Whirlpool AKZM 764/NB Användarguide

Kategori
Mixer / matberedare tillbehör
Typ
Användarguide

Denna manual är också lämplig för

SV24
Dessa anvisningar finns även på webbplatsen: www.whirlpool.eu
DIN OCH ANDRAS SÄKERHET ÄR MYCKET VIKTIG
Den här instruktionsboken innehåller viktiga säkerhetsvarningar, som även återfinns även på själva apparaten. Läs dessa och följ
alltid råden.
Alla säkerhetsvarningar ger specifika detaljer om den potentiella risk
som föreligger och indikerar hur du ska undvika personskada och
annan skada samt elektriska stötar på grund av felaktig användning av
apparaten. Följ följande instruktioner noggrant:
- Använd skyddshandskar vid uppackning och installation.
- Apparaten ska alltid vara skild från elnätet innan installation av
apparaten utförs.
- Installation och underhåll ska utföras av behörig fackman i enlighet
med tillverkarens anvisningar och i enlighet med lokala
säkerhetsbestämmelser. Reparera eller byt inte ut delar på
apparaten om detta inte direkt rekommenderas i
bruksanvisningen.
- Byte av elkabel måste utföras av en kvalificerad elektriker. Vänd dig
till en auktoriserad serviceverkstad.
- Enligt lag är det obligatoriskt att ansluta denna apparat till jord.
- Elsladden måste vara tillräckligt lång för att en apparat som är
inbyggd i ett köksskåp ska kunna anslutas till ett eluttag.
- För att installationen ska uppfylla gällande säkerhetskrav, krävs att
en flerpolig strömbrytare med minst 3 mm kontaktavstånd
används.
- Använd inte grenuttag om ugnen är utrustad med en stickkontakt.
- Använd inte förlängningssladdar.
- Dra inte i apparatens elsladd.
- När installationen är klar ska det inte gå att komma åt de elektriska
komponenterna.
VIKTIG SÄKERHETSINFORMATION
Detta är en säkerhetssymbol för fara, och symbolen varnar för eventuella risker för användaren och andra i närheten.
Alla säkerhetsvarningar föregås av farosymbolen och följande ord:
FARA
Visar på en farlig situation som, om den inte undviks, kommer att förorsaka svåra skador.
VARNING
Visar på en farlig situation som, om den inte undviks, kan förorsaka svåra personskador.
SV25
- Om induktionsplattans yta är sprucken ska du stänga av apparaten
för att undvika risken för elektriska stötar (gäller endast för
modeller med induktionsfunktion).
- Vidrör aldrig apparaten med våta kroppsdelar och var inte barfota
när du använder den.
- Apparaten är uteslutande avsedd att användas i hushållet för
tillagning av livsmedel. Det är inte tillåtet att använda apparaten för
andra ändamål (t.ex.: värma upp rum). Tillverkaren ansvarar inte för
olämplig eller felaktig användning eller för felaktiga inställningar av
reglagen.
- Under användning blir apparaten och dess åtkomliga delar heta.
Det är viktigt att ingen vidrör värmeelementen. Barn (0–8 år) ska
hållas under uppsikt när de vistas i närheten av apparaten.
- Barn från 8 års ålder och personer med nedsatt fysisk, sensorisk
eller mental förmåga, eller bristande erfarenhet och kunskap, kan
använda apparaten under uppsikt eller om de har fått instruktioner
om hur apparaten kan användas på ett säkert sätt och förutsatt att
de förstår vilka faror det innebär. Låt inte barn leka med apparaten.
Rengöring och underhåll ska inte utföras av barn utan uppsikt.
- Vidrör inte värmeelementen eller de inre panelerna under och efter
användning av apparaten eftersom det kan leda till brännskador.
Undvik kontakt med trasor eller andra brännbara material tills
apparatens komponenter har svalnat helt.
- När tillagningen är klar, öppna luckan försiktigt för att gradvis
släppa ut den varma luften eller ångan, innan du öppnar helt. Med
luckan stängd kommer varmluften ut från öppningen som sitter
över kontrollpanelen. Täpp aldrig till ventilationsöppningarna.
- Använd grytlappar för att ta ut kokkärl och tillbehör och vidrör
aldrig värmeelementen inuti apparaten.
- Lägg aldrig lättantändligt material inne i apparaten eller i närheten
av den. Om apparaten skulle slås på av misstag kan materialet fatta
eld.
- Värm eller tillaga inte livsmedel i stängda behållare i apparaten. Det
tryck som utvecklas i behållaren kan få den att explodera och skada
apparaten.
- Använd inte kokkärl i syntetmaterial.
SV26
- Fett och oljor kan lätt fatta eld i ett överhettat tillstånd. Övervaka
tillagningen när du lagar mat med mycket fett och olja.
- Lämna aldrig apparaten utan uppsyn då du torkar mat.
- Om alkoholhaltiga drycker används vid matlagningen (t.ex. rom,
konjak, vin), tänk på att alkohol avdunstar vid höga temperaturer.
Dessa alkoholångor kan fatta eld när de kommer i kontakt med det
elektriska värmeelementet.
- Använd inte ångrengöringsutrustning.
- Rör inte vid ugnen under pyrolysrengöringen. Se till barn vistas på
avstånd från ugnen under pyrolysen. Större mängder matrester i
ugnen ska torkas bort innan pyrolysrengöringen startas (endast
ugnar med pyrolysfunktion).
- Använd endast en termometer som rekommenderas för den här
ugnen.
- Använd inga starka, slipande rengöringsmedel eller vassa
metallskrapor för att rengöra ugnsluckans glas. De kan repa ytan,
vilket kan leda till att glaset splittras.
- Kontrollera att apparaten är avstängd innan lampan byts för att inte
riskera att utsätta dig själv eller andra för elektriska stötar.
- Använd inte aluminiumfolie för att täcka över kokkärl (endast för
ugnar med tillhörande kokkärl).
Kassering av hushållsapparater
- Denna produkt är tillverkad av material som kan återanvändas eller återvinnas. Kassera den enligt
lokala bestämmelser för avfallshantering. Innan du kasserar apparaten, klipp av elkabeln.
- För mer information om hantering, återvinning och återanvändning av elektriska hushållsapparater,
var god kontakta de lokala myndigheterna, ortens sophanteringstjänst eller butiken där produkten
inhandlades.
När ugnen har packats upp, kontrollera att ugnen inte har skadats under transporten och att ugnsluckan
stänger ordentligt. Om du inte är säker, kontakta din återförsäljare eller närmaste Kundservice. För att
förhindra eventuella skador rekommenderar vi att du inte tar ut ugnen ur sitt emballage förrän du skall
installera den.
ATT FÖRBEREDA INBYGGNADSUTRYMMET
De köksskåp som står intill ugnen måste vara värmetåliga (minst 90 °C).
Utför alla utskärningar på inbyggnadsmöbeln innan du för in ugnen, och avlägsna noggrant allt
sågspån och damm.
