HUSQVARNA-ELECTROLUX QSG6205W Användarmanual

Kategori
Mixer / matberedare tillbehör
Typ
Användarmanual
QSG6205
Bruksanvisning Spis
2
Vi vill skapa de bästa produktlösningar
som du kan hitta på marknaden idag.
Lösningar där du upplever en perfekt
balans mellan form och funktion och där
spetsteknologi också matchar energi-
snålhet och miljömässig hänsyn.
Så tack för att du valt en kvalitets-
produkt från oss!
För att du ska få största möjliga nytta
och glädje av ditt nyförvärv föreslår vi att
du börjar med att läsa igenom den här
bruksanvisningen och bekantar dig med
alla funktioner och fördelar. Förvara
gärna bruksanvisningen på en lämplig
plats nära produkten så att du lätt kan ta
fram den när du behöver friska upp
minnet eller ha svar på en fråga.
Lycka till!
3
Innehåll
Säkerhetsinformation
Produkt beskrivning
Före första användning
Användning av glaskeramikhällen
Användning av ugnen
Praktiska råd och tips
Problem och åtgärder
Rengöring och skötsel
Tekniska uppgifter
Installation
Skrotning och återvinning
Service
Europa-garanti
4
6
8
10
12
16
18
19
25
26
29
30
31
Följande symboler finns i
den här bruksanvisningen
Dessa är varningstexter för att
undvika skador på person eller
egendom.
Generell information och tips
Miljöinformation
4
Säkerhetsinformation
Utvecklingen av spisar går framåt. Du
kan inte alltid använda din nya spis
som den gamla. Läs därför noga
igenom anvisningarna och bekanta
dig med din nya spis och dess funk-
tioner. Spisen är avsedd för normal
hus- hållsanvändning. Hör gärna av
dig till oss om du har några synpunk-
ter eller frågor om spisen och dess
användning. Adress och telefonnum-
mer finns under kapitlet ”Garanti/
Kundservice”.
Uppackning
Kontrollera att spisen är felfri och utan
skador.Transportskador anmäls
omedelbart till säljaren. Vid direk-
tleverans anmäls transportskadan
inom 7 dagar enligt fraktsedeln till
Kundtjänst, Electrolux Logistics AB,
tel. 08-738 77 44.
Emballaget kan återvinnas. Kontakta
ditt kommunkontor om du inte vet var
du ska lämna det.
Glöm ej att ta bort emballaget inuti
ugnen innan den används.
Installation
Ingrepp i spisen ska utföras av
BEHÖRIG
FACKMAN
. Arbete utfört av
lekman kan försämra spisen samt
leda till skada på person och/eller
egendom.
För spisar med stickpropp: Se till att
stickproppen är helt inskjuten i vägg-
uttaget.
Spisen är tung. Kanter och hörn
som du vanligtvis inte kommer i kon-
takt med kan vara vassa. Använd
handskar vid förflyttning av spisen.
TIPPSKYDDET
ska vara monterat,
då undviker du att spisen tippar vid
onormal belastning.
OBS! Placera inte spisen på
extra sockel eller annan upphöjning.
Risk finns då att spisen tippar!
Barn och spisen
Barn är av naturen nyfikna och
intresserade av det mesta, även
spisen. Vi vill för säkerhets skull bet-
ona några saker som du bör tänka på
om du har barn eller besök av barn:
Det måste finnas minst 40 cm
avställningsyta på båda sidor om
spisen.
Om du har
HÄLLSKYDD
till din spis,
skall det vara monterat.
LUCKSPÄR
-
REN
skall också vara i funktion.
Låt inte barn använda rakblads-
skrapan.
Låt gärna barnen hjälpa till vid
spisen, men lär dem att kärl, häll och
ugnar blir mycket varma och behåller
värmen en tid efter användning.
BERÖRING
KAN
GE
BRÄNNSKADOR
.
