AEG B3000-1-M Användarmanual

Kategori
Mixer / matberedare tillbehör
Typ
Användarmanual

Denna manual är också lämplig för

COMPETENCE B3000-1
Elektrisk inbyggnadsugnen
Bruksanvisning
2
Till våra kunder
läs igenom den här bruksanvisningen noggrant.
Läs avsnittet “Säkerhetsanvisningar“ på de första sidorna särskilt noga.
Spara den här bruksanvisningen för att kunna slå upp i den senare.
Överlämna den till eventuellt efterkommande ägare.
Följande symboler används i texten:
1 Säkerhetsanvisningar
Varning: Anvisningar som är avsedda för din egen säkerhet.
Observera: Anvisningar som är avsedda för att undvika skador på spi-
sen.
3 Anvisningar och praktiska tips
2 Miljöinformationer
1.De här siffrorna leder dig steg för steg vid betjäningen av spisen.
2.
3.
I avsnittet "Vad gör man när..." finns anvisningar om hur du själv kan
åtgärda eventuella fel som uppstår.
Vid tekniska problem står vår närmaste kundservice till förfogande
(adresser och telefonnummer hittar Du i under ”Service”). Titta även i
avsnittet "Service".
Tryckt på miljövänligt tillverkat papper
Den som tänker ekologiskt, agerar också så …
3
Innehåll
Säkerhet. . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . 5
Avfallshantering. . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . 6
Beskrivning av inbyggnadshällen . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . 7
Bild på hela ugnen. . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . 7
Panel . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . 8
Ugnsutrustning . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . 8
Tillbehör till ugnen . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . 9
Innan hällen används första gången . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . 9
Första rengöringen. . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . 9
Ugnens betjäning . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . 10
Att sätta på och stänga av ugnen . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . 10
Ugnsfunktioner . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . 11
Användning av galler och universalplåt . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . 12
Användningsområden, tabeller och tips . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . 13
Bakning. . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . 13
Baktabell . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . 15
Gräddningstips . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . 17
Tabell över puddingar och gratänger. . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . 18
Tabell över djupfrysta färdigrätter . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . 18
Stekning . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . 19
Stektabell . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . 20
Grillning . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . 22
Grilltabell. . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . 22
Upptining . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . 23
Upptiningstabell. . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . 23
Konservering. . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . 24
Rengöring och skötsel. . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . 26
Ugnen utvändigt . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . 26
Ugnsutrymme. . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . 26
Tillbehör . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . 26
Ugnsstegar . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . 27
Ugnsbelysning . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . 28
Ugnens tak . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . 29
Ugnslucka . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . 30
Ugnsluckans glas . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . 31
4
Vad gör jag om …. . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . 33
Tekniska data . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . 34
Ugnens innermått . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . 34
Bestämmelser, normer, direktiv . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . 34
Sakregister. . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . 37
Service och reservdelar. . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . 38
5
1 Säkerhet
Elsäkerhet
Endast en auktoriserad fackman får ansluta ugnen.
Vid störningar eller skador på den: Skruva ur alternativt slå av säk-
ringarna.
Det är av säkerhetsskäl förbjudet att rengöra ugnen med en ångstrå-
le- eller högtrycksspruta.
Endast fackmän får utföra reparationer på ugnen. Felaktiga repara-
tioner kan innebära allvarliga risker för användaren. Kontakta vår
kundservice eller fackbutiken i samband med reparationer.
Säkerhet för barn
Lämna aldrig småbarn utan tillsyn medan ugnen är på.
Säkerhet under användningen
Den här ugnen får användas endast i hushållet till normal kokning,
stekning och gräddning av maträtter.
Var försiktig när du ansluter elektriska apparater till vägguttag i när-
heten av ugnen. Se till att anslutningsledningarna inte vidrör heta
kokplattor eller kläms fast under den heta ugnsluckan.
Varning: Risk för brännskador! Ugnsutrymmet blir hett när ugnen
är på.
