HOTPOINT/ARISTON FI5 854 P IX HA Daily Reference Guide

Typ
Daily Reference Guide

Denna manual är också lämplig för

SV
Snabbguide
1
TACK FÖR ATT DU KÖPT EN PRODUKT FRÅN
HOTPOINT - ARISTON
För bästa kundservice, registrera din apparat på
www . hotpoint eu/ register
Läs säkerhetsinstruktionerna noga innan du använder
apparaten.
BESKRIVNING AV PRODUKTEN
KONTROLLPANEL
1. Kontrollpanel
2. Fläkt
3. Runt värmeelement
(dolt)
4. Sidostegar
nivån anges på ugnens framsida)
5. Lucka
6. Övre värmeelement/
grillelement
7. Lampa
8. Grillspettets insättningspunkt
9.
Identifieringsskylt
(ska inte tas bort)
10. Nedre värmeelement
(dolt)
1. VÄNSTER DISPLAY
2. ON / OFF
För att sätta på och stänga av
ugnen eller stoppa en aktiv
funktion när som helst.
3. TILLBAKA
För att gå tillbaka till föregående
meny när man gör inställningar.
4. TEMPERATUR
För att ställa in temperaturen.
5. RATT
För att välja ett menyalternativ och
ändra eller justera inställningarna
för en funktion.
6. START
För att starta funktioner och
bekräfta inställningar.
7. TID
För att ställa in eller ändra tiden
och justera tillagningstiden.
8. BEKRÄFTA
För att bekräfta ett valt alternativ
eller en inställning för en funktion.
9. HÖGER DISPLAY
5
4
3
2
1
5
4
3
2
1
1
2
3
4
5
9
10
7
6
1 2 5 6 93 4 7 8
8
2
TILLBEHÖR
Ladda ner handboken Användning och skötsel från
docs.hotpoint.eu för ytterligare information
WWW
GALLER LÅNGPANNA BAKPLÅT ROTERANDE GRILLSPETT
Antalet tillbehör kan variera beroende
på modellen du köpt.
Andra tillbehör kan köpas separat.
Vänd dig till vår kundservice.
TTA IN GALLRET OCH ANDRA TILLBEHÖR
Sätt in gallret vågrätt genom att skjuta det över
skenorna och se till att sidan med den upphöjda
kanten är vänd uppåt.
Övriga tillbehör, såsom långpannan och bakplåten,
sätts in horisontellt på samma sätt som gallret.
ANVÄNDA ROTERANDE GRILLSPETT
Tryck spettet genom
köttstyckets mitt (fastbundet
med snöre om det är fågel)
och skjut in köttet på spettet
tills det sitter stadigt på
gaffeln och inte kan röra sig.
Tryck den andra gaffeln
spettet och skjut in den tills
den håller köttet ordentligt
på plats. Dra åt fästskruven
för att säkra den på plats.
Sätt in dess ände
i öppningen i
ugnsutrymmet och låt
den rundade delen vila
på motsvarande stöd.
Observera: För att samla
upp köttsafterna, placera
långpannan därunder och
tillsätt 500 ml kranvatten. För
att undvika att bränna dig när
spettet är varmt, hantera det bara med plasthandtaget (som
måste tas bort innan tillagning).
TA BORT OCH MONTERA SIDOSTEGARNA
. För att ta bort sidostegarna, lyft upp dem och
ta försiktigt ut den undre delen från dess fäste:
Sidostegarna kan nu tas bort.
. För att montera tillbaka sidostegarna, passa först in
dem i deras övre fäste. Håll dem uppåtvända medan
du skjuter in dem i ugnsutrymmet och sänker dem på
plats i det undre fästet.
SV
3
ÖVER/UNDERVÄRME
För tillagning av alla slags rätter på en enda fals.
GRILL
För att grilla stekar, kebab och korv, gratinera
grönsaker eller rosta bröd. Vid grillning av kött
rekommenderar vi att använda en långpanna för att
samla upp stekskyn: Placera långpannan på en av
falsarna under gallret och tillsätt 500 ml kranvatten.
