Whirlpool AKZ9 6280 IX Daily Reference Guide

Typ
Daily Reference Guide
SV
Snabbguide
TACK FÖR ATT DU HAR KÖPT EN PRODUKT FRÅN
WHIRLPOOL
För att få en mer omfattande support, vänligen
registrera din produkt på www.whirlpool.eu/register
Läs säkerhetsinstruktionerna noga innan du använder
apparaten.
BESKRIVNING AV PRODUKTEN
KONTROLLPANEL
1. Kontrollpanel
2. Fläkt
3. Runt värmeelement (dolt)
4. Sidostegar
nivån anges på ugnens framsida)
5. Lucka
6. Övre värmeelement/grillelement
7. Lampa
8. Köttermometerns införingspunkt
(på vissa modeller)
9. Identifieringsskylt
(ska inte tas bort)
10. Nedre värmeelement
(dolt)
1. VÄNSTER DISPLAY
2. BELYSNING
För att tända och släcka lampan.
3./AV
För att sätta på och stänga av ugnen
eller stoppa en aktiv funktion när
som helst.
4. TILLBAKA
För att gå tillbaka till föregående
meny när man gör inställningar.
5. RATT / 6TH SENSEKNAPP
Vrid på reglaget för att rulla
funktionerna och ställa in alla
tillagningsparametrar. Tryck på
för att välja, ställa in, få åtkomst
till och bekräfta funktioner eller
parametrar och för att starta
tillagningsprogrammet.
6. TEMPERATUR
För att ställa in temperaturen.
7. TID
För att ställa in eller ändra tiden och
justera tillagningstiden.
8. START
För att starta funktioner och
bekräfta inställningar.
9. HÖGER DISPLAY
5
4
3
2
1
5
4
3
2
1
1
2
3
4
5
9
10
7
6
1 2 5 6 93 4 7 8
8
TILLBEHÖR
GALLERHYLLA LÅNGPANNA BAKPLÅT
GLIDSKENOR *
(ENDAST FÖR VISSA
MODELLER)
STEKTERMOMETER
(ENDAST FÖR VISSA MODELLER)
Antalet tillbehör kan variera beroende på modellen du köpt.
Andra tillbehör kan köpas separat. Vänd dig till vår
kundservice.
TTA IN GALLRET OCH ANDRA TILLBER
Sätt in gallret vågrätt genom att skjuta det över
ugnsstegarna och säkerställ att sidan med den
upphöjda kanten är vänd uppåt.
Övriga tillbehör, såsom långpannan och bakplåten, sätts
in horisontellt på samma sätt som gallret.
MONTERING AV RÖRLIGA SKENOR (FINNS PÅ VISSA
MODELLER)
Ta bort ugnsstegarna ur ugnen och ta bort
skyddsplasten från de rörliga skenorna.
Fäst den rörliga skenans övre
klämma på ugnsstegen och
låt den glida in så långt som
den går. Sänk ner den andra
klämman på plats.
r
att säkra sidostegen, tryck
den nedre delen av klämman
stadigt mot sidostegen. Se till
att de rörliga skenorna kan
röra sig fritt. Upprepa dessa
steg på den andra sidostegen
på samma nivå.
Observera: De rörliga skenorna
kan monteras på alla nivåer.
TA BORT OCH MONTERA UGNSSTEGARNA
. För att ta bort sidostegarna, lyft upp dem och
ta försiktigt ut den undre delen från dess fäste:
Sidostegarna kan nu tas bort.
. För att montera tillbaka sidostegarna, passa först
in dem i deras övre fäste. Håll kvar dem uppe, skjut in
dem i ugnsutrymmet och sänk dem sedan på plats i det
undre fästet.
SV
ÖVER/UNDERVÄRME
För tillagning av alla slags rätter på en enda fals.
GRILL
För att grilla stekar, kebab och korv, gratinera
grönsaker eller rosta bröd. Vid grillning av kött
rekommenderar vi att använda en långpanna för att
samla upp stekskyn: Placera långpannan på en av
falsarna under gallret och tillsätt 500 ml kranvatten.
