Whirlpool AKZM 656/IX Användarguide

Kategori
Mixer / matberedare tillbehör
Typ
Användarguide
Bruksanvisning och underhållsinstruktioner
Bruks- og vedlikeholdsmanual
Vejledning i brug og rengøring
Käyt- ja huolto-ohjeet
User and maintenance manual
AKZM 656
SE1
DIN OCH ANDRAS SÄKERHET ÄR MYCKET VIKTIG
Både instruktionsboken och apparaten själv är utrustade med viktiga meddelanden som handlar om säkerhet - läs dessa och
följt alltid råden.
Alla säkerhetsmeddelanden specificerar vilken eventuell risk du utsätts för, och visar hur du kan reducera risken för skada eller
elchock som kan ske då apparaten inte används korrekt. Följ noggrant följande instruktioner:
- Apparaten skall alltid vara skild från elnätet innan arbete med installation utförs på apparaten.
- Installation och underhåll skall utföras av behörig fackman i enlighet med tillverkarens anvisningar och i enlighet med
lokala säkerhetsbestämmelser. Reparera inte eller byt ut delar på apparaten om detta inte direkt rekommenderas i
instruktionsboken.
- Enligt lag är det obligatoriskt att ansluta apparaten till jord.
- Elsladden måste vara tillräckligt lång för att apparat som är inbyggd i köksskåp skall kunna anslutas till ett eluttag.
- För att installationen skall uppfylla gällande säkerhetskrav, krävs att en enpolig strömbrytare med minst 3 mm
kontaktavstånd används.
- Använd inte adaptrar eller förlängningssladdar.
- Dra inte i elsladden för att skilja apparaten från elnätet.
- När installationen är klar skall det inte gå att komma åt de elektriska komponenterna.
- Vidrör aldrig apparaten med våta kroppsdelar och var inte barfota när du använder den.
- Apparaten är uteslutande avsedd att användas i hushållet för tillagning av livsmedel. Det är inte tillåtet att använda
apparaten för andra ändamål (t ex värma upp rum). Tillverkaren åtar sig inget ansvar för olämplig eller felaktig
användning eller för felaktiga inställningar av reglagen.
- Apparaten får ej användas av personer (inklusive barn) med reducerad fysisk, känslomässig eller mental kapacitet, eller av
personer utan lämplig kompetens eller erfarenhet, såvida de inte ftt instruktioner om apparatens användande från den
eller de personer som ansvarar för deras säkerhet.
- Apparatens åtkomliga delar kan bli mycket heta under användning. Barn måste hållas under uppsikt så att de inte leker
med apparaten.
- Under och efter användning av apparaten, skall du inte röra vid värmeelementen eller de inre panelerna eftersom detta
kan leda till brännskador. Undvik kontakt med trasor eller andra brännbara material tills alla apparatens komponenter har
svalnat.
- Då tillagningen är klar, öppna luckan försiktigt för att gradvis släppa ut den varma luften eller ångan, innan du försöker ta
ut det som finns inuti apparaten. Med luckan stängd kommer varmluften ut från öppningen som sitter över
kontrollpanelen. Täpp aldrig till ventilationsöppningarna.
- Använd grytlappar för att ta ut kokkärl och tillbehör och var försiktig och vidrör aldrig värmeelementen inuti apparaten.
- Lägg aldrig lättantändligt material inne i apparaten eller i närheten av den. Om apparaten skulle slås på av misstag kan
detta material fatta eld.
- Värm eller tillaga inte livsmedel i stängda burkar i apparaten. Det tryck som utvecklas i burken kan få den att explodera
och skada apparaten.
- Använd inte kokkärl i syntetmaterial.
- Fett och upphettade oljor kan lätt fatta eld. Övervaka tillagningen när du lagar mat med mycket fett och olja.
- Lämna aldrig apparaten utan uppsyn då du torkar mat.
- Om du för att grilla eller tillaga bakverk använder alkoholhaltiga drycker (t ex rom, konjak, vin osv), kom ihåg att alkohol
förångas vid hög temperatur. Dessa ångor kan alltså fatta eld när de kommer i kontakt med det elektriska
värmeelementet.
Kassering av hushållsapparater
- Denna produkt är tillverkad av material som kan återanvändas eller återvinnas. Kassera produkten i enlighet med lokala
miljöbestämmelser om avfallshantering. Innan du skrotar hushållsapparater skall du skära av elsladden så att de blir
obrukbara.
- För mer information om hantering, återvinning och återanvändning av denna produkt, var god kontakta de lokala
myndigheterna, ortens avfallshanteringstjänst eller butiken där produkten inhandlades.
VIKTIG SÄKERHETSINFORMATION
Detta är en säkerhetssymbol för fara, och symbolen varnar för eventuella risker för användaren och andra i närheten.
Alla säkerhetsmeddelanden visas först farosymbolen och följande ord:
FARA
Visar på en farlig siuation som, om den inte undviks, kommer att förorsaka svåra skador.
VARNING
Visar på en farlig siuation som, om den inte undviks, kan förorsaka svåra skador.
SE2
Ta av ugnens förpackning och kontrollera att ugnen inte har skadats under transporten och att det går lätt att stänga
ugnsluckan. Vid problem, kontakta Kundtjänst. För att undvika eventuella skador, rekommenderar vi att du inte tar ut ugnen från
sitt emballage förrän du skall installera den.
ATT FÖRBEREDA INBYGGNADSUTRYMMET
De köksskåp som står intill ugnen måste vara värmetåliga (minst 90 °C).
Utför alla utskärningar på inbyggnadsmöbeln innan du för in ugnen, och avlägsna noggrant allt sågspån och damm.
Den undre delen av apparaten får inte vara åtkombar efter installation.
För att apparaten skall fungera korrekt får du inte blockera öppningen mellan arbetsbänken och den övre delen av ugnen.
ANSLUTNING TILL STRÖMFÖRANDE NÄT
Försäkra dig om att den spänning som anges på apparatens typskylt överensstämmer med nätspänningen. Typskylten sitter på
framkanten av ugnen (syns när luckan är öppen).
Eventuellt byte av strömkabel (av typ H05 RR-F 3 x 1,5 mm
2
) skall endast utföras av kvalificerad elektriker. Vänd dig till
auktoriserad serviceverkstad.
ALLMÄNNA RÅD
Före första användning:
- Ta bort pappskydd, plastfilmer och etiketter på tillbehören.
- Ta ut alla tillbehör ur ugnen. Ställ in värmen på 200 °C och låt ugnen vara på i cirka en timme så att lukt och ånga från
isoleringsmaterial och skyddsfett elimineras.
Under användning:
- Lägg aldrig något tungt föremål på ugnsluckan, eftersom detta kan skada den.