VARMLUFT
För tillagning av olika livsmedel som kräver
samma tillagningstemperatur på flera falsar (högst
tre) på samma gång. Funktionen gör det möjligt att
tillaga olika slags mat utan risk att de drar åt sig lukt
från varandra.
ÖVER/UNDERV.& FLÄKT
För att laga kött, baka tårtor med fyllningar
eller steka fyllda grönsaker på en enda fals. Denna
funktion använder mild, intermittent luftcirkulation
för att förhindra att maten torkar ut.
AUTOMATISKA FUNKTIONER
GRYTOR
Denna funktion väljer automatiskt den
bästa temperaturen och tillagningsmetoden för
pastarätter.
KÖTT
Denna funktion väljer automatiskt den bästa
temperaturen och tillagningsmetoden för kött.
Denna funktion aktiverar fläkten då och då med låg
hastighet för att undvika att köttet torkar ut.
MAXI COOKING
Funktionen väljer automatiskt det bästa
tillagningssättet och den bästa temperaturen för att
tillaga stora köttstycken (över 2,5 kg). Vänd gärna
köttet under tillagningen för att få jämnare bryning.
Det är bra att ösa maträtten då och då för att den
inte ska torka ut.
BRÖD
Denna funktion väljer automatiskt den bästa
temperaturen och tillagningsmetoden för alla typer
av bröd.
PIZZA
Denna funktion väljer automatiskt den bästa
temperaturen och tillagningsmetoden för alla typer
av pizza.
BAKVERK
Denna funktion väljer automatiskt den bästa
temperaturen och tillagningsmetoden för alla typer
av tårta.
SPECIALFUNKTIONER
SNABBUPPVÄRMNING
For snabb förvärmning av ugnen. När
förvärmningen är klar väljer ugnen funktionen "Över/
undervärme" automatiskt. Vänta tills förvärmningen
är färdig innan du lägger in maten i ugnen.
TURBOGRILL
För att steka större köttbitar (lammstek,
rostbiff, kyckling). Vi rekommenderar att använda
en långpanna för att samla upp steksky: Placera
långpannan på en av falsarna under gallret och
tillsätt 500 ml kranvatten. Det roterande grillspettet
(om sådant finns) kan användas med den här
funktionen.
EKO VARMLUFT*
För tillagning av fyllda stekar och köttfiléer på
en enda fals. Med hjälp av en försiktig, intermittent
luftcirkulation hindras maten från att torka ut
alltför mycket. När denna ECO-funktion är aktiv är
lampan släckt under tillagning. För att använda
ECO-funktionen och således minska elförbrukningen
ska man inte öppna ugnsluckan förrän maten är
färdiglagad.
VARMHÅLLNING
För att hålla nylagade rätter varma och
knapriga.
SNING
För optimal jäsning av söt eller salt deg.
För att garantera bra resultat ska funktionen inte
aktiveras om ugnen fortfarande är varm efter ett
tillagningsprogram.
AUTOMATISK RENGÖRING - PYROLYS
För att ta bort stänk från maträtterna med
hjälp av ett högtemperaturprogra. Två automatiska
rengöringsprogram finns tillgängliga: Ett komplett
program (PYRO) och ett kortare program (EKO).
Vi rekommenderar att använda det snabba
programmet med jämna mellanrum och det
kompletta programmet endast när ugnen är mycket
smutsig.
FUNKTIONER
Ladda ner handboken Användning och skötsel från
docs.hotpoint.eu för ytterligare information
WWW
* Funktion som används som referens i förklaringen om
energieektivitet i enlighet med förordning (EU) nr 65/2014
4
FÖRSTA ANVÄNDNING
1. STÄLLA KLOCKAN
Du kommer att behöva ställa in tiden när du slår på
ugnen för första gången.
De två siffrorna för timmen börjar blinka: Vrid ratten
för att ställa in timmen och tryck på
r att
bekräfta.
De två siffrorna för minuterna börjar blinka. Vrid
ratten för att ställa in minuterna och tryck på
r
att bekräfta.