VARMLUFT
För tillagning av olika livsmedel som kräver
samma tillagningstemperatur på flera falsar (högst tre)
på samma gång. Funktionen gör det möjligt att tillaga
olika slags mat utan risk att de drar åt sig lukt från
varandra.
ÖVER/UNDERV.& FLÄKT
För att laga kött, baka tårtor med fyllningar eller
steka fyllda grönsaker på en enda fals. Denna funktion
använder mild, intermittent luftcirkulation för att
förhindra att maten torkar ut.
6
TH
SENSE-FUNKTIONER
GRYTOR
Denna funktion väljer automatiskt den bästa
temperaturen och tillagningsmetoden för pastarätter.
KÖTT
Denna funktion väljer automatiskt den bästa
temperaturen och tillagningsmetoden för kött. Denna
funktion aktiverar fläkten då och då med låg hastighet
för att undvika att köttet torkar ut.
MAXI COOKING
Funktionen väljer automatiskt det bästa
tillagningssättet och den bästa temperaturen för att
tillaga stora köttstycken (över 2,5 kg). Vänd gärna
köttet under tillagningen för att få jämnare bryning.
Det är bra att ösa maträtten då och då för att den inte
ska torka ut.
BRÖD
Denna funktion väljer automatiskt den bästa
temperaturen och tillagningsmetoden för alla typer av
bröd.
PIZZA
Denna funktion väljer automatiskt den bästa
temperaturen och tillagningsmetoden för alla typer av
pizza.
BAKVERK
Denna funktion väljer automatiskt den bästa
temperaturen och tillagningsmetoden för alla typer av
tårta.
SPECIALFUNKTIONER
SNABBUPPVÄRMNING
For snabb förvärmning av ugnen. När
förvärmningen är klar väljer ugnen funktionen "Över/
undervärme" automatiskt. Vänta tills förvärmningen är
färdig innan du lägger in maten i ugnen.
TURBO GRILL
För att steka större köttbitar (lammstek, rostbiff,
kyckling). Vi rekommenderar att använda en långpanna
för att samla upp steksky: Placera långpannan på en
av falsarna under gallret och tillsätt 500 ml kranvatten.
Det roterande grillspettet (om sådant finns) kan
användas med den här funktionen.
EKO VARMLUFT*
För tillagning av fyllda stekar och köttfiléer på
en enda fals. Med hjälp av en försiktig, intermittent
luftcirkulation hindras maten från att torka ut
alltför mycket. När denna ECO-funktion är aktiv är
lampan släckt under tillagning. För att använda ECO-
funktionen och således minska elförbrukningen
ska man inte öppna ugnsluckan förrän maten är
färdiglagad.
VARMHÅLLNING
För att hålla nylagade rätter varma och knapriga.
RISING (JÄSNING)
För optimal jäsning av söta bakverk och matbröd.
För att garantera ett bra resultat ska funktionen inte
aktiveras om ugnen fortfarande är varm efter en
tillagningscykel.
AUTOMATIC CLEANING - PYRO
(AUTOMATISK RENGÖRING - PYROLYS)
För att få bort matlagningsstänk med hjälp av ett
program med mycket hög temperatur.
Två automatiska rengöringsprogram finns tillgängliga:
Ett komplett program (PYRO) och ett kortare program
(EKO). Vi rekommenderar att använda den snabbare
cykeln med jämna mellanrum och den fullständiga
cykeln endast när ugnen är mycket smutsig.
FUNKTIONER
* Funktionen används som referens i förklaringen om
energieektivitet i enlighet med förordning (EU) nr 65/2014
FÖRSTA ANVÄNDNING
1. VÄLJ ÖNSKAD FUNKTION
När ugnen är avstängd visas bara tiden på displayen.
Tryck på
och håll den intryckt för att sätta på
ugnen.
Vrid ratten för att visa de tillgängliga huvudfunktionerna
på vänster display. Välj en och tryck på
.
För att välja en underfunktion (om tillgänglig), välj en
huvudfunktion och tryck sedan på
för att bekräfta
och gå till funktionsmenyn.
Vrid ratten för att visa de tillgängliga underfunktionerna
på höger display. Välj en och tryck på
r att
bekräfta.
