IKEA BEM 500S Användarguide

Kategori
Mixer / matberedare tillbehör
Typ
Användarguide
1
SMAKRIK
EM
2
INSTALLATION
INNAN ESPRESSOMASKINEN ANSLUTS
F
ÖRSÄKRA DIG OM ATT ESPRESSOMASKINEN INTE ÄR SKA-
DAD.
EFTER ANSLUTNINGEN
J
ORDNING AV DENNA APPARAT är obligato-
risk. Tillverkaren åtar sig inget ansvar för
personskador eller för skador på djur el-
ler egendom som uppkommer på grund
av att espressomaskinen inte jordats på
korrekt sätt.
Tillverkaren ansvarar inte för problem som
orsakas av att användaren inte har följt
dessa anvisningar.
A
NVÄND INTE ESPRESSOMASKINEN om elslad-
den eller stickproppen är skadad, om es-
pressomaskinen inte fungerar som den
skall eller om den skadats på något sätt.
Doppa aldrig elsladden eller stickprop-
pen i vatten. Se till att elsladden inte
ligger mot heta ytor. Elektriska stötar,
brand och andra tillbud kan annars bli
följden.
KONTROLLERA ATT SPÄNNINGEN på typskyl-
ten överensstämmer med spänningen i
ditt hem.
MONTERING AV ESPRESSOMASKINEN
FÖLJ MEDFÖLJANDE separata monteringsanvis-
ningar för att installera espressomaskinen.
DENNA ESPRESSOMASKIN ÄR AVSEDD
att fungera i omgivningstempe-
raturer som är högre än vattnets
fryspunkt (0°C). Om det kvar-
varande vattnet fryser kan es-
pressomaskinen skadas.
3
VIKTIGA SÄKERHETSINSTRUKTIONER
BRANDFARLIGA VÄTSKOR får inte värmas el-
ler förvaras i eller i närheten av espresso-
maskinen. Avgivna gaser och ångor kan
medföra brand eller explosionsrisk.
L
ÄMNA INTE ESPRESSOMASKINEN UTAN TILLSYN.
S NOGGRANT OCH SPAR FÖR FRAMTIDA REFERENS
L
ÅT INTE BARN ANVÄNDA ESPRESSOMASKINEN utan
tillsyn förrän de har lärt sig att hantera den
på ett säkert och korrekt sätt och förstår
risken det innebär att använda den på fel-
aktigt sätt.
Espressomaskinen är inte avsedd att an-
vändas av små barn utan tillsyn. Se också
till att barn inte leker med espressomaski-
nen.
Barn bör endast använda espressomaski-
nen i sällskap av en vuxen person eftersom
temperaturen kan bli mycket hög.
F
TANDE KEMIKALIER OCH ÅNGOR R INTE AN-
VÄNDAS i denna espressomaskin. Den-
na typ av espressomaskin är speciellt av-
sedd för värmning av vatten. Den är inte
avsedd för industri eller laboratorieän-
damål.
DENNA ESPRESSOMASKIN ÄR UTESLUTANDE AVSEDD FÖR
HUSHÅLLSBRUK!
FÖRSIKTIGHETTGÄRDER
ANVÄND GRYTLAPPAR ELLER GRYTVANTAR för att
undvika brännskador när du tar i heta
delar.
D
ENNA ESPRESSOMASKIN ÄR AVSEDD FÖR BRYGGNING AV
KAFFE och andra varma drycker. Var försiktig så
att du undviker brännskador som kan bli följ-
den av stänkande hett vatten eller ånga eller
av felaktig användning av espressomaskinen.