- Håll inte i dig i luckan eller häng saker på dess handtag.
- Täck inte ugnens botten med aluminiumfolie.
- Häll aldrig vatten direkt in i en het ugn; emaljen kan skadas.
- Dra inte pannor eller andra kokkärl över bottnen, för att inte skada emaljen.
- Försäkra dig om att elsladdar till andra hushållsapparater inte vidrör heta delar och att de inte kan fastna i ugnsluckan.
- Undvik att utsätta ugnen för “väder och vind”.
Kassering av emballagematerialet
Emballagematerialet kan återvinnas till 100%, vilket framgår av återvinningssymbolen ( ). Hantera inte emballagematerialet
vårdslöst, utan ta ditt ansvar och sortera och kassera det enligt de anvisningar som finns vid återvinningscentralen.
Kassering av apparaten
- Denna apparat är märkt enligt EG-direktiv 2002/96/EG beträffande elektriskt och elektroniskt avfall (Waste Electrical and
Electronic Equipment, WEEE).
- Genom att säkerställa att denna produkt kasseras på korrekt sätt bidrar du till att förhindra potentiella, negativa
konsekvenser för vår miljö och vår hälsa.
- Symbolen på apparaten och på de dokument som medföljer apparaten visar att denna apparat inte får skrotas som
hushållsavfall, utan skall lämnas in på miljöstation för återvinning av elektroniska apparater WEEE.
Energibesparing
- Förvärm endast ugnen om detta skall ske enligt tillagningstabellen eller om ditt recept kräver det.
- Använd mörka eller svartlackerade ugnsformar och bakplåtar, eftersom dessa absorberar värme mycket bättre än andra
matlagningskärl.
- Stäng av ugnen 10/15 minuter innan fulltid för tillagning har gått ut. Om en maträtt kräver långkok kommer den att fortsätta
tillagas ändå.
- Denna apparat är avsedd att komma i kontakt med livsmedel, och är tillverkad i överensstämmelse med regelverket ( )
nr.1935/2004 och är designad, framtagen och såld på marknaden i enlighet med kraven i direktivet för Lågspänning 2006/
95/EG (som ersätter direktivet 73/23/EEG och påföljande tillägg), och skyddskraven i direktivet “EMC” 2004/108/EG.
INSTALLATION
MILJÖSKYDDSRÅD
FÖRSÄKRAN OM ÖVERENSSTÄMMELSE
SE3
Ugnen fungerar inte:
Kontrollera att spänningen kommer fram till eluttaget som ugnen är ansluten till.
Stäng av och slå på ugnen igen för att undersöka om problemet har löst sig.
Programmeraren fungerar inte:
På displayen visas “ ” följt av ett nummer - kontakta närmaste Kundtjänst. Specificera i detta fall numret som följer
bokstaven “ .
Innan du kontaktar Kundtjänst:
1. Försök att lösa problemet på egen hand enligt anvisningarna i punkterna i kapitel “Felsökning”.
2. Stäng av och slå på ugnen igen för att undersöka om problemet har löst sig.
Om problemet kvarstår efter dessa kontrollera bör du kontakta närmaste Kundtjänst.
Lämna alltid följande uppgifter:
en kort beskrivning av felet,
exakt ugnstyp och ugnsmodell,
servicenumret (dvs numret som finns efter ordet Service på typskylten) som är placerat på höger innerkant i
ugnsutrymmet (syns när ugnsluckan är öppen). Servicenumret finns även i garantihäftet;
fullständig adress,
telefonnummer.
Vänd dig alltid till en auktoriserad serviceverkstad om det blir nödvändigt med reparation (till garanti för att
originalreservdelar används och att reparationen utförs på korrekt sätt).
Ugnens utsida
VIKTIGT: använd inte frätande eller slipande rengöringsmedel. Om en produkt av denna typ av misstag skulle spillas på
apparaten bör du omedelbart torka bort den med en fuktig trasa.
Rengör ytorna med en fuktig trasa. Om de är mycket smutsiga kan du tillsätta ett par droppar flytande diskmedel till
vattnet. Torka med en torr trasa.
Ugnens insida
VIKTIGT: använd inte slipande svampar, stålull eller metallskrapor. De kan skada de emaljerade ytorna och luckans glas.
Efter varje användningstillfälle skall du rengöra ugnen från alla matrester (t ex matrester med hög sockerhalt).
Använd produkter som är speciellt avsedda för rengöring av ugnar (se Tillverkarens indikationer).
Rengör luckans glas med ett specifikt flytande rengöringsmedel. Det går att ta av ugnsluckan för att underlätta rengöring
av ugnen (se UNDERHÅLL).
Grillelementet överst i ugnen kan sänkas (endast på vissa modeller) för att du ska kunna rengöra innertaket på apparaten
(se UNDERHÅLL).
OBSERVERA: vid långkok då du tillagar rätter med hög fukthalt (som t ex pizza, fyllda grönsaker, osv) kan kondens
bildas i dörren och vid gummilisten. När ugnen har svalnat, torka av insidan med en trasa eller en svamp.
Tillbehör:
Diska tillbehören med vanligt diskmedel direkt efter användningen, hantera dem med ugnsvantar om de fortfarande är
varma.
Matrester kan lätt avlägsnas med en diskborste eller svamp.
FELSÖKNING
KUNDTJÄNST
RENGÖRING
VARNING
- Använd absolut inte högtryckstvätt med ångstråle för rengöringen.
- Utför rengöring då apparaten har svalnat.
- Skilj apparaten från elnätet.
SE4
Rengöring av den bakre panelen och de katalytiska sidopanelerna (beroende på
modell):
VIKTIGT: använd aldrig slipande eller frätande rengöringsmedel, repande svampar, stålull eller ugnsrengöringsspray,
eftersom dessa kan skada de katalytiska panelernas förmåga till självrengöring.
Töm ugnen, sätt på den, ställ in den på varmluft 200 °C och låt den stå på i ungefär en timme.
Sedan, när ugnen svalnat, använder du vid behov en fuktig trasa för att torka bort eventuella matrester.
ATT TA AV UGNSLUCKAN
Gör så här för att ta av luckan:
1. Öppna ugnsluckan helt.
2. Lyft de två spärrhakarna i gångjärnen och skjut dem framåt till anslaget (Bild 1).
3. Stäng luckan till spärren (A), lyft den (B) och vrid runt den (C) tills den lossnar (D) (Bild 2).
Gör så här för att sätta tillbaka ugnsluckan:
1. För in gångjärnen på sina platser.
2. Öppna ugnsluckan helt.