2. STÄLLA IN FUNKTIONEN
Efter att ha valt önskad funktion kan du ändra dess
inställningar.
Displayen visar inställningarna som kan ändras i
sekvens.
TEMPERATUR/GRILLNIVÅ
När ikonen °C/°F blinkar på displayen, vrid på ratten för
att ändra värdet och tryck på
för att bekräfta och
fortsätta ändra efterljande inställningar (om möjligt).
Du kan även ställa in grillnivån (3 = hög, 2 = medel, 1 =
låg) samtidigt.
DAGLIG ANVÄNDNING
1. STÄLLA KLOCKAN
Du kommer att behöva ställa in tiden när du slår på
ugnen för första gången.
De två siffrorna för timmen börjar blinka: Vrid ratten för
att ställa in timmen och tryck på
för att bekräfta.
De två siffrorna för minuterna börjar blinka. Vrid ratten
för att ställa in minuterna och tryck på
r att
bekräfta.
Observera: För att ändra tiden vid ett senare tillfälle, tryck på
och håll den intryckt i minst en sekund när ugnen är
avstängd och upprepa stegen ovan.
Du kan behöva ställa in klockan igen efter långa
strömavbrott.
2. INSTÄLLNINGAR
Om så önskas går det att ändra standardmåttenheten,
temperaturen (°C) och märkström (16A).
Med avstängd ugn, tryck på och håll den intryckt i
minst 5 sekunder.
Vrid på ratten för att välja måttenhet och tryck sedan på
för att bekräfta.
Vrid på ratten för att välja märkström och tryck sedan på
för att bekräfta.
Observera: Ugnen är programmerad för att förbruka
en mängd elektrisk ström som är kompatibel med ett
hemmanätverk vars nominella värde är över 3 kW (16 A): Om
ditt hushåll använder en lägre eekt ska detta värde sänkas
(13A).
3. VÄRM UGNEN
En ny ugn kan frigöra lukter som har lämnats kvar under
tillverkningen: Detta är helt normalt.
Innan du börjar laga mat rekommenderar vi därför att
värma ugnen utan innehåll för att avlägsna eventuella
lukter.
Ta bort eventuell skyddskartong eller plastfilm från
ugnen och avlägsna eventuella tillbehör från dess insida.
Värm ugnen till 200°C i cirka en timme, helst med hjälp
av en funktion med luftcirkulation (t.ex. “Forced Air
("Varmluft")eller “Convection Bake” ("Över/underv.&
fläkt")).
Följ instruktionerna för att ställa in funktionen på rätt
sätt.
Anmärk: Vi rekommenderar att du vädrar rummet efter att du
använt apparaten första gången.
SV
Anm.: När funktionen har startat kan du ändra temperaturen
eller grillnivån genom att trycka på eller vrida på ratten.
TIDSLÄNGD
När ikonen blinkar på displayen, använd
justeringsratten för att ställa in önskad tillagningstid och
tryck sedan på
för att bekräfta.
Du behöver inte ställa in tillagningstiden om du vill
hantera tillagningen manuellt: Tryck på
r att
bekräfta och starta funktionen.
I så fall kan du inte ställa in sluttiden genom att
programmera en fördröjd start.
Observera: Du kan justera den inställda tillagningstiden
under tillagningen genom att trycka på
: Vrid ratten för
att ändra timmen och tryck på för att bekräfta.
INSTÄLLNING AV TILLAGNINGENS SLUTTID/
FÖRDRÖJD START
I många av funktionerna kan du fördröja starten efter
att ha ställt in tillagningstiden genom att programmera
dess sluttid.
Där det går att ändra sluttiden kommer displayen att
visa klockslaget som funktionen förväntas vara klar på
medan ikonen
blinkar.
Om nödvändigt, vrid ratten för att ställa in tiden du vill
att tillagningen ska vara klar på och tryck sedan på
för att bekräfta och starta funktionen.
Sätt in maten i ugnen och stäng luckan. Funktionen
startar automatiskt efter den tid som har beräknats för
att tillagningen ska vara klar vid inställd tid.
Anmärkning: När en fördröjd start programmeras avaktiveras
ugnens förvärmningsfas. Ugnen kommer att uppnå önskad
temperatur gradvis, vilket betyder att tillagningstiderna är något
längre än de som listas i tillagningstabellen.
