6
1
2
1. FÖRVÄRM FÖRST espressomaskinen enligt be-
skrivningen ovan och placera sedan
ltret som är avsett för malet kaf-
fet i lterhållaren. Kontrollera att
den utstickande delen är insatt
på korrekt sätt i skåran. An-
vänd det mindre ltret när
du skall brygga en kopp ka e och det större l-
tret du skall brygga två koppar ka e.
SÅ HÄR GÖR DU ESPRESSOKAFFE MED FILTERHÅLLAREN FÖR MALET KAFFE
2. OM DU BARA SKALL BRYGGA EN KOPP KAFFE häller
du ett struket mått (cirka 7 g) malet
ka e i ltret. Om du däremot skall
brygga två koppar ka e mä-
ter du upp två löst packade
mått (cirka 6+6 g) malet kaf-
fe i ltret. Fyll ltret lite åt gången för att för-
hindra att det malda ka et hamnar utanför.
VIKTIGT: Innan det malda ka et läggs i lter-
hållaren måste ltret rengöras från sump från
föregående bryggning.
5. PLACERA KOPPEN eller kopparna under lter-
hållarens pi-
par.
Innan man
brygger ka e
är det lämpligt
att värma kop-
parna genom
att skölja dem i lite
hett vatten.
6. K
ONTROLLERA ATT OK -lampan
lyser och tryck sedan på ka e-
knappen. Om lampan inte ly-
ser måste du vänta tills den
tänds. Tryck på samma knapp
igen när du har fått önskad mängd
ka e (man bör inte brygga ka e i
mer än 45 sekunder åt gången).
7. V
RID HANDTAGET FRÅN HÖGER MOT VÄNSTER för att
ta ut lterhållaren.
VIKTIGT: Ta aldrig ur lterhållaren medan es-
pressomaskinen levererar ka e så att du und-
viker onödigt stänk och spill.
8. SLÅ BORT DEN GAMLA KAFFESUMPEN SÅ HÄR: Block-
era ltret i avsett läge med hjälp av
spaken som är inbyggd i handtaget,
vänd lterhållaren upp och
ner och knacka den mot ett
hårt föremål så att sumpen
töms ut.
9. T
RYCK PÅ PÅ/AV -knappen för att
stänga av ka emaskinen.
VIKTIGT: Innan espressomaskinen
används första gången måste alla
tillbehör och inre kretsar rengöras.
Brygg minst fem omgångar ka e
utan något malet ka e.
3. F
ÖRDELA DET MALDA KAFFET jämnt och tryck
ihop det en
aning med
pressen.
OBS! Det är vik-
tigt att mal-
da ka et
pressas
ihop på
rätt sätt om man vill ha en god
espresso. Om ka et pressas ihop för myck-
et kommer ka et ut långsamt och skummet
blir mörkt. Om ka et pressas ihop för litet leve-
reras ka et för snabbt och skummet blir blekt
och tunt.
4. T
ORKA BORT
ALLT KAFFE från
kanten av l-
terhålla-
ren och
fäst l-
terhållaren vid
espressomaskinen. Vrid
ordentligt så att det inte läcker nå-
got vatten.