7
Varmhållning av livsmedel
Placera inte heta kastruller eller stekjärn på varmhållningslådans glasyta direkt efter att du tagit dem från
den varma spisplattan. Detta kan skada glasytan. Överfyll inte ugnsfasta formar, så att de inte kokar över.
Täck över maträtten med ett värmeresistent lock, eller med aluminiumfolie. Vi rekommenderar att du inte
varmhåller mat mer än i en timma.
Hushållsapparaten passar för att varmhålla kött, fågel, fisk, såser, grönsaker, tillbehör och soppor.
Gör så som följer
1. Placera den ugnsfasta formen i lådan.
2. Ställ in väljaren på max och förvärm apparaten under 15 minuter.
3. Lägg maträtten i den förvärmda ugnsfasta formen.
4. Stäng lådan igen.
Funktionslampan lyser, och apparaten håller värmen.
Varmhållningslådans avstängning.
Ta ut maträtterna med hjälp av passande grytlappar eller vantar.
Användning
Tabellen visar olika sätt att använda varmhållningslådan. Placera funktionsväljaren på önskad inställning.
Förvärm tallrikarna så som visas i tabellen.
Att placera maträtten
Anmärkning: i de flesta fall rekommenderar vi att du täcker över maträtten för att reducera den fukt som
kan vara skadlig för apparaten.
Varmhållningstiden beror på flera olika faktorer:
- Den kvantitet mat som lastats in.
- Den typ av mat som lastats in.
Det är omöjligt att ge exakt information om hur maträtten skall placeras.
Det går att variera detta efter eget tycke.
Så långt som möjligt bör du dock sprida ut maten över hela ytan.
Reglering av
temperatur
Maträtter Anmärkning
30/40 °C
Känsliga djupfrysta livsmedel, som tårtor med grädde, smör,
korv, ost
Tina upp
30/40 °C Jäsa deg Täck över
40/50 °C Djupfrysta livsmedel, som kött, efterrätter, bröd Tina upp
40/50 °C Varmhållning av ägg, till exempel kokta ägg, äggröra
Förvärm tallrikarna, täck över
maträtten
40/50 °C Varmhållning av bröd
Förvärm tallrikarna, täck över
maträtten
50/70 °C Varmhållning av livsmedel
Förvärm tallrikarna, täck över
maträtten
50/70 °C Varmhållning av drycker
Förvärm tallrikarna, täck över
dryckerna
50/70 °C Uppvärmning av maträtter av utkavlad deg, som wraps
Förvärm tallrikarna, täck över
maträtten
50/70 °C Uppvärmning av torra efterrätter, som knapriga pajer
Förvärm tallrikarna, täck över
maträtten
50/70 °C Smälta choklad eller bakverkschoklad
Förvärm tallrikarna, smula sönder
maträtten
50/70 °C Lösa upp gelatin Täck inte över, cirka 25 minuter
Max Förvärm tallrikarna