Whirlpool AKZM 6550/IXL Användarguide

Kategori
Mixer / matberedare tillbehör
Typ
Användarguide
SV1
DIN OCH ANDRAS SÄKERHET ÄR MYCKET VIKTIG
Den här instruktionsboken innehåller viktiga säkerhetsvarningar, som även återfinns även på själva apparaten. Läs dessa och följ
alltid råden.
Alla säkerhetsvarningar ger specifika detaljer om den potentiella risk
som föreligger och indikerar hur du ska undvika personskada och
annan skada samt elektriska stötar på grund av felaktig användning av
apparaten. Följ följande instruktioner noggrant:
- Använd skyddshandskar vid uppackning och installation.
- Apparaten ska alltid vara skild från elnätet innan installation av
apparaten utförs.
- Installation och underhåll ska utföras av behörig fackman i enlighet
med tillverkarens anvisningar och i enlighet med lokala
säkerhetsbestämmelser. Reparera eller byt inte ut delar på
apparaten om detta inte direkt rekommenderas i
bruksanvisningen.
- Byte av elkabel måste utföras av en kvalificerad elektriker. Vänd dig
till en auktoriserad serviceverkstad.
- Enligt lag är det obligatoriskt att ansluta denna apparat till jord.
- Elsladden måste vara tillräckligt lång för att en apparat som är
inbyggd i ett köksskåp ska kunna anslutas till ett eluttag.
- För att installationen ska uppfylla gällande säkerhetskrav, krävs att
en flerpolig strömbrytare med minst 3 mm kontaktavstånd
används.
- Använd inte grenuttag om ugnen är utrustad med en stickkontakt.
- Använd inte förlängningssladdar.
- Dra inte i apparatens elsladd.
- När installationen är klar ska det inte gå att komma åt de elektriska
komponenterna.
VIKTIG SÄKERHETSINFORMATION
Detta är en säkerhetssymbol för fara, och symbolen varnar för eventuella risker för användaren och andra i närheten.
Alla säkerhetsvarningar föregås av farosymbolen och följande ord:
FARA
Visar på en farlig situation som, om den inte undviks, kommer att förorsaka svåra skador.
VARNING
Visar på en farlig situation som, om den inte undviks, kan förorsaka svåra personskador.
SV2
- Om induktionsplattans yta är sprucken ska du stänga av apparaten
r att undvika risken för elektriska stötar (gäller endast för
modeller med induktionsfunktion).
- Vidrör aldrig apparaten med våta kroppsdelar och var inte barfota
när du använder den.
- Apparaten är uteslutande avsedd att användas i hushållet för
tillagning av livsmedel. Det är inte tillåtet att använda apparaten för
andra ändamål (t.ex.: värma upp rum). Tillverkaren ansvarar inte för
olämplig eller felaktig användning eller för felaktiga inställningar av
reglagen.
- Under användning blir apparaten och dess åtkomliga delar heta.
Det är viktigt att ingen vidrör värmeelementen. Barn (0–8 år) ska
hållas under uppsikt när de vistas i närheten av apparaten.
- Barn från 8 års ålder och personer med nedsatt fysisk, sensorisk
eller mental förmåga, eller bristande erfarenhet och kunskap, kan
använda apparaten under uppsikt eller om de har fått instruktioner
om hur apparaten kan användas på ett säkert sätt och förutsatt att
de förstår vilka faror det innebär. Låt inte barn leka med apparaten.
Rengöring och underhåll ska inte utföras av barn utan uppsikt.
- Vidrör inte värmeelementen eller de inre panelerna under och efter
användning av apparaten eftersom det kan leda till brännskador.
Undvik kontakt med trasor eller andra brännbara material tills
apparatens komponenter har svalnat helt.
- När tillagningen är klar, öppna luckan försiktigt för att gradvis
släppa ut den varma luften eller ångan, innan du öppnar helt. Med
luckan stängd kommer varmluften ut från öppningen som sitter
över kontrollpanelen. Täpp aldrig till ventilationsöppningarna.
- Använd grytlappar för att ta ut kokkärl och tillbehör och vidrör
aldrig värmeelementen inuti apparaten.
- Lägg aldrig lättantändligt material inne i apparaten eller i närheten
av den. Om apparaten skulle slås på av misstag kan materialet fatta
eld.
- Värm eller tillaga inte livsmedel i stängda behållare i apparaten. Det
tryck som utvecklas i behållaren kan få den att explodera och skada
apparaten.
- Använd inte kokkärl i syntetmaterial.
SV3
- Fett och oljor kan lätt fatta eld i ett överhettat tillstånd. Övervaka
tillagningen när du lagar mat med mycket fett och olja.
- Lämna aldrig apparaten utan uppsyn då du torkar mat.
- Om alkoholhaltiga drycker används vid matlagningen (t.ex. rom,
konjak, vin), tänk på att alkohol avdunstar vid höga temperaturer.
Dessa alkoholångor kan fatta eld när de kommer i kontakt med det
elektriska värmeelementet.
- Använd inte ångrengöringsutrustning.
- Rör inte vid ugnen under pyrolysrengöringen. Se till barn vistas på
avstånd från ugnen under pyrolysen. Större mängder matrester i
ugnen ska torkas bort innan pyrolysrengöringen startas (endast
ugnar med pyrolysfunktion).
- Använd endast en termometer som rekommenderas för den
här ugnen.
- Använd inga starka, slipande rengöringsmedel eller vassa
metallskrapor för att rengöra ugnsluckans glas. De kan repa ytan,
vilket kan leda till att glaset splittras.
- Kontrollera att apparaten är avstängd innan lampan byts för att inte
riskera att utsätta dig själv eller andra för elektriska stötar.
- Använd inte aluminiumfolie för att täcka över kokkärl (endast för
ugnar med tillhörande kokkärl).
Kassering av hushållsapparater
- Denna produkt är tillverkad av material som kan återanvändas eller återvinnas. Kassera produkten i
enlighet med lokala miljöbestämmelser om avfallshantering. Innan du skrotar hushållsapparater skall
du skära av elsladden så att de blir obrukbara.
- För mer information om hantering, återvinning och återanvändning av denna produkt, var god kontakta
de lokala myndigheterna, ortens avfallshanteringstjänst eller butiken där produkten inhandlades.
Ta av ugnens förpackning och kontrollera att ugnen inte har skadats under transporten och att det går lätt
att stänga ugnsluckan. Vid problem, kontakta Kundtjänst. För att undvika eventuella skador,
rekommenderar vi att du inte tar ut ugnen från sitt emballage förrän du skall installera den.
ATT FÖRBEREDA INBYGGNADSUTRYMMET
De köksskåp som står intill ugnen måste vara värmetåliga (minst 90 °C).
Utför alla utskärningar på inbyggnadsmöbeln innan du för in ugnen, och avlägsna noggrant allt
sågspån och damm.
Den undre delen av apparaten får inte vara åtkombar efter installation.
För att apparaten skall fungera korrekt får du inte blockera öppningen mellan arbetsbänken och den
övre delen av ugnen.
INSTALLATION
SV4
ANSLUTNING TILL STRÖMFÖRANDE NÄT
Försäkra dig om att den spänning som anges på apparatens typskylt överensstämmer med
nätspänningen. Typskylten sitter på framkanten av ugnen (syns när luckan är öppen).
