104 | INTRODUKTION TILL KALLBRYGGNING
KALLBRYGGT KAFFE
Med den klassiska metoden för kallbryggt kaffe (cold brew)
använder man grovmalet kaffe som har stått i kallt vatten
i12–24timmar� Den här bryggningsmetoden utan värme
ger en jämn, balanserad smak som är mindre bitter�
KitchenAids Cold Brew-kaffebryggare gör cirka 840ml
kaffekoncentrat�
När du serverar din kallbryggda dryck rekommenderar
viattdu använder ett förhållande på 1:3 mellan kaffe och
vatten/mjölk� Det innebär att du tar 1 del kaffekoncentrat
till 3 delar vatten eller mjölk�
Exempel på rekommenderat
grovmalet kaffe�
INTRODUKTION TILL KALLBRYGGNING
KALLBRYGGT TE
Cold Brew-kaffebryggaren kan även användas för att göra tekoncentrat (ungefär
960–1020ml)� Kallbryggt te ska ligga i kallt vatten i 6–12 timmar�
När du serverar ditt te rekommenderar vi ett förhållande på 1:7 mellan te och vatten�
Detinnebär att du tar 1 del tekoncentrat till 7 delar vatten�
Få det kallbryggda teet så som du vill ha det genom att blanda koncentratet med is,
vatten, mjölk eller sötningsmedel�
TIPS: Ju längre teet får dra och ju mer te du använder, desto bittrare blir den färdiga drycken�
RECEPT MED KAFFEKONCENTRAT
60ml
kaffekoncentrat
+
Kallt kaffe: 180 ml kallt vatten eller
mjölk. Tillsätt is/sötningsmedel efter
egen smak.
Varmt kaffe: 180 ml hett vatten.
Tillsätt mjölk/sötningsmedel efter
egen smak.
1
2
3
4
Koncentrat
Vatten
eller
mjölk
Justera mängden kaffekoncentrat för att få den smak
duvill ha�
RECEPT MED TEKONCENTRAT
30ml tekoncentrat
+
Kallt te: 210ml kallt vatten. Tillsätt
is/sötningsmedel efter egen smak.
Varmt te: 210ml hett vatten. Tillsätt
mjölk/sötningsmedel efter egen smak.
1
2
3
4
5
6
7
8
Koncentrat
Vatten
Justera mängden tekoncentrat för att få den smak
duvillha�
W11027079A_09_SV_v03.indd 104 2/15/17 1:49 PM