SV16
STEKTERMOM. RECEPT
För att välja 7 tillagningssätt för olika typer av kött. Ugnen ställer
automatiskt in optimal innertemperatur för maträtter, och optimal
temperatur på ugnen för tillagningen. Dessa värden visas i följd i
den specifika tillagningstabellen, men det går att ändra dem för
hand inom en förutbestämd tidsintervall. För korrekt insättning och
användning av köttermometern, läs noggrannt kapitlet härom. Pla-
cera köttet på den 3:e ugnsfasen på en ungspanna placerad på gall-
ret, eller direkt i den medföljande långpannan. Du behöver inte
förvärma ugnen. Under tillagningen kan du öppna ugnsluckan för
att kontrollera köttet eller tillsätta buljong, men se till att du inte rör
vid köttermometern.
GENVÄGAR
För att direkt komma åt de 10 mest använda funktionerna. För att
ändra inställning på en önskad funktion, se avsnittet ”VAL AV TILL-
LAGNINGSFUNKTION”.
SPECIALFUNKTIONER
UPPTINING
För att snabba på upptining av livsmedel. Vi rekommenderar att du
använder mitten av ugnen till detta. Låt matvaran ligga kvar i för-
packningen. Det förhindrar att ytan blir torr.
VARMHÅLLNING
För att hålla nytillagade rätter varma och knapriga (t ex: kött, frite-
rade saker, pajer). Vi rekommenderar att du använder mitten av
ugnen till detta. Funktionen kan inte aktiveras om temperaturen i
ugnen överstiger 65 °C.
JÄSNING
För att få optimal jäsning av söt eller salt deg. För att bibehålla jäs-
ningens kvalitet kan funktionen inte aktiveras om temperaturen i
ugnen överstiger 40 °C. Placera degen på 2:a ugnsfalsen. Du behö-
ver inte förvärma ugnen.
FÄRDIGMAT
För att tillaga färdig mat som förvarats i rumstemperatur eller i kyl-
disk (kakor, vätskefyllningar för tårtor, muffins, pastarätter och bröd-
produkter). Funktionen tillagar alla rätter snabbt och försiktigt; kan
även användas för att värma upp redan tillagad mat. Följ instruktio-
nerna på matförpackningen. Du behöver inte förvärma ugnen.
MAXI COOKING
För att steka stora köttbitar (över 2,5 kg). Använd den 1:a eller den
2:a falsen, beroende på köttstyckets storlek. Du behöver inte för-
värma ugnen. Låt gärna maträtterna växla läge i ugnen under kokti-
den för att få en jämnare tillagning. Det är bra att ösa maträtten då
och då för att den inte ska torka ut.
FRYST MAT
Lasagne
Funktionen väljer automatiskt bäst temperatur och bästa tillag-
ningsläge för 5 olika typer av frysta matvaror. Använd 2:a eller 3:a
ugnsfalsen. Du behöver inte förvärma ugnen.
Pizza
Äppelstrudel
Pommes
frites
Bröd
Egen
inställning
Det går att ställa in en temperatur mellan 50 och 250 °C för att tillaga
andra typer av produkter.
EKO-VARMLUFT
För tillagning av fyllda kötträtter och köttstycken på en nivå. Denna
funktion använder icke-kontinuerlig, svag fläktluft som förhindrar
att maten blir för torr. När EKO-funktionen är aktiverad, släcks ugns-
lampan under tillagningen och kan tändas tillfälligt med bekräftel-
seknappen. För att minska energiåtgången bör luckan inte öppnas
under tillagningens gång. Du rekommenderas att använda den 3:e
falsen. Du behöver inte förvärma ugnen.
FUNKTIONSRATT (Fortsättning)