Under väntetiden kan du använda ratten för att ändra den
programmerade sluttiden.
Tryck på
eller för att ändra inställningen för
temperatur och tillagningstid. Tryck sedan på för att
bekräfta.
3. AKTIVERA FUNKTIONEN
När du har angivit alla inställningar som behövs, tryck
för att aktivera funktionen.
Du kan när som helst trycka på
och hålla den
intryckt för att pausa funktionen som är aktiv för
tillfället.
4. FÖRVÄRMNING
Vissa funktioner inbegriper en förvärmningsfas:
När funktionen har startat anger displayen att
förvärmningsfasen har aktiverats.
När denna fas är klar avges en ljudsignal och displayen
anger att ugnen har nått inställd temperatur.
Öppna då luckan, lägg in maten i ugnen, stäng luckan
och starta tillagningen genom att trycka på
.
Observera: Att sätta in maten i ugnen innan förvärmningen är
klar kan ha en negativ eekt på det slutliga tillagningsresultatet.
Om luckan öppnas under förvärmningsfasen kommer den
att pausas.
Tillagningstiden inbegriper inte en förvärmningsfas.
Du kan alltid ändra temperaturen som ska uppnås med hjälp
av ratten.
5. TILLAGNINGENS SLUT
En ljudsignal avges och displayen talar om att
tillagningen är klar.
För att förlänga tillagningstiden utan att ändra
inställningarna, vrid ratten för att ställa in en ny
tillagningstid och tryck på
.
. 6
th
SENSE-FUNKTIONER
TEMPERATURÅTERSLLNING
Om temperaturen inuti ugnen sjunker under ett
tillagningsprogram på grund av att luckan öppnas,
aktiveras en specialfunktion automatiskt för att
återställa den ursprungliga temperaturen.
Medan temperaturen återställs visar displayen en
animerad "orm" tills den inställda temperaturen har
uppnåtts.
Medan ett programmerat tillagningsprogram pågår
kommer tillagningstiden att öka, baserat på hur länge
luckan öppnas, för att garantera optimalt resultat.
. SPECIALFUNKTIONER
AUTOMATIC CLEANING - PYRO (AUTOMATISK
RENGÖRING - PYROLYS)
Ta bort alla lösa delar ur ugnen innan du kör
pyrolysfunktionen (inklusive sidostegarna). Om
ugnen är placerad under en spishäll måste du se till
att gasbrännare och elplattor är avstängda under
pyrolysrengöringen.
Ta bort alltför stora rester inne i hålrummet och
rengör det inre dörrglaset innan du använder Pyro-
funktionen för ett optimatlt rengöringsresultat. Kör bara
pyrolysfunktionen om apparaten är kraftigt nedsmutsad
eller avger dålig lukt under tillagningen.
Välj specialfunktionerna
, välj i menyn genom att
vrida på ratten och bekräfta sedan med
.
Tryck på
för att starta rengöringscyklen direkt, eller
vrid på ratten för att välja den kortare cykeln (ECO).
Tryck på
för att starta rengöringscykeln omedelbart,
eller tryck på
för att ställa in avslutningstiden/
fördröjd start.
Ugnen startar rengöringscykeln och luckan låses
automatiskt.
Ugnsluckan kan inte öppnas när pyrolysrengöringen
pågår. Den kommer att förbli låst tills temperaturen har
sjunkit till en acceptabel nivå. Vädra rummet under och
efter att ha kört pyrolysrengöringen.
Observera: Rengöringsprogrammets tid och temperatur kan
inte ställas in.
. ANVÄNDA KÖTTERMOMETERN (I FÖREKOMMANDE
FALL)
Med den medföljande köttermometern kan man mäta
matens exakta inre temperatur under tillagningen.
ttermometern kan bara användas i vissa
tillagningsfunktioner (över- och undervärme, varmluft,
över- och undervärme & fläkt, Turbogrill, 6th Sense Kött
och 6th Sense Maxicooking).
Det är viktigt att köttermometern
placeras korrekt för ett optimalt
resultat. För in köttermometern
helt i den tjockaste delen av
ttstycket, undvik ben och fett.