5
Användning
Spisen blir varm vid användning. Rör
inte vid hällen eller värmeelementen
inne i ugnen, när spisen är på.
Använd aldrig en spräckt
glaskeramik-häll. Vätska kan vid
överkok och/eller rengöring tränga
ner till spänningsförande delar. Bryt
strömmen till spisen och
kontakta service för reparation.
Lägg inte aluminiumfolie, plast o.d.
på glaskeramikhällen. En av misstag
påsatt värmezon kan få papperet/
plasten att brinna/smälta.
Lämna aldrig frityrkokning, smältning
av fett, paraffin eller annat lät-
tantändligt utan tillsyn. Vid brand,
nollställ spisens vred och stäng av
köksfläkten.
KVÄV
ELDEN
MED
LOCK
,
använd aldrig vatten.
Det är förbjudet att stå på hällen.
Kontrollera att spisen är avstängd
när den inte används, samtliga vred
skall vara nollställda.
Varning! Alkohol och liknande som
kan bilda explosiva gaser eller andra
ämnen vilka kan förorsaka brand eller
explosion får inte användas i ugnen.
Användning på hällen måste ske
med största försiktighet. T.ex. flam-
bering med konjak, eller annan alko-
hol, kan medföra att fettrester i
köksfläkten antänds och orsaka allva-
rliga bränder. Likaså kan eldslågor
och brinnande fettstänk
förorsaka personskador.
Rengöring
Håll glaskeramikhäll och ugnar rena.
Fett och spill osar rejält vid uppvärmn-
ing och medför i värsta fall risk för
brand.
Du måste genast (medan hällen
ännu är het) med rakbladsskrapan ta
bort socker och överkok med högt
sockerinnehåll t.ex. marmelad, samt
smält plast och folie för att inte skada
hällen. Var försiktig, rakbladet är
mycket vasst.
6
Produktbeskrivning
Spisen
1 Häll med värmezoner
2 Manöverpanel
3 Ugn, övre
4 Ugn, undre
Panelen
1 Vred för hällen
2 Funktionsvred övre ugn
3 Funktionsvred undre ugn
4 Termostatvred undre ugn
5 Kontrollampa spisen
6 Termostatens kontrollampa övre ugn
7 Termostatens kontrollampa undre ugn
1
2
3
4
15
67
2341
7
Ugnen (övre)
1 Takelement
2 Grillelement
3 Ugnsbelysning
4 Bottenelement (ej synligt)
5 Ugnsstegar, löstagbara
6Nivåer
Ugnen (undre)
1 Takelement
2 Grillelement
3 Ugnsbelysning
4 Fläktfilter
5 Ugnbelysning
6 Ringelement
7 Bottenelement (ej synligt)
8 Ugnsstegar, löstagbara
9Nivåer
12
3
4
5
6
1
2
3
4
5
6
7
8
9
8
Före första användning
Bränn av ugnarna
Håll barn under uppsikt! Spisen
blir mycket varm. Glöm ej att ta
bort emballaget inuti ugnen.
Innan du använder ugnarna första
gången, måste du bränna av dem. Se
till att ventilationen är god genom att
sätta igång spisfläkten eller öppna ett
fönster.
Bränn av en ugn i taget!
Gör så här:
1 Öppna ugnsluckan och ta ut
alla tillbehörsdelar från ugn-
sutrymmet.
2 Stäng ugnsluckan. Sätt ugnen
på över/undervärme . Vrid
temperaturvredet till 200
o
C.
3 Låt ugnen stå på denna
inställning under ca 1 timme.
4 Skifta till grillfunktion. Vrid
funktionsvredet till max grill .
5 Låt ugnen stå på denna
inställning under ca 30 min.
6 Vrid funktionsvredet till 0 och
slå ifrån temperaturvredet.
7 Låt därefter ugnsluckan stå
öppen i ca 2 timmar, och lufta
ut köket.