Eventuellt byte av strömkabel (av typ H05 RR-F 3 x 1,5 mm
2
) skall endast utföras av kvalificerad
elektriker. Vänd dig till auktoriserad serviceverkstad.
ALLMÄNNA RÅD
Före första användning:
- Ta bort pappskydd, plastfilmer och etiketter på tillbehören.
- Ta ut alla tillbehör ur ugnen. Ställ in värmen på 200 °C och låt ugnen vara på i cirka en timme så att
lukt och ånga från isoleringsmaterial och skyddsfett elimineras.
Under användning:
- Lägg aldrig något tungt föremål på ugnsluckan, eftersom detta kan skada den.
- Håll inte i dig i luckan eller häng saker på dess handtag.
- Täck inte ugnens botten med aluminiumfolie.
- Häll aldrig vatten direkt in i en het ugn; emaljen kan skadas.
- Dra inte pannor eller andra kokkärl över bottnen, för att inte skada emaljen.
- Försäkra dig om att elsladdar till andra hushållsapparater inte vidrör heta delar och att de inte kan
fastna i ugnsluckan.
- Undvik att utsätta ugnen för ”väder och vind”.
Kassering av emballagematerialet
Emballagematerialet kan återvinnas till 100 %, vilket framgår av återvinningssymbolen ( ). Hantera inte
emballagematerialet vårdslöst, utan ta ditt ansvar och sortera och kassera det enligt de anvisningar som
finns vid återvinningscentralen.
Kassering av apparaten
- Denna apparat är märkt enligt EG-direktiv 2002/96/EG beträffande elektriskt och elektroniskt avfall
(Waste Electrical and Electronic Equipment, WEEE).
- Genom att säkerställa att denna produkt kasseras på korrekt sätt bidrar du till att förhindra
potentiella, negativa konsekvenser för vår miljö och vår hälsa.
- Symbolen på apparaten och på de dokument som medföljer apparaten visar att denna apparat
inte får skrotas som hushållsavfall, utan skall lämnas in på miljöstation för återvinning av elektroniska
apparater WEEE.
Energibesparing
- Förvärm endast ugnen om detta skall ske enligt tillagningstabellen eller om ditt recept kräver det.
- Använd mörka eller svartlackerade ugnsformar och bakplåtar, eftersom dessa absorberar värme
mycket bättre än andra matlagningskärl.
- Stäng av ugnen 10/15 minuter innan fulltid för tillagning har gått ut. Om en maträtt kräver långkok
kommer den att fortsätta tillagas ändå.
- Denna apparat är avsedd att komma i kontakt med livsmedel, och är tillverkad i överensstämmelse
med regelverket ( ) nr.1935/2004 och är designad, framtagen och såld på marknaden i enlighet
med kraven i direktivet för Lågspänning 2006/95/EG (som ersätter direktivet 73/23/EEG och
påföljande tillägg), och skyddskraven i direktivet ”EMC” 2004/108/EG.
Ugnen fungerar inte:
Kontrollera att spänningen kommer fram till eluttaget som ugnen är ansluten till.
Stäng av och slå på ugnen igen för att undersöka om problemet har löst sig.
MILJÖSKYDDSRÅD
FÖRSÄKRAN OM ÖVERENSSTÄMMELSE
FELSÖKNING
SV5
Programmeraren fungerar inte:
På displayen visas ” ” följt av ett nummer - kontakta närmaste Kundtjänst. Specificera i detta fall
numret som följer bokstaven ” .
Innan du kontaktar Kundtjänst:
1. Försök att lösa problemet på egen hand enligt anvisningarna i punkterna i kapitel ”Felsökning”.
2. Stäng av och slå på ugnen igen för att undersöka om problemet har löst sig.
Om problemet kvarstår efter dessa kontrollera bör du kontakta närmaste Kundtjänst.
Lämna alltid följande uppgifter:
en kort beskrivning av felet,
exakt ugnstyp och ugnsmodell,
servicenumret (dvs numret som finns efter ordet Service på typskylten) som är placerat på höger
innerkant i ugnsutrymmet (syns när ugnsluckan är öppen). Servicenumret finns även i garantihäftet;
fullständig adress,
telefonnummer.
Vänd dig alltid till en auktoriserad serviceverkstad om det blir nödvändigt med reparation (till garanti för
att originalreservdelar används och att reparationen utförs på korrekt sätt).
Ugnens utsida
VIKTIGT: Använd inte frätande eller slipande rengöringsmedel. Om en produkt av denna typ av
misstag skulle spillas på apparaten bör du omedelbart torka bort den med en fuktig trasa av
mikrofiber.
Rengör ytorna med en fuktig trasa av mikrofiber. Om de är mycket smutsiga kan du tillsätta ett par
droppar flytande diskmedel till vattnet. Torka med en torr trasa.
Ugnens insida
VIKTIGT: använd inte slipande svampar, stålull eller metallskrapor. De kan skada de emaljerade
ytorna och luckans glas.
Efter varje användningstillfälle skall du rengöra ugnen från alla matrester (t ex matrester med hög
sockerhalt).
Använd produkter som är speciellt avsedda för rengöring av ugnar (se Tillverkarens indikationer).
Rengör luckans glas med ett specifikt flytande rengöringsmedel. Det går att ta av ugnsluckan för att
underlätta rengöring av ugnen (se UNDERHÅLL).
Grillelementet överst i ugnen kan sänkas (endast på vissa modeller) för att du ska kunna rengöra
innertaket på apparaten (se UNDERHÅLL).
OBSERVERA: vid långkok då du tillagar rätter med hög fukthalt (som t ex pizza, fyllda grönsaker,
osv) kan kondens bildas i dörren och vid gummilisten. När ugnen har svalnat, torka av insidan med
en trasa eller en svamp.
Tillbehör:
Diska tillbehören med vanligt diskmedel direkt efter användningen, hantera dem med ugnsvantar
om de fortfarande är varma.
Matrester kan lätt avlägsnas med en diskborste eller svamp.
KUNDTJÄNST
RENGÖRING
VARNING
- Använd absolut inte högtryckstvätt med ångstråle för rengöringen.
- Utför rengöring då apparaten har svalnat.
- Skilj apparaten från elnätet.
SV6
ATT TA AV UGNSLUCKAN
Gör så här för att ta av luckan:
1. Öppna ugnsluckan helt.
2. Lyft de två spärrhakarna i gångjärnen och skjut dem framåt till anslaget (Bild 1).
3. Stäng luckan till spärren (A), lyft den (B) och vrid runt den (C) tills den lossnar (D) (Bild 2).
Gör så här för att sätta tillbaka ugnsluckan:
1. För in gångjärnen på sina platser.
2. Öppna ugnsluckan helt.
3. Skjut ned de två spärrhakarna.
4. Stäng luckan.
FLYTTA PÅ DET ÖVRE VÄRMEELEMENTET (ENDAST VISSA MODELLER)
1. Avlägsna tillbehörens guideskenor (Bild 3).
2. Dra ut elementet (Bild 4) en aning och sänk det (Bild 5).
3. För att sätta tillbaka elementet, lyft det, dra det en aning mot dig, och se till att det vilar i sina
sidostöd.