3. Skjut ned de två spärrhakarna.
4. Stäng luckan.
FLYTTA PÅ DET ÖVRE VÄRMEELEMENTET (ENDAST VISSA MODELLER)
1. Avlägsna tillbehörens guideskenor (Bild 3).
2. Dra ut elementet (Bild 4) en aning och sänk det (Bild 5).
3. För att sätta tillbaka elementet, lyft det, dra det en aning mot dig, och se till att det vilar i sina sidostöd.
UNDERHÅLL
VARNING
- Använd skyddshandskar.
- Utför följande ingrepp då apparaten har svalnat.
- Skilj apparaten från elnätet.
Bild 1 Bild 2
Bild 3 Bild 4 Bild 5
SE5
BYTE AV LAMPA
För att byta den bakre ugnslampan (beroende på modell):
1. Skilj ugnen från elnätet.
2. Skruva ur lampskyddet (Bild 6), byt ut glödlampan (se notering för typ av lampa) och skruva tillbaka lampskyddet.
3. Återanslut ugnen till elnätet.
För att byta sidolampan (beroende på modell):
1. Skilj ugnen från elnätet.
2. Avlägsna tillbehörens guideskenor, om sådana finns (Bild 3).
3. Använd en skruvmejsel för att bända lampskyddet utåt tills du kan ta loss det (Bild 7).
4. Byt ut glödlampan (för typ av lampa - se anmärkning) (Bild 8).
5. Placera tillbaka lampskyddet och tryck det mot väggen för att det skall fästa korrekt (Bild 9).
6. Montera tillbaka tillbehörens guideskenor.
7. Återanslut ugnen till elnätet.
OBSERVERA:
- Använd endast glödlampor 25-40 W/230 V, typ E-14, T300 °C, eller halogenlampor 20-40W/230 V typ G9, T300 °C.
- Lamporna finns hos vår Kundtjänst.
VIKTIGT:
- Om du använder halogenlampor skall du inte hantera dem med bara händer, eftersom de kan förstöras av
fingeravtryck.
- Sätt inte på ugnen förrän lampskyddet har satts på plats.
Bild 6 Bild 7 Bild 8 Bild 9
SE6
FÖR ELEKTRISK KOPPLING, SE KAPITLET OM INSTALLATION
1. Kontrollpanel
2. Övre ugnselement/grillelement
3. Kylfläkt (dold)
4. Typskylt (skall ej avlägsnas)
5. Lampor
6. Runt ugnselement (dolt)
7. Fläkt
8. Roterande grillspett (beroende på modell)
9. Nedre ugnselement (dolt)
10. Lucka
11. Placering av hyllor/galler (höjdnivå visas på ugnens front)
12. Panel
13. Inkoppling av köttermometer
Anmärkning:
- Under tillagning kan fläkten slås på och av för att reducera energiåtgången.
- Då tillagningen är klar och ugnen stängts av kan kylfläkten fortsätta fungera under en viss tidsrymd.
- Om du öppnar ugnsluckan under tillagning avaktiveras värmeelementen.
MEDFÖLJANDE TILLBEHÖR
A. GALLER (antal: 1): kan användas för att tillaga mat eller som underlågg för bakplåtar, kakformar och andra ugnsfasta
matlagningskärl.
B. LÅNGPANNA (antal: 1): kan placeras under gallret för att samla upp fett, eller som långpanna för att tilllaga kött, fisk,
grönsaker, foccaccia etc.
C. BAKPLÅT (antal: 2): för bakning av bröd och konditorivaror, men även för köttstekar, inbakad fisk, etc.
D. TTERMOMETER: för att mäta maträttens innertemperatur.
E. SKJUTBARA LEDSTYCKEN: för att det skall vara enklare att föra in och dra ut tillbehören.
EJ MEDLJANDE TILLBEHÖR
Det går att separat köpa andra tillbehör - vänd dig till vår Kundtjänst.
BRUKSANVISNING FÖR DENNA UGN
Bild A Bild B Bild C Bild D Bild E
1
12
5
2
4
8
5
9
11
10
7
6
3
13
SE7
PLACERING AV GALLER OCH ANDRA TILLBEHÖR I UGNEN
Gallret och de andra tillbehören är utrustade med ett blockeringssystem för att undvika att de oavsiktligt dras ut ur ugnen.
1. För in gallret vågrätt med den höjda sidan “A” uppåt (Bild 1).
2. Vrid gallret en aning i höjd med placeringen av spärren “B” (Bild 2).
3. För tillbaka gallret till vågrät position och tryck in den helt “C(Bild 3).
4. För att dra ut gallret, gör på omvänt vis.
Insättning av alla andra tillbehör, som långpanna och bakplåt, går till på samma sätt. Upphöjningen på den raka delen gör det
möjligt att spärra tillbehöret.
BESKRIVNING AV KONTROLLPANELEN
TOUCH-KNAPPAR: för att använda dem räcker det att du nuddar symbolen (du behöver alltså inte trycka hårt).
På/Av
för att komma in i huvudmenyn, eller gå tillbaka till första fönstret
för att komma åt de 10 mest använda funktionerna
för att gå tillbaka till föregående fönster
för att utforska funktioner/val och reglera förinställda värden
för att välja och bekräfta inställningar
för att starta tillagning
LISTA PÅ FUNKTIONER
Efter att du slagit på ugnen trycker du på knappen , displayen visar följande indikationer.
A. Ikon som visar upplyst funktion
B. Upplyst funktion kan väljas genom att du trycker på
C. Beskrivning av upplyst funktion
D. Andra funktioner som är disponibla och möjliga att välja
Bild 1
Bild 2 Bild 3
DISPLAY
Tillagning klar kl 19:10
Traditionella manuella tillagningsfunktioner
Special
Recept
Traditionell tillagning
A
D
C
B
SE8
DETALJER I FUNKTIONERNA
Efter att ha valt önskad funktion visar displayen fler val och detaljer om den valda funktionen, om du trycker på knappen .
För att förflytta dig mellan de olika zonerna, tryck på knapparna och : markören flyttas till de värden som kan förändras
i den ordning som visas ovan. Tryck på knappen för att välja värde, ändra värde genom att trycka , och bekräfta
med hjälp av knappen .
FÖRSTA ANVÄNDNING - VAL AV SPRÅK OCH INSTÄLLNING AV KLOCKSLAG
För att korrekt kunna använda ugnen skall du vid första start ställa in språk och klockslag.
Gör så här:
1. Tryck på : på displayen visas då en lista med de första tre inställbara språken.
2. Tryck samtidigt på knapparna och för att rulla listan.
3. Då du finner det språk du önskar, tryck på för att välja det.
Då du valt språk, blinkar displayen 12:00.