Observera: För att ändra tiden vid ett senare tillfälle, tryck på
och håll den intryckt i minst en sekund när ugnen är
avstängd och upprepa stegen ovan.
Du kan behöva ställa in klockan igen efter långa
strömavbrott.
2. INSTÄLLNINGAR
Om så önskas går det att ändra standardmåttenheten,
temperaturen (°C) och märkström (16A).
Med avstängd ugn, tryck på
och håll den intryckt
i minst 5 sekunder.
Vrid väljarratten för att välja måttenheten och tryck
sedan
för att bekräfta.
Vrid väljarratten för att välja den nominella strömmen
och tryck sedan på
för att bekräfta.
Observera: Ugnen är programmerad för att förbruka
en mängd elektrisk ström som är kompatibel med ett
hemmanätverk vars nominella värde är över 3 kW (16 A): Om
ditt hushåll använder en lägre eekt ska detta värde sänkas
(13A).
3. VÄRM UGNEN
En ny ugn kan frigöra lukter som har lämnats kvar
under tillverkningen: Detta är helt normalt.
Innan du börjar laga mat rekommenderar vi därför att
värma ugnen utan innehåll för att avlägsna eventuella
lukter.
Ta bort eventuell skyddskartong eller plastfilm från
ugnen och avlägsna eventuella tillbehör från dess
insida.
Värm ugnen till 200°C i cirka en timme, helst med
hjälp av en funktion med luftcirkulation (t.ex.
"Varmluft" eller "Över/underv.& fläkt").
Följ instruktionerna för att ställa in funktionen på rätt
sätt.
Observera: Vi råder till att lufta rummet efter att ha använt
apparaten första gången.
SV
5
1. VÄLJ ÖNSKAD FUNKTION
När ugnen är avstängd visas bara tiden på displayen.
Tryck på
och håll den intryckt för att sätta på
ugnen.
Vrid ratten för att visa de tillgängliga
huvudfunktionerna på vänster display. Välj en och
tryck på
.
För att välja en underfunktion (om tillgänglig), välj
en huvudfunktion och tryck sedan på
r att
bekräfta och gå till funktionsmenyn.
Vrid ratten för att visa de tillgängliga
underfunktionerna på höger display. Välj en och tryck
för att bekräfta.
2. STÄLLA IN FUNKTIONEN
Efter att ha valt önskad funktion kan du ändra dess
inställningar.
Displayen visar inställningarna som kan ändras i
sekvens.
TEMPERATUR/GRILLNIVÅ
När ikonen °C/°F blinkar på displayen, vrid på ratten
för att ändra värdet och tryck på
för att bekräfta
och fortsätta ändra efterföljande inställningar (om
möjligt).
Du kan även ställa in grillnivån (3 = hög, 2 = medel, 1
= låg) samtidigt.
Anmärk: När funktionen har startat kan du ändra
temperaturen eller grillnivån genom att trycka på eller
vrida på ratten.
TIDSLÄNGD
När ikonen blinkar på displayen, använd
justeringsratten för att ställa in önskad tillagningstid
och tryck sedan på
för att bekräfta.
Du behöver inte ställa in tillagningstiden om du vill
hantera tillagningen manuellt: Tryck på
r att
bekräfta och starta funktionen.
I så fall kan du inte ställa in sluttiden genom att
programmera en fördröjd start.
Observera: Du kan justera den inställda tillagningstiden
under tillagningen genom att trycka på : Vrid ratten för
att ändra timmen och tryck på för att bekräfta.
INSTÄLLNING AV TILLAGNINGENS SLUTTID/
FÖRDRÖJD START
I många av funktionerna kan du fördröja starten
efter att ha ställt in tillagningstiden genom att
programmera dess sluttid.
Där det går att ändra sluttiden kommer displayen att
visa klockslaget som funktionen förväntas vara klar på
medan ikonen
blinkar.
Om nödvändigt, vrid ratten för att ställa in tiden du
vill att tillagningen ska vara klar på och tryck sedan på
för att bekräfta och starta funktionen.
Sätt in maten i ugnen och stäng luckan. Funktionen
startar automatiskt efter den tid som har beräknats
för att tillagningen ska vara klar vid inställd tid.