Om du använder alkoholhaltiga ingredienser i ugnen, så kan det
eventuellt bildas en lättantändlig alkohol-luftblandning. Öppna i så
fall luckan försiktigt. Se till att inte ha glöd, gnistor eller öppen eld i
närheten.
Så undviker du skador på ugnen
Lägg aldrig aluminiumfolie runt ugnens innerväggar och ställ aldrig
in någon bakplåt, gryta eller något annat föremål på ugnens botten,
då ugnens emalj annars kan skadas av den stillastående värmen.
Fruksaft som droppar från bakformar ger fläckar som inte går att ta
bort. Använd långpannan för mycket fuktiga, mjuka kakor.
Belasta inte en öppen ugnslucka.
Häll aldrig vatten direkt in i en het ugn. Det kan bli skador i emaljen.
Glaset kan spricka vid våld, speciellt mot dess kanter.
Förvara inte några brännbara föremål i ugnen. De kan antändas när
ugnen slås på.
Förvara inte några fuktiga livsmedel i ugnen. Emaljen kan då skadas.
6
2 Avfallshantering
Avfallshantering av förpackningsmaterial
Alla använda material kan återanvändas utan undantag.
Plasterna har följande märkning:
>PE< för polyetylen, till exempel den yttre förpackningen och påsar-
na i ugnsutrymmet.
>PS< för skummad polystyren, till exempel de dämpande delarna, na-
turligtvis freonfria.
Avfallshantering när den slitits ut
1 Varning: Gör den oanvändbar, så att den blir helt ofarlig, innan du
lämnar den till återvinning.
Skilj inbyggnadshällen från elförsörjningen och ta bort elkabeln
från den.
7
Beskrivning av inbyggnadshällen
Bild på hela ugnen
Ventilerad
glaslucka
Kontrollpanel
Luckhand-
tag
8
Panel
Ugnsutrustning
Signallampa, på/av Termostatlampa
Ugnsfunktioner
Temperaturval
Övervärmen och grillelement
Ugnsbelysning
Varmluftsfläkt
Undervärme
Nivåer, falser
Ugnsstegar, löstagbara
9
Tillbehör till ugnen
Ugnsgaller
För kärl, kakformar, stekar och grill-
bitar
Bakplåt
För mjuka kakor, småkakor, bröd och
bullar.
Fettpanna
För stekar alternativt för att samla
upp fett.
Innan hällen används första gången
Första rengöringen
Rengör ugnen noga innan du använder den första gången.
1 Observera: Använd inga starka eller slipande rengöringsmedel! Ytan
skulle kunna skadas.
3 Använd helt vanliga rengöringsmedel till metallfronten.
1.Ställ ugnsfunktionsvredet på Belysning L.
2.Ta ut allt tillbehör och ugnsstegarna och rengör dem i varmt vatten
med handdiskmedel i.
3.Tvätta också ur och torka av ugnen med varmt vatten med diskmedel i.
4.Tvätta av fronten med en fuktig trasa.
10
Ugnens betjäning
Att sätta på och stänga av ugnen
1.Ställ in önskad funktion med vredet Ugnsfunktioner.
2.Ställ in önskad temperatur med vredet Temperaturval.
Den gula kontrollampan lyser så länge ugnen är påslagen.
Den röda kontrollampan lyser så länge ugnen värms upp.
3.Stäng av ugnen genom att ställa vreden Ugnsfunktioner och Tempera-
turval i sina FRÅN-lägen.
3 Kylfläkt
När ugnen sätts på startar fläkten automatiskt för att kyla ugnens ytor.
Fläkten fortsätter att gå för att kyla av ugnen, efter att ugnen stängts
av. Kylfläkten stängs sedan av automatiskt.
Termostatlampa
Ugnsfunktioner Temperaturval
Signallampa, på/av
11
Ugnsfunktioner
Följande funktioner finns att välja:
L Ugnsbelysning
Med den här funktionen kan du belysa ugnsutrymmet, till exempel vid
rengöring.