För kyckling skall köttermometern
föras in från sidan till mitten av
bröstet, se till att spetsen inte
hamnar i tomrummet. Om köttets
tjocklek är oregelbunden bör du
kontrollera att köttet är färdigkokt
innan du tar ut det ur ugnen.
Anslut änden på termometern i
hålet i ugnens högra innerpanel.
När köttermometern ansluts till ugnsutrymmet avges en
summer och displayen visar ikonen och
måltemperaturen.
Om köttemperaturen ansluts medan en funktion väljs
växlar displayen till köttermometerns
standardmåltemperatur.
Tryck på
för att starta inställningen. Vrid på ratten
för att ställa in köttermometerns måltemperatur. Tryck
för att bekräfta.
Vrid på ratten för att ställa in önskad ugnstemperatur.
Tryck på
eller för att bekräfta och starta
tillagningsprogrammet.
Under tillagningsprogrammet visar displayen
ttermometerns måltemperatur. När köttet
uppnår den inställda måltemperaturen stoppar
tillagningsprogrammet och displayen visar ”End”.
För att starta om tillagningsprogrammet från ”End”,
vrid på ratten för att justera köttermometerns
måltemperatur enligt beskrivningen ovan. Tryck
eller för att bekräfta och starta om
tillagningsprogrammet.
Observera: Under ett tillagningsprogram med
köttermometer kan man vrida på ratten för att ändra
köttermometerns måltemperatur. Tryck på
för att justera
ugnstemperaturen.
Köttermometern kan sättas in när som helst, även under ett
tillagningsprogram. I så fall är det nödvändigt att ställa in
tillagningsfunktionens parametrar igen.
Om köttermometern inte är kompatibel med en funktion
stänger ugnen av tillagningsprogrammet och avger en
varningssignal. Koppla i så fall bort köttermometern eller
tryck på för att ställa in en annan funktion. Fördröjd
start och föruppvärmning är inte kompatibla med
köttermometern.
. KNAPPLÅS
För att låsa knappsatsen, tryck på
och håll den
intryckt i minst 5 sekunder.
Gör det igen för att låsa upp knappsatsen.
Observera: Tangentlåset kan även aktiveras medan
tillagningen pågår.
Av säkerhetsskäl kan ugnen stängas av när som helst genom
att trycka på
.
Rör inte vid ugnen under pyrorengöringen.
Håll barn och djur borta från ugnen under och efter
pyrorengöringen (tills rummet har vädrats).
SV
HUR DU SKA LÄSA TILLAGNINGSTABELLEN
Tabellen listar den bästa funktionen, tillbehören och
nivån som ska användas för att laga olika typer av mat.
Tillagningstiden startar från när du sätter in maten i
ugnen, men inbegriper inte uppvärmningen (där sådan
krävs). Tillagningstemperaturer och tider är ungefärliga
och beror på mängden mat och på vilka tillbehör som
används. Använd i början de lägsta inställningarna som
rekommenderas och om tillagningen inte blir som du
tänkt dig kan du övergå till de högre inställningarna.
Använd de medföljande tillbehören och helst tårtformar
och ugnsfasta plåtar i mörk metall. Det går även att
använda formar och tillbehör i pyrex-glas eller stengods,
men tillagningstiderna blir en aning längre.
TILLAGNING AV OLIKA SORTERS MAT SAMTIDIGT
Med funktionen Varmluft kan du tillaga olika sorters mat
samtidigt (t.ex. fisk och grönsaker) på olika ugnsfalsar.
Ta ut den maträtt som kräver kortare tillagningstid och
låt tillagningen fortsätta för maträtter som kräver längre
tid.
MEAT (KÖTT)
Använd alla slags ugnsfasta formar eller pyrexformar
som passar till storleken på köttstycket som skall
tillagas. När du steker kött är det bra om du häller lite
buljong i botten på kokkärlet och öser köttet under
tillagningen för att ge det smak. Se upp för ångan som
skapas när detta görs. När steken är klar, låt den vila
i ugnen i ytterligare 10-15 minuter, eller slå in den i
aluminiumfolie.