Den undre delen av apparaten får inte vara tillgänglig efter installation.
För att apparaten skall fungera korrekt får du inte blockera öppningen mellan arbetsbänken och den
övre delen av ugnen.
INSTALLATION
SV27
ANSLUTNING TILL ELNÄT
Försäkra dig om att den spänning som anges på apparatens typskylt överensstämmer med
nätspänningen. Typskylten sitter på framkanten av ugnen (syns när luckan är öppen).
Eventuellt byte av elkabel (av typ H05 RR-F 3 x 1,5 mm
2
) skall endast utföras av kvalificerad elektriker.
Vänd dig till auktoriserad serviceverkstad.
ALLMÄNNA RÅD
Före första användning:
- Ta bort pappskydd, plastfilmer och etiketter på tillbehören.
- Ta ut alla tillbehör ur ugnen. Ställ in värmen på 200 °C och låt ugnen vara på i cirka en timme så att
lukt och ånga från isoleringsmaterial och skyddsfett elimineras.
Under användning:
- Lägg aldrig något tungt föremål på ugnsluckan, eftersom detta kan skada den.
- Håll inte i dig i luckan eller häng saker på dess handtag.
- Täck inte ugnens botten med aluminiumfolie.
- Häll aldrig vatten på insidan av en varm ugn, detta kan skada emaljen.
- Dra aldrig pannor eller andra kokkärl över bottnen, detta kan skada emaljen.
- Försäkra dig om att elkablar till andra hushållsapparater inte vidrör heta delar och att de inte kan
fastna i ugnsluckan.
- Undvik att utsätta ugnen för ”väder och vind”
Kassering av emballagematerialet
Emballagematerialet kan återvinnas till 100 %, vilket framgår av återvinningssymbolen ( ). Hantera inte
emballagematerialet vårdslöst, utan ta ditt ansvar och sortera och kassera det enligt de anvisningar som
finns vid återvinningscentralen.
Kassering av apparaten
- Denna apparat är märkt enligt EG-direktiv 2002/96/EG beträffande elektriskt och elektroniskt avfall
(Waste Electrical and Electronic Equipment, WEEE).
- Genom att säkerställa en korrekt kassering av denna produkt bidrar du till att förhindra potentiella
negativa konsekvenser för vår miljö och vår hälsa, som annars kan bli följden om produkten inte
hanteras på rätt sätt.
- Symbolen på apparaten och på de dokument som medföljer apparaten visar att denna apparat
inte får skrotas som hushållsavfall, utan skall lämnas in på miljöstation för återvinning av elektrisk och
elektronisk utrustning.
Energibesparing
- Förvärm endast ugnen om detta skall ske enligt tillagningstabellen eller om ditt recept kräver det.
- Använd mörka eller svartlackerade ugnsformar och bakplåtar, eftersom dessa absorberar värme
mycket bättre än andra matlagningskärl.
- Stäng av ugnen 10-15 minuter innan den inställda koktiden löper ut. Om en maträtt kräver långkok
kommer den att fortsätta tillagas ändå.
- Denna ugn, vilken är avsedd att komma i kontakt med livsmedel, följer den europeiska förordningen
( ) n.1935/2004 och är designad, tillverkad och såld enligt säkerhetskraven i Lågspänningsdirektiv
2006/95/EG (som ersätter 73/23/EG med ändringar) och skyddskraven i EMC-direktiv 2004/108/EG.
MILJÖSKYDDSRÅD
FÖRSÄKRAN OM ÖVERENSSTÄMMELSE
SV28
Ugnen fungerar inte:
Kontrollera att spänningen kommer fram till eluttaget som ugnen är ansluten till.
Stäng av ugnen och slå på den igen för att se om felet kvarstår.
Programmeraren fungerar inte:
Om displayen visar ” ” följt av ett nummer - kontakta närmaste Kundtjänst. Uppge i detta fall numret
som följer bokstaven ” .
Innan du kontaktar Kundtjänst:
1. Försök att lösa problemet på egen hand enligt förslagen i kapitlet ”Felsökning.
2. Stäng av apparaten och slå på den igen för att se om felet kvarstår.
Om felet kvarstår efter dessa kontroller bör du kontakta närmaste Kundtjänst.
Lämna alltid följande uppgifter:
en kort beskrivning av felet,
exakt ugnstyp och ugnsmodell,
servicenumret (dvs numret efter ordet Service på typskylten) som är placerat på höger innerkant i
ugnsutrymmet (syns när ugnsluckan är öppen). Servicenumret finns även i garantihäftet;
fullständig adress,
telefonnummer.
Vänd dig alltid till en auktoriserad serviceverkstad om det blir nödvändigt med reparation (som garanti
för att originalreservdelar används och att reparationen utförs på korrekt sätt).
Ugnens utsida
VIKTIGT! Använd inte frätande eller slipande rengöringsmedel. Om en produkt av denna typ av
misstag skulle spillas på apparaten bör du omedelbart torka bort den med en fuktig
mikrofibertrasa.
Rengör ytorna med en fuktig mikrofibertrasa. Om de är mycket smutsiga kan du tillsätta ett par
droppar flytande diskmedel till vattnet. Torka med en torr trasa.
Ugnens insida
VIKTIGT! Använd inte slipande svampar, stålull eller metallskrapor. De kan skada de emaljerade
ytorna och ugnsluckans glas.
Efter varje användningstillfälle, låt ugnen svalna och rengör den helst medan den fortfarande är varm
för att ta bort ansamlad smuts och fläckar som orsakats av matrester (t.ex. mat med hög sockerhalt).
Använd produkter som är speciellt avsedda för rengöring av ugnar och följ tillverkarens anvisningar
till punkt och pricka.
Rengör ugnsluckans glas med ett specifikt flytande rengöringsmedel. Det går att ta av ugnsluckan för
att underlätta rengöring av ugnen (se UNDERHÅLL).
Grillelementet överst i ugnen kan sänkas (endast på vissa modeller) för att du ska kunna rengöra
innertaket på apparaten (se UNDERHÅLL).
FELSÖKNING
KUNDTJÄNST
RENGÖRING
VARNING
- Använd absolut inte högtryckstvätt med ångstråle för rengöringen.
- Utför rengöring endast på sval ugn.
- Skilj apparaten från elnätet (dra ut elkabeln ur eluttaget).
SV29
OBS! Under lång tillagning av mat med hög vattenhalt (t.ex. pizza, grönsaker) kan kondens bildas
på ugnens insida och runt tätningen. När ugnen har svalnat, torka av insidan med en trasa eller en
svamp.
Tillbehör:
Diska tillbehören med vanligt diskmedel direkt efter användningen, hantera dem med ugnsvantar
om de fortfarande är varma.
Matrester kan lätt avlägsnas med en diskborste eller svamp.