4. Ställ in klockslaget genom att trycka på knapparna och . För att numren skall rulla fortare, håll knappen intryckt.
5. Bekräfta inställningen genom att trycka : på displayen visas då en lista med funktioner.
VAL AV TILLAGNINGSFUNKTIONER
1. Om ugnen är avstängd, tryck på knappen : på displayen visas tillagningsfunktionerna.
2. Här kan du utforska de olika valmöjligheterna med hjälp av knapparna : vald funktion lyses upp med vit botten i
mitten av displayen.
Anmärkning: för en lista med beskrivningar över funktionerna, se tabellen på sidan sidan 13 och på sidan sidan 14.
3. Välj funktionen genom att trycka på knappen : tillagningsinställningarna visas på displayen. Om de förinställda
värdena är lika med de värden du vill ha, tryck på startknappen , annars fortsätter du enligt nedan för att ändra dem.
INSTÄLLNING AV TEMPERATUR/EFFEKT PÅ GRILLEN
Reglera temperatur eller effekt på grillen genom att göra följande:
1. Kontrollera att markören står bredvid temperaturinställningsvärdet (zon 3); tryck på knappen för att välja den
parameter du vill ändra: temperaturvärdena blinkar nu.
2. Ändra värdet med hjälp av knapparna tills du når det värde du vill ha.
3. Tryck på knappen r att bekräfta och tryck sedan . På displayen visas förslag på vilken ugnsfals du bör
använda för din maträtt.
4. Tryck på för att starta tillagningen.
Inställd temperatur kan ändras även under tillagning med samma procedur som ovan.
5. tillagningen är klar visas ett meddelande för avslutad tillagning. Då kan du stänga av ugnen genom att trycka på
knappen , eller också fortsätta tillagningen ytterligare genom att trycka på . Då ugnen stängs av visas på displayen
en kylningsstapel som visar den temperatur som fortfarande finns i ugnen.
FÖRVÄRMNING
Nej
GRILLEFFEKT
Medel
TILLAGNINGSTID
AVSLUTNINGSTID
Grill
--:--
--:--
Zon 1 Zon 3
Pil
Zon 4
Zon 2
Traditionella manuella tillagningsfunktioner
Special
Recept
Traditionell tillagning
FÖRVÄRMNING
Nej
TEMPERATUR
200°C
TILLAGNINGSTID
AVSLUTNINGSTID
Varmluft
--:--
--:--
FÖRVÄRMNING
Nej
TEMPERATUR
180°C
TILLAGNINGSTID
AVSLUTNINGSTID
Varmluft
--:--
--:--
Inserire gli alimenti sul livello 3
Premere al termine
SE9
FÖRVÄRMNING AV UGNEN
Om du vill förvärma ugnen innan du ställer in maträtten, måste du först ändra förinställningen på ugnen enligt följande:
1. Placera markören med hjälp av knapparna och på förvärmning.
2. tryck på knappen för att välja parameter: texten “Nej” blinkar.
3. Ändra parametern genom att trycka på knappen eller : på displayen visas “Ja.
4. Bekräfta ditt val genom att trycka på knappen .
SNABBUPPVÄRMNING
Om du vill snabbuppvärma ugnen skall du göra enligt följande:
1. Välj funktionen snabbuppvärmning med hjälp av knapparna .
2. Bekräfta med knappen : Inställningarna visas på displayen.
3. Om inställd temperatur är lika med den temperatur du vill ha, tryck på knappen , för att ändra temperaturen gör du som
beskrivet i föregående avsnitt. En ljudsignal lyder för att indikera att ugnen har nått inställd temperatur. Efter förvärmingsfasen
går ugnen automatiskt över till funktion med över-/undervärme
.
Då kan du ställa in din maträtt och starta tillagningen.
4. Om du vill ställa in en annan tillagningsfunktion, tryck på och välj önskad funktion.
INSTÄLLNING AV KOKTID
Denna funktion gör det möjligt att tillaga under en förbestämd tidsrymd, minst 1 minut, maximalt den tid som vald funktion kan
fungera, sedan stängs ugnen av automatiskt.
1. Ställ in funktionen genom att placera markören i höjd med textenTILLAGNINGSTID” genom att trycka på
knapparna .
2. Tryck på knappen r att välja parameter: “00:00” blinkar på displayen.
3. Ändra värdet med hjälp av knapparna och tills du ser önskad koktid.
4. Bekräfta värdet genom att trycka på knappen .
GRATINERA
Då tillagningen är klar visas på displayen - för de funktioner som tillåter detta - en möjlighet att utföra bryning av din maträtt. Detta
kan endast göras då du redan har ställt in tidslängd på tillagningen.
Då tillagningstiden är slut, visas följande på displayen: “^ r förlängn. för bryning”. Om du trycker på knappen startar
ugnen funktionen bryning, som tar 5 minuter. Denna funktion kan endast aktiveras en gång.
FÖRVÄRMNING
Nej
TEMPERATUR
180°C
TILLAGNINGSTID
AVSLUTNINGSTID
Varmluft
--:--
--:--
FÖRVÄRMNING
Nej
TEMPERATUR
180°C
TILLAGNINGSTID
AVSLUTNINGSTID
Varmluft
--:--
--:--
FÖRVÄRMNING
Ja
TEMPERATUR
180°C
TILLAGNINGSTID
AVSLUTNINGSTID
Varmluft
--:--
--:--
TEMPERATUR
180°C
TT IN
Snabbuppvärmning
- 00:02
TEMPERATUR
180°C
TT IN
Förvärmning
- 00:02
TEMPERATUR
180°C
TT IN
Ugnen är varm!
- 00:02
FÖRVÄRMNING
Nej
TEMPERATUR
180°C
TILLAGNINGSTID
AVSLUTNINGSTID
Varmluft
--:--
--:--
FÖRVÄRMNING
Nej
TEMPERATUR
180°C
TT:MM
AVSLUTNINGSTID
Varmluft
--:--
- 00:00
FÖRVÄRMNING
Nej
TEMPERATUR
180°C
TT:MM
AVSLUTNINGSTID
Varmluft
19:20
- 00:20
Bryner
TILLAGNINGSTID
AVSLUTNINGSTID
20:05
- 00:05
Tillagning klar kl 20:00
^ förlänger, bryner
Bryning avslutad kl 20:05
SE10
INSTÄLLNING AV TID NÄR TILLAGNING SKALL AVSLUTAS/FÖRDRÖJD START
Det går att ställa in koksluttid, genom att fördröja starten av ugnen till maximalt 23 timmar och 59 minuter från nuvarande
klockslag. Detta kan endast göras då du redan har ställt in tidslängd på tillagningen. Denna inställning är endast disponibel
om förvärmning av ugnen inte förutses i vald funktion.