4
TILLBEHÖR OCH DELAR
KONTROLLPANEL
ÅNGVRED
VATTENTANK
ELSLADD
ÅNG/VARMVATTENRÖR
GALLER TILL SPILLÅDAN
SPILLÅDA
CAPPUCCINOSKUMMARE
MUNSTYCKE
KOKARENS UTLOPP
PRESS
FILTERHÅLLARE
 STORT FILTER FÖR TVÅ KOPPAR
LITET FILTER FÖR EN KOPP ELLER
POD
KNAPP FÖR VAL AV ÅNGA
KNAPP FÖR VAL AV KAFFE/VARMT VATTEN
/AV-KNAPP
INDIKATORLAMPA SOM VISAR ATT KAF-
FEMASKINEN ÄR
OK-LAMPA INDIKATORLAMPA SOM VISAR
ATT TEMPERATUREN ÄR OK (KAFFE ELLER
VARMT VATTEN)
 INDIKATORLAMPA R ÅNGA


5
1
2
PÅFYLLNING AV VATTENTANKEN
KAFFEMASKINEN KAN SOM ALTERNATIV förvärmas
snabbare enligt följande:
1. S ESPRESSOMASKINEN genom att trycka på
/AV -knappen
OCH TT FAST FILTERHÅLLAREN VID ESPRESSOMASKINEN,
MEN GG INTE I NÅGOT MALET KAFFE.
2. STÄLL EN KOPP UNDER FILTERHÅLLAREN. Använd
samma kopp som skall användas för att bryg-
ga ka et så att koppen värms.
3. VÄNTA TILLS OK -lampan
tänds och tryck sedan genast
in ka eknappen. Låt vattnet
rinna tills OK -lampan slocknar.
Stoppa sedan vattnet genom att
trycka på ka eknappen igen.
4. TÖM KOPPEN. Vänta tills OK -lam-
pan tänds och gör sedan om sam-
ma procedur igen (det är normalt att litet ånga
släpps ut när  lterhållaren tas bort, men det
rör sig om ofarliga mängder).
TA UT VATTENTANKEN genom att dra den utåt
(framåt).
A
NVÄND ALDRIG ESPRESSOMASKINEN UTAN ATT
DET FINNS VATTEN I TANKEN. När vattennivån
sjunkit till ett par centimeter från botten måste
nytt vatten fyllas på.
FYLL TANKEN med färskt,
rent vatten. Tänk på att
inte fylla över MAX- ni-
vån. Sätt tillbaka tan-
ken.
FÖRVÄRMNING AV KAFFEENHETEN
FÖR ATT MAN SKALL ESPRESSOKAFFE med rätt tem-
peratur måste ka emaskinen förvärmas. Tryck
in PÅ/AV-knappen minst 15- 30 mi-
nuter innan du skall brygga ka e.
Kontrollera att  lterhållaren är fast-
satt vid maskinen (och att ångvre-
det är stängt).
G
ÖR HÄR FÖR ATT TTA I FILTERHÅLLAREN: Placera
den under ko-
karens utlopp
med handta-
get pe-
kande åt
vänster,
skjut den upp-
åt och vrid samtidigt
handtaget hela vägen åt höger.
V
ÄNTA I EN HALVTIMME och brygg sedan ka e en-
ligt beskrivningen i följande avsnitt.
6
1
2
1. FÖRVÄRM FÖRST espressomaskinen enligt be-
skrivningen ovan och placera sedan
ltret som är avsett för malet kaf-
fet i  lterhållaren. Kontrollera att
den utstickande delen är insatt
på korrekt sätt i skåran. An-
vänd det mindre  ltret när
du skall brygga en kopp ka e och det större  l-
tret du skall brygga två koppar ka e.
SÅ HÄR GÖR DU ESPRESSOKAFFE MED FILTERHÅLLAREN FÖR MALET KAFFE
2. OM DU BARA SKALL BRYGGA EN KOPP KAFFE häller
du ett struket mått (cirka 7 g) malet
ka e i  ltret. Om du däremot skall
brygga två koppar ka e mä-
ter du upp två löst packade
mått (cirka 6+6 g) malet kaf-
fe i  ltret. Fyll  ltret lite åt gången för att för-
hindra att det malda ka et hamnar utanför.