Rengöring av den bakre panelen och de katalytiska sidopanelerna:
VIKTIGT! använd aldrig slipande eller frätande rengöringsmedel, repande svampar, stålull eller
ugnsrengöringsspray, eftersom dessa kan skada de katalytiska panelernas förmåga till
självrengöring.
Töm ugnen, sätt på den, ställ in den på varmluft 200 °C och låt den stå på i ungefär en timme
Sedan, när ugnen svalnat, använder du vid behov en fuktig trasa för att torka bort eventuella
matrester.
ATT TA AV UGNSLUCKAN
Gör så här för att ta av ugnsluckan:
1. Öppna ugnsluckan helt.
2. Lyft de två spärrhakarna i gångjärnen och skjut dem framåt till anslaget (fig. 1).
3. Stäng luckan till anslaget (A), lyft den (B) och vrid runt den (C) tills den lossnar (D) (fig. 2).
Gör så här för att sätta tillbaka ugnsluckan:
1. För in gångjärnen på sina platser.
2. Öppna ugnsluckan helt.
3. Skjut ned de två spärrhakarna.
4. Stäng ugnsluckan.
UNDERHÅLL
VARNING
- Använd skyddshandskar.
- Utför följande ingrepp då apparaten har svalnat.
- Skilj ugnen från elnätet (dra ut elkabeln ur eluttaget).
Fig. 1 Fig. 2
SV30
FLYTTA PÅ DET ÖVRE VÄRMEELEMENTET (ENDAST VISSA MODELLER)
1. Avlägsna tillbehörens guideskenor (fig. 3).
2. Dra ut elementet (fig. 4) en aning och sänk det (fig. 5).
3. För att sätta tillbaka värmeelementet, lyft det, dra det en aning mot dig, och se till att det vilar i sina
sidostöd.
BYTE AV LAMPA
För att byta den bakre ugnslampan (beroende på modell):
1. Skilj ugnen från elnätet (dra ut elkabeln ur eluttaget).
2. Skruva ur lampskyddet (fig. 6), byt ut glödlampan (se notering för typ av lampa) och skruva tillbaka
lampskyddet.
3. Återanslut ugnen till elnätet.
För att byta sidolampan (beroende på modell):
1. Skilj ugnen från elnätet (dra ut elkabeln ur eluttaget).
2. Avlägsna tillbehörens guideskenor, om sådana finns (fig. 3).
3. Använd en skruvmejsel för att bända lampskyddet utåt tills du kan ta loss det (fig. 7).
4. Byt ut glödlampan (för typ av lampa - se anmärkning) (fig. 8).
5. Sätt tillbaka lampskyddet och tryck det mot väggen för att det skall fästa korrekt (fig. 9).
6. Montera tillbaka tillbehörens guideskenor.
7. Återanslut ugnen till elnätet.
OBS:
- Använd endast glödlampor 25-40 W/230 V, typ E-14, T300 °C, eller halogenlampor 20-40 W/230 V
typ G9, T300 °C.
- Lampan i apparaten är särskilt konstruerad för elektriska apparater och lämpar sig inte för
hushållsbelysning (EUförordning nr 244/2009).
- Lamporna finns hos vår Kundtjänst.
VIKTIGT!
- Om du använder halogenlampor skall du inte hantera dem med bara händer, eftersom de kan
förstöras av fingeravtryck.
- Sätt inte på ugnen förrän lampskyddet har satts på plats.
Fig. 3 Fig. 4 Fig. 5
Fig. 6 Fig. 7 Fig. 8 Fig. 9
SV31
FÖR ELEKTRISK KOPPLING, SE KAPITLET OM INSTALLATION
1. Kontrollpanel
2. Övre värmeelement/grillelement
3. Kylfläkt (dold)
4. Typskylt (skall ej avlägsnas)
5. Lampor
6. Runt värmeelement (dolt)
7. Fläkt
8. Roterande grillspett (finns på vissa modeller)
9. Nedre värmeelement (dolt)
10. Lucka
11. Placering av hyllor/galler (höjdnivå visas på ugnens front)
12. Panel
13. Anslutning för köttermometer
OBS:
- Under tillagning kan fläkten slås på och av för att reducera energiåtgången.
- Då tillagningen är klar och ugnen stängts av kan kylfläkten fortsätta att vara igång en stund.
- När ugnsluckan öppnas under tillagning stängs värmeelementen av.
MEDFÖLJANDE TILLBEHÖR
A. GALLER: kan användas för att tillaga mat eller som underlägg för grytor, kakformar och andra
ugnsfasta matlagningskärl.
B. LÅNGPANNA: kan placeras under gallret för att samla upp fett, eller som långpanna för att tillaga
kött, fisk, grönsaker, focaccia etc.
C. BAKPLÅT: används för tillagning av bröd, bakverk, kötträtter, fisk i folie osv.
D. KÖTTERMOMETER: används för att mäta matens innertemperatur under tillagning.
Antalet tillbehör kan variera beroende på modell.
EJ MEDFÖLJANDE TILLBEHÖR
Andra tillbehör kan beställas separat via Kundtjänst.
BRUKSANVISNING FÖR DENNA UGN
Fig. A Fig. B Fig. C Fig. D
13
SV32
PLACERING AV GALLER OCH ANDRA TILLBEHÖR I UGNEN
1. För in gallret vågrätt med upphöjningen ”A” riktad uppåt (fig. 1).
2. Andra tillbehör som långpanna och bakplåt ska föras in med upphöjningen på den raka delen ”B”
riktad uppåt (fig. 2).
BESKRIVNING AV KONTROLLPANELEN
ELEKTRONISK PROGRAMMERARE
1. FUNKTIONSRATT: slå på/stänga av ugnen och val av funktioner
2. NAVIGATIONSRATT: för att navigera i menyn och reglera inställda värden
OBS: de två rattarna fälls in i panelen. För att få ut dem, skall du trycka lätt på dem.
3. KNAPP : gå tillbaka till föregående skärmen
4. KNAPP : val och bekräftelse av inställningar
LISTA PÅ FUNKTIONER
Vrid funktionsratten till valfritt läge för att starta ugnen: på displayen visas funktioner eller funktionernas
undermenyer.
Välj bland undermenyerna genom att vrida ratten till funktionerna GRILL (grill), SPECIALS
(specialfunktioner), SETTINGS (inställningar), RECIPES (recept) och SHORTCUTS (snabbval).
A. Symbol för markerad funktion
B. Markerad funktion kan väljas genom att trycka på
C. Beskrivning av markerad funktion
D. Andra tillgängliga och valbara funktioner.
MER OM FUNKTIONER
När önskad funktion har valts visar displayen fler alternativ och mer information.
Vrid navigationsratten för att välja ett av alternativen: markören flyttas mellan de justerbara värdena i den
ordning som anges ovan. Tryck på knappen för att välja ett värde, ändra värdet genom att vrida
navigationsratten och bekräfta genom att trycka på .