Efter att ha ställt in tillagningstid visas på displayen koksluttid (t ex 19:20). För att fördröja koksluttid, och därmed fördröja start
av ugnen, gör så som följer:
1. Placera markören vid koksluttid med hjälp av knapparna .
2. tryck på knappen för att välja parameter: koksluttid blinkar.
3. Fördröj koksluttiden genom att använda knapparna och tills önskat värde visas.
4. Bekräfta värdet genom att trycka på knappen .
5. Tryck på knappen ; På displayen visas förslag på vilken ugnsfals du bör använda för din maträtt.
6. Tryck på knappen r att aktivera funktionen. Ugnen kommer sedan att starta tillagningen efter en beräkning av
väntetid, så att tillagningen är klar på det förinställda klockslaget (t ex om en maträtt behöver 20 minuter för att tillagas,
och koksluttiden ställs in på 20:10, kommer ugnen att starta tillagningen kl 19:50).
Anmärkning: under väntetiden går det att starta tillagningen när som helst genom att trycka på knappen .
Du kan när som helst ändra inställda värden (temperatur, grilleffektnivå, tillagningstid) med hjälp av
knapparna och knappen så som beskrivits i föregående avsnitt.
INDIKATION FÖR EFTERVÄRME I UGNEN
Då tillagningen är avslutad, eller då ugnen stängs av, och temperaturen i ugnen är över 50 °C, visas på displayen en
kylningsstapel som visar den temperatur som fortfarande finns i ugnen, och stapeln indikerar att kylning pågår. Då eftervärmen
når 50 °C, visas nuvarande klockslag på displayen.
ÄGGKLOCKA
Denna funktion kan endast användas då ugnen är avstängd, och är utmärkt för att kontrollera koktid för t ex pasta. Maximal
inställbar tid på äggklockan är 1 timme och 30 minuter.
1. Med ugnen avstängd, tryck på knappen : På displayen visas “00:00:00”.
2. Tryck på knapparna och för att välja önskad tid.
3. Tryck på knappen för att starta nedräkningen. När den inställda tiden har gått ut visas “00:00:00” i displayen och en
ljudsignal hörs. Då kan du förlänga koktiden, enligt ovan, eller stänga av äggklockan genom att trycka på knappen
(på displayen visas nuvarande klockslag).
FÖRVÄRMNING
Nej
TEMPERATUR
180°C
TT:MM
AVSLUTNINGSTID
Varmluft
19:20
- 00:20
FÖRVÄRMNING
Nej
TEMPERATUR
180°C
TT:MM
AVSLUTNINGSTID
Varmluft
19:20
- 00:20
FÖRVÄRMNING
Nej
TEMPERATUR
180°C
TT:MM
AVSLUTNINGSTID
Varmluft
20:10
- 00:20
Eftervärme
168°
19:42
Tryck på för att ställa in timern, och för start
00 : 00 : 00
(TT) (MM) (SS)
Tryck på för att ställa in timern, och för start
01 : 10 : 00
(TT) (MM) (SS)
Timer
01 : 09 : 00
SE11
RECEPT
Tack vare “6th Sense”-tekniken, kan du använda 30 förinställda recept med perfekt funktion och tillagningstemperatur.
Du behöver bara följa recepet vad gäller ingredienser och förberedning av rätten. Sedan följer du bara dessa instruktioner:
1. Välj “RECEPT” med hjälp av knapparna och bekräfta med .
2. Välj den rätt du vill tillaga i listan.
3. Bekräfta vald rätt med hjälp av knappen .
4. Välj recept med hjälp av knapparna .
5. Bekräfta genom att trycka på knappen : på displayen visas en indikativ koktid.
6. Ställ in maträtten och tryck på . På displayen visas förslag på vilken ugnsfals du bör använda för din maträtt.
7. Tryck på knappen för att starta tillagningen. För att fördröja tillagningen, se avsnittet ovan.
Anmärkningar: somliga maträtter skall vändas eller röras om efter halva koktiden: en ljudsignal lyder då från ugnen och
på displayen visas den typ av ingrepp du behöver utföra.
Den koktid som visas i displayen är endast indikativ: den kan förlängas automatiskt under tillagningen.
Strax innan tillagningstiden är slut, signalerar ugnen att du skall kontrollera att rätten är i den tillagningsnivå som du föredrar.
Om detta inte skulle vara fallet kan du förlänga koktiden manuellt med hjälp av knapparna .
KÖTTERMOMETER
Den medföljande köttermometern gör det möjligt att under tillagningen veta exakt innertemperatur på din maträtt, mellan 0
°C och 100 °C, för att garantera perfekt tillagningsresultat.
Det går att ställa in önskad innertemperatur beroende på den maträtt som skall tillagas.
Korrektplacering av köttermometern är av yttersta vikt för att få önskat resultat. För in köttermometern helt i den tjockaste delen
av köttstycket, undvik ben och fett (Bild 1). För kyckling skall köttermometern föras in från sidan till mitten av bröstet, se till att
spetsen inte hamnar i tomrummet (Bild 2).
För kött med mycket oregelbunden tjocklek skall du kontrollera tillagningen innan du tar ut maträtten ur ugnen. Koppla
köttermometerns andra ände till dess kopplingspunkt som sitter på ugnens högra insida.
Recept för instickstermometer
1. Välj “RECEPT FÖR KÖTTERMOMETER” med hjälp av knapparna och bekräfta med (OK).
2. Välj den rätt du vill tillaga i listan och bekräfta med knappen .
Anmärkning: Om du väjer "annat" kan du själv föra in alla tillagningsparametrar. För andra recept kan du endast ändra vissa
parametrar.
3. Koppla köttermometern, sätt in maträtten och tryck för att starta tillagningen.
Anmärkning: Om köttermometern inte är korrekt insatt kommer ett meddelande upp på displayen som visar att du måste
föra in den korrekt. Annars kan du starta ugnen genom att trycka på knappen , och då startar ett vanligt program utan
tidsbestämning.
Bild 1 Bild 2
Helautomatiska 6th sense-recept
Traditionell tillagning
Inställningar
Recept
6th Sense: Tryck på för att se recept
Grönsaker
Fisk
Kyckling
'6th Sense: Se kokboken för förklaring
Kycklingbröst
Grillad kyckling
KONTROLL
Automatisk
TILLAGNINGSTID
AVSLUTNINGSTID
Grillad kyckling
19:45
- 00:45
KONTROLL
Automatisk
TILLAGNINGSTID
AVSLUTNINGSTID
Tillagning
19:45
- 00:44
Sätt in maten på nivå 3
Tryck sedan på
Vrid på maten
Tillagning nästan klar
Kontrollera maten
Tillagning klar kl 19:45
Tryck på ^ för att förlänga
Automatiska grillfunktioner
Special
Traditionell tillagning
Termometer-recept
Automatiska grillfunktioner
Rostbi
Grillat kalvkött
Custom
För in köttermometer
eller tryck på OK
SE12
Om köttermometern är korrekt införd visas på displayen en bekräftelse under tre sekunder, och sedan visas en bildskärm med
alla parametrar om tillagningen, inklusive den om innertemperatur på köttet.