UNDERHÅLL
VARNING
- Använd skyddshandskar.
- Utför följande ingrepp då apparaten har svalnat.
- Skilj apparaten från elnätet.
Bild 1 Bild 2
Bild 3 Bild 4 Bild 5
SV7
BYTE AV LAMPA
För att byta den bakre ugnslampan (beroende på modell):
1. Skilj ugnen från elnätet.
2. Skruva ur lampskyddet (Bild 6), byt ut glödlampan (se notering för typ av lampa) och skruva tillbaka
lampskyddet.
3. Återanslut ugnen till elnätet.
För att byta sidolampan (beroende på modell):
1. Skilj ugnen från elnätet.
2. Avlägsna tillbehörens guideskenor, om sådana finns (Bild 3).
3. Använd en skruvmejsel för att bända lampskyddet utåt tills du kan ta loss det (Bild 7).
4. Byt ut glödlampan (för typ av lampa - se anmärkning) (Bild 8).
5. Placera tillbaka lampskyddet och tryck det mot väggen för att det skall fästa korrekt (Bild 9).
6. Montera tillbaka tillbehörens guideskenor.
7. Återanslut ugnen till elnätet.
OBSERVERA:
- Använd endast glödlampor 25-40 W/230 V, typ E-14, T300 °C, eller halogenlampor 20-40 W/230 V typ
G9, T300 °C.
- Lampan i apparaten är särskilt konstruerad för elektriska apparater och lämpar sig inte för
hushållsbelysning (EUförordning nr 244/2009).
- Lamporna finns hos vår Kundtjänst.
VIKTIGT:
- Om du använder halogenlampor skall du inte hantera dem med bara händer, eftersom de kan
förstöras av fingeravtryck.
- Sätt inte på ugnen förrän lampskyddet har satts på plats.
Bild 6 Bild 7 Bild 8 Bild 9
SV8
FÖR ELEKTRISK KOPPLING, SE KAPITLET OM INSTALLATION
1. Kontrollpanel
2. Övre ugnselement/grillelement
3. Kylfläkt (dold)
4. Typskylt (skall ej avlägsnas)
5. Lampor
6. Runt ugnselement (dolt)
7. Fläkt
8. Roterande grillspett (beroende på modell)
9. Nedre ugnselement (dolt)
10. Lucka
11. Placering av hyllor/galler (höjdnivå visas på ugnens front)
12. Panel
13. Inkoppling av köttermometer
OBSERVERA:
- Under tillagning kan fläkten slås på och av för att reducera energiåtgången.
- Då tillagningen är klar och ugnen stängts av kan kylfläkten fortsätta fungera under en viss tidsrymd.
- Om du öppnar ugnsluckan under tillagning avaktiveras värmeelementen.
MEDFÖLJANDE TILLBEHÖR
A. GALLER: kan användas för att tillaga mat eller som underlågg för bakplåtar, kakformar och andra
ugnsfasta matlagningskärl.
B. LÅNGPANNA: kan placeras under gallret för att samla upp fett, eller som långpanna för att tilllaga
kött, fisk, grönsaker, foccaccia etc.
C. BAKPLÅT: för bakning av bröd och konditorivaror, men även för köttstekar, inbakad fisk, etc.
D. KÖTTERMOMETER: för att mäta maträttens innertemperatur.
E. SKJUTBARA LEDSTYCKEN: för att underlätta isättning och uttagning av tillbehör.
Antalet tillbehör kan variera beroende på modell.
EJ MEDFÖLJANDE TILLBEHÖR
Det går att köpa andra tillbehör separat vid vår Kundtjänst.
BRUKSANVISNING FÖR DENNA UGN
Bild A Bild B Bild C Bild D Bild E
13
SV9
PLACERING AV GALLER OCH ANDRA TILLBEHÖR I UGNEN
1. För in gallret vågrätt med upphöjningen ”A” riktad uppåt (fig. 1).
2. Andra tillbehör som långpanna och bakplåt ska föras in med upphöjningen på den raka delen ”B”
riktad uppåt (fig. 2).
BESKRIVNING AV KONTROLLPANELEN
ELEKTRONISK PROGRAMMERARE
1. FUNKTIONSRATT: slå på/stänga av ugnen och val av funktioner
2. NAVIGATIONSRATT: för att navigera i menyn och reglera inställda värden
OBSERVERA:de två rattarna fälls in i panelen. För att få ut dem, skall du trycka lätt på dem.
3. KNAPP : för att gå tillbaka till föregående fönster
4. KNAPP : för att välja och bekräfta inställningar
LISTA PÅ FUNKTIONER
Ugnen startas genam att du vrider ratten ”Funktioner” till vilken position som helst: på displayen visas
funktioner eller undermenyer på dessa.
Undermenyerna visas och är valbara då ratten ställts på funktionerna GRILL, SPECIAL, INSTÄLLNINGAR,
RECEPT och GENVÄGAR.
A. Ikon som visar upplyst funktion
B. Upplyst funktion kan väljas genom att du trycker på
C. Beskrivning av upplyst funktion
D. Andra funktioner som är disponibla och möjliga att välja.
DETALJER I FUNKTIONERNA
Efter att ha valt önskad funktion visar displayen fler val och detaljer om den valda funktionen
För att förflytta dig mellan de olika zonerna, vrid på ”Navigationsratten”: markören flyttas till de värden som
kan förändras i den ordning som visas ovan. Tryck på knappen för att välja värde, ändra värde genom att
vrida på ”Navigationsratten” och bekräfta med hjälp av knappen .
Fig. 1 Fig. 2
1 23 4
Special: För att tina upp frysta matvaror
Varmhållning
Fryst mat
Upptining
DISPLAY
Special: För att tina upp frysta matvaror
Varmhållning
Fryst mat
Upptining
A
D
C
B
Zon 3 Zon 4
Zon 5
Zon 2
Zon 1Pil
FÖRVÄRMNING
Ja
TEMPERATUR
180°C
TILLAGNINGSTID
AVSLUTNINGSTID
Över/underv. & äkt
--:--
--:--
Avvio
SV10
FÖRSTA ANVÄNDNING - VAL AV SPRÅK OCH INSTÄLLNING AV KLOCKSLAG
För att korrekt kunna använda ugnen skall du vid första start ställa in språk och klockslag.
Gör så här:
1. Vrid ”Funktionsratten” till vilken position som helst: på displayen visas då en lista med de första tre
inställbara språken.
2. Vrid på ”Navigationsratten” för att rulla listan.
3. Då du finner det språk du önskar, tryck på för att välja det.
Då du valt språk, blinkar displayen 12:00.
4. Ställ in klockslag med hjälp av ”Navigationsratten”.
5. Bekräfta inställningen genom att trycka på .
VAL AV TILLAGNINGSFUNKTIONER
1. Om ugnen är avstängd, vrid på ”Funktionsratten”; på displayen visas tillagningsfunktioner eller deras
undermenyer.
OBSERVERA:för en lista med beskrivningar över funktionerna, se tabellen på sidan 15 och på
sidan 16.
2. I undermenyn kan du utforska de olika valmöjligheterna med hjälp av ”Navigationsratten”: vald
funktion lyses upp med vit botten i mitten av displayen. Bekräfta med knappen .