Fig. 1 Fig. 2
1 23 4
Special: För att tina upp frysta matvaror
Varmhållning
Fryst mat
Upptining
DISPLAY
DISPLAY
Special: För att tina upp frysta matvaror
Varmhållning
Fryst mat
Upptining
A
D
C
B
Zon 3 Zon 4
Zon 5
Zon 2
Zon 1Pil
FÖRVÄRMNING
Ja
TEMPERATUR
180°C
TILLAGNINGSTID
AVSLUTNINGSTID
Över/underv. & äkt
--:--
--:--
Start
SV33
ANVÄNDA APPARATEN FÖR FÖRSTA GÅNGEN - VAL AV SPRÅK OCH INSTÄLLNING
AV TID
När ugnen startas för första gången ska du säkerställa korrekt funktion genom att ställa in önskat språk och
aktuell tid.
Gör följande:
1. Vrid funktionsratten till valfritt läge: på displayen visas de tre första språken i listan över tillgängliga
språk.
2. Vrid navigationsratten för att rulla listan.
3. Tryck på när du har markerat önskat språk för att välja det.
Efter val av språk blinkar 12:00 på displayen.
4. Ställ in tiden genom att vrida navigationsratten.
5. Bekräfta inställningen med knappen .
VAL AV TILLAGNINGSFUNKTIONER
1. Vrid på funktionsratten när ugnen är avstängd för att visa funktioner eller undermenyer.
N.B.:en lista med beskrivningar av funktioner finns i tabellen på sidan 38 och 39.
2. Vrid navigationsratten för att välja bland alternativen i undermenyerna: vald funktion är markerat
med vitt i mitten av skärmen. Bekräfta valet genom att trycka på .
3. tillagningsinställningarna visas på skärmen. Om du inte vill ändra de förinställda värdena ska du vrida
navigationsratten och placera markören på ”Start. Tryck sedan på . Om du vill ändra värdena ska du
följa anvisningarna ovan.
INSTÄLLNING AV TEMPERATUR/EFFEKT PÅ GRILLEN
Reglera temperatur eller effekt på grillen genom att göra följande:
1. Kontrollera att markören är placerad vid temperaturvärdet (zon 3) och tryck på knappen för att
välja den parameter som ska ändras: temperaturvärdena blinkar.
2. Ställ in önskat värde genom att vrida navigationsratten och bekräfta med .
3. Vrid navigationsratten för att flytta markören till ”Start” och tryck på .
4. På displayen visas vilken ugnsfals som ska användas. Följ anvisningen och tryck på för att starta
tillagningen. Du kan göra på samma sätt för att ändra temperaturen under tillagning.
5. Ett meddelande om avslutad tillagning visas när tillagningen är klar. Stäng av ugnen genom att vrida
funktionsratten till 0 (noll) eller förläng koktiden genom att vrida navigationsratten medurs. När
ugnen stängs av visas restvärmeindikatorn på displayen.
FÖRVÄRMA UGNEN
Ändra ugnens inställning på följande sätt om ugnen ska förvärmas:
1. Vrid navigationsratten för att placera markören vid PREHEAT (förvärmning).
2. Tryck på knappen för att välja inställningen: ”No” (nej) blinkar på displayen.
3. Ändra inställningen genom att vrida navigationsratten: ”Yes” (ja) visas på displayen.
4. Bekräfta valet genom att trycka på knappen .
FÖRVÄRMNING
Ja
TEMPERATUR
180°C
TILLAGNINGSTID
AVSLUTNINGSTID
Över/underv. & äkt
--:--
--:--
Start
FÖRVÄRMNING
Ja
TEMPERATUR
180°C
TILLAGNINGSTID
AVSLUTNINGSTID
Över/underv. & äkt
--:--
--:--
Start
FÖRVÄRMNING
Nej
TEMPERATUR
180°C
TILLAGNINGSTID
AVSLUTNINGSTID
Över/undervärme
--:--
--:--
Start
FÖRVÄRMNING
Nej
TEMPERATUR
180°C
TILLAGNINGSTID
AVSLUTNINGSTID
Över/undervärme
--:--
--:--
Start
FÖRVÄRMNING
Nej
TEMPERATUR
200°C
TILLAGNINGSTID
AVSLUTNINGSTID
Över/undervärme
--:--
--:--
Start
FÖRVÄRMNING
Nej
TEMPERATUR
200°C
TILLAGNINGSTID
AVSLUTNINGSTID
Över/undervärme
--:--
--:--
Start
FÖRVÄRMNING
Nej
TEMPERATUR
200°C
TILLAGNINGSTID
AVSLUTNINGSTID
Över/undervärme
--:--
--:--
Start
FÖRVÄRMNING
Nej
TEMPERATUR
200°C
TILLAGNINGSTID
AVSLUTNINGSTID
Över/undervärme
--:--
--:--
Start
FÖRVÄRMNING
Ja
TEMPERATUR
200°C
TILLAGNINGSTID
AVSLUTNINGSTID
Över/undervärme
--:--
--:--
Start
FÖRVÄRMNING
Ja
TEMPERATUR
200°C
TILLAGNINGSTID
AVSLUTNINGSTID
Över/undervärme
--:--
--:--
Start
SV34
SNABBUPPVÄRMNING
Ändra ugnens inställning på följande sätt om ugnen ska snabbvärmas:
1. Vrid funktionsratten för att välja snabbuppvärmningsfunktionen.
2. Bekräfta med knappen : inställningarna visas på skärmen.
3. Om du är nöjd med den förinställda temperaturen ska du vrida navigationsratten för att placera markören
vid ”Start. Tryck sedan på . För att ändra gör du så som beskrivits i föregående avsnitt. En ljudsignal hörs
när den inställda temperaturen har nåtts. Efter förvärmingsfasen går ugnen automatiskt över till funktion
med över-/undervärme .
Då kan du ställa in din maträtt och starta tillagningen.
4. Om du vill ställa in en annan tillagningsfunktion ska du vrida navigationsratten och välja önskad
funktion.
INSTÄLLNING AV TILLAGNINGSTID
Denna funktion gör det möjligt att tillaga under en förbestämd tidsrymd, minst 1 minut, maximalt den tid
som vald funktion kan fungera, sedan stängs ugnen av automatiskt.
1. Vrid navigeringsratten för att ställa markören på ”COOK TIME” (koktid).
2. Tryck på knappen för att välja inställningen. ”00:00” blinkar på displayen.
3. Ändra värdet genom att vrida navigationsratten för att visa önskad koktid.
4. Bekräfta värdet genom att trycka på knappen .
BRYNA
Du kan välja om maträtten ska brynas i slutet av vissa funktioner när ett meddelande visas på displayen. Detta
kan endast göras då du redan har ställt in tidslängd på tillagningen.
Meddelandet ”+/- to prolong, to brown” (+/- för att förlänga koktiden, för att bryna) visas på displayen i
slutet av koktiden. Om du trycker på knappen startar ugnen funktionen bryning, som tar 5 minuter.