Då är inget element i drift.
¤ Varmluft
För bakning på upp till två nivåer.
Ställ in ugnstemperaturen 20-40 °C lägre än vid Över-/Undervärme.
Över-/Undervärme är i funktion och dessutom är fläkten inkopplad.
¡ Över-/undervärme
För att grädda och steka på en nivå.
Över- och underelementena är inkopplade.
U Undervärme
För att eftergrädda kakor som behöver kraftigare underfärg.
Underelementet är inkopplat.
A Upptining
För att tina upp till exempel en tårta, smör, bröd, frukt eller andra frys-
ta livsmedel.
Vid den här funktionen är fläkten i drift utan grillelement.
¸ Grill
För att grilla platta livsmedel som placeras i mitten av grillen, såsom
stekar, schnitzlar, fiskar och för att rosta bröd.
Grillelementet är inkopplat.
º Maxigrill
För att grilla platta livsmedel i större mängder, såsom stekar, schnitz-
lar, fiskar och för att rosta bd.
Övervärmen och grillelementet är inkopplat.
» Varmluftsgrill
För att steka större köttbitar eller en större fågel på en nivå. Funktio-
nen är även lämplig för att gratinera.
Grillelementet och övervärmen är omväxlande i drift tillsammans med
fläkten.
12
Användning av galler och universalplåt
3 Tippsäkring
Plåtarna är på vänster och höger sida försedda med en liten utbukt-
ning. Den här utbuktningen fungerar som en tippsäkring och måste
alltid peka bakåt.
Användning av bakplåt respekti-
ve universalplåt:
Tippsäkringen måste peka bakåt.
Insättning av galler:
Sätt in gallret så att de båda styr-
stavarna pekar uppåt. Tippsäkringen
måste peka neråt och ligga baktill i
ugnen.
Insättning av galler och plåt:
Sätt, vid gemensam användning av
galler och universalplåt, gallrets
tippsäkring exakt i plåtens utbukt-
ningar.
13
Användningsområden, tabeller och tips
Bakning
Använd vid bakning ugnsfunktionen varmluft ¤ eller Över-/
Undervärme ¡.
Bakformar
För Över-/Undervärme ¡ lämpar sig formar av mörk metall och be-
lagda formar.
För Varmluft ¤ är även ljusa metallformar lämpliga.
Nivåer
Bakning med Över-/Undervärme ¡ är endast möjlig på en nivå.
Med varmluft ¤ kan du samtidigt baka torra bakverk och småkakor
på 2 plåtar.
1 plåt: Till exempel nivå 3
1 bakform: Till exempel nivå 1
2 plåtar: Nivå 1 och 4
14
Allmänna anvisningar
Notera att nivåerna räknas nerifrån och uppåt.
Sätt in bakplåten med utbuktningen framåt!
Placera alltid mjuka kakor i formar mitt på gallret.
Med Över-/Undervärme ¡ eller Varmluft ¤ kan du grädda två for-
mar samtidigt bredvid varandra på gallret. Gräddningstiden blir bara
obetydligt längre.
3 Plåtarna kan slå sig under gräddningen, om du lagt djupfrysta varor på
dem. Det beror på den stora temperaturskillnaden mellan de djupfrysta
varorna och den varma ugnen. Plåtarna återfår sin form igen efter att
de kallnat.
Anvisningar för baktabellerna
I tabellerna hittar du lämpliga temperaturer, gräddningstider och nivå-
er för ett urval av rätter.
Temperaturerna och gräddningstiderna är riktvärden, eftersom de är
beroende av degens sammansättning och mängd samt bakformen.
Vi rekommenderar, att du ställer in den lägre temperaturen första
gången och först vid behov väljer en högre temperatur, till exempel
om du önskar en starkare färgsättning eller om gräddningen tar för
lång tid.
Hittar du inte konkreta uppgifter för ett eget recept, använd då upp-
gifter för ett liknande bakverk.