3. Tillagningsinställningarna visas på displayen. Om de förinställda värdena är lika med de värden du vill
ha skall du vrida ”Navigationsratten” tills markören står i höjd med ”Start” och sedan trycker du på
knappen ; annars kan du göra så som beskrivs nedan för att ändra värdena.
INSTÄLLNING AV TEMPERATUR/EFFEKT PÅ GRILLEN
Reglera temperatur eller effekt på grillen genom att göra följande:
1. Kontrollera att markören står bredvid temperaturinställningsvärdet (zon 3); tryck på knappen för
att välja den parameter du vill ändra: temperaturvärdena blinkar nu.
2. Ställ in önskat värde genom att vrida på ”Navigationsratten” och tryck på knappen för att bekräfta.
3. Vrid på ”Navigationsratten” tills markören står på ”Start” och tryck på knappen .
4. På displayen visas förslag på vilken ugnsfals du bör använda för din maträtt. Utför ingreppet och tryck
på knappen för att starta tillagningen.
Inställd temperatur kan ändras även under tillagning med samma procedur som ovan.
5. Då tillagningen är klar visas ett meddelande för avslutad tillagning. Då kan du stänga av ugnen
genom att vrida ”Funktionsratten” till 0 (noll), eller också fortsätta tillagningen ytterligare genom att
vrida medsols på ”Navigationsratten”. Då ugnen stängs av visas på displayen en kylningsstapel som
visar den temperatur som fortfarande finns i ugnen.
FÖRVÄRMNING
Ja
TEMPERATUR
180°C
TILLAGNINGSTID
AVSLUTNINGSTID
Över/underv. & äkt
--:--
--:--
Start
FÖRVÄRMNING
Ja
TEMPERATUR
180°C
TILLAGNINGSTID
AVSLUTNINGSTID
Över/underv. & äkt
--:--
--:--
Start
FÖRVÄRMNING
Nej
TEMPERATUR
180°C
TILLAGNINGSTID
AVSLUTNINGSTID
Över/undervärme
--:--
--:--
Start
FÖRVÄRMNING
Nej
TEMPERATUR
180°C
TILLAGNINGSTID
AVSLUTNINGSTID
Över/undervärme
--:--
--:--
Start
FÖRVÄRMNING
Nej
TEMPERATUR
200°C
TILLAGNINGSTID
AVSLUTNINGSTID
Över/undervärme
--:--
--:--
Start
FÖRVÄRMNING
Nej
TEMPERATUR
200°C
TILLAGNINGSTID
AVSLUTNINGSTID
Över/undervärme
--:--
--:--
Start
SV11
FÖRVÄRMNING AV UGNEN
Om du vill förvärma ugnen innan du ställer in maträtten, måste du först ändra förinställningen på ugnen
enligt följande:
1. Använd ”Navigationsratten” för att placera markören i höjd med förvärmning.
2. tryck på knappen för att välja parameter: texten ”Nej” blinkar.
3. Ändra parametern genom att vrida på ”Navigationsratten”: på displayen visas ”Ja”.
4. Bekräfta ditt val genom att trycka på knappen .
SNABBUPPVÄRMNING
Om du vill snabbuppvärma ugnen skall du göra enligt följande:
1. Välj funktionen Snabbuppvärmning genom att vrida på ”Funktionsratten.
2. Bekräfta med knappen : Inställningarna visas på displayen.
3. Om inställd temperatur är lika med den temperatur du vill ha, skall du vrida ”Navigationsratten” tills
markören står i höjd med ”Start” och sedan trycker du på knappen . För att ändra gör du så som
beskrivits i föregående avsnitt. En ljudsignal lyder för att indikera att ugnen har nått inställd temperatur.
Efter förvärmingsfasen går ugnen automatiskt över till funktion med över-/undervärme .
Då kan du ställa in din maträtt och starta tillagningen.
4. Om du vill ställa in en annan tillagningsfunktion, vrid på ”Navigationsratten” och välj önskad funktion.
INSTÄLLNING AV KOKTID
Denna funktion gör det möjligt att tillaga under en förbestämd tidsrymd, minst 1 minut, maximalt den tid
som vald funktion kan fungera, sedan stängs ugnen av automatiskt.
1. Ställ in funktionen genom att placera markören i höjd med texten TILLAGNINGSTID” genom att vrida
på ”Navigationsratten.
2. Tryck på knappen för att välja parameter: ”00:00” blinkar på displayen.
3. Ändra värdet genom att vrida på ”Navigationsratten” tills du ser önskad koktid.
4. Bekräfta värdet genom att trycka på knappen .
GRATINERA
Då tillagningen är klar visas på displayen - för de funktioner som tillåter detta - en möjlighet att utföra bryning
av din maträtt. Detta kan endast göras då du redan har ställt in tidslängd på tillagningen.
Då tillagningstiden är slut, visas följande på displayen: ”+/- förlänger bryner”. Om du trycker på knappen
startar ugnen funktionen bryning, som tar 5 minuter. Denna funktion kan endast aktiveras en gång.
FÖRVÄRMNING
Nej
TEMPERATUR
200°C
TILLAGNINGSTID
AVSLUTNINGSTID
Över/undervärme
--:--
--:--
Start
FÖRVÄRMNING
Nej
TEMPERATUR
200°C
TILLAGNINGSTID
AVSLUTNINGSTID
Över/undervärme
--:--
--:--
Start
FÖRVÄRMNING
Ja
TEMPERATUR
200°C
TILLAGNINGSTID
AVSLUTNINGSTID
Över/undervärme
--:--
--:--
Start
FÖRVÄRMNING
Ja
TEMPERATUR
200°C
TILLAGNINGSTID
AVSLUTNINGSTID
Över/undervärme
--:--
--:--
Start
TEMPERATUR
180°C
Tryck +/- för justering,
för bekräftan
Start
Special: För att tina upp frysta matvaror
Varmhållning
Fryst mat
Upptining
Bryner
TILLAGNINGSTID
AVSLUTNINGSTID
20:05
- 00:05
Tillagning klar kl 20:00
+/- förlänger, bryner
Bryning avslutad kl 20:05
SV12
INSTÄLLNING AV TID NÄR TILLAGNING SKALL AVSLUTAS/FÖRDRÖJD START
Det går att ställa in koksluttid, genom att fördröja starten av ugnen till maximalt 23 timmar och 59 minuter
från nuvarande klockslag. Detta kan endast göras då du redan har ställt in tidslängd på tillagningen. Denna
inställning är endast disponibel om förvärmning av ugnen inte förutses i vald funktion.
Efter att ha ställt in tillagningstid visas på displayen koksluttid (t ex 19:20). För att fördröja koksluttid, och
därmed fördröja start av ugnen, gör så som följer:
1. Vrid på ”Navigationsratten” tills markören står på klockslaget för koksluttid.
2. tryck på knappen för att välja parameter: koksluttid blinkar.