Då inställd temperatur är uppnådd visas ett blinkande meddelande under tre sekunder. Då tiden gått ut kan du förlänga
tillagningstiden genom att trycka på knappen . Då denna trycks in fortsätter tillagningen på traditionellt vis och under
obestämd tidsrymd. Om ingen knapp trycks in, kommer ugnen att vänta i 10 minuter, och sedan gå i stand-by, och det går då
inte längre att förlänga tillagningstiden.
Det går att använda köttermometern även med funktionerna ÖVER/UNDERVÄRME, ÖVER/UNDERV. +FLÄKT, VARMLUFT,
TURBOGRILL och MAXI COOKING. Om köttermometern inte är införd pågår tillagningen som vanligt, annars visar på displayen
att den kopplats in. Meddelandet visas i 3 sekunder, sedan kommer ugnen att fortsätta som om inställningen var "annat" så som
beskrivits ovan.
“SNABBVAL
1. Tryck på knappen ; på displayen visas de 10 mest använda funktionerna.
2. Rulla i listan med hjälp av knapparna .
3. Tryck på för att välja önskad funktion.
4. För att ändra inställning på en vald funktion, gör så som beskrivits i föregående avsnitt.
INSTÄLLNINGAR
1. För att ändra vissa parametrar på displayen, välj “INSTÄLLNINGAR” från huvudmenyn med hjälp av knapparna .
2. Bekräfta med knappen : på displayen visas de parametrar som du kan ändra (språk, volym på ljudsignal, ljusstyrka på
displayen, klockslag, energibesparing).
3. Välj den inställning du vill ändra med hjälp av knapparna .
4. Tryck på knappen för att bekräfta.
5. Följ instruktionerna på displayen för att ända parametern.
6. Tryck på knappen ; ett bekräftelsemeddelande visas på displayen.
Anmärkning: då ugnen är avstängd, och funktionen EKOLÄGE är inställd (energibesparing), kommer displayen att slockna efter
ett par sekunder. Om funktionen däremot inte är aktiv (OFF), kommer endast displayens ljusstyrka att reduceras en aning.
KNAPPSPÄRR (KEY-LOCK)
Denna funktion gör det möjligt att spärra alla knappar på kontrollpanelen.
Tryck samtidigt på knapparna och i minst 3 sekunder för att aktivera knappspärren. När funktionen aktiveras är
knapparnas funktioner spärrade och på displayen visas ikonen . Denna funktion kan aktiveras även under tillagning. För att
stänga av funktionen, repetera enligt ovan. Med knappspärren inkopplad kan du stänga av ugnen med hjälp av knappen .
Köttermometer
har kopplats in
TEMPERATUR
150°C
KÖTTERMOMETER
Tillagning
100°C
JUST NU
79°C
TEMPERATUR
150°C
KÖTTERMOMETER
Temperatur uppnådd
100°C
JUST NU
100°C
För in köttermometer
eller tryck på OK
FÖRVÄRMNING
Nej
TEMPERATUR
180°C
TILLAGNINGSTID
AVSLUTNINGSTID
Över/undervärme
--:--
--:--
TEMPERATUR
150°C
KÖTTERMOMETER
Över/undervärme
100°C
Dina mest använda tillagningsfunktioner
Kycklingbröst
Lasagne
Pizza
SE13
TABELL MED BESKRIVNING AV FUNKTIONER
HUVUDMENY
INSTÄLLNINGAR
För att ändra displayens inställningar (språk, volym på ljudsignal, ljusstyrka på displayen,
klockslag, energibesparing).
RECEPT
För att välja 30 olika förprogrammerade recept (se bifogad receptsamling). Ugnen ställer
automatiskt in optimal temperatur, funktion och koktid. Det är viktigt att du följer de
instruktioner för förberedelse, tillbehör och nivålägen som står i receptsamlingen.
TERMOMETER-RECEPT
För att välja 7 tillagningssätt för olika typer av kött. Ugnen ställer automatiskt in optimal
innertemperatur för maträtter, och optimal temperatur på ugnen för tillagningen. Dessa värden
visas i följd i den specifika tillagningstabellen, men det går att ändra dem för hand inom en
förutbestämd tidsintervall. För korrekt insättning och användning av köttermometern, läs
noggrannt kapitlet härom. Placera köttet på den 3:e ugnsfasen på en ungspanna placerad på
gallret, eller direkt i den medföljande långpannan. Du behöver inte förvärma ugnen. Under
tillagningen kan du öppna ugnsluckan för att kontrollera köttet eller tillsätta buljong, men se till
att du inte rör vid köttermometern.
TRADITIONELL
TILLAGNING
Se TRADITIONELLA FUNKTIONER.
SPECIAL Se SPECIALFUNKTIONER.
TRADITIONELLA FUNKTIONER
SNABBUPPVÄRMNING Används för att snabbvärma ugnen.
ÖVER-/UNDERVÄRME
Denna funktion kan användas för alla typer av tillagning på en nivå. Använd den 3:e
ugnsfalsen. För tillagning av pizza, pajer (söta och salta) med vätskefyllnad, använd 1:a eller
2:a ugnsfalsen. Du behöver inte förvärma ugnen.
GRILL
För att grilla revbensspjäll, grillspett och korv; gratinera grönsaker eller rosta bröd. Vi
rekommenderar att du placerar maträtterna på 4:e eller 5:e ugnsfalsen. Då du grillar köttbitar
rekommenderar vi att du använder en långpanna under för att fånga upp köttsaften. Placera
den på 3:a eller 4:a ugnsfalsen och fyll den med en halvliter vatten. Du behöver inte förvärma
ugnen. Ugnsluckan skall vara stängd under matlagningen.
TURBOGRILL
Används för att grilla större köttbitar (lammstek, rostbiff, kyckling). Placera köttet på de
mittersta falsarna. Vi rekommenderar att du använder en långpanna under för att fånga upp
köttsaften. Placera den på 1:a eller 2:a ugnsfalsen och fyll den med en halvliter vatten. Du
behöver inte förvärma ugnen. Ugnsluckan skall vara stängd under matlagningen. Med
denna funktion kan du använda det roterande grillspettet, om du har detta tillbehör.