Gräddningstiden kan förlängas med cirka 10-15 minuter om du gräd-
dar mjuka kakor på plåtar eller i formar på flera nivåer.
Grädda fuktiga bakverk (till exempel pizza, mjuk fruktkaka etc) på en
nivå.
Höjdskillnader på det som skall gräddas kan leda till ojämn färgsätt-
ning i början av gräddningen. Ändra i så fall inte temperaturinställ-
ningen. Färgskillnaderna jämnar ut sig under gräddningens gång.
2 För att utnyttja eftervärmen kan du, vid längre gräddningstider, stänga
av ugnen cirka 10 minuter innan tiden gått ut.
Om inget annat anges, gäller tabellerna för insättning i kall ugn.
15
Baktabell
Typ av bakverk Varmluft ¤
Över-/
Undervärme ¡
Tid
Nivå
Tempe-
ratur
ºC
Nivå
Tempe-
ratur
ºC
för båda funk-
tionerna
tim: min
Bakverk i formar
Socker- eller
mjuk kaka
1 150-170 1 160-180 0:50-1:10
Sandkaka/
fruktkaka
1 140-160 1 150-170 1:10-1:30
Biskvitårta 1 140-160 2 160-180 0:25-0:40
Tårtbotten av mördeg 3 170-180 2 190-210
1)
0:10-0:25
Tårtbotten av sockerka-
ka
3 150-170 2 170-190 0:20-0:25
Överbakad äppelkaka 1 150-170 1 170-190 0:50-1:00
Pajer
(t ex quiche lorraine)
1 160-180 1 190-210 0:30-1:10
Cheese cake 1 140 -160 1 170-190 1:00-1:30
Bakverk på bakplåtar
Vetefläta-/krans 3 160-170 2-3 170-190 0:30-0:40
Vetebullar 3 180-190
1
3 210-225
)
0:40-1:00
Matbröd (rågbröd) först
sedan
1
180-200
1
140-160
2
250
1)
160-180
0:20
0:30-1:00
Petits-choux
2)
3 160-170
1
3 190-210 0:25-0:40
Rulltårta 3 150-170
1
3 180-200
1)
0:10-0:20
Matbröd, ljust
3)
3 150-160 2-3 170-190 0:20-0:40
Muffins-/sockerkaka,
bakelse
3 160-1701 3 190-210
1)
0:15-0:30
Fruktkaka
(av jästdeg/rörd deg)
3 140-160 3 170-190 0:25-0:50
Fruktkaka av mördeg
2)
3 150- 170 3 170-190 0:40-1:20
Kaka på plåt med
fuktig täckning
(t ex kvark, grädde osv.)
- - 3 170-190 0:40-1:20
Pizza (med mycket fyll-
ning)
2)
1 180-200 1 190-210
1)
0:30-1:00
16
Pizza (tunn) - - 1 230-300
1)
0:10-0:25
Brödkakor - - 1 275-300
1)
0:08-0:15
Paj 1 180-200 1 210-230 0:35-0:50
Småkakor
Mördegskakor
3)
3 150-160 3 170-190
1)
0:06-0:20
Spritsar
3)
3 140-150 3 160-180 0:10-0:40
Småkakor
3)
3 150-160 3 170-190 0:15-0:20
Maränger 3 80-100 3 100-120 2:00-2:30
Makroner 3 100-120 3 120-140 0:30-0:60
Pepparkakor 3 150-160 3 170-190 0:20-0:40
Smördegskakor 3 170-180
1)
3 190-210
1)
0:20-0:30
Småfranska 3 170-190
1)
3 190-220
1
0:15-0:25
1) Förvärm ugnen
2) Använd universalplåt resp långpanna
3) Kan bakas på 2 nivåer
De med fet stil angivna värdena visar den bästa ugnsfunktionen resp temperaturen
Typ av bakverk Varmluft ¤
Över-/
Undervärme ¡
Tid
Nivå
Tempe-
ratur
ºC
Nivå
Tempe-
ratur
ºC
för båda funk-
tionerna
tim: min
17
Gräddningstips
Bakresultat Möjlig orsak Åtgärd
Kakan är för ljus un-
dertill.