3. Fördröj koksluttiden genom att vrida på ”Navigationsratten” tills önskat värde visas.
4. Bekräfta värdet genom att trycka på knappen .
5. Vrid på ”Navigationsratten” tills markören står på ”Start” och tryck på knappen .
6. På displayen visas förslag på vilken ugnsfals du bör använda för din maträtt. Utför ingreppet och tryck
på knappen för att starta tillagningen. Ugnen kommer sedan att starta tillagningen efter en
beräkning av väntetid, så att tillagningen är klar på det förinställda klockslaget (t ex om en maträtt
behöver 20 minuter för att tillagas, och koksluttiden ställs in på 20:10, kommer ugnen att starta
tillagningen kl 19:50).
OBSERVERA:under väntetiden går det att starta tillagningen när som helst genom att vrida på
”Navigationsratten” tills markören står på ”Start” och trycka på knappen .
Du kan när som helst ändra inställda värden (temperatur, grilleffektnivå, tillagningstid) genom att
göra så som beskrivits i föregående avsnitt.
ÄGGKLOCKA
Denna funktion kan endast användas då ugnen är avstängd, och är utmärkt för att kontrollera koktid för t
ex pasta. Maximal inställbar tid på äggklockan är 1 timme och 30 minuter.
1. Med ugnen avstängd, tryck på knappen : På displayen visas ”00:00:00”.
2. Vrid på ”Navigationsrattenför att ställa in önskad tid.
3. Tryck på knappen för att starta nedräkningen. När den inställda tiden har gått ut visas ”00:00:00” i
displayen och en ljudsignal hörs. Då kan du förlänga koktiden, enligt ovan, eller stänga av äggklockan
genom att trycka på knappen (på displayen visas nuvarande klockslag).
FÖRVÄRMNING
Nej
TEMPERATUR
180°C
TILLAGNINGSTID
AVSLUTNINGSTID
Över/undervärme
19:20
- 00:30
Start
FÖRVÄRMNING
Nej
TEMPERATUR
180°C
TILLAGNINGSTID
AVSLUTNINGSTID
Över/undervärme
19:20
- 00:30
Start
FÖRVÄRMNING
Nej
TEMPERATUR
180°C
TILLAGNINGSTID
AVSLUTNINGSTID
Över/undervärme
20:10
- 00:30
Start
FÖRVÄRMNING
Nej
TEMPERATUR
180°C
TILLAGNINGSTID
AVSLUTNINGSTID
Över/undervärme
20:10
- 00:30
Start
FÖRVÄRMNING
Nej
TEMPERATUR
180°C
TILLAGNINGSTID
AVSLUTNINGSTID
Över/undervärme
20:10
- 00:29
Start
FÖRVÄRMNING
Nej
TEMPERATUR
180°C
TILLAGNINGSTID
AVSLUTNINGSTID
Över/undervärme
20:10
- 00:30
Start
Vrid på +/- för att ställa in timern, tryck på för start
00 : 00 : 00
(TT) (MM) (SS)
Vrid på +/- för att ställa in timern, tryck på för start
00 : 30 : 00
(TT) (MM) (SS)
Timer
01 : 09 : 00
SV13
RECEPT
Tack vare ”6th Sense”-tekniken, kan du använda 30 förinställda recept med perfekt funktion och
tillagningstemperatur.
Du behöver bara följa recepet vad gäller ingredienser och förberedning av rätten. Sedan följer du bara
dessa instruktioner:
1. Välj ”RECEPT genom att vrida på ”Funktionsratten.
2. Välj den rätt du vill tillaga i listan.
3. Bekräfta vald rätt med hjälp av knappen .
4. Välj önskat recept genom att vrida på ”Navigationsratten.
5. Bekräfta genom att trycka på knappen : på displayen visas en indikativ koktid.
6. För in maträtten och vrid på ”Navigationsratten” tills markören står på ”Start” och tryck på knappen .
7. På displayen visas förslag på vilken ugnsfals du bör använda för din maträtt. Utför ingreppet och tryck
på knappen för att starta tillagningen. För att fördröja tillagningen, se avsnittet ovan.
OBSERVERA:somliga maträtter skall vändas eller röras om efter halva koktiden: en ljudsignal lyder
då från ugnen och på displayen visas den typ av ingrepp du behöver utföra.
Den koktid som visas i displayen är endast indikativ: den kan förlängas automatiskt under
tillagningen.
Strax innan tillagningstiden är slut, signalerar ugnen att du skall kontrollera att rätten är i den
tillagningsnivå som du föredrar. Om detta inte skulle vara fallet kan du förlänga koktiden manuellt genom
att vrida på ”Navigationsratten”.
KÖTTERMOMETER
Den medföljande köttermometern gör det möjligt att under tillagningen veta exakt innertemperatur på
din maträtt, mellan 0 °C och 100 °C, för att garantera perfekt tillagningsresultat.
Det går att ställa in önskad innertemperatur beroende på den maträtt som skall tillagas.
Korrektplacering av köttermometern är av yttersta vikt för att få önskat resultat. För in köttermometern helt
i den tjockaste delen av köttstycket, undvik ben och fett (Bild 1). För kyckling skall köttermometern föras in
från sidan till mitten av bröstet, se till att spetsen inte hamnar i tomrummet (Bild 2).
För kött med mycket oregelbunden tjocklek skall du kontrollera tillagningen innan du tar ut maträtten ur
ugnen. Koppla köttermometerns andra ände till dess kopplingspunkt som sitter på ugnens högra insida.
Bild 1 Bild 2
KONTROLL
Automatisk
TILLAGNINGSTID
AVSLUTNINGSTID
Fläskkotletter
19:20
- 00:32
Start
Sätt in maten på nivå 3
Tryck sedan på
6th Sense: Tryck på för att se recept
Fisk
Efterrätter
Kött
6th Sense: Tryck på för att se recept
Fisk
Efterrätter
Kött
6th Sense: Se kokboken för förklaring
Fläsklägg
Grillspett
Fläskkotletter
6th Sense: Se kokboken för förklaring
Fläsklägg
Grillspett
Fläskkotletter
Vänd maten
Tillagning nästan klar
Kontrollera maten
Tillagning klar kl 19:45
Tryck på ^ för att förlänga
SV14
Recept för köttermometer
1. Välj ”Recept för köttermometer” genom att vrida funktionsratten till dess symbol.
2. Välj den rätt du vill tillaga i listan och bekräfta med knappen (OK).
OBSERVERA:Om du väjer ”annat” kan du själv föra in alla tillagningsparametrar. För andra recept kan
du endast ändra vissa parametrar.
3. Koppla köttermometern, sätt in maträtten och vrid på ”Navigationsratten” tills pilen står framför
”Start” och tryck sen på knappen .
OBSERVERA:Om köttermometern inte är korrekt insatt kommer ett meddelande upp på displayen
som visar att du måste föra in den korrekt. Annars kan du starta ugnen genom att trycka på
knappen , och då startar ett vanligt program utan tidsbestämning.
Om köttermometern är korrekt införd visas på displayen en bekräftelse under tre sekunder, och sedan visas
en bildskärm med alla parametrar om tillagningen, inklusive den om innertemperatur på köttet.
Då inställd temperatur är uppnådd visas ett blinkande meddelande under tre sekunder. Då tiden gått ut
kan du förlänga tillagningstiden genom att vrida på ”Navigationsratten” mot tecknet +. På detta vis
fortsätter tillagningen på traditionellt vis och under obestämd tidsrymd. Om detta inte sker, kommer
ugnen att vänta i 10 minuter, och sedan gå i stand-by, och det går då inte längre att förlänga
tillagningstiden.