VIKTIGT: Innan det malda ka et läggs i  lter-
hållaren måste  ltret rengöras från sump från
föregående bryggning.
5. PLACERA KOPPEN eller kopparna under  lter-
hållarens pi-
par.
Innan man
brygger ka e
är det lämpligt
att värma kop-
parna genom
att skölja dem i lite
hett vatten.
6. K
ONTROLLERA ATT OK -lampan
lyser och tryck sedan på ka e-
knappen. Om lampan inte ly-
ser måste du vänta tills den
tänds. Tryck på samma knapp
igen när du har fått önskad mängd
ka e (man bör inte brygga ka e i
mer än 45 sekunder åt gången).
7. V
RID HANDTAGET FRÅN HÖGER MOT VÄNSTER för att
ta ut  lterhållaren.
VIKTIGT: Ta aldrig ur  lterhållaren medan es-
pressomaskinen levererar ka e så att du und-
viker onödigt stänk och spill.
8. S BORT DEN GAMLA KAFFESUMPEN HÄR: Block-
era  ltret i avsett läge med hjälp av
spaken som är inbyggd i handtaget,
vänd  lterhållaren upp och
ner och knacka den mot ett
hårt föremål så att sumpen
töms ut.
9. T
RYCK /AV -knappen för att
stänga av ka emaskinen.
VIKTIGT: Innan espressomaskinen
används första gången måste alla
tillbehör och inre kretsar rengöras.
Brygg minst fem omgångar ka e
utan något malet ka e.
3. F
ÖRDELA DET MALDA KAFFET jämnt och tryck
ihop det en
aning med
pressen.
OBS! Det är vik-
tigt att mal-
da ka et
pressas
ihop på
rätt sätt om man vill ha en god
espresso. Om ka et pressas ihop för myck-
et kommer ka et ut långsamt och skummet
blir mörkt. Om ka et pressas ihop för litet leve-
reras ka et för snabbt och skummet blir blekt
och tunt.
4. T
ORKA BORT
ALLT KAFFE från
kanten av  l-
terhålla-
ren och
fäst  l-
terhållaren vid
espressomaskinen. Vrid
ordentligt så att det inte läcker nå-
got vatten.
7
1
2
SÅ HÄR GÖR DU ESPRESSOKAFFE MED PODS
1. FÖRVÄRM ESPRESSOMASKINEN enligt beskrivning-
en i avsnittet “FÖRVÄRMNING AV KAFFEENHE-
TEN”, men kontrollera först att  lterhållaren
sitter på plats. Förvärmningen gör ka et var-
mare.
OBS! Använd pods som uppfyl-
ler kraven i ESE -standarden och
som har vidstående logo på för-
packningen:
ESE- standarden är ett system som ac- cep-
teras av ledande podtillverkare och som gör
att espressoka e kan lagas en-
kelt och utan spill och kladd.
2. P
LACERA DET LILLA FILTRET (1 kopp
eller pod) i  lterhållaren och
kontrollera att den utstick-
ande delen är insatt på kor-
rekt sätt i skåran.
3. SÄTT I EN POD och centrera den så myck-
et så möjligt i  ltret. Följ alltid instruk-
tionerna på podförpackningen så
att din pod hamnar på korrekt plats i l-
tret.
4. S
ÄTT FAST FILTERHÅLLAREN vid maskinen. Rotera
alltid så långt
det går.
5. F
ÖLJ SEDAN anvisningarna i punkt 5, 6 och 7 i
föregående stycke.
8
SÅ HÄR GÖR DU CAPPUCCINO
1. BRYGG ESPRESSOKAFFE enligt beskrivningen i fö-
regående stycke. Använd tillräckligt stora kop-
par.
2. TRYCK ÅNGKNAPPEN och vänta tills
OK lampan tänds. Detta visar att ko-
karen har uppnått rätt temperatur
för att producera ånga.