Anmärk: När en fördröjd start programmeras avaktiveras
ugnens förvärmningsfas. Ugnen kommer att uppnå önskad
temperatur gradvis, vilket betyder att tillagningstiderna är
något längre än de som listas i tillagningstabellen.
Under väntetiden kan du använda ratten för att ändra den
programmerade sluttiden.
Tryck på
eller för att ändra inställningen för
temperatur och tillagningstid. Tryck sedan på för att
bekräfta.
DAGLIG ANVÄNDNING
6
3. AKTIVERA FUNKTIONEN
När du har angivit alla inställningar som behövs, tryck
för att aktivera funktionen.
Du kan när som helst trycka på
och hålla den
intryckt för att pausa funktionen som är aktiv för
tillfället.
4. FÖRVÄRMNING
Vissa funktioner inbegriper en förvärmningsfas:
När funktionen har startat anger displayen att
förvärmningsfasen har aktiverats.
När denna fas är klar avges en ljudsignal och displayen
anger att ugnen har nått inställd temperatur.
Öppna då luckan, lägg in maten i ugnen, stäng luckan
och starta tillagningen genom att trycka på
.
Observera: Att sätta in maten i ugnen innan förvärmningen
är klar kan ha en negativ eekt på det slutliga
tillagningsresultatet.
Om luckan öppnas under förvärmningsfasen kommer den
att pausas.
Tillagningstiden inbegriper inte en förvärmningsfas.
Du kan alltid ändra temperaturen som ska uppnås med hjälp
av ratten.
5. TILLAGNINGENS SLUT
En ljudsignal avges och displayen talar om att
tillagningen är klar.
För att förlänga tillagningstiden utan att ändra
inställningarna, vrid ratten för att ställa in en ny
tillagningstid och tryck på
.
. AUTOMATISKA FUNKTIONER
TEMPERATURÅTERSTÄLLNING
Om temperaturen inuti ugnen sjunker under ett
tillagningsprogram på grund av att luckan öppnas,
aktiveras en specialfunktion automatiskt för att
återställa den ursprungliga temperaturen.
Medan temperaturen återställs visar displayen en
animerad "orm" tills den inställda temperaturen har
uppnåtts.
Medan ett programmerat tillagningsprogram pågår
kommer tillagningstiden att öka, baserat på hur länge
luckan öppnas, för att garantera optimalt resultat.
. SPECIALFUNKTIONER
AUTOMATISK RENGÖRING - PYROLYS
Rör inte vid ugnen under pyrolysrengöringen.
Håll barn och djur borta från ugnen under och
efter pyrolysrengöringen (tills rummet har
vädrats).
Ta bort alla tillbehör från ugnen innan du kör
pyrolysrengöringen.
Om ugnen är placerad under en spishäll måste du se
till att gasbrännare och elplattor är avstängda under
pyrolysrengöringen.
Ta bort alltför stora rester inne i hålrummet och
rengör det inre dörrglaset innan du använder den
pyrolysfunktionen för ett optimalt rengöringsresultat.
Kör bara pyrolysfunktionen om apparaten är kraftigt
nedsmutsad eller avger dålig lukt under tillagningen.
Gå till specialfunktioner
och vrid ratten för att välja
från menyn.Tryck sedan på för att bekräfta.
Tryck på
för att starta rengöringsprogrammet
omedelbart eller vrid ratten för att välja det korta
programmet (EKO).
Tryck på
för att starta rengöringsprogrammet
omedelbart, eller tryck på
för att ställa in
avslutningstiden/fördröjd start.
Ugnen startar rengöringsprogrammet och luckan
låses automatiskt.
Ugnsluckan kan inte öppnas när pyrolysrengöringen
pågår. Den kommer att förbli låst tills temperaturen
har sjunkit till en acceptabel nivå.
Vädra rummet under och efter att ha kört
pyrolysrengöringen
Observera: Rengöringsprogrammets tid och temperatur kan
inte ställas in.
. TANGENTLÅS
För att låsa knappsatsen, tryck på
och håll den
intryckt i minst 5 sekunder.