Det går att använda köttermometern även med funktionerna ÖVER/UNDERVÄRME, ÖVER/UNDERV.&
FLÄKT, VARMLUFT, TURBOGRILL och MAXI COOKING. Om köttermometern inte är införd pågår
tillagningen som vanligt, annars visar på displayen att den kopplats in. Meddelandet visas i 3 sekunder,
sedan kommer ugnen att fortsätta som om inställningen var ”annat” så som beskrivits ovan.
INSTÄLLNINGAR
1. För att ändra vissa parametrar på displayen, välj ”INSTÄLLNINGAR” från huvudmenyn genom att vrida
på ”Funktionsratten.
2. Bekräfta med knappen : på displayen visas de parametrar som du kan ändra (språk, volym på
ljudsignal, ljusstyrka på displayen, klockslag, energibesparing).
3. Välj den inställning du vill ändra genom att vrida på ”Navigationsratten.
4. Tryck på knappen för att bekräfta.
5. Följ instruktionerna på displayen för att ändra parametern.
6. Tryck på knappen ; ett bekräftelsemeddelande visas på displayen.
OBSERVERA:Då ugnen är avstängd, och funktionen EKOLÄGE (energibesparing) är aktiverad, kommer
displayen att slockna efter ett par sekunder och klockan att visas. För att visa informationen på displayen
och tända lampan, tryck på en knapp eller vrid på en av rattarna. När EKOLÄGE är aktiverat vid tillagning
släcks ugnslampan efter 1 minut och tänds igen när användaren rör vid ugnens reglage. Om funktionen
däremot inte är aktiv (OFF), kommer endast displayens ljusstyrka att reduceras efter några sekunder.
KNAPPSPÄRR (KEY-LOCK)
Denna funktion gör det möjligt att spärra knappar och rattar på kontrollpanelen.
Tryck samtidigt på knapparna och i minst 3 sekunder för att aktivera knappspärren. När funktionen
aktiveras är knapparnas funktioner spärrade och på displayen visas ikonen . Denna funktion kan
aktiveras även under tillagning. För att stänga av funktionen, repetera enligt ovan. Med knappspärren
inkopplad kan du stänga av ugnen genom att vrida ratten till 0 (noll). Då måste du däremot ställa in
förutvarande funktion på nytt.
Automatiska grillfunktioner
Special
Traditionell tillagning
Stektermom. recept
Automatiska grillfunktioner
Rostbi
Grillat kalvkött
Egen inställning
Sätt i stektermometer
eller tryck på OK
Stektermometer
har kopplats in
TEMPERATUR
150°C
STEKTERMOMETER
Tillagning
100°C
JUST NU
79°C
TEMPERATUR
150°C
STEKTERMOMETER
Temperatur uppnådd
100°C
JUST NU
100°C
Sätt i stektermometer
eller tryck på OK
FÖRVÄRMNING
Nej
TEMPERATUR
180°C
TILLAGNINGSTID
AVSLUTNINGSTID
Över/undervärme
--:--
--:--
TEMPERATUR
150°C
KÖTTERMOMETER
Över/undervärme
100°C
SV15
TABELL MED BESKRIVNING AV FUNKTIONER
FUNKTIONSRATT
OFF För att avsluta tillagning och stänga av ugnen.
SNABBUPPVÄRMNING Används för att snabbvärma ugnen.
ÖVER/UNDERVÄRME
Denna funktion kan användas för alla typer av tillagning på en nivå.
Använd den 3:e ugnsfalsen. För tillagning av pizza, pajer (söta och
salta) med vätskefyllnad, använd 1:a eller 2:a ugnsfalsen. Du behö-
ver inte förvärma ugnen.
GRILL
För att grilla revbensspjäll, grillspett och korv; gratinera grönsaker
eller rosta bröd. Vi rekommenderar att du placerar maträtterna på
4:e eller 5:e ugnsfalsen. Då du grillar köttbitar rekommenderar vi att
du använder en långpanna under för att fånga upp köttsaften. Pla-
cera den på 3:a eller 4:a ugnsfalsen och fyll den med en halvliter vat-
ten. Du behöver inte förvärma ugnen. Ugnsluckan skall vara stängd
under matlagningen.
TURBOGRILL
Används för att grilla större köttbitar (lammstek, rostbiff, kyckling).
Placera köttet på de mittersta falsarna. Vi rekommenderar att du
använder en långpanna under för att fånga upp köttsaften. Placera
den på 1:a eller 2:a ugnsfalsen och fyll den med en halvliter vatten.
Du behöver inte förvärma ugnen. Ugnsluckan skall vara stängd
under matlagningen. Med denna funktion kan du använda det rote-
rande grillspettet, om du har detta tillbehör.
VARMLUFT
Används när man vill laga flera olika maträtter som kräver samma
temperatur (t.ex. fisk, grönsaker, bakverk) på olika nivåer (max. tre).
Funktionen gör det möjligt att tillaga maten utan risken att de drar
åt sig lukt av varandra. Använd den 2:a ugnsfalsen då du endast
använder en nivå, 1:a och 4:e ugnsfalsen då du tillagar på två nivåer,
och 1:a, 3:e och 5:e ugnsfalsen när du använder tre nivåer. Du
behöver inte förvärma ugnen.
ÖVER/UNDERV.& FLÄKT
Använd denna funktion när du ska tillaga kött och pajer med fuktig
fyllning (kött- och grönsakspajer eller dessertpajer) på en enda fals.
Använd den 3:e ugnsfalsen. Du behöver inte förvärma ugnen.
SPECIAL Se SPECIALFUNKTIONER.
INSTÄLLNINGAR
För att ändra displayens inställningar (språk, volym på ljudsignal,
ljusstyrka på displayen, klockslag, energibesparing).
RECEPT
För att välja 30 olika förprogrammerade recept (se bifogad recept-
samling). Ugnen ställer automatiskt in optimal temperatur, funktion
och koktid. Det är viktigt att du följer de instruktioner för förbere-
delse, tillbehör och nivålägen som står i receptsamlingen.
SV16
STEKTERMOM. RECEPT
För att välja 7 tillagningssätt för olika typer av kött. Ugnen ställer
automatiskt in optimal innertemperatur för maträtter, och optimal
temperatur på ugnen för tillagningen. Dessa värden visas i följd i
den specifika tillagningstabellen, men det går att ändra dem för
hand inom en förutbestämd tidsintervall. För korrekt insättning och
användning av köttermometern, läs noggrannt kapitlet härom. Pla-
cera köttet på den 3:e ugnsfasen på en ungspanna placerad på gall-
ret, eller direkt i den medföljande långpannan. Du behöver inte
förvärma ugnen. Under tillagningen kan du öppna ugnsluckan för
att kontrollera köttet eller tillsätta buljong, men se till att du inte rör
vid köttermometern.
GENVÄGAR
För att direkt komma åt de 10 mest använda funktionerna. För att
ändra inställning på en önskad funktion, se avsnittet ”VAL AV TILL-
LAGNINGSFUNKTION”.