3. F
YLL UNDER TIDEN en behållare med
cirka 100 gram mjölk för varje
cappuccino som skall tillagas.
Mjölken måste vara kylskåp-
skall (inte varm!). När du väl-
jer storlek på behållaren bör
du tänka på att mjölkens volym fördubblas el-
ler tredubblas.
OBS! DET BÄSTA ÄR ATT ANVÄNDA
KYLSKÅPSKALL MELLANMLK.
4. PLACERA BEHÅLLAREN innehållande
mjölken under cappuccinoskumma-
ren.
7. HÄLL DEN SKUMMIGA MJÖLKEN i kopparna med
det tidigare iordninggjorda espressoka et.
Cappuccinon är klar. Söta eventuellt och strö
en aning kakaopulver över skummet om så
önskas.
OBS! När du skall göra  er än en cappucci-
no brygger du först allt ka e som behövs och
skummar därefter mjölken som behövs till alla
cappuccino.
OBS! Innan du brygger ka e efter att ha skum-
mat mjölk måste du kyla kokaren. Annars blir
ka et bränt. Kyl kokaren genom att placera en
behållare under kokarens utlopp, tryck på ång-
knappen och låt vattnet komma ut tills OK lam-
pan slocknar. Brygg ka e enligt beskrivningen
i föregående stycken.
5. S
ÄNK NED CAPPUCCINOSKUMMAREN
i mjölken i ungefär 5 mm och
vrid ångvredet motsols. Se
till att den upphöjda linjen på
cappuccinoskummaren (linjen
som pilen pekar på) inte sänks
ned i mjölken.
Vrid ångvredet minst ett halvt varv motsols.
Ånga kommer ut ur cappuccinoskummaren
och gör att mjölken blir krämig och skummig.
Om du vill ha krämigare skum sänker du ned
cappuccinoskummaren i mjölken och roterar
behållaren med långsamma rörelser nedifrån
och uppåt.
6. N
ÄR ÖNSKAD TEMPERATUR HAR UP-
PNÅTTS (60°C är det idealiska) stop-
par du ångan genom att vrida ång-
vredet medsols samtidigt som du
trycker på ångknap-
pen.
9
VIKTIGT: Rengör alltid cappuccinoskummaren
efter användningen. Gör så här:
1. VRID ÅNGVREDET ATT ÅNGA SLÄPPS UT i ett
par sek-
under.
På detta
sätt för-
svinner
all mjölk
som bli-
vit kvar i
ångpiparna.
VIKTIGT: Av hygienis-
ka skäl rekommenderar vi att
du följer denna procedur varje gång du
gör cappuccino så att det inte blir kvar någon
mjölk inuti mjölkkretsen.
3. TA AV MUNSTYCKET från ångröret ge-
nom att dra det nedåt.
4. DISKA CAPPUCCINOSKUMMAREN och
ångmunstycket omsorgsfullt i
varmt vatten.
5. KONTROLLERA att de två hålen inte
är blockerade. Rengör med en
nål vid behov.
6. SÄT T TILLBAKA ÅNGMUNSTYCK-
ET , dvs. sätt det på ångröret och
vrid det uppåt mot rörets hög-
sta punkt.
7. SÄTT TILLBAKA CAPPUCCINOSKUM-
MAREN genom att sätta in den och rotera den
motsols.
PRODUKTION AV VARMT VATTEN
1. S ESPRESSOMASKINEN genom
att trycka på PÅ/AV- knappen. Vänta
tills OK lampan tänds.
2. P
LACERA EN BEHÅLLARE under cappuccinoskum-
maren.
3. TRYCK KAFFEKNAPPEN samtidigt som du vri-
der ångvredet motsols. Vatten kom-
mer ut ur cappuccinoskummaren.