När du ska grilla kött blir tillagningen mer jämn om
du använder bitar som är lika tjocka. Köttbitar som
är mycket tjocka kräver längre tillagningstid. För att
undvika att de bränns på ytan, placera dem på större
avstånd från grillen genom att sätta gallret på en lägre
ugnsfals. Vänd på köttet när 2/3 av tiden har gått. Var
försiktig när du öppnar luckan eftersom ånga kommer
ut.
För att samla upp köttsaften rekommenderar vi att
placera en långpanna fylld med en halvliter kranvatten
strax under gallret där maten ligger. Fyll på om
nödvändigt.
EFTERRÄTTER
Baka bakverk med över- och undervärme på en enda
ugnsfals.
Använd bakformar i mörk metall och placera dem alltid
på det medföljande gallret. För tillagning på flera nivåer,
välj varmluftsfunktionen och placera kakformarna på
avstånd från varandra på gallren för att hjälpa optimal
cirkulation av varmluften.
För att se om ett jäst bakverk är klart, för in en sticka i
den högsta delen av kakan. Om stickan kommer ut ren
är kakan färdig.
Om du använder teflonformar ska du inte smörja
kanterna eftersom kakan då kanske inte jäser jämnt på
sidorna.
Om bakverket "sväller" under gräddningen, använd
en lägre temperatur nästa gång och minska eventuellt
mängden tillsatt vätska eller blanda smeten mer
försiktigt.
För efterrätter med flytande fyllning (såsom cheesecake
eller fruktpaj), använd funktionen "Över/underv. & fläkt".
Om bakverket får en fuktig botten, byt till lägre ugnsfals
och sprid brödsmulor eller smulade kakor på botten av
formen innan du tillsätter smeten.
PIZZA
Smörj plåtarna en aning för att få en knaprigare pizza
även i botten. Sprid ut mozzarellaost över pizzan då den
bakats 2/3 av tiden.
JÄSNING
Vi rekommenderar att du alltid täcker över deg som
ska jäsas innan du placerar den i ugnen. Jäsningstiden
med denna funktion reduceras med cirka en tredjedel
jämfört med jäsningstid i rumstemperatur (20-25 °C).
Jäsningstiden för pizza är ungefär en timme för 1 kg
deg.
GODA RÅD
TILLAGNINGSTABELL
RECEPT FUNKTIONER FÖRVÄRMNING. TEMPERATUR (°C)
TILLAGNINGSTID
(Min.)
NI
OCH TILLBEHÖR
Jästa tårtor/sockerkakor
- 170 30 - 50
2
Ja 160 30 - 50
2
Ja 160 30 - 50
4
1
Tårtor med fyllning
(cheesecake, äppelstrudel, äppelpaj)
- 160 - 200 30 - 85
3
Ja 160 – 200 35 - 90
4
1
Kakor/småkakor
- 160 - 170 20 - 40
3
Ja 150 - 160 20 - 40
3
Ja 150 - 160 20 -40
4
1
Petit-chouer
- 180 - 200 30 - 40
3
Ja 180 - 190 35 - 45
4
1
Ja 180 - 190 35 - 45*
5
3 1
Maränger
Ja 90 110 - 150
3
Ja 90 130 - 150
4
1
Ja 90 140 - 160*
5
3 1
Pizza (Tunn, tjock, focaccia)
- 220 - 250 20 - 40
2
Ja 220 - 240 20 - 40
4
1
Ja 220 - 240 25 - 50*
5
3 1
Brödlimpa 0,5 kg - 180 - 220 50–70
2
Småbröd - 180 - 220 30 - 50
3
Bröd Ja 180 - 220 30 - 60
4
1
Fryst pizza
- 250 10 - 20
2
Ja 250 10 - 20
4
1
Kött- och grönsakspajer
(grönsakspaj, quiche)
Ja 180 - 190 45 - 60
2
Ja 180 - 190 45 - 60
4
1
Ja 180 - 190 45 - 70*
5
3 1
Vol-au-vent/Mördegsbakning
Ja 190 - 200 20 - 30
3
Ja 180 - 190 20 - 40
4
1
Ja 180 - 190 20 - 40*
5
3 1
Lasagne/pajer - 190 - 200 40 - 65
3
Tillagad pasta/cannelloni - 190 - 200 25 - 45
3
SV
RECEPT FUNKTIONER FÖRVÄRMNING. TEMPERATUR (°C)
TILLAGNINGSTID
(Min.)