VARMLUFT
Används när man vill laga flera olika maträtter (max 3) som kräver samma temperatur, utan
förvärmning (t ex: fisk, grönsaker, kakor). Funktionen gör det möjligt att tillaga maten utan
risken att de drar åt sig lukt av varandra. Det är lämpligt att använda den 3:e ugnsfalsen för
tillagning på en enda fals, den 1:a och 4:e för tillagning på två falsar, och den 1:a, 3:e och 5:e
för tillagning på tre falsar. Du behöver inte förvärma ugnen.
ÖVER/UNDERV. +FLÄKT
Använd denna funktion när du skall tillaga kött och paj med vätskefyllning (söt eller salt) på
en enda fals. Använd den 3:e ugnsfalsen. Du behöver inte förvärma ugnen.
SE14
SPECIALFUNKTIONER
TINAR UPP
För att snabba på upptining av livsmedel. Vi rekommenderar att du använder mitten av
ugnen till detta. Låt matvaran ligga kvar i förpackningen. Det förhindrar att ytan blir torr.
VARMHÅLLNING
För att hålla nytillagade rätter varma och knapriga (t ex: kött, friterade saker, pajer). Vi
rekommenderar att du använder mitten av ugnen till detta. Funktionen kan inte aktiveras
om temperaturen i ugnen överstiger 65 °C.
JÄSNING
För att få optimal jäsning av söt eller salt deg. För att bibehålla jäsningens kvalitet kan
funktionen inte aktiveras om temperaturen i ugnen överstiger 50 °C. Placera degen på 2:a
ugnsfalsen. Du behöver inte förvärma ugnen.
BEKVÄMLIGHET
För att tillaga färdig mat som förvarats i rumstemperatur eller i kyldisk (kakor,
vätskefyllningar för tårtor, muffins, pastarätter och brödprodukter). Funktionen tillagar alla
rätter snabbt och försiktigt; kan även användas för att värma upp redan tillagad mat. Följ
instruktionerna på matförpackningen. Du behöver intervärma ugnen.
MAXI COOKING
För att steka stora köttbitar (över 2,5 kg). Använd den 1:a eller den 2:a falsen, beroende på
köttstyckets storlek. Du behöver inte förvärma ugnen.
FRYST MAT
Lasagne
Funktionen väljer automatiskt bäst temperatur och bästa tillagningsläge för 5 olika typer av
frysta matvaror. Använd 2:a eller 3:a ugnsfalsen. Du behöver inte förvärma ugnen.
Pizza
Äppelstrudel
Pommes
frites
Bröd
Custom
Det går att ställa in en temperatur mellan 50 och 250 °C för att tillaga andra typer av
produkter.
SE15
TABELL FÖR TILLAGNING
Recept Funktion Förvärmning Ugnsfals
(från botten)
Temperatur
(°C)
Tid
(min)
Tillbehör
Sockerkakor
- 2 / 3 160-180 30-90 Tårtform på galler
- 1-4 160-180 30-90
Nivå 4: tårtform på galler
Nivå 1: tårtform på galler
Fyllda pajer
(ostkaka,
äppelstrudel,
fruktpaj)
- 3 160-200 35-90
Långpanna/bakplåt eller tårtform på
galler
- 1-4 160-200 40-90
Nivå 4: tårtform på galler
Nivå 1: tårtform på galler
Småkakor
- 3 170-180 20-45 Långpanna eller bakplåt
- 1-4 160-170 20-45
Nivå 4: galler
Nivå 1: långpanna eller bakplåt
- 1-3-5 160-170 20-45
Nivå 5: ugnsfast form på galler
Nivå 3: ugnsfast form på galler
Nivå 1: långpanna eller bakplåt
Petit-chouer
- 3 180-200 30-40 Långpanna eller bakplåt
- 1-4 180-190 35-45
Nivå 4: ugnsfast form på galler
Nivå 1: långpanna eller bakplåt
- 1-3-5 180-190 35-45
Nivå 5: ugnsfast form på galler
Nivå 3: ugnsfast form på galler
Nivå 1: långpanna eller bakplåt
Maränger
- 3 90 110-150 Långpanna eller bakplåt
- 1-4 90 140-160
Nivå 4: ugnsfast form på galler
Nivå 1: långpanna eller bakplåt
- 1-3-5 90 140-160
Nivå 5: ugnsfast form på galler
Nivå 3: ugnsfast form på galler
Nivå 1: långpanna eller bakplåt
Bröd / Pizza /
Focaccia
-1 / 2190-250 20-50 Långpanna eller bakplåt
- 1-4 190-250 25-50
Nivå 4: ugnsfast form på galler
Nivå 1: långpanna eller bakplåt
- 1-3-5 190-250 25-50
Nivå 5: ugnsfast form på galler
Nivå 3: ugnsfast form på galler
Nivå 1: långpanna eller bakplåt
Kött- och
grönsakspajer
(quiche)
- 3 180-190 40-55 Tårtform på galler
- 1-4 180-190 45-60
Nivå 4: tårtform på galler
Nivå 1: tårtform på galler
- 1-3-5 180-190 45-60
Nivå 5: tårtform på galler
Nivå 3: tårtform på galler
Nivå 1: långpanna eller bakplåt + tårtform
SE16
Vol-au-vent /
Smördegsbröd
- 3 190-200 20-30 Långpanna eller bakplåt
- 1-4 180-190 20-40
Nivå 4: ugnsfast form på galler
Nivå 1: långpanna eller bakplåt
- 1-3-5 180-190 20-40
Nivå 5: ugnsfast form på galler
Nivå 3: ugnsfast form på galler
Nivå 1: långpanna eller bakplåt
Lasagne /
Ugnsbakad pasta /
Cannelloni /
Gratänger
- 3 190-200 45-55 Ugnsfast form på galler
Lamm / Kalv / Nöt /
Fläsk 1 kg
- 3 190-200 80-110 Ugnsfast form eller långpanna på galler
Kyckling / kanin /
anka 1 kg
- 3 200-230 50-100 Ugnsfast form eller långpanna på galler
Kalkon / Gås 3 kg - 2 190-200 80-130 Ugnsfast form eller långpanna på galler
Ugnsbakad fisk /
inbakad fisk (hel fisk
eller filé)
- 3 180-200 40-60 Ugnsfast form eller långpanna på galler
Fyllda grönsaker