SPECIALFUNKTIONER
UPPTINING
För att snabba på upptining av livsmedel. Vi rekommenderar att du
använder mitten av ugnen till detta. Låt matvaran ligga kvar i för-
packningen. Det förhindrar att ytan blir torr.
VARMHÅLLNING
För att hålla nytillagade rätter varma och knapriga (t ex: kött, frite-
rade saker, pajer). Vi rekommenderar att du använder mitten av
ugnen till detta. Funktionen kan inte aktiveras om temperaturen i
ugnen överstiger 65 °C.
JÄSNING
För att få optimal jäsning av söt eller salt deg. För att bibehålla jäs-
ningens kvalitet kan funktionen inte aktiveras om temperaturen i
ugnen överstiger 40 °C. Placera degen på 2:a ugnsfalsen. Du behö-
ver inte förvärma ugnen.
FÄRDIGMAT
För att tillaga färdig mat som förvarats i rumstemperatur eller i kyl-
disk (kakor, vätskefyllningar för tårtor, muffins, pastarätter och bröd-
produkter). Funktionen tillagar alla rätter snabbt och försiktigt; kan
även användas för att värma upp redan tillagad mat. Följ instruktio-
nerna på matförpackningen. Du behöver inte förvärma ugnen.
MAXI COOKING
För att steka stora köttbitar (över 2,5 kg). Använd den 1:a eller den
2:a falsen, beroende på köttstyckets storlek. Du behöver inte för-
värma ugnen. Låt gärna maträtterna växla läge i ugnen under kokti-
den för att få en jämnare tillagning. Det är bra att ösa maträtten då
och då för att den inte ska torka ut.
FRYST MAT
Lasagne
Funktionen väljer automatiskt bäst temperatur och bästa tillag-
ningsläge för 5 olika typer av frysta matvaror. Använd 2:a eller 3:a
ugnsfalsen. Du behöver inte förvärma ugnen.
Pizza
Äppelstrudel
Pommes
frites
Bröd
Egen
inställning
Det går att ställa in en temperatur mellan 50 och 250 °C för att tillaga
andra typer av produkter.
EKO-VARMLUFT
För tillagning av fyllda kötträtter och köttstycken på en nivå. Denna
funktion använder icke-kontinuerlig, svag fläktluft som förhindrar
att maten blir för torr. När EKO-funktionen är aktiverad, släcks ugns-
lampan under tillagningen och kan tändas tillfälligt med bekräftel-
seknappen. För att minska energiåtgången bör luckan inte öppnas
under tillagningens gång. Du rekommenderas att använda den 3:e
falsen. Du behöver inte förvärma ugnen.
FUNKTIONSRATT (Fortsättning)
SV17
TILLAGNINGSTABELL
Recept Funktion r-
värmning
Ugnsfals
(från botten)
Temp.
(°C)
Tid
(min.)
Tillbehör och anmärkningar
Sockerkakor
- 2/3 160-180 30-90 Tårtform på galler
- 1-4 160-180 30-90
Ugnsfals 4: tårtform på galler
Ugnsfals 1: tårtform på galler
Fyllda pajer
(cheesecake, strudel,
äppelpaj)
- 3 160-200 35-90
Långpanna/bakplåt eller
tårtform på galler
- 1-4 160-200 40-90
Ugnsfals 4: tårtform på galler
Ugnsfals 1: tårtform på galler
Småkakor
- 3 170-180 20-45 Långpanna eller bakplåt
- 1-4 160-170 20-45
Ugnsfals 4: galler
Ugnsfals 1: långpanna eller
bakplåt
- 1-3-5 160-170 20-45*
Ugnsfals 5: form på galler
Ugnsfals 3: form på galler
Ugnsfals 1: långpanna eller
bakplåt
Petit-chouer
- 3 180-200 30-40 Långpanna eller bakplåt
- 1-4 180-190 35-45
Ugnsfals 4: form på galler
Ugnsfals 1: långpanna eller
bakplåt
- 1-3-5 180-190 35-45*
Ugnsfals 5: form på galler
Ugnsfals 3: form på galler
Ugnsfals 1: långpanna eller
bakplåt
Maränger
- 3 90 110-150 Långpanna eller bakplåt
- 1-4 90 140-160
Ugnsfals 4: form på galler
Ugnsfals 1: långpanna eller
bakplåt
- 1-3-5 90 140-160*
Ugnsfals 5: form på galler
Ugnsfals 3: form på galler
Ugnsfals 1: långpanna eller
bakplåt
Bröd/Pizza/Focaccia
-1/2190-250 15-50 Långpanna eller bakplåt
- 1-4 190-250 20-50
Ugnsfals 4: form på galler
Ugnsfals 1: långpanna eller
bakplåt
- 1-3-5 190-250 25-50*
Ugnsfals 5: form på galler
Ugnsfals 3: form på galler
Ugnsfals 1: långpanna eller
bakplåt
Kött- och
grönsakspajer (quiche
lorraine)
- 2/3 180-190 40-55 Tårtform på galler
- 1-4 180-190 45-70
Ugnsfals 4: tårtform på galler
Ugnsfals 1: tårtform på galler
- 1-3-5 180-190 45-70*
Ugnsfals 5: tårtform på galler
Ugnsfals 3: tårtform på galler
Ugnsfals 1: långpanna eller
bakplåt + tårtform
SV18
Vol-au-vent/
mördegsbakning
- 3 190-200 20-30 Långpanna eller bakplåt
- 1-4 180-190 20-40
Ugnsfals 4: form på galler
Ugnsfals 1: långpanna eller
bakplåt
- 1-3-5 180-190 20-40*
Ugnsfals 5: form på galler
Ugnsfals 3: form på galler
Ugnsfals 1: långpanna eller
bakplåt
Lasagne/Ugnsbakad
pasta/Cannelloni/
Pudding
- 3 190-200 45-65 Långpanna eller form på galler
Lamm/Kalv/Nöt/Fläsk
1 kg
- 3 190-200 80-110 Långpanna eller form på galler
Kyckling/Kanin/Anka
1 kg
- 3 200-230 50-100 Långpanna eller form på galler
Kalkon/Gås 3 kg - 2 190-200 80-130 Långpanna eller form på galler
Ugnsbakad fisk/
inbakad fisk (hel fisk
eller filé)
- 3 180-200 40-60 Långpanna eller form på galler
Fyllda gnsaker
(tomater, squash,
aubergine)
- 2 180-200 50-60 Form på galler
Rostat bröd - 5 Hög 3-6 Galler
Fiskfiléer, stekar - 4 Medel 20-30
Ugnsfals 4: galler (vänd maten
efter halva tiden)
Ugnsfals 3: långpanna med
vatten
Korv, grillspett,
revbensspjäll,
hamburgare
- 5 Medelhög 15-30
Ugnsfals 5: galler (vänd maten
efter halva tiden)
Ugnsfals 4: långpanna med
vatten
Grillad kyckling
1-1,3 kg
- 2 Medel 55-70
Ugnsfals 2: galler (vänd maten
efter två tredjedelar av tiden)
Ugnsfals 1: långpanna med
vatten
- 2 Hög 60-80
Ugnsfals 2: roterande grillspett
(finns på vissa modeller)
Ugnsfals 1: långpanna med
vatten
Rostbiff, blodig 1 kg - 3 Medel 35-50
Form på galler (vänd maten
efter 2/3 av tiden om
nödvändigt)
Lammlägg/Fläsklägg - 3 Medel 60-90
Långpanna eller form på galler
(vänd maten efter 2/3 av tiden
om nödvändigt)
Ugnsbakad potatis - 3 Medel 45-55
Långpanna eller bakplåt (vänd
maten efter 2/3 av tiden om
nödvändigt)
Gratinerade grönsaker - 3 Hög 10-25 Långpanna eller form på galler
Lasagne och kött - 1-4 200 50-100*
Ugnsfals 4: form på galler
Ugnsfals 1: långpanna eller
form på galler
Recept Funktion r-
värmning
Ugnsfals
(från botten)
Tem p.