NI
OCH TILLBEHÖR
Lamm / Kalv / Nöt / Fläsk 1 kg - 190 - 200 60 - 90
3
Grillat äskkött med knaprig
svål 2 kg
- 170 110 - 150
2
Kyckling / Kanin / Anka 1 kg - 200 - 230 50 - 80 **
3
Kalkon / Gås 3 kg - 190 - 200 90 - 150
2
Ugnsbakad sk / inbakad sk
(lé eller hel)
Ja 180 - 200 40 - 60
3
Fyllda grönsaker
(tomater, zucchini, aubergine)
Ja 180 - 200 50 - 60
2
Rostat bröd - 3 (Hög) 3 - 6
5
Fiskléer/kotletter - 2 (medel) 20 - 30***
4
3
Korv/Grillspett/Revbensspjäll/
Hamburgare
-
2 - 3
(medel – hög)
15 - 30***
5
4
Grillad kyckling 1 - 1,3kg - 2 (medel) 55 - 70**
2
1
Rostbi, blodig 1 kg - 2 (medel) 35 - 50**
3
Lammlägg/Fläsklägg - 2 (medel) 60 - 90**
3
Ugnsbakad potatis - 2 (medel) 35 - 55**
3
Grönsaksgratäng - 3 (Hög) 10 - 25
3
Komplett måltid: Frukttårtor
(nivå 5) / lasagne (nivå 3) / kött
(nivå 1)
Ja 190 40 - 120*
5
3 1
Lasagne och kött Ja 200 50 - 120*
4
1
Kött och potatis Ja 200 45 - 120*
4
1
Fisk och grönsaker Ja 180 30 - 50
4
1
Fyllda ugnsstekta stekar - 200 80 - 120*
3
Köttbitar
(kanin, kyckling, lamm)
- 200 50 - 120*
3
* Beräknad tid: Maten kan tas ut från ugnen vid olika tidpunkter beroende på hur du vill ha maten tillagad.
** Vänd maten efter två tredjedelar av tiden (vid behov).
*** Vänd maten efter halva tiden
Observera: 6th Sense-funktionen ”Bakverk använder bara över- och undervärme, utan varmluft. Ingen uppvärmning behövs.
FUNKTIONER
Conventional (Över/
undervärme)
Grill (Grill) Turbogrill Forced Air (Varmluft) Över/underv.& fläkt Eko varmluft
AUTOMATISKA
FUNKTIONER
Grytor Kött Maxi Cooking Bröd Pizza Bakverk
TILLBEHÖR
Galler
Bakplåt eller kakform på
galler
Långpanna/bakplåt eller
ugnsfast form på galler
Långpanna/Bakplåt
Långpanna med 500 ml
vatten
YTTRE YTOR
Rengör ytorna med en fuktig trasa av mikrofiber.
Om de är mycket smutsiga, tillsätt några droppar pH-
neutralt rengöringsmedel. Torka med en torr duk.
Använd inte frätande eller slipande rengöringsmedel.
Om en produkt av denna typ av misstag skulle spillas
på apparaten ska du omedelbart rengöra med en fuktig
trasa av mikrofiber.
INRE YTOR
Efter varje användning, låt ugnen svalna och rengör
den sedan, helst medan den fortfarande är varm, för att
ta bort eventuella avlagringar eller fläckar som orsakas
av matrester. För att torka eventuell kondens som
bildas som ett resultat av tillagning av mat med hög
vattenhalt, låt ugnen svalna helt och torka sedan av den
med en trasa eller svamp.
Om det sitter envist smuts på de inre väggarna
rekommenderar vi att köra den automatiska
rengöringsfunktionen för bästa rengöringsresultat.
Det går att ta av ugnsluckan för att underlätta
rengöring av ugnen.
TILLBER
Blötlägg tillbehören i en lösning med handdiskmedel
efter användning. Hantera dem med grytlappar om de
fortfarande är varma. Matrester kan avlägsnas med en
diskborste eller svamp.