Gör det igen för att låsa upp knappsatsen.
Observera: Tangentlåset kan även aktiveras medan
tillagningen pågår.
Av säkerhetsskäl kan ugnen stängas av när som helst genom
att trycka på .
SV
7
HUR DU SKA LÄSA TILLAGNINGSTABELLEN
Tabellen listar den bästa funktionen, tillbehören
och nivån som ska användas för att laga olika typer
av mat. Tillagningstiden startar från när du sätter in
maten i ugnen, men inbegriper inte uppvärmningen
(där sådan krävs). Tillagningstemperaturer och tider
är ungefärliga och beror på mängden mat och på
vilka tillbehör som används. Använd i början de
lägsta inställningarna som rekommenderas och om
tillagningen inte blir som du tänkt dig kan du över
till de högre inställningarna. Använd de medföljande
tillbehören och helst tårtformar och ugnsfasta
plåtar i mörk metall. Det går även att använda
formar och tillbehör i pyrex-glas eller stengods, men
tillagningstiderna blir en aning längre.
TILLAGNING AV OLIKA SORTERS MAT SAMTIDIGT
Med funktionen "Varmluft" kan du tillaga olika
sorters mat samtidigt (t.ex. fisk och grönsaker) på
olika ugnsfalsar. Ta ut den maträtt som kräver kortare
tillagningstid och låt tillagningen fortsätta för
maträtter som kräver längre tid.
KÖTT
Använd alla slags ugnsfasta formar eller pyrexformar
som passar till storleken på köttstycket som skall
tillagas. När du steker kött är det bra om du häller lite
buljong i botten på kokkärlet och öser köttet under
tillagningen för att ge det smak. Se upp för ångan
som skapas när detta görs. När steken är klar, låt den
vila i ugnen i ytterligare 10-15 minuter, eller slå in den
i aluminiumfolie.
När du ska grilla kött blir tillagningen mer jämn om
du använder bitar som är lika tjocka. Köttbitar som
är mycket tjocka kräver längre tillagningstid. För att
undvika att de bränns på ytan, placera dem på större
avstånd från grillen genom att sätta gallret på en
lägre ugnsfals. Vänd på köttet när 2/3 av tiden har
gått. Var försiktig när du öppnar luckan eftersom ånga
kommer ut.
För att samla upp köttsaften rekommenderar vi
att placera en långpanna fylld med en halvliter
kranvatten strax under gallret där maten ligger. Fyll
på om nödvändigt.
EFTERRÄTTER
Baka bakverk med över- och undervärme på en enda
ugnsfals.
Använd bakformar i mörk metall och placera dem
alltid på det medföljande gallret. För tillagning på
flera nivåer, välj varmluftsfunktionen och placera
kakformarna på avstånd från varandra på gallren för
att hjälpa optimal cirkulation av varmluften.
För att se om ett jäst bakverk är klart, för in en sticka
i den högsta delen av kakan. Om stickan kommer ut
ren är kakan färdig.
Om du använder teflonformar ska du inte smörja
kanterna eftersom kakan då kanske inte jäser jämnt
på sidorna.
Om bakverket "sväller" under gräddningen, använd
en lägre temperatur nästa gång och minska eventuellt
mängden tillsatt vätska eller blanda smeten mer
försiktigt.
För efterrätter med flytande fyllning (såsom
cheesecake eller fruktpaj), använd funktionen "Över/
underv. & fläkt". Om bakverket får en fuktig botten,
byt till lägre ugnsfals och sprid brödsmulor eller
smulade kakor på botten av formen innan du tillsätter
smeten.
PIZZA
Smörj plåtarna en aning för att få en knaprigare pizza
även i botten. Sprid ut mozzarellaost över pizzan då
den gräddats 2/3 av tiden.
SNING
Vi rekommenderar att du alltid täcker över deg som
ska jäsas innan du placerar den i ugnen. Jäsningstiden
med denna funktion reduceras med cirka en tredjedel
jämfört med jäsningstid i rumstemperatur (20-25 °C).
Jäsningstiden för pizza är ungefär en timme för 1 kg
deg.
