INNAN VATTENKOKAREN ANVÄNDS
FÖRSTA GÅNGEN
Innan du använder vattenkokaren för första
gången (eller om den har stått oanvänd en längre
tid) bör den låtas koka tre gånger.
1. Läs säkerhetsföreskrifterna noga.
2. Se till att sladden har vecklats ut helt.
3. Fyll vattenkokaren med vatten tills vattennivån
når den högsta fyllnadsnivån på 1,6 liter.
4. Sätt på vattenkokaren genom på/av-knappen
(5) “1”.
5. Häll ut vattnet efter att det har kokat upp.
6. Upprepa procedurerna i punkterna 3-5 tre
gånger.
ANVÄNDA VATTENKOKAREN
1. Häll friskt vatten i vattenkokaren.
Vattenkokaren måste innehålla minst 0,5 l och
högst 1,6 l.
2. Placera vattenkokaren på sockeln (7), som bör
stå på en fast, plan yta.
3. Sätt på vattenkokaren genom på/av-knappen
(5) “1”.
Lampan (4) tänds och vattnet kokar inom några få
minuter, beroende på mängden vatten i
vattenkokaren. Om du vill avbryta kokningen kan
du göra det när som helst genom att trycka på
på/av-knappen (5) “0” eller lyfta upp
vattenkokaren från sockeln (7).
När vattnet kokar stängs vattenkokaren av
automatiskt, tack vare den inbyggda termostaten.
Indikatorlampan slocknar och på/av-knappen
återgår till ursprungsläget.
KALKFILTER
Denna vattenkokare har ett löstagbart kalkfilter (8)
som filtrerar bort större bitar av kalkavlagringar
när vattnet hälls ur vattenkokaren. Filtret sitter vid
hällpipen.
• Se till att ta bort filtret regelbundet för att
avlägsna eventuella kalkavlagringar från det.
• Sätt sedan tillbaka filtret.
RENGÖRING
• Före rengöring drar du ut stickproppen ur
vägguttaget och låter vattenkokaren svalna
helt.
• Rengör vattenkokarens externa ytor med en
fuktig trasa. Vattenkokaren får inte doppas ner
i någon form av vätska.
• Använd inga starka eller slipande
rengöringsmedel för rengöring av
vattenkokaren och tillbehören. Använd aldrig
en tvättsvamp med slipverkan eller liknande
för att rengöra vattenkokaren, eftersom ytan
kan skadas.
• Det löstagbara kalkfiltret kan rengöras med en
diskborste eller liknande. Se till att du inte
skadar filtrets membran.
AVKALKNING
Kalket i vanligt kranvatten gör att avlagringar kan
bildas inuti vattenkokaren. Dessa kalkavlagringar
kan avlägsnas med ättiksyra (INTE vanlig vinäger)
eller avkalkningsmedel som går att köpa i bl.a.
livsmedelsbutiker.
1. Blanda 100 ml ättiksyra med 300 ml kallt
vatten, eller följ instruktionerna på
förpackningen till avkalkningsmedlet.
2. Häll lösningen i vattenkokaren och sätt på den.
3. Låt lösningen koka upp två gånger och häll
sedan ut den.
4. För att ta bort de sista resterna av kalk och
ättiksyra häller du kallt vatten i vattenkokaren
igen (upp till markeringen för högsta
vattennivå) och sätter på den.
5. Häll ut vattnet efter att det har kokat upp.
6. Upprepa procedurerna i punkterna 4-5 tre
gånger.
7. Vattenkokaren kan nu användas igen.
3
IM_645083 25/09/06 10:22 Side 3