6. Luften som cirkulerar får inte värmas upp av
ett annan apparat eller på något annat sätt.
7. Ventillationsgaller som ska användas,
måste ha en yta på 2
00 cm².
Bild 4.
Vid installationen är det viktigt att man
alltid kan nå nätkabeln.
4.1.2. Fri stående version
Denna version är avsedd för fristående placering.
De är försedda med ett hölje som skyddar de heta
delarna av kylskåpet. Fötterna ser till att
ventilationen blir tillräcklig.
5. Drift av enheten
Du startar kylskåpet genom att sätta in kontakten
i nätuttaget. Det tomma kylskåpet behöver
omkring 6-7 timmar vid normal rumstemperatur
för att nå lämplig kyltemperatur i
förvaringsutrymmet.
5.1. Första starten
Anslut enheten till ett jordat vägguttag.
miniBar startar automatiskt med ett självtest.
Om elektroniken inte avläser något fel kommer
kylskåpet att kyla. Om ett fel upptäcks stängas
av kylningen. Om detta sker, kontakta en
auktoriserad kundtjänst.
5.2. Temperaturreglering
miniBar är försedd med helautomatisk elektronisk
temperaturreglering. Du behöver inte ställa in
temperaturen för förvaringsfacket manuellt.
5.3. Kylstyrenhet
(CUC - Cooling Unit Control)
Elektroniken kontrollerar funktionen efter varje
avfrostningsperiod (var 24:e timme) genom att
temperaturfallet i förångaren mäts. Om ett
problem identifieras kommer kylskåpet att stängas
av. Om detta inträffar bör du kontrollera om du
har stoppat för mycket i kylskåpet, om dörren
har varit ordentligt stängd, att ventilationen för
kylaggregatet är tillräcklig och att skåpet
verkligen står plant. När du har utfört alla
kontroller drar du ur nätsladden, väntar minst
10 sekunder, och sätter i den igen. Detta
nollställer enheten, och den kommer sedan att
fungera igen. Om kylningen inte startas innebär
detta att ett problem har uppstått, och du bör då
kontakta Dometics kundservice.
6. Isbitar
Fyll islådan till 4/5 med kranvatten, lägg på
locket och sätt in den stängda islådan på
avsedd hylla. Torka bort eventuellt överflödigt
vatten för att undvika att lådan fryser fast.
Du lossar iskuberna från lådan genom att hålla
den under rinnande vatten. Ta bort locket med
iskuberna från lådan, och du kan nu enkelt ta ut
isen.
7. Goda råd
Proppa inte kylenheten full. Sätt om möjligt
alltid in redan kall mat/dryck. Lämna alltid lite
mellanrum mellan mat och drycker, så att
kylluften kan cirkulera jämn och obehindrat.
Om hyllorna är för fulla kan det resultera i
oönskat höga temperaturskillnader i
kylenheten.
8. Avfrostning, rengöring
och underhåll
Efter en viss tid bildas is på förångaren. Detta
isskikt får inte bli för tjockt eftersom den har en
isolerande verkan och påverkar kyleffekten.
miniBar har en fullautomatisk, elektronisk styrd
temperaturreglering.
Isen smälter och det uppstående smältvattnet
rinner från droppkanalen genom
dräneringsslangen till avdunstningsbaljan på
baksidan under kylenheten (bild 5). Där dunstar
vattnet automatiskt bort och absorberas av
omgivningsluften. Därför behöver baljan inte
tömmas för hand.
För att stänga av enheten drar man ut
nätanslutningskabeln och öppnar dörren. Efter
avfrostningen rengör man insidan av enheten
med en ren, fuktig duk.
31
SE
min. 60 mm