GODA RÅD
Ladda ner handboken Användning och skötsel från
docs.hotpoint.eu för ytterligare information
WWW
8
TILLAGNINGSTABELL
RECEPT FUNKTION
FÖRVÄRM-
NING
TEMPERATUR
(°C)
TILLAGNINGSTID
(min)
NI
OCH TILLBEHÖR
Sockerkakor
- 160 - 180 30 - 90
2/3
Ja 160 - 180 30 - 90
4
1
Fylld tårta
(cheesecake, äppelstrudel, fruktpaj)
- 160 - 200 30 - 85
3
Ja 160 - 200 35 - 90
4
1
Småkakor
- 170 - 180 15 - 45
3
Ja 160 - 170 20 - 45
4
1
Ja 160 - 170 20 - 45 ***
5
3
1
Petit-chouer
- 180 - 200 30 - 40
3
Ja 180 - 190 35 - 45
4
1
Ja 180 - 190 35 - 45 ***
5
3
1
Maränger
Ja 90 110 - 150
3
Ja 90 130 - 150
4
1
Ja 90 140 - 160 ***
5
3 1
Pizza (Tunn, tjock, focaccia)
- 220 - 250 20 - 40
2
Ja 220 - 240 20 - 40
4
1
Ja 220 - 240 25 - 50 ***
5
3
1
Brödlimpa 0,5 kg - 180 - 220 50 - 70
2
Brödbullar - 180 - 220 30 - 50
2
Bröd Ja 180 - 200 30 - 60
4
1
Fryst pizza
- 250 10 - 20
2
Ja 250 10 - 20
4
1
Middagspajer
(grönsakspaj, quiche)
Ja 180 - 190 45 - 60
2
Ja 180 - 190 45 - 60
4
1
Ja 180 - 190 45 - 70 ***
5
3 1
Vol-au-vent/mördegsbakning
Ja 190 - 200 20 - 30
3
Ja 180 - 190 20 - 40
4
1
Ja 180 - 190 20 - 40 ***
5
3 1
Lasagne/sué - 190 - 200 40 - 65
3
Gratinerad pasta/cannelloni - 190 - 200 25 - 45
3
SV
9
RECEPT FUNKTION
FÖRVÄRM-
NING
TEMPERATUR
(°C)
TILLAGNINGSTID
(min)
NI
OCH TILLBEHÖR
Lamm/kalv/oxkött/äskkött 1 kg - 190 - 200 60 - 90
3
Grillat äskkött med knaprig svål
2 kg
- 170 110 - 150
2
Kyckling/kanin/anka 1 kg - 200 - 230 50 - 80
3
Kalkon/gås 3 kg - 190 - 200 90 - 150
2
Ugnsstekt hel sk (lé, hel) Ja 180 - 200 40 - 60
3
Fyllda grönsaker
(tomater, zucchini, aubergine)
Ja 180 - 200 50 - 60
2
Rostat bröd - 3 (Hög) 3 - 6
5
Fisker/skivor - 2 (medel) 20 - 30 *
4
3
Korv / grillspett /
revbensspjäll / hamburgare
-
2 - 3 (medel -
g)
15 - 30 *
5
4
Grillad kyckling 1-1,3kg - 2 (medel) 55 - 70 **
2
1
Rostbi, blodig 1 kg - 2 (medel) 35 - 50 **
3
Lammlägg, äsklägg - 2 (medel) 60 - 90 **
3
Ugnsbakad potatis - 2 (medel) 35 - 55 **
3
Grönsaksgratäng - 3 (Hög) 10 - 25
3
Lasagne och kött Ja 200 50 - 100 ***
4
1
Kött och potatis Ja 200 45 - 100 ***
4
1
Fisk och grönsaker Ja 180 30 - 50 ***
4
1
Komplett måltid: fruktpaj (nivå 5)/
lasagne
(nivå 3)/kött (nivå 1)
Ja 190 40 - 120 ***
5
3 1
Fyllda ugnsstekta stekar - 200 80 - 120 ***
3
Köttbitar
(kanin, kyckling, lamm)
- 200 50 - 100 ***
3
* Vänd maten efter halva tiden.