Funktionen kan bara användas en gång efter att tillagningen är klar.
FÖRVÄRMNING
Nej
TEMPERATUR
180°C
TILLAGNINGSTID
AVSLUTNINGSTID
Över/undervärme
--:--
--:--
Start
FÖRVÄRMNING
Nej
TEMPERATUR
180°C
TT:MM
AVSLUTNINGSTID
Över/undervärme
19:01
00:01
Start
FÖRVÄRMNING
Nej
TEMPERATUR
180°C
TT:MM
AVSLUTNINGSTID
Över/undervärme
19:01
- 00:30
Start
FÖRVÄRMNING
Nej
TEMPERATUR
180°C
TILLAGNINGSTID
AVSLUTNINGSTID
Över/undervärme
19:20
- 00:30
Start
Bryner
TILLAGNINGSTID
AVSLUTNINGSTID
20:05
- 00:05
Tillagning klar kl 20:00
+/- förlänger, bryner
Bryning avslutad kl 20:05
SV35
INSTÄLLNING AV KOKSLUTTID/FÖRDRÖJD START
Det går att ställa in koksluttid, genom att fördröja starten av ugnen till maximalt 23 timmar och 59 minuter
från nuvarande klockslag. Detta kan endast göras då du redan har ställt in tidslängd på tillagningen. Du
kan endast använda inställningen när den valda funktionen inte kräver förvärmning.
När tillagningstiden har ställts in visas koksluttiden (t.ex. 19:20). För att fördröja koksluttid, och därmed
fördröja start av ugnen, gör följande:
1. Vrid navigationsratten för att flytta markören till alternativet koksluttid.
2. Tryck på knappen för att välja inställningen: koksluttiden blinkar.
3. Vrid navigationsratten och ställ in önskat värde för att fördröja koksluttiden.
4. Bekräfta värdet genom att trycka på knappen .
5. Vrid navigationsratten för att flytta markören till START och tryck på .
6. displayen visas vilken ugnsfals som ska användas. Följ anvisningen och tryck på för att starta
tillagningen. Ugnen beräknar koksluttiden och startar tillagningen så att maten är klar vid den
inställda tiden (om en maträtt exempelvis kräver 20 minuters koktid och koksluttiden ställs in på
20:10 börjar tillagningen 19:50).
OBS: du kan starta ugnen när som helst under väntetiden genom att vrida navigeringsratten så att
markören hamnar på ”Start” och trycka på .
Du kan ändra de inställda värdena (temperatur, grill, koktid) när som helst genom att följa
anvisningarna i de föregående avsnitten.
TIMER
Denna funktion kan endast användas då ugnen är avstängd och är utmärkt för att kontrollera koktid för
t.ex. pasta. Maximal inställbar tid på timern är 1 timme och 30 minuter.
1. Tryck på knappen när ugnen har stängts av: ”00:00:00” visas på displayen.
2. Vrid navigationsratten för att välja önskad tid.
3. Tryck på knappen för att starta nedräkningen. När den inställda tiden har gått ut visas ”0:00” på
displayen och en ljudsignal hörs. I det här skedet kan tiden förlängas enligt anvisningarna ovan eller
så kan timern avaktiveras genom att knappen trycks in (klockslaget visas på displayen).
FÖRVÄRMNING
Nej
TEMPERATUR
180°C
TILLAGNINGSTID
AVSLUTNINGSTID
Över/undervärme
19:20
- 00:30
Start
FÖRVÄRMNING
Nej
TEMPERATUR
180°C
TILLAGNINGSTID
AVSLUTNINGSTID
Över/undervärme
19:20
- 00:30
Start
FÖRVÄRMNING
Nej
TEMPERATUR
180°C
TILLAGNINGSTID
AVSLUTNINGSTID
Över/undervärme
20:10
- 00:30
Start
FÖRVÄRMNING
Nej
TEMPERATUR
180°C
TILLAGNINGSTID
AVSLUTNINGSTID
Över/undervärme
20:10
- 00:30
Start
FÖRVÄRMNING
Nej
TEMPERATUR
180°C
TILLAGNINGSTID
AVSLUTNINGSTID
Över/undervärme
20:10
- 00:29
Start
FÖRVÄRMNING
Nej
TEMPERATUR
180°C
TILLAGNINGSTID
AVSLUTNINGSTID
Över/undervärme
20:10
- 00:30
Start
Vrid på +/- för att ställa in timern, tryck på för start
00 : 00 : 00
(TT) (MM) (SS)
Vrid på +/- för att ställa in timern, tryck på för start
00 : 30 : 00
(TT) (MM) (SS)
Timer
01 : 09 : 00
SV36
RECEPT
Med funktionen ”Sixth Sense” kan du välja bland 30 förinställda recept med optimal koktemperatur.
Du behöver endast följa anvisningarna för ingredienser och tillagningsmetod. Gör sedan följande:
1. Vrid funktionsratten för att välja ”RECIPES” (recept).
2. Välj maträtten som du vill tillaga i listan.
3. Tryck på knappen för att bekräfta valet.
4. Välj önskat recept genom att vrida navigationsratten.
5. Bekräfta med knappen : ungefärlig tillagningstid visas på displayen.
6. Placera maten i ugnen och vrid navigationsratten för att placera markören på ”Start. Tryck sedan
på .
7. displayen visas vilken ugnsfals som ska användas. Följ anvisningen och tryck på för att starta
tillagningen. Se relevant avsnitt om du vill fördröja starten.
N.B.:vissa maträtter måste vändas eller röras om efter halva tiden: ugnen avger en ljudsignal och
displayen visar vilken åtgärd som krävs.
Koktiden som visas vid start är endast en referenstid: den kan förlängas automatiskt under tillagningen.
Strax innan koktiden avslutas uppmanas du att kontrollera maten för att se om du är nöjd med
kokresultatet. Om inte kan du förlänga koktiden genom att vrida navigationsratten.
KÖTTERMOMETER
Med köttermometern kan du mäta matens innertemperatur under tillagning (0 till 100 °C) för ett perfekt
resultat.
Önskad innertemperatur för maten ställs in i enlighet vilken sorts mat som ska tillagas.
Det är viktigt att köttermometern placeras korrekt för ett optimalt resultat. Köttermometern ska föras in i
den tjockaste delen av köttet. Undvik ben och fett (fig. 1). Vid tillagning av kyckling ska termometern föras
in från sidan i mitten av bröstet. Se till att spetsen inte hamnar i ett hålrum (fig. 2).
Om köttets tjocklek är oregelbunden bör du kontrollera att köttet är färdigkokt innan du tar ut det ur
ugnen. Anslut änden på termometern i hålet i ugnens högra innerpanel.