4. F
ÖR ATT STOPPA DET VARMA VATTNET stänger du
ångvredet genom att vrida det
medsols varefter du trycker på kaf-
feknappen igen (varmt vatten bör
inte tas från maskinen i mer än
45 sekunder åt gången).
2. H
ÅLL CAPPUCCINORÖRET I ETT ST-
ADIGT GREPP MED ENA HANDEN och
skruva ur själva cappuccino-
skummaren med den andra
genom att rotera den medurs
och dra den nedåt.
10
RENGÖRING OCH UNDERHÅLL
1. LÅT ESPRESSOMASKINEN SVALNA och koppla loss
den från eluttaget innan någon rengöring
görs.
2. A
NVÄND INTE LÖSNINGSMEDEL ELLER FRÄTANDE ren-
göringsmedel för att rengöra espressomaski-
nen. En mjuk, fuktig duk är allt som behövs.
3. T
ÖM OCH DISKA spillådan och gallret till spillå-
dan ofta.
4. RENGÖR VATTENTANKEN regelbundet.
VIKTIGT: Sänk aldrig ner ka emaskinen i vat-
ten. Det är en elektrisk apparat.
RENGÖRING AV FILTERHÅLLAREN
UNGEFÄR EFTER VAR 200:E KAFFEBRYGGNING skall  l-
terhållaren för malet ka e rengöras. Följ anvis-
ningarna nedan:
Ta bort  ltret med skummaren.
Rengör  lterhållarens insida. Diska
aldrig i diskmaskinen.
Skruva av locket till skum-
maren i motsols riktning.
Ta loss skummaren från be-
hållaren genom att trycka på
den från lockets yttersta del.
Ta av packningen.
SKÖLJ ALLA KOMPONENTER och ren-
gör metall ltret noggrant med
en borste i varmt vatten.
KONTROLLERA att hålen i metall ltret inte är
blockerade. Rengör med en nål vid
behov.
Sätt tillbaka  ltret och packning-
en på plastskivan. Se till att pin-
nen på plastskivan hamnar i hålet
i packningen som pilen pekar på.
Sätt tillbaka enheten i stål lterbe-
hållaren och se till att pinnen ham-
nar i hålet i fästet.
Skruva slutligen på locket
medsols. Underlåtenhet att
utföra rengöringen enligt be-
skrivningen ovan gör garan-
tin ogiltig.
11
RENGÖRING AV KOKARENS UTLOPP
UNGEFÄR VAR 300:E KAFFE skall kokarens utlopp
rengöras enligt föl-
jande:
1. KONTROLLERA att es-
pressomaskinen inte
är het och att den inte
är ansluten till elnätet.
AVKALKNING
3. RENGÖR KOKAREN med en fuktig tra-
sa.
4. RENGÖR UTLOPPET noggrant i varmt
vatten och med hjälp av en borste.
Kontrollera att hålen inte är
blockerade. Rengör med en nål
vid behov.
5. S
KÖLJ UNDER RINNANDE VATTEN samtidigt som du
gnuggar hela tiden.
6. SKRUVA TILLBAKA KOKARENS UTLOPP. Underlåten-
het att utföra rengöringen enligt beskrivning-
en ovan gör garantin ogiltig.
V
I REKOMMENDERAR ATT ka emaskinen kalkas av
ungefär efter var 200:e ka ebryggning eller
minst varannan månad.
DU BÖR ANVÄNDA GON AV DE PRODUKTER SOM
FINNS I HANDELN OCH SOM ÄR SPECIELLT AVSEDDA R
AVKALKNING AV ESPRESSOMASKINER.
FÖLJ ANVISNINGARNA NEDAN om du inte får tag i en
sådan produkt.
1. FYLL TANKEN med en halv liter vatten.
2. LÖS UPP 2 skedar (cirka 30 gram) citronsyra
(kan köpas i en färghandel).
3. TRYCK /AV- knappen och vänta tills OK-
lampan tänds.