(°C)
Tid
(min.)
Tillbehör och anmärkningar
SV19
* Tillagningstiderna är ungefärliga. Maten kan tas ur ugnen vid olika tidpunkter beroende på hur du vill ha maten
tillagad.
RECEPT FÖR KÖTTERMOMETER
Kött och potatis - 1-4 200 45-100*
Ugnsfals 4: form på galler
Ugnsfals 1: långpanna eller
form på galler
Fisk och grönsaker - 1-4 180 30-50*
Ugnsfals 4: form på galler
Ugnsfals 1: långpanna eller
form på galler
Komplett måltid:
Paj (fals 5)/lasagne
(fals 3)/kött (fals 1)
- 1-3-5 190 40-120*
Ugnsfals 5: form på galler
Ugnsfals 3: form på galler
Ugnsfals 1: långpanna eller
form på galler
Fryst pizza
- 3 Auto 10-15
Ugnsfals 3: långpanna/bakplåt
eller galler
- 1-4 Auto 15-20
Ugnsfals 4: form på galler
Ugnsfals 1: långpanna eller
bakplåt
- 1-2-4 Auto 20-30
Ugnsfals 4: bakplåt
Ugnsfals 2: form på galler
Ugnsfals 1: långpanna eller
bakplåt
- 1-2-3-4 Auto 20-30
Ugnsfals 4: bakplåt
Ugnsfals 3: form på galler
Ugnsfals 2: form på galler
Ugnsfals 1: långpanna/bakplåt
Fylldatträtter - 3 200 80-120* Långpanna eller form på galler
Köttbitar (kanin,
kyckling, lamm)
- 3 200 50-100* Långpanna eller form på galler
Recept Funktion r-
värmning
Ugnsfals
(från botten)
Temp.
(°C)
Tid
(min)
Föreslagen temperatur på
köttermometer (°C)
Rostbiff, blodig Auto - 3 215 40-60 48
Rostbiff, medium Auto - 3 180 50-70 60
Rostbiff, välstekt Auto - 3 180 60-80 68
Ugnstekt kalkon Auto - 1 / 2 160 90-180 75
Ugnsstekt kyckling Auto - 3 205 50-70 83
Fläskstek Auto - 3 180 70-100 75
Kalvstek Auto - 3 170 60-90 68
Kött a la minute Auto - 3 200 - 45-90
Recept Funktion r-
värmning
Ugnsfals
(från botten)
Temp.
(°C)
Tid
(min.)
Tillbehör och anmärkningar
SV20
Recept testade i enlighet med regelverket IEC 60350-1:2011-12 och DIN 3360-12:07:07
Tillagningstabellen föreslår optimal funktion och temperatur för att få bästa resultat för varje typ av recept.
Om du vill tillaga något på en enda fals i ventilationsläge rekommenderar vi att du använder den 2:a
ugnsfalsen och samma temperatur som föreslås för ”VARMLUFT” för mer än en hylla.
Indikeringarna i tabellen gäller utan användning av ledstycken. Gör testerna utan ledstyckena.
** För att grilla rekommenderar vi att du lämnar 3–4 cm fritt från den främre kanten av gallret för att det ska
vara lättare att dra ut det.
Energieffektivitetsklass (enligt EN 60350-1:2013-07)
Använd den avsedda tabellen för att göra testet.
Energiförbrukning och förvärmningstid
Välj funktionen och utför testet med bara alternativet ”Förvärmning” (förvärmning aktiverad).
Temperaturtest
Välj funktionen och utför testet med alternativet ”Förvärmning” avaktiverat (när förvärmning är aktiverad
uppstår avsiktliga temperaturvariationer).
Recept Funktion För-
värmning
Ugnsfals
(från botten)
Temp.
(°C)
Tid
(min.)
Tillbehör och anmärkningar
IEC 60350-1:2011-12 § 7.5.2
Smördegskakor
(Shortbread)
- 3 170 15-30 Långpanna/bakplåt
- 1-4 150 25-40
Ugnsfals 4: bakplåt
Ugnsfals 1: långpanna/bakplåt
IEC 60350-1:2011-12 § 7.5.3
Småkakor (Small cakes)
- 3 170 25-35 Långpanna/bakplåt
- 1-4 160 30-40
Ugnsfals 4: bakplåt
Ugnsfals 1: långpanna/bakplåt
IEC 60350-1:2011-12 § 7.6.1
Sockerkaka utan fett
(Fatless sponge cake)
- 2 170 30-40 Tårtform på galler
- 1-4 160 35-45
Ugnsfals 4: tårtform på galler
Ugnsfals 1: tårtform på galler
IEC 60350-1:2011-12 § 7.6.2
Två äppelpajer (Two apple
pies)
- 2/3 185 70-90 Tårtform på galler
- 1-4 175 75-95
Ugnsfals 4: tårtform på galler
Ugnsfals 1: tårtform på galler
IEC 60350-1:2011-12 § 9.2
Rostat bröd (Toast)** - 5 Hög 3-6 Galler
IEC 60350-1:2011-12 § 9,3
Hamburgare (Burgers)** - 5 Hög 18-30
Ugnsfals 5: galler (vänd maten
efter halva tiden)
Ugnsfals 4: långpanna med
vatten
DIN 3360-12:07 § 6.5.2.3
Äppelpaj, tårta i form
(Apple cake, yeast tray
cake)
- 3 180 35-45 Långpanna/bakplåt
- 1-4 160 55-65
Ugnsfals 4: bakplåt
Ugnsfals 1: långpanna/bakplåt
DIN 3360-12:07 § 6.6
Fläskstek (Roast pork) - 2 170 110-150 Ugnsfals 2: långpanna
DIN 3360-12:07 bilaga C
rta (Flat cake)
- 3 170 35-45 Långpanna/bakplåt
- 1-4 160 40-50
Ugnsfals 4: bakplåt
Ugnsfals 1: långpanna/bakplåt
  • Page 1 1
  • Page 2 2
  • Page 3 3
  • Page 4 4
  • Page 5 5
  • Page 6 6
  • Page 7 7
  • Page 8 8
  • Page 9 9
  • Page 10 10
  • Page 11 11
  • Page 12 12
  • Page 13 13
  • Page 14 14
  • Page 15 15
  • Page 16 16
  • Page 17 17
  • Page 18 18
  • Page 19 19
  • Page 20 20
  • Page 21 21

Whirlpool AKZM 6550/IXL Användarguide

Kategori
Mixer / matberedare tillbehör
Typ
Användarguide