Fel nivå. Sätt kakan längre ner.
Kakan faller ihop (den
blir degig, kladdig,
och får vattenstreck)
För hög baktemperatur. Sänk baktemperaturen.
För kort baktid. Öka baktiden.
Baktider kan inte kortas
genom att baktemperatu-
ren höjs.
För mycket vätska i degen. Använd mindre vätska nästa
gång.
Tänk på visp-/rörtiden, sär-
skilt om du använder köks-
maskiner.
Kakan är för torr. För låg baktemperatur. Höj baktemperaturen något
nästa gång.
För lång baktid. Korta baktiden.
Kakan blir ojämnt
brun.
För hög baktemperatur och för
kort baktid.
Sänk baktemperaturen något
och öka baktiden.
Degen är ojämnt fördelad. Fördela degen jämnt på bak-
plåten.
För lång baktid. För låg temperatur. Höj baktemperaturen något
nästa gång.
18
Tabell över puddingar och gratänger
*Förvärm ugnen.
Uppgifterna som står med fet stil visar dig den bästa ugnsfunktionen för maträtten ifråga.
Tabell över djupfrysta färdigrätter
* Anmärkning: Vänd pommes fritesen 2-3 gånger.
Över-/undervärme ¡ Varmluftsgrill » Tid
Nivå
nerifrån
Temperatur
°C
Nivå
nerifrån
Temperatur
°C
tim: min
Makaronpud-
ding
1 180-200 1 160-170 0:45-1:00
Lasagne 1 180-200 1 160-170 0:25-0:40
Gratinerade
grönsaker
*
1 200-220 1 160-170 0:15-0:30
Gratinerade
baguetter
*
1 200-220 1 160-170 0:15-0:30
Söta pud-
dingar
1 180-200 - - 0:40-0:60
Fiskpudding-
ar
1 180-200 1 160-170 0:30-1:00
Fyllda grön-
saker
1 180-200 1 160-170 0:30-1:00
Maträtt Nivå nerifrån Ugnsfunktion Temperatur Tid
Djupfryst pizza 3
Över-/
undervärme ¡
Enligt tillverka-
rens uppgifter
Enligt tillverka-
rens uppgifter
Pommes frites*
(300-600 g)
3 Varmluftsgrill » 200-220 °C 15-25 min
Baguetter 3
Över-/
undervärme ¡
Enligt tillverka-
rens uppgifter
Enligt tillverka-
rens uppgifter
Fruktkaka 3
Över-/
undervärme ¡
Enligt tillverka-
rens uppgifter
Enligt tillverka-
rens uppgifter
19
Stekning
Använd någon av ugnsfunktionerna VARMLUFTSGRILL » eller ÖVER-/
UNDERVÄRME ¡ för att steka.
Stekgryta
Alla värmebeständiga kärl går att använda till stekning (följ tillverka-
rens anvisningar!).
Se till att kärl med plasthandtag är värmebeständiga (följ tillverka-
rens anvisningar!).
Stora stekar kan du steka direkt på universalplåten eller på gallret
med universalplåten under (till exempel kalkon, gås, 3-4 kycklingar
eller 3-4 lägg).
Vi rekommenderar att steka alla magra typer av kött i stekgryta med
locket på (till exempel kalv-, och oxstek samt djupfryst kött). Köttet
blir då saftigare.
Alla typer av kött, som ska få en stekyta, kan du steka i stekgryta
utan lock (till exempel köttfärslimpa, fläsk-, lamm- och fårstek, anka,
1-2 lägg, 1-2 kycklingar, småfågel, rostbiff, filé och vilt).
3 Tips: Ugnen håller sig renare om du steker i en gryta!
Nivåer
Utläs nivåerna i nedanstående tabell.