Se till att apparaten har svalnat
innan du utför underhåll eller
rengöring.
Använd inte ångtvätt.
Använd inte stålull, slipsvampar
eller slipande/frätande
rengöringsmedel, eftersom dessa
kan skada apparatens ytor.
Använd skyddshandskar.
UNDERHÅLL OCH RENGÖRING
ATT BYTA GLÖDLAMPA
1. Koppla loss ugnen från eluttaget.
2. Skruva av locket från lampan, byt ut glödlampan och
skruva tillbaka locket på lampan.
3. Anslut ugnen till elnätet igen.
Anmärk: Använd endast 25-40 W/230~V typ E-14,
T300°C glödlampor, eller 20-40 W/230 ~V typ G9, T300°C
halogenlampor. Glödlampan som används i produkten är
särskilt utformad för hushållsapparater och lämpar sig inte för
allmän rumsbelysning i hemmet (EG-förordning 244/2009).
Glödlamporna nns att köpa av vår kundservice.
- Om du använder halogenlampor ska du inte hantera
dem med bara händerna eftersom dina ngeravtryck kan
orsaka skador. Använd inte ugnen förrän du har satt tillbaka
lamplocket.
SV
BORTTAGNING OCH TILLBAKAMONTERING AV LUCKAN
1. För att ta bort luckan, öppna den helt och sänk
spärrarna tills de är i olåst läge.
2. Stäng luckan så mycket som det går.
Ta ett fast tag i dörren med båda händerna – håll inte i
handtaget.
Ta helt enkelt av luckan genom att fortsätta att stänga
den samtidigt som du drar den uppåt tills den lossnar
från fästet. Lägg ned luckan på sidan på ett mjukt
underlag.
a
b
~15°
3. Sätt tillbaka luckan genom att flytta den mot ugnen,
rikta in gångjärnens krokar i höjd med dess fästen och
säkra den övre delen i fästet.
4. Sänk luckan och öppna den sedan helt.
Sänk hakarna till ursprungligt läge: Se till att sänka dem
helt.
b
a
Tryck försiktigt för att kontrollera att hakarna är i rätt
läge.
“CLICK”
5. Testa att stänga luckan och kontrollera att den är i
linje med kontrollpanelen. Om den inte är det, upprepa
stegen ovan: Dörren kan skadas om den inte fungerar
som den ska.
b
a
Problem Möjlig orsak Åtgärd
Ugnen fungerar inte. Strömavbrott.
Frånkopplad från elnätet.
Kontrollera att ström finns och att ugnen är
ansluten till elnätet.
Stäng av ugnen och slå på den igen för att se
om felet kvarstår.
Ugnsluckan öppnas inte. Fel på luckans lås.
Rengöringscykel pågår.
Stäng av ugnen och slå på den igen för att se
om felet kvarstår. Vänta tills funktionen är slut
och låt ugnen svalna.
Displayen visar bokstaven "F"
följt av ett nummer eller en
bokstav.
Programvaruproblem. Kontakta närmaste kundservice och ange
numret efter bokstaven "F".
FELSÖKNING
400011122276
Du kan få åtkomst till policy, standarddokumentation och ytterligare produktinformation
genom att:
Besöka vår webbsida docs . whirlpool . eu
Använda QR-koden
Eller kontakta vår kundservice (Se telefonnumret i garantihäftet). När du kontaktar vår
kundservice, ange koderna som står på produktens typskylt.
Model: xxxXXXXxx
X
X
X
X
X
XX
X
X
X
X
X
X
X
XX
X
X
X
XX
X
X
X
X
X
X
X
X
XX
X
X
X
X
X
X
X
X
X
XX
X
X
X
X
X
XXXXXX XXXXXX XXXXX XXXXXXX
  • Page 1 1
  • Page 2 2
  • Page 3 3
  • Page 4 4
  • Page 5 5
  • Page 6 6
  • Page 7 7
  • Page 8 8
  • Page 9 9
  • Page 10 10
  • Page 11 11
  • Page 12 12

Whirlpool AKZ9 6280 IX Daily Reference Guide

Typ
Daily Reference Guide