SV11
*Tillagningstiderna är ungefärliga. Maten kan tas ur ugnen vid olika tidpunkter beroende på hur du vill ha maten tillagad.
Tiderna som anges kan vara längre, beroende på den rätt som skall tillagas.
OBS! Tillagningssymbolerna kan variera en aning från de som visas i bild.
OBS! Tillagningstider och temperaturer gäller cirka 4 portioner.
Hur du ska läsa tillagningstabellen
Tabellen visar den bästa funktionen att använda för en specifik maträtt som ska tillagas på en eller flera ugnsfalsar samtidigt. Koktiderna startar från den stund du sätter
in maten i ugnen, förutom förvärmning (där sådan krävs). Temperaturer och tider är indikativa och beror på matens kvantitet och på vilka tillbehör som används.
Använd i början de lägsta värdena som rekommenderas, för att sedan – om tillagningen inte blir som du tänkt dig – övergå till de högre värdena. Vi rekommenderar
att du använder medföljande tillbehör, tårtformar och ugnsfasta formar i mörk metall om möjligt. Det går även att använda formar och tillbehör i pyrex-glas eller
keramik, men koktiderna blir en aning längre. För bästa möjliga resultat, följ noggrant råden som finns i tillagningstabellen, speciellt vad gäller val av medföljande
tillbehör och på vilken ugnsfals de skall placeras.
Tillagning av olika sorters mat samtidigt
Med funktionen FORCED AIR (varmluft) kan du tillaga olika sorters mat samtidigt (t.ex. fisk och grönsaker) på olika ugnsfalsar. Ta ut den maträtt som kräver kortare
tillagningstid och låt tillagningen fortsätta för maträtter som kräver längre tid.
Rostat bröd Ja 4 200 2-5 Galler
Fiskfiléer/Stekar Ja 4 200 30-40
Ugnsfals 4: galler (vänd efter halva
tiden)
Ugnsfals 3: långpanna med vatten
Korv / grillspett / revbensspjäll /
hamburgare
Ja 4 200 30-50
Ugnsfals 4: galler (vänd efter halva
tiden)
Ugnsfals 3: långpanna med vatten
Grillad kyckling, 1 - 1,3 kg - 2 200 55-70
Ugnsfals 2: galler (vänd maten efter
2/3 av tiden om nödvändigt)
Ugnsfals 1: långpanna med vatten
Grillad kyckling, 1 - 1,3 kg - 2 200 60-80
Ugnsfals 2: roterande grillspett
(finns på vissa modeller)
Ugnsfals 1: långpanna med vatten
Rostbiff blodig 1 kg - 2 200 35-50
Ugnsfast form på galler (vänd
maten efter 2/3 av tiden om
nödvändigt)
Lammlägg/Fläsklägg - 2 200 60-90
Långpanna eller ugnsfast form på
galler (vänd maten efter 2/3 av
tiden om nödvändigt)
Ugnsbakad potatis - 2 200 45-55
Långpanna/bakplåt (vänd maten
efter 2/3 av tiden om nödvändigt)
Gratinerade grönsaker - 2 200 20-30 Ugnsfast form på galler
Lasagne och kött Ja 1-3 200 50-100*
Ugnsfals 3: ugnsfast form på galler
Ugnsfals 1: ugnsfast form eller
långpanna på galler
Kött och potatis Ja 1-3 200 45-100*
Ugnsfals 3: ugnsfast form på galler
Ugnsfals 1: ugnsfast form eller
långpanna på galler
Fisk och grönsaker Ja 1-3 175 30-50*
Ugnsfals 3: ugnsfast form på galler
Ugnsfals 1: ugnsfast form eller
långpanna på galler
RÅD OCH FÖRSLAG
Recept Funktion Förvärmning Ugnsfals
(nedifrån)
Temperatur
(°C)
Tid
(min)
Tillbehör