4. KONTROLLERA ATT lterhållaren inte är fastsatt
och placera en behållare under kokarens ut-
lopp.
5. TRYCK KAFFEKNAPPEN, töm tanken till hälf-
ten genom att vrida på ångvredet då och då så
att lite lösning kommer ut. Stoppa avrinningen
genom att trycka på knappen igen.
6. SNG AV KAFFEMASKINEN.
7. LÅT LÖSNINGEN VERKA i 15 minuter och slå se-
dan på maskinen igen.
8. TRYCK KAFFEKNAPPEN så att tanken töms helt.
9. FÖR ATT BORT RESTER av lösning och kalk,
skölj tanken väl, fyll den med rent vatten (utan
citronsyra) och sätt den på plats igen.
10. TRYCK KAFFEKNAPPEN och töm ut allt vatten
så att tanken töms helt.
11. STOPPA vattenavrinningen och gör om
punkt 9, 10 och 11 igen. Reparationer av ska-
dor på ka emaskinen orsakade av kalk täcks
inte av garantin såvida avkalkning inte görs re-
gelbundet enligt beskrivningen ovan.
2. S
KRUVA UR skruven som håller kokarens ut-
lopps lter på plats. Använd en skruvmejsel för
ändamålet.
12
DET KOMMER INGET ESPRESSOKAFFE
Inget vatten i tanken
Hålen i  lterhållarens pi-
par är blockerade.
Kokarens utlopp är block-
erat
Filtret är blockerat
Tanken är insatt på felak-
tigt sätt
PROBLEM MÖJLIG ORSAK SNING
Fyll tanken med vatten
Rengör hålen i piparna.
Rengör enligt beskriv-
ningen i avsnittet “Rengö-
ring av kokarens utlopp”
Rengör enligt beskriv-
ningen i avsnittet “Rengö-
ring av  lterhållaren”.
Sätt in tanken på korrekt
sätt.
D
ET KOMMER MER ESPRESSOKAFFE
från  lterhållarens kanter än
från hålen.
Filterhållaren är insatt på
felaktigt sätt
Kokarens packning har
förlorat elasticitet
Hålen i  lterhållarens pi-
par är blockerade.
Sätt fast  lterhållaren
korrekt sätt och rotera så
långt det går.
Låt ett servicecenter åter-
ställa elasticiteten i koka-
rens packning.
Rengör hålen i piparna.
E
SPRESSOKAFFET ÄR KALLT
OK- lampan lyste inte när
ka eknappen trycktes in.
Ingen förvärmning har
gjorts
Kopparna förvärmdes inte
Vänta tills OK -lampan
tänds innan du trycker på
OK -knappen.
Förvärm enligt beskriv-
ningen i avsnittet “För-
värmning av espressoma-
skinen”.
Förvärm kopparna ge-
nom att skölja dem i hett
vatten.
P
UMPEN ÄR ALLTFÖR BULLRIG
Vattentanken är tom
Tanken är insatt på felak-
tigt sätt.
Fyll tanken
Sätt in tanken på korrekt
sätt.
13
KAFFESKUMMET ÄR FÖR TT (kaf-
fet kommer ut från piparna
för snabbt)
PROBLEM
MÖJLIG ORSAK
LÖSNING
Det malda ka et har inte
pressats ihop tillräckligt
För lite malet ka e
Ka et är för grovmalet
Fel typ av malet ka e.
Pressa ihop det malda
ka et hårdare).
Öka mängden malet
ka e
Använd endast malet
ka e för espressoma-
skiner
Byt typ av malet ka e.
K
AFFESKUMMET ÄR FÖR MÖRKT
(det kommer ut ur piparna för
långsamt)
Det malda ka et har pres-
sats ihop för hårt
För mycket malet ka e
Kokarens utlopp är block-
erat
Filtret är blockerat
Ka et är för  nmalet
Ka et är fuktigt eller för
nmalet
Fel typ av malet ka e.