Fig. 1 Fig. 2
KONTROLL
Automatisk
TILLAGNINGSTID
AVSLUTNINGSTID
Fläskkotletter
19:20
- 00:32
Start
Sätt in maten på nivå 3
Tryck sedan på
6th Sense: Tryck på för att se recept
Fisk
Efterrätter
Kött
6th Sense: Tryck på för att se recept
Fisk
Efterrätter
Kött
6th Sense: Se kokboken för förklaring
Fläsklägg
Grillspett
Fläskkotletter
6th Sense: Se kokboken för förklaring
Fläsklägg
Grillspett
Fläskkotletter
Vänd maten
Tillagning nästan klar
Kontrollera maten
Tillagning klar kl 19:45
Tryck på ^ för att förlänga
SV37
Recept för köttermometer
1. Välj ”Meat probe recipes” (recept för köttermometer) genom att vrida funktionsratten till
motsvarande symbol.
2. Välj maträtten som du vill tillaga i listan och tryck på knappen (OK) för att bekräfta.
OBS: om du väljer ”Custom” (eget) kan du själv välja alla parametrar som du vill ställa in. Med de andra
recepten kan du endast välja några av dem.
3. Anslut termometern, placera maten i ugnen och vrid navigeringsratten för att placera markören på
”Start. Tryck sedan på .
OBS: om termometern inte är ansluten visar displayen ett meddelande som uppmanar dig att ansluta
termometern. Om termometern inte ansluts startar ugnen en normal kokcykel utan inställd tid när du
trycker på .
Om termometern har anslutits korrekt visar displayen en bekräftelse i tre sekunder följt av skärmen som
visar alla parametrar och den uppmätta temperaturen.
När måltemperaturen för maten har uppnåtts blinkar ett meddelande på displayen i 3 sekunder. I slutet av
koktiden visas ett alternativ som låter dig förlänga koktiden genom att vrida navigationsratten till +.
Tillagningen fortsätter i normalläge utan tidsinställning. Om alternativet inte väljs stängs ugnen av efter
10 minuter och koktiden kan då inte förlängas.
Köttermometern kan även användas med funktionerna CONVENTIONAL (över/undervärme), CONVECTION
BAKE (över/underv. & fläkt), FORCED AIR (varmluft), TURBO GRILL (turbogrill) och MAXI COOKING. Om
termometern inte ansluts fortsätter tillagningen i normalläge eller så visas ett meddelande på displayen
om att termometern inte har anslutits. Meddelandet visas i 3 sekunder och ugnen fortsätter därefter som
om funktionen ”Custom” (eget) har valts enligt ovan.
INSTÄLLNINGAR
1. Välj ”SETTINGS” (inställningar) i huvudmenyn genom att vrida funktionsratten för att välja vissa
displayinställningar.
2. Bekräfta med knappen : displayen visar vilka inställningar som kan ändras (språk, ljudsignalvolym,
displayens ljusstyrka, tid, energibesparing).
3. Välj inställningen som du vill ändra genom att vrida navigationsratten.
4. Tryck på knappen för att bekräfta.
5. Följ anvisningarna på displayen för att ändra inställningen.
6. Tryck på knappen : ett meddelande som bekräftar valet visas på displayen.
OBS: Om ugnen stängs av med funktionen ECOMODE (energibesparing) aktiverad (ON) stängs displayen
av efter några sekunder och klockan visas. Tryck på någon av knapparna eller vrid en av rattarna för att visa
informationen på displayen och slå på lampan. Om ECOMODE är aktiverat under tillagning släcks
ugnslampan efter 1 minuts tillagning och tänds igen när användaren manövrerar reglagen. Om funktionen
inte är vald (OFF) dämpas displayens ljusstyrka efter några minuter.
KNAPPSPÄRR
Använd funktionen för att låsa knapparna och rattarna på kontrollpanelen.
Aktivera funktionen genom att trycka in och samtidigt i minst 3 sekunder. Om funktionen är aktiverad
går knapparna inte att använda och ett meddelande och symbolen visas på displayen. Funktionen kan
även aktiveras under tillagning. Gör på samma sätt för att stänga av funktionen. När knappspärren är
aktiverad kan ugnen stängas av genom att vrida ratten till 0 (noll). Den tidigare inställda funktionen måste
i så fall ställas in igen.
Automatiska grillfunktioner
Special
Traditionell tillagning
Stektermom. recept
Automatiska grillfunktioner
Rostbi
Grillat kalvkött
Egen inställning
Sätt i stektermometer
eller tryck på OK
Stektermometer
har kopplats in
TEMPERATUR
150°C
STEKTERMOMETER
Tillagning
100°C
JUST NU
79°C
TEMPERATUR
150°C
STEKTERMOMETER
Temperatur uppnådd
100°C
JUST NU
100°C
Sätt i stektermometer
eller tryck på OK
FÖRVÄRMNING
Nej
TEMPERATUR
180°C
TILLAGNINGSTID
AVSLUTNINGSTID
Över/undervärme
--:--
--:--
TEMPERATUR
150°C
KÖTTERMOMETER
Över/undervärme
100°C
SV38
TABELL MED BESKRIVNING AV FUNKTIONER
FUNKTIONSRATT
OFF (av) För att avsluta tillagning och stänga av ugnen.
FAST PREHEATING
(snabbuppvärm-
ning)
Används för att snabbvärma ugnen.
CONVENTIONAL
(över/undervärme)
Denna funktion kan användas för alla typer av tillagning på en nivå Använd
den 3:e ugnsfalsen. För tillagning av pizza, pajer (söta och salta) med
vätskefyllnad, använd 1:a eller 2:a ugnsfalsen. Du behöver inte förvärma
ugnen.
GRILL (grill)
För grillning av stekar, grillspett och korv, för att gratinera grönsaker och
för att rosta bröd. Vi rekommenderar att du placerar maträtterna på 4:e
eller 5:e ugnsfalsen. Placera en långpanna under gallret när du grillar kött
för att fånga upp köttsaften. Placera den på 3:e eller 4:e ugnsfalsen och fyll
den med en halvliter vatten. Du behöver inte förvärma ugnen. Ugnsluckan
ska vara stängd under tillagningen.
TURBO GRILL
(turbogrill)
Används för att grilla större köttbitar (lammstek, rostbiff, kyckling). Placera
köttet på de mittersta falsarna. Placera en långpanna under för att fånga
upp köttsaften. Placera den på den 1:a eller 2:a ugnsfalsen och fyll den
med en halvliter vatten. Du behöver inte förvärma ugnen. Ugnsluckan ska
vara stängd under tillagningen. Med denna funktion kan du använda det
roterande grillspettet, om du har detta tillbehör.
FORCED AIR
(varmluft)
Används när man vill laga flera olika maträtter som kräver samma
temperatur (t.ex. fisk, grönsaker, bakverk) på olika nivåer (max. tre).
Funktionen gör det möjligt att tillaga maten utan risken att de drar åt sig
lukt av varandra. Använd den 2:a ugnsfalsen då du endast använder en
nivå, 1:a och 4:e ugnsfalsen då du tillagar på två nivåer, och 1:a, 3:e och 5:e
ugnsfalsen när du använder tre nivåer. Du behöver inte förvärma ugnen.