3 Anvisningar angående stektabellen
I tabellen hittar du uppgifter om lämplig ugnsfunktion, temperaturin-
ställning, stektid och nivå för olika typer av kött. Uppgifterna är rikt-
värden.
Vi rekommenderar att köttet och fisken som du steker i ugnen väger
minst 1 kg.
Generellt sett är funktionen ÖVER-/UNDERVÄRME ¡ särskilt lämplig
för mycket magert kött, såsom fisk och vilt. Till andra typer av kött
(särskilt fågel) rekommenderar vi funktionen VARMLUFTSGRILL ».
För att förhindra att köttsaften som tränger ut bränns fast rekom-
menderar vi att du tillsätter lite vätska i stekgrytan.
Vänd steken vid behov (efter 1/2-2/3 av stektiden).
3 Tips: Häll över stekfond över stora stekar och fåglar flera gånger under
stektiden. På så vis får du ett bättre resultat.
2 Stäng av ugnen cirka 10 minuter innan stektiden gått ut, detta för att
utnyttja eftervärmen.
20
Stektabell
Typ avtt ngd Över-/
Undervärme ¡
Varmluftsgrill » Tid
Vikt Fals Tempera-
tur
ºC
Fals Tempe-
ratur
ºC
tim: min
Nötkött
Grytstek 1-1,5 kg 1 200-250 - - 2:00-2:30
Rostbiff eller
filé
per cm
höjd
- röd i mitten
per cm
höjd
1 250-270* 1 190-200 0:05-0:06
- rosa i mitten
per cm
höjd
1 250-270* 1 180-190 0:06-0:08
- genomstekt
per cm
höjd
1 210-250* 1 170-180 0:08-0:10
Fläskkött
Bog, nacke,
skinkbit
1-1,5 kg 1 210-220 1 160-180 1:30-2:00
Kotlett, kassler 1-1,5 kg 1 180-190 1 170-180 1:00-1:30
Köttfärslimpa 0,75-1 kg 1 170-180 1 160-170 0:45-1:00
Fläsklägg
(förkokt)
0,75-1 kg 1 210-220 1 150-170 1:30-2:00
Kalvkött
Kalvstek 1 kg 1 210-220 1 160-180 1:30-2:00
Kalvlägg 1,5-2 kg 1 210-225 1 160-180 2:00-2:30
Lamm
Lammbog,
lammstek
1-1,5 kg 1 210-220 1 150-170 1:15-2:00
Lammrygg 1-1,5 kg 1 210-220 1 160-180 1:00-1:30
Vilt
Harrygg,
harlår
upp till
1kg
3 220-250* 3 160-170 0:25-0:40
Rådjurs-/hjort-
sadel
1,5-2 kg 1 210-220 1 160-180 1:15-1:45
Rådjurs-/hjort-
bog
1,5-2 kg 1 200-210 1 160-180 1:30-2:15
  • Page 1 1
  • Page 2 2
  • Page 3 3
  • Page 4 4
  • Page 5 5
  • Page 6 6
  • Page 7 7
  • Page 8 8
  • Page 9 9
  • Page 10 10
  • Page 11 11
  • Page 12 12
  • Page 13 13
  • Page 14 14
  • Page 15 15
  • Page 16 16
  • Page 17 17
  • Page 18 18
  • Page 19 19
  • Page 20 20
  • Page 21 21
  • Page 22 22
  • Page 23 23
  • Page 24 24
  • Page 25 25
  • Page 26 26
  • Page 27 27
  • Page 28 28
  • Page 29 29
  • Page 30 30
  • Page 31 31
  • Page 32 32
  • Page 33 33
  • Page 34 34
  • Page 35 35
  • Page 36 36
  • Page 37 37
  • Page 38 38
  • Page 39 39
  • Page 40 40

AEG B3000-1-M Användarmanual

Kategori
Mixer / matberedare tillbehör
Typ
Användarmanual
Denna manual är också lämplig för