att avbryta
programmet och tömma brickan.
Under programmet finns
ingen elström. Återställ
strömförsörjningen och vänta på
dekomprimeringen av brickan.
För mycket luft finns kvar i
den tätade påsen.
Påsen är inte lämplig för
dimensionerna på den produkt
som ska förpackas.
Vakuumnivån som valt är för låg.
Produkten är flytande.
Välj en påse av lämplig storlek.
Upprepa programmet med en
högre vakuumnivå.
Det är normalt att några
luftbubblor finns kvar inuti med
en flytande produkt.
14
PROBLEM MÖJLIG ORSAK LÖSNING
Tätningen är inte optimal.
Den valda tätningsnivån är inte
korrekt för vilken typ av påse som
används.
Många konsekutiva program
utfördes med tätning.
Påsen är större än
tätningsstången.
Påsens kant var inte korrekt
placerad.
Påsens kant är smutsig.
Mottrycksgummit och
tätningsstången är smutsiga.
Mottrycksgummit och
tätningsstången är trasiga.
Upprepa programmet genom att
justera tätningsnivån.
Vänta minst 2 minuter mellan
ett program och ett annat för att
tätningsstången skall svalna.
Använd en lämplig påse.
Placera påsens kant i mitten och
så att den sticker ut ca 2 cm från
tätningsstången.
Undvik att kanten bildar veck i
närheten av tätningsstången.
När produkten är insatt, vänd
kanten på påsen så att den yttre
delen förblir ren.
Rengör tärningsstången och
mottrycksgummit.
Kontakta den tekniska tjänsten.
blinkar.
Pumpen har absorberat fukt. Starta TORKNINGSPROGRAMMET.
Under ett program
kommer
på och åtföljs
av en ljudlig signal.
Vakuumet är inte aktiverat.
Locket är inte stängt.
Vakuumet är inte aktiverat.
Det finns smuts på lockets
tätning.
Vakuumet är inte aktiverat.
Lockets tätning är trasig.
PUMPEN startar inte.
Pumpskyddet har aktiverats.
När programmet har startat, tryck
försiktigt på locket för att aktivera
vakuumet.
Rengör bricka och tätning.
Kontakta den tekniska tjänsten
för utbyte.
Under ett program med en
extern behållare kommer
på och åtföljs av en
ljudlig signal.
Locket på den externa behållaren
är inte korrekt placerat.
Den externa suganordningen var
inte ordentligt ansluten.
Placera locket på den externa
behållaren korrekt.
Anslut den externa
suganordningen korrekt till
förpackningsmaskinen och till
behållaren.
Det kommer på
och
blinkar.
Många konsekutiva program
utfördes och oljan i pumpen har
överhettats.
Låt förpackningsmaskinen svalna
i minst 1 timme.
15
400011330702
Tryckt i Italien
  • Page 1 1
  • Page 2 2
  • Page 3 3
  • Page 4 4
  • Page 5 5
  • Page 6 6
  • Page 7 7
  • Page 8 8
  • Page 9 9
  • Page 10 10
  • Page 11 11
  • Page 12 12
  • Page 13 13
  • Page 14 14
  • Page 15 15
  • Page 16 16

Whirlpool W11 SVD140 Use & Care

Typ
Use & Care