** Vänd maten efter två tredjedelar av tiden (vid behov).
*** Beräknad tid: Maten kan tas ut från ugnen vid olika
tidpunkter beroende på hur du vill ha maten tillagad.
WWW
Ladda ner handboken Användning och skötsel från
docs.hotpoint.eu för tabellen över testade recept som har
sammanställts för certikatutfärdare i enlighet med standard
IEC 60350-1.
MANUELLA
FUNKTIONER
Över/undervärme Grill Turbogrill Varmluft Över/underv.& fläkt Eko varmluft
AUTOMATISKA
FUNKTIONER
Grytor Kött Maxi Cooking Bröd Pizza Bakverk
TILLBEHÖR
Galler
Bakplåt eller kakform
på galler
Långpanna / bakplåt /
ugnsfast form på galler
Långpanna
Långpanna med
500ml vatten
Bakplåt
10
YTTRE YTOR
Rengör ytorna med en fuktig trasa av mikrofiber.
Om de är mycket smutsiga, tillsätt några droppar pH-
neutralt rengöringsmedel. Torka med en torr duk.
Använd inte frätande eller slipande
rengöringsmedel. Om en produkt av denna typ av
misstag skulle spillas på apparaten ska du omedelbart
rengöra med en fuktig trasa av mikrofiber.
INSIDAN
Efter varje användning, låt ugnen svalna och rengör
den sedan, helst medan den fortfarande är varm, för
att ta bort eventuella avlagringar eller fläckar som
orsakas av matrester. För att torka eventuell kondens
som bildas som ett resultat av tillagning av mat med
hög vattenhalt, låt ugnen svalna helt och torka sedan
av den med en trasa eller svamp.
Rengör luckans glas med ett lämpligt flytande
rengöringsmedel.
Det går att ta av ugnsluckan för att underlätta
rengöring av ugnen.
TILLBER
Blötlägg tillbehören i en lösning med handdiskmedel
efter användning. Hantera dem med grytlappar om
de fortfarande är varma. Matrester kan avlägsnas med
en diskborste eller svamp.
Se till att apparaten har svalnat
innan du utför underhåll eller
rengöring.
Använd inte ångtvätt.
Använd inte stålull, slipsvampar
eller slipande/frätande
rengöringsmedel, eftersom
dessa kan skada apparatens
ytor.
Ha på dig skyddshandskar.
Ugnen måste kopplas bort från
elnätet innan du utför någon
form av underhållsarbete.
UNDERHÅLL
OCH RENGÖRING
Ladda ner handboken Användning och skötsel från
docs.hotpoint.eu för ytterligare information
WWW
ATT BYTA GLÖDLAMPA
1. Koppla bort ugnen från elnätet.
2. Skruva av locket från lampan, byt ut glödlampan
och skruva tillbaka locket på lampan.
3. Anslut ugnen till elnätet igen.
Anmärk: Använd endast 25-40 W/230~V typ E-14,
T300°C glödlampor, eller 20-40 W/230 ~V typ G9, T300°C
halogenlampor. Glödlampan som används i produkten är
särskilt utformad för hushållsapparater och lämpar sig inte för
allmän rumsbelysning i hemmet (EG-förordning 244/2009).
Glödlamporna nns att köpa av vår kundservice.
- Om du använder halogenlampor ska du inte hantera dem
med bara händerna eftersom dina ngeravtryck kan orsaka
skador. Använd inte ugnen förrän lamplocket har satts
tillbaka på plats.
Denna funktion avlägsnar matlagningsstänk genom
att använda en temperatur på ca 500° C. Vid denna
temperatur förvandlas matrester till avlagringar som
lätt kan torkas bort med en fuktig svamp när ugnen
har svalnat.
Om ugnen är placerad under en spishäll måste du se
till att gasbrännare och elplattor är avstängda under
pyrolysrengöringen.
För optimal rengöring, torka bort den värsta smutsen
med en fuktig svamp innan pyrolysfunktionen
aktiveras.