(tomater, squash,
aubergine)
- 2 180-200 50-60 Ugnsfast form på galler
Rostat bröd - 5 Hög 3-5 Galler
Fisk i skivor, filéer - 3-4 Medel 20-30
Nivå 4: galler (vänd maten efter halva
tiden)
Nivå 3: långpanna med vatten
Korv / grillspett /
revbensspjäll /
hamburgare
- 4-5 Medel-Hög 15-30
Nivå 5: galler (vänd maten efter halva
tiden)
Nivå 4: långpanna med vatten
Grillad kyckling
1-1,3 Kg
- 1-2 Medel 55-70
Nivå 2: galler (vänd maten efter halva
tiden)
Nivå 1: långpanna med vatten
- 1-2 Hög 60-80
Ni 2: roterande grillspett
Nivå 1: långpanna med vatten
Rostbiff blodig 1 kg - 3 Medel 35-45
Ugnsfast form på galler (vänd maten efter
2/3 av tiden om nödvändigt)
Lammlägg /
Fläsklägg
- 3 Medel 60-90
Långpanna eller ugnsfast form på galler
(vänd maten efter 2/3 av tiden om
nödvändigt)
Ugnsbakad potatis - 3 Medel 45-55
Långpanna eller bakplåt (vänd maten
efter 2/3 av tiden om nödvändigt)
Gratinerade
grönsaker
- 3 Hög 10-15 Ugnsfast form på galler
Lasagne och kött - 1-4 200 50-100
Nivå 4: ugnsfast form på galler
Nivå 1: långpanna eller ugnsfast form på
galler
Kött och potatis - 1-4 200 45-100
Nivå 4: ugnsfast form på galler
Nivå 1: långpanna eller ugnsfast form på
galler
Recept Funktion Förvärmning Ugnsfals
(från botten)
Temperatur
(°C)
Tid
(min)
Tillbehör
SE17
RECEPT FÖR KÖTTERMOMETER
Fisk och grönsaker - 1-4 180 30-50
Nivå 4: ugnsfast form på galler
Nivå 1: långpanna eller ugnsfast form på
galler
Fryst pizza
- 3 Auto 10-15 Långpanna/bakplåt eller galler
- 1-4 Auto 15-20
Nivå 4: ugnsfast form på galler
Nivå 1: långpanna eller bakplåt
- 1-3-5 Auto 20-30
Nivå 5: ugnsfast form på galler
Nivå 3: långpanna eller bakplåt
Nivå 1: ugnsfast form på galler
- 1-3-4-5 Auto 20-30
Nivå 5: ugnsfast form på galler
Nivå 4: långpanna eller bakplåt
Nivå 3: långpanna eller bakplåt
Nivå 1: ugnsfast form på galler
Recept Funktion Förvärmning Ugnsfals
(från botten)
Temperatur
(°C)
Tid
(min)
Föreslagen temperatur på
köttermometer (°C)
Rostbiff, blodig Auto - 3 215 40-60 48
Rostbiff, medium Auto - 3 180 50-70 60
Rostbiff, välstekt Auto - 3 180 60-80 68
Ugnstekt kalkon Auto - 1 / 2 160 90-180 75
Ugnsstekt
kyckling
Auto
- 3 205 50-70 83
Fläskstek Auto - 3 180 70-100 75
Kalvstek Auto - 3 170 60-90 68
Kött a la minute Auto - 3 200 - 45-90
Recept Funktion Förvärmning Ugnsfals
(från botten)
Temperatur
(°C)
Tid
(min)
Tillbehör
SE18
Tabell över testade recept (i enlighet med regelverket IEC 60350:99+A1:05 +A2:08 och DIN 3360-12:07:07)
Tillagningstabellen föreslår optimal funktion och temperatur för att få bästa resultat för varje typ av recept. Om du vill tillaga
något på en enda fals i ventilationsläge rekommenderar vi att du använder den 3:e ugnsfalsen och samma temperatur som
föreslås för “VARMLUFT” på flera nivåer.
För att grilla rekommenderar vi att du lämnar 3-4 cm fritt från den främre kanten av gallret för att det skall vara lättare att dra ut
det.
Recept Funktion Förvärmning Ugnsfals (från
botten)
Temperatur
(°C)
Tid
(min)
Tillbehör och anmärkningar
IEC 60350:99+A1:05 +A2:08 § 8.4.1
Smördegskakor
(Shortbread)
- 3 170 20-30 Långpanna/bakplåt
- 1-4 160 20-30
Nivå 4: bakplåt
Nivå 1: långpanna
IEC 60350:99+A1:05 +A2:08 § 8.4.2
Småkakor
(Small cakes)
- 3 170 25-35 Långpanna/bakplåt
- 1-4 160 30-40
Nivå 4: bakplåt
Nivå 1: långpanna
- 1-3-5 160 35-45
Nivå 5: ugnsfast form på galler
Nivå 3: bakplåt
Nivå 1: långpanna
IEC 60350:99+A1:05 +A2:08 § 8.5.1
Sockerkaka utan fett (Fatless
sponge cake)
- 2 170 30-40 Tårtform på galler
IEC 60350:99+A1:05 +A2:08 § 8.5.2
Två äppelpajer
(Two apple pies)
- 2 / 3 185 70-90 Tårtform på galler
- 1-4 175 75-95
Nivå 4: tårtform på galler
Nivå 1: tårtform på galler
IEC 60350:99+A1:05 +A2:08 § 9.1.1
Rostat bröd
(Toast)
- 5 Hög 3-5 Galler
IEC 60350:99+A1:05 +A2:08 § 9.2.1
Hamburgare (Burgers) - 5 Hög 20-30
Nivå 5: galler (vänd maten efter
halva tiden)
Nivå 4: långpanna med vatten
DIN 3360-12:07 § 6.5.2.3
Äppelpaj, tårta i form
(Apple cake, yeast tray cake)
- 3 180 35-45 Långpanna/bakplåt
- 1-4 160 55-65
Nivå 4: bakplåt
Nivå 1: långpanna
DIN 3360-12:07 § 6.6
Fläskstek
(Roast pork)
- 3 190 150-170
Nivå 3: galler
Nivå 2: långpanna med vatten (fyll
på vid behov)
DIN 3360-12:07 annex C
rta
(Flat cake)
- 3 170 40-50 ngpanna/bakplåt
- 1-4 170 45-55
Nivå 4: bakplåt
Nivå 1: långpanna
  • Page 1 1
  • Page 2 2
  • Page 3 3
  • Page 4 4
  • Page 5 5
  • Page 6 6
  • Page 7 7
  • Page 8 8
  • Page 9 9
  • Page 10 10
  • Page 11 11
  • Page 12 12
  • Page 13 13
  • Page 14 14
  • Page 15 15
  • Page 16 16
  • Page 17 17
  • Page 18 18
  • Page 19 19
  • Page 20 20
  • Page 21 21

Whirlpool AKZM 656/IX Användarguide

Kategori
Mixer / matberedare tillbehör
Typ
Användarguide