Pressa ihop det malda kaf-
fet mindre hårt.
Minska mängden malet
ka e
Rengör enligt beskriv-
ningen i avsnittet “Rengö-
ring av kokarens utlopp”
Rengör enligt beskriv-
ningen i avsnittet “Rengö-
ring av  lterhållaren”.
Använd endast malet kaf-
fe för espressomaskiner
Använd endast malet kaf-
fe för espressomaskiner.
Kontrollera att ka et inte
är fuktigt
Byt till en annan typ av
malet ka e.
I
NGET MJÖLKSKUM BILDAS NÄR MAN
GÖR CAPPUCCINO
Mjölken var inte tillräck-
ligt kall.
Cappuccinoskummaren
är smutsig.
Använd alltid kylskåpskall
mellanmjölk.
Rengör hålen i cappucci-
noskummaren noggrant
och var särskilt noga med
hålen som
pilarna pe-
kar på.
14
15
16
SE
4619-694-57793
MILJÖTIPS
ALLT RPACKNINGSMATERIAL kan åter-
vinnas, vilket framgår av återvin-
ningssymbolen. Följ lokala
bestämmelser om kassering
och avfallshantering. Förvara
material såsom plast, polysty-
ren och dylikt utom räckhåll för barn.
DENNA PRODUKT är märkt enligt EG direktiv
2002/96/EC beträ ande elektriskt och elek-
troniskt avfall (Waste Electrical och Electronic
Equipment, WEEE). Genom att säkerställa en
korrekt kassering av denna produkt bidrar du
till att förhindra potentiella, negativa konse-
kvenser för vår miljö och vår hälsa, vilket däre-
mot kan bli följden om produkten inte hante-
ras på rätt sätt.
SYMBOLEN på produkten eller i dokumenten
som medföljer produkten
anger att denna produkt
inte får behandlas som van-
ligt hushållsavfall. Den skall i
stället lämnas in på en lämplig
uppsamlingsplats för återvin-
ning av elektrisk och elektro-
nisk utrustning.
PRODUKTEN MÅSTE KASSERAS
enligt lokala miljöbestäm-
melser om avfallshante-
ring.
För mer information om hantering, återvin-
ning och återanvändning av denna produkt,
var god kontakta de lokala myndigheterna,
ortens sophanteringstjänst eller butiken där
produkten inhandlades.
Gör espressomaskinen obrukbar genom att
klippa av elsladden innan den skrotas.
FELSÖKNING
UPPGE ESPRESSOMASKINENS typnummer och serie-
nummer när du tillkallar service (se serviceet-
iketten). Se garantisedeln för ytterligare infor-
mation.
E
LSLADDEN FÅR ENDAST BYTAS MOT en origi-
nal elsladd som kan beställas genom vår
serviceorganisation. Elsladden får endast
bytas av en behörig servicetekniker.
S
ERVICE FÅR ENDAST UTFÖRAS AV
EN BEHÖRIG SERVICETEKNIKER. Att
utföra service eller reparationer
som kräver att kåpor avlägs-
nas är farligt för alla som sak-
nar erforderlig utbildning.
A
VLÄGSNA ALDRIG NÅGON PA
ELLER NÅGOT HÖLJE.
NÄTSNNING 220 230 V / 50 Hz
E
FFEKTFÖRBRUKNING 1100 W
S
ÄKRING 10 A
U
TVÄNDIGA TT (HXBXD) 348 X 595 X 305
  • Page 1 1
  • Page 2 2
  • Page 3 3
  • Page 4 4
  • Page 5 5
  • Page 6 6
  • Page 7 7
  • Page 8 8
  • Page 9 9
  • Page 10 10
  • Page 11 11
  • Page 12 12
  • Page 13 13
  • Page 14 14
  • Page 15 15
  • Page 16 16

IKEA BEM 500S Användarguide

Kategori
Mixer / matberedare tillbehör
Typ
Användarguide