CONVECTION BAKE
(över/underv.&
fläkt)
Använd den här funktionen när du tillagar kött och pajer med våt fyllning
(dessert- eller frukt- och grönsakspajer) på en enda fals. Använd den 3:e
ugnsfalsen. Du behöver inte förvärma ugnen.
SPECIALS
(specialfunktioner)
Se SPECIALFUNKTIONER.
SETTINGS
(inställningar)
Används för att ändra displayinställningarna (språk, tid, displayens
ljusstyrka, ljudsignalens volym, energibesparing).
RECIPES (recept)
Används för att välja mellan 30 förinställda recept (se medföljande
receptsamling). Optimal temperatur, funktion och tid ställs in automatiskt.
Det är viktigt att du följer anvisningarna för tillredning, tillbehör och
falsnivåer i receptsamlingen.
MEAT PROBE
RECIPES (recept för
köttermometer)
Används för att välja mellan 7 tillagningssätt för olika typer av kött.
Tillagningstemperatur och köttets innertemperatur vid avslutad tillagning
ställs in automatiskt för den valda köttypen. Värdena anges i den
medföljande tillagningstabellen, men kan ändras manuellt till förinställda
värden. Mer information om korrekt användning av termometern finns i
motsvarande avsnitt. Placera köttet på den 3:e ugnsfalsen i en långpanna
eller i en ugnsfast form på gallret. Du behöver inte förvärma ugnen. Du kan
öppna luckan under tillagningen för att kontrollera köttet eller tillsätta
buljong, men se till att inte flytta termometern.
SHORTCUTS
(snabbval)
Används för att snabbt ställa in de 10 mest använda funktionerna. Mer
information om hur du ändrar inställningen för önskad funktion finns i
VAL AV TILLAGNINGSFUNKTIONER”.
SV39
SPECIALFUNKTIONER
DEFROST
(upptining)
För att snabba på upptining av livsmedel. Placera maten på den mittersta
ugnsfalsen. Låt maten ligga kvar i förpackningen. Det förhindrar att ytan
blir torr.
KEEP WARM
(varmhållning)
För att hålla nytillagade rätter varma och knapriga (t.ex.: kött, friterad mat,
pajer). Placera maten på den mittersta ugnsfalsen. Funktionen kan inte
aktiveras om temperaturen i ugnen överstiger 65 °C.
RISING (jäsning)
För att få optimal jäsning av söt eller salt deg. För att bibehålla jäsningens
kvalitet kan funktionen inte aktiveras om temperaturen i ugnen överstiger
40 °C. Placera degen på den 2:a ugnsfalsen. Du behöver inte förvärma
ugnen.
CONVENIENCE
(färdigmat)
Används för att tillaga färdigmat som har förvarats i rumstemperatur eller
kyldisk (kakor, kaksmet, muffins, varmrätter och bakverk). Funktionen
används för att snabbt värma upp färdigmaten eller tidigare tillagad mat.
Följ anvisningarna på matförpackningen. Du behöver inte förvärma ugnen.
MAXI COOKING
Används för att tillaga stora köttstycken (över 2,5 kg). Använd 1:a eller 2:a
ugnsfalsen beroende på köttets storlek. Du behöver inte förvärma ugnen.
Vänd gärna köttet under tillagningen för att få jämnare bryning. Ös köttet
då och då för att undvika att det blir torrt.
FROZEN
FOOD
(fryst mat)
Lasagne
Funktionen används för att automatiskt ställa in optimal
tillagningstemperatur och läge för 5 typer av infryst färdigmat. Använd 2:a
eller 3:e ugnsfalsen. Du behöver inte förvärma ugnen.
Pizza
Strudel
Pommes
frites
Bröd
Övrigt
Temperaturen kan ställas in på 50–250 °C för tillagning av andra typer av
matvaror.
ECO FORCED AIR
(eko-varmluft)
Används för att tillaga fyllda kötträtter och köttbitar på en nivå. Denna
funktion använder icke-kontinuerlig, svag fläktluft som förhindrar att
maten blir torr. När eko-funktionen är aktiverad släcks ugnslampan under
tillagningen och kan tändas tillfälligt med bekräftelseknappen. Undvik att
öppna ugnsluckan under tillagningen för lägre energiförbrukning. Använd
3:e ugnsfalsen. Du behöver inte förvärma ugnen.
SV40
TILLAGNINGSTABELL
Recept Funk-
tion
r-
värm-
ning
Ugnsfals
(från
botten)
Temp.
(°C)
Tid
(min.)
Tillbehör och
anmärkningar
Sockerkakor
- 2/3 160-180 30-90 Tårtform på galler
- 1-4 160-180 30-90
Ugnsfals 4: tårtform på galler
Ugnsfals 1: tårtform på galler
Fyllda tårtor
(cheesecake,
strudel, äppelpaj)
- 2 160-200 35-90
Långpanna/bakplåt eller
tårtform på galler
- 1-4 160-200 40-90
Ugnsfals 4: tårtform på galler
Ugnsfals 1: tårtform på galler
Småkakor
- 3 170-180 20-45 Långpanna eller bakplåt
- 1-4 160-170 20-45
Ugnsfals 4: galler
Ugnsfals 1: långpanna eller
bakplåt
- 1-3-5 160-170 20-45*
Ugnsfals 5: ugnsfast form på
galler
Ugnsfals 3: ugnsfast form på
galler
Ugnsfals 1: långpanna eller
bakplåt
Petit-chouer
- 3 180-200 30-40 Långpanna eller bakplåt
- 1-4 180-190 35-45
Ugnsfals 4: ugnsfast form på
galler
Ugnsfals 1: långpanna eller
bakplåt
- 1-3-5 180-190 35-45*
Ugnsfals 5: ugnsfast form på
galler
Ugnsfals 3: ugnsfast form på
galler
Ugnsfals 1: långpanna eller
bakplåt
Maränger
- 3 90 110-150 Långpanna eller bakplåt
- 1-4 90 140-160
Ugnsfals 4: ugnsfast form på
galler
Ugnsfals 1: långpanna eller
bakplåt
- 1-3-5 90 140-160*
Ugnsfals 5: ugnsfast form på
galler
Ugnsfals 3: ugnsfast form på
galler
Ugnsfals 1: långpanna eller
bakplåt
SV41
Bröd/Pizza/
Focaccia
- 1/2 190-250 15-50 Långpanna eller bakplåt
- 1-4 190-250 20-50
Ugnsfals 4: ugnsfast form på
galler
Ugnsfals 1: långpanna eller
bakplåt
- 1-3-5 190-250 25-50*
Ugnsfals 5: ugnsfast form på
galler
Ugnsfals 3: ugnsfast form på
galler
Ugnsfals 1: långpanna eller
bakplåt
tt- och
grönsakspajer
(quiche lorraine)
- 2/3 180-190 40-55 Tårtform på galler
- 1-4 180-190 45-70
Ugnsfals 4: tårtform på galler
Ugnsfals 1: tårtform på galler
- 1-3-5 180-190 45-70*
Ugnsfals 5: tårtform på galler
Ugnsfals 3: tårtform på galler
Ugnsfals 1: långpanna eller
bakplåt + tårtform
Vol-au-vent/
Mördegsbakning
- 3 190-200 20-30 Långpanna eller bakplåt
- 1-4 180-190 20-40
Ugnsfals 4: ugnsfast form på
galler
Ugnsfals 1: långpanna eller
bakplåt
- 1-3-5 180-190 20-40*
Ugnsfals 5: ugnsfast form på
galler
Ugnsfals 3: ugnsfast form på
galler
Ugnsfals 1: långpanna eller
bakplåt
Lasagne/
Ugnsbakad pasta/
Cannelloni/
Pudding
- 3 190-200 45-65
Ugnsfast form eller
långpanna på galler
Lamm/Kalv/Nöt/
Fläsk 1kg
- 2 190-200 80-110
Ugnsfast form eller
långpanna på galler
Kyckling/Kanin/
Anka 1kg
- 3 200-230 50-100
Ugnsfast form eller
långpanna på galler
Kalkon/Gås 3kg - 2 190-200 80-130
Ugnsfast form eller
långpanna på galler
Ugnsbakad fisk/
inbakad fisk
(hel fisk eller filé)
- 3 180-200 40-60
Ugnsfast form eller
långpanna på galler
Fyllda grönsaker
(tomater, squash,
aubergine)
- 2 170-190 30-60 Ugnsfast form på galler
Rostat bröd - 5 Hög 3-6 Galler
Recept Funk-
tion
r-
värm-
ning
Ugnsfals
(från
botten)
Temp.