Rör inte vid ugnen under pyrolysrengöringen.
Ta bort alla tillbehör från ugnen innan du kör
pyrolysrengöringen.
Håll barn och djur borta från ugnen under och
efter pyrolysrengöringen (tills rummet har
vädrats).
RENGÖRA UGNSUTRYMMET MED PYROLYSRENGÖRING
Ugnen har två olika funktioner för pyrolysrengöring:
Standardprogrammet (PYRO) ger en noggrann
rengöring om ugnen är mycket smutsig, medan
ekoprogrammet (EKO) är kortare och förbrukar
mindre energi än standardprogrammet, vilket gör den
lämplig för användning med jämna mellanrum.
Kör bara pyrolysfunktionen om apparaten är kraftigt
nedsmutsad eller avger dålig lukt under tillagningen.
Observera: Ugnsluckan kan inte öppnas när
pyrolysrengöringen pågår. Den kommer att förbli låst tills
temperaturen har sjunkit till en acceptabel nivå. Vädra
rummet under och efter att ha kört pyrolysrengöringen.
SV
11
TA BORT OCH MONTERA LUCKAN
1. För att ta bort luckan, öppna den helt och sänk
spärrarna tills de är i olåst läge.
b
a
2. Stäng luckan så mycket som det går.
Ta ett fast tag i dörren med båda händerna - håll inte i
handtaget.
Ta helt enkelt av luckan genom att fortsätta att stänga
den samtidigt som du drar den uppåt tills den lossnar
från fästet. Lägg ned luckan på sidan på ett mjukt
underlag.
a
b
~15°
3. Montera tillbaka luckan genom att flytta den mot
ugnen, rikta in gångjärnens krokar i höjd med dess
fästen och säkra den övre delen i fästet.
4. Sänk luckan och öppna den sedan helt.
Sänk hakarna till ursprungligt läge: Se till att sänka
dem helt.
b
a
Tryck försiktigt för att kontrollera att hakarna är i rätt
läge.
“CLICK”
5. Testa att stänga luckan och kontrollera att den är i
linje med kontrollpanelen. Om den inte är det,
upprepa stegen ovan: Dörren kan skadas om den inte
fungerar som den ska.
12
FELSÖKNING
Ladda ner handboken Användning och skötsel från
docs.hotpoint.eu för ytterligare information
WWW
Problem Möjlig orsak Åtgärd
Ugnen fungerar inte.
Strömavbrott.
Frånkopplad från elnätet.
Kontrollera att ström finns och att ugnen är
ansluten till elnätet.
Stäng av ugnen och slå på den igen för att se om
felet kvarstår.
Ugnsluckan öppnas inte.
Fel på luckans lås.
Rengöringsprogram pågår.
Stäng av ugnen och slå på den igen för att se om
felet kvarstår. Vänta tills funktionen är slut och låt
ugnen svalna.
Displayen visar bokstaven "F"
följt av ett nummer.
Programvaruproblem. Kontakta din närmaste kundservice och ange
numret efter bokstaven "F".
Du kan få åtkomst till policy, standarddokumentation och ytterligare produktinformation
genom att:
Besöka vår webbplats docs.hotpoint.eu
Använda QR-koden
Eller kontakta vår kundservice (Se telefonnumret i garantihäftet). När du kontaktar vår
kundservice, ange koderna som står på produktens typskylt.
Model: xxxXXXXxx
X
X
X
X
X
XX
X
X
X
X
X
XX
X
XX
X
X
X
XX
X
X
X
X
X
X
X
X
XX
X
X
X
X
X
X
X
X
X
XX
X
X
X
X
XXXXXX XXXXXX XXXXX XXXXXXX
400011533209
  • Page 1 1
  • Page 2 2
  • Page 3 3
  • Page 4 4
  • Page 5 5
  • Page 6 6
  • Page 7 7
  • Page 8 8
  • Page 9 9
  • Page 10 10
  • Page 11 11
  • Page 12 12

HOTPOINT/ARISTON FI5 854 P IX HA Daily Reference Guide

Typ
Daily Reference Guide
Denna manual är också lämplig för