SV38
TABELL MED BESKRIVNING AV FUNKTIONER
FUNKTIONSRATT
OFF (av) För att avsluta tillagning och stänga av ugnen.
FAST PREHEATING
(snabbuppvärm-
ning)
Används för att snabbvärma ugnen.
CONVENTIONAL
(över/undervärme)
Denna funktion kan användas för alla typer av tillagning på en nivå Använd
den 3:e ugnsfalsen. För tillagning av pizza, pajer (söta och salta) med
vätskefyllnad, använd 1:a eller 2:a ugnsfalsen. Du behöver inte förvärma
ugnen.
GRILL (grill)
För grillning av stekar, grillspett och korv, för att gratinera grönsaker och
för att rosta bröd. Vi rekommenderar att du placerar maträtterna på 4:e
eller 5:e ugnsfalsen. Placera en långpanna under gallret när du grillar kött
för att fånga upp köttsaften. Placera den på 3:e eller 4:e ugnsfalsen och fyll
den med en halvliter vatten. Du behöver inte förvärma ugnen. Ugnsluckan
ska vara stängd under tillagningen.
TURBO GRILL
(turbogrill)
Används för att grilla större köttbitar (lammstek, rostbiff, kyckling). Placera
köttet på de mittersta falsarna. Placera en långpanna under för att fånga
upp köttsaften. Placera den på den 1:a eller 2:a ugnsfalsen och fyll den
med en halvliter vatten. Du behöver inte förvärma ugnen. Ugnsluckan ska
vara stängd under tillagningen. Med denna funktion kan du använda det
roterande grillspettet, om du har detta tillbehör.
FORCED AIR
(varmluft)
Används när man vill laga flera olika maträtter som kräver samma
temperatur (t.ex. fisk, grönsaker, bakverk) på olika nivåer (max. tre).
Funktionen gör det möjligt att tillaga maten utan risken att de drar åt sig
lukt av varandra. Använd den 2:a ugnsfalsen då du endast använder en
nivå, 1:a och 4:e ugnsfalsen då du tillagar på två nivåer, och 1:a, 3:e och 5:e
ugnsfalsen när du använder tre nivåer. Du behöver inte förvärma ugnen.
CONVECTION BAKE
(över/underv.&
fläkt)
Använd den här funktionen när du tillagar kött och pajer med våt fyllning
(dessert- eller frukt- och grönsakspajer) på en enda fals. Använd den 3:e
ugnsfalsen. Du behöver inte förvärma ugnen.
SPECIALS
(specialfunktioner)
Se SPECIALFUNKTIONER.
SETTINGS
(inställningar)
Används för att ändra displayinställningarna (språk, tid, displayens
ljusstyrka, ljudsignalens volym, energibesparing).
RECIPES (recept)
Används för att välja mellan 30 förinställda recept (se medföljande
receptsamling). Optimal temperatur, funktion och tid ställs in automatiskt.
Det är viktigt att du följer anvisningarna för tillredning, tillbehör och
falsnivåer i receptsamlingen.
MEAT PROBE
RECIPES (recept för
köttermometer)
Används för att välja mellan 7 tillagningssätt för olika typer av kött.
Tillagningstemperatur och köttets innertemperatur vid avslutad tillagning
ställs in automatiskt för den valda köttypen. Värdena anges i den
medföljande tillagningstabellen, men kan ändras manuellt till förinställda
värden. Mer information om korrekt användning av termometern finns i
motsvarande avsnitt. Placera köttet på den 3:e ugnsfalsen i en långpanna
eller i en ugnsfast form på gallret. Du behöver inte förvärma ugnen. Du kan
öppna luckan under tillagningen för att kontrollera köttet eller tillsätta
buljong, men se till att inte flytta termometern.
SHORTCUTS
(snabbval)
Används för att snabbt ställa in de 10 mest använda funktionerna. Mer
information om hur du ändrar inställningen för önskad funktion finns i
”VAL AV TILLAGNINGSFUNKTIONER”.