(°C)
Tid
(min.)
Tillbehör och
anmärkningar
SV42
Fiskfiléer/Stekar - 4 Medel 20-30
Ugnsfals 4: galler (vänd efter
halva tiden)
Ugnsfals 3: långpanna med
vatten
Korv/Grillspett/
Revbensspjäll/
Hamburgare
- 5
Medelhög-
Hög
15-30
Ugnsfals 5: galler (vänd
maten efter halva tiden)
Ugnsfals 4: långpanna med
vatten
Grillad kyckling
1-1,3 kg
- 2
2
(medelhög)
55-70
Ugnsfals 2: galler (vänd
maten efter två tredjedelar
av tiden)
Ugnsfals 1: långpanna med
vatten
- 2 3 (hög) 60-80
Ugnsfals 2: roterande
grillspett (finns på vissa
modeller)
Ugnsfals 1: långpanna med
vatten
Rostbiff blodig
1kg
- 3 Medel 35-50
Ugnsfast form på galler
(vänd maten efter 2/3 av
tiden om nödvändigt)
Lammlägg/
Fläsklägg
- 3 Medel 60-90
Långpanna eller ugnsfast
form på galler (vänd maten
efter 2/3 av tiden om
nödvändigt)
Ugnsbakad
potatis
- 3 Medel 45-55
Långpanna eller bakplåt
(vänd maten efter 2/3 av
tiden om nödvändigt)
Gratinerade
grönsaker
- 3 Hög 10-25
Ugnsfast form eller
långpanna på galler
Lasagne och kött - 1-4 200 50-100*
Ugnsfals 4: ugnsfast form på
galler
Ugnsfals 1: ugnsfast form
eller långpanna på galler
tt och potatis - 1-4 200 45-100*
Ugnsfals 4: ugnsfast form på
galler
Ugnsfals 1: ugnsfast form
eller långpanna på galler
Fisk och grönsaker - 1-4 180 30-50*
Ugnsfals 4: ugnsfast form på
galler
Ugnsfals 1: ugnsfast form
eller långpanna på galler
Komplett måltid:
Paj (fals 5)/lasagne
(fals 3)/kött (fals 1)
- 1-3-5 190 40-120*
Ugnsfals 5: form på galler
Ugnsfals 3: form på galler
Ugnsfals 1: långpanna eller
form på galler
Recept Funk-
tion
r-
värm-
ning
Ugnsfals
(från
botten)
Temp.
(°C)
Tid
(min.)
Tillbehör och
anmärkningar
SV43
* Tillagningstiderna är ungefärliga. Maten kan tas ur ugnen vid olika tidpunkter beroende på hur du vill
ha maten tillagad.
MEAT PROBE RECIPES (recept för köttermometer)
Fryst pizza
- 3 Auto 10-15
Ugnsfals 3: långpanna/
bakplåt eller galler
- 1-4 Auto 15-20
Ugnsfals 4: form på galler
Ugnsfals 1: långpanna eller
bakplåt
- 1-2-4 Auto 20-30
Ugnsfals 4: bakplåt
Ugnsfals 2: form på galler
Ugnsfals 1: långpanna eller
bakplåt
- 1-2-3-4 Auto 20-30
Ugnsfals 4: bakplåt
Ugnsfals 3: form på galler
Ugnsfals 2: form på galler
Ugnsfals 1: långpanna/
bakplåt
Fyllda kötträtter - 3 200 80-120*
Långpanna eller form på
galler
ttbitar (kanin,
kyckling, lamm)
- 3 200 50-100*
Långpanna eller form på
galler
Recept Funktion rvär
mning
Ugnsfals
(från
botten)
Temp.
(°C)
Tid
(min.)
Rekommenderad
temperatur för
köttermometer (°C)
Rostbiff, blodig Auto - 3 215 40-60 48
Rostbiff, medium Auto - 3 180 50-70 60
Rostbiff, välstekt Auto - 3 180 60-80 68
Grillad kalkon Auto - 1 / 2 160 90-180 75
Grillad kyckling Auto - 3 205 50-70 83
Fläskstek Auto - 3 180 70-100 75
Kalvstek Auto - 3 170 60-90 68
tt, övrigt Auto - 3 200 - 45-90
Recept Funk-
tion
r-
värm-
ning
Ugnsfals
(från
botten)
Temp.
(°C)
Tid
(min.)
Tillbehör och
anmärkningar
  • Page 1 1
  • Page 2 2
  • Page 3 3
  • Page 4 4
  • Page 5 5
  • Page 6 6
  • Page 7 7
  • Page 8 8
  • Page 9 9
  • Page 10 10
  • Page 11 11
  • Page 12 12
  • Page 13 13
  • Page 14 14
  • Page 15 15
  • Page 16 16
  • Page 17 17
  • Page 18 18
  • Page 19 19
  • Page 20 20
  • Page 21 21
  • Page 22 22
  • Page 23 23

Whirlpool AKZM 764/NB Användarguide

Kategori
Mixer / matberedare tillbehör
Typ
Användarguide
Denna manual är också lämplig för