74
• Lås fast locket på kannan. Sätt mätkoppen i läge på locket och vrid den på plats.
• Om du ska tillsätta ingredienser under mixningen tar du bort mätkoppen från locket och
tillsätter ingredienserna genom matningshålet. Tänk på stänkrisken.
• Koppla in blendern och tryck på strömbrytaren (7) längst ned till höger på apparaten.
Produkten piper och displayen börjar lysa i grått.
• Tryck på startknappen, varpå displayen börjar lysa i blått.
• Välj program eller ställ in apparaten manuellt (tid och hastighet) och tryck på startknappen.
Låt blendern stanna automatiskt. Om du vill stoppa blendern innan det automatiska
programslutet trycker du på startknappen.
• Skaka inte motorenheten eller kannan när blendern används.
• Håll fast kannan i handtaget när du använder påmataren eller mätkoppen (för att undvika
att den välter).
• Använd inget annat tillbehör än påmataren när blendern används (för att undvika skador
på kannan).
• Stäng av displayen genom att trycka på .
FÖRSIKTIGHET!
När du har kört blendern en cykel med längsta processtid ska du låta den
vila en minut innan du använder den igen.
När du har kört blendern två cykler ska du stänga av apparaten och låta den svalna till
rumstemperatur (tar cirka två timmar).
Överbelastningsskydd
Apparaten har ett överbelastningsskydd. Det förhindrar att motorn skadas av överbelastning.
Gör följande om apparaten stannar under användning:
- Stäng av apparaten med strömbrytaren, koppla ur den och låt den svalna i ungefär 15–
20 minuter.
- Anslut apparaten till elnätet igen och fortsätt.
Tre program:
Smoothie:
Blendern går i olika hastigheter under ungefär en minut.
Varm soppa:
Värmer upp och mixar¬ kokta grönsaker och buljong tack vare skärbladens
hastighet.
Sorbet:
Blendern går i hastighet 6 under ungefär en minut.
• Med pulsknappen skapar du ”pulsstötar” under programmen.
RECEPT
•
Morotssoppa:
Mixa 800 g kokta morötter och 1,2 l vatten i tre minuter.
•
Smoothie:
250 g grönt äpple med skal, 150 g selleri, 125 g kiwi, 180 g päron, 40 g
spenat, 225 ml vatten och 50 g isbitar.
•
Varm soppa:
450 ml kycklingbuljong, 120 g vispgrädde, 300 g zucchini, 100 g morötter,
50 g selleri och 30 g grön paprika. Grönsakerna måste vara kokta.
•
Sorbet (jordgubbsis):
450 g frysta jordgubbar, 240 ml mjölk och 130 g strösocker. Frys
tills konsistensen har blivit fast.
SM_BLENDER_MAGO_ 8080017309_EE.qxp_Mise en page 1 05/01/2017 09:59 Page74