8 Rengör ugnen, luckan och
ugnsstegarna med varmt vat-
ten och hand-diskmedel. Torka
av ugnen
Den första tiden då ugnen används
kan det fortfarande förekomma lukt.
Det påverkar inte smaken på maten
och är inte hälsofarligt.
Tillbehör
Emaljerade bakplåtar
Super clean långpanna
Proffsbakplåtar
Ugnsgaller
Rakbladsskrapa för glas-
keramikhällen
Tippskydd
Bruksanvisning
Rengör tillbehören
Diska plåt, långpanna m.m. i varmt
vatten och handdiskmedel. Skölj
och torka torrt.
Användning av ugnsgaller
Ugnsgallret har en markering på
ovansidan. Den markeringen ska vara
i framkant (mot ugnsluckan) vid
användning. Var noga med att det
som placeras på gallret placeras
bakom markeringen. Annars är det
risk för att det inte blir genomstekt i
framkant. Gallret kan placeras i lång-
pannan. Max last för gallret är 10kg.
9
Funktionslåset
Funktionslåset är inbyggt i ugnens
funktionsvred.
OBS
! Huvudströmmen till spisen är
inte bruten.
Lås spisen så här:
Vrid funktionsvredet moturs till .
Vredet hoppar ut ca 2 mm.
I detta läge fungerar varken värme-
zoner eller ugn.
Lås upp spisen:
Tryck in vredet mot panelen och vrid
medurs till önskad funktion.
Kylfläkten
Spisen är försedd med en kylfläkt.
Fläkten är till för att hålla produkten
sval.
Kylfläkten startar när ugnen används.
När samtliga vred är nollställda
stannar fläkten automatiskt.
Luckspärren (övre)
Luckspärren gör det svårare för barn
att öppna luckan. Spärren är vid lever-
ans i funktion, men kan vid behov
kopplas ur.
Öppna luckan
För spärren åt höger när Du
ska öppna luckan.
Urkoppling av spärr
Kontrollera att ugnen inte är
varm!
För spärren åt höger.
Tryck knappen uppåt.
Inkoppling av spärr
För spärren åt höger och dra
tillbaka knappen.
Luckspärren (undre)
Luckspärren gör det svårare för barn
att öppna luckan. Spärren är vid lever-
ans i funktion, men kan vid behov
kopplas ur.
Öppna luckan
För spärren åt höger när Du
ska öppna luckan.
Urkoppling av spärr
Kontrollera att ugnen inte är
varm!
För spärren åt höger, dra
spärren en aning åt dig och
fortsätt åt höger. Tryck in
vänster kant.
Inkoppling av spärr
För spärren åt höger och sen
tillbaka till utgångsläget.
10
Användning av glaskeramikhällen
Glaskeramikhällen har fyra värme-
zoner. När du sätter på en zon lyser
den i olika långa perioder beroende
på vilket läge du valt på vredet. Även
på den högsta inställningen slocknar
zonen ibland, då för att förhindra över-
hettning.
Du har möjlighet att ändra
storleken på de bakre zonerna.
Värmevarnaren har fyra lampor,
en för varje zon. Lampan lyser om
zonen är varmare än ca 55°C även
efter att den är avstängd.
Glaset i hällen tål värme, kyla och
temp-eraturchocker, men är känsligt
för slag. En kryddkvarn som ramlar
ner kan spräcka hällen. Använd aldrig
hällen som ståplats.
Använd aldrig en spräckt häll
eller en spis med spräckt timer-
glas.
Du måste genast (medan hällen
ännu är het) med skrapan ta bort
socker och överkok med högt
sockerinnehåll t.ex. marmelad
samt smält plast och folie för att
inte skada hällen.
Lämna aldrig frityrkokning,
smältning av fett, paraffin eller
annat lättantändligt utan tillsyn.
Vid brand, nollställ spisens vred
och stäng av köksfläkten.
KVÄV
ELDEN
MED
LOCK
, använd aldrig vat-
ten.
Var säker på att det inte är sand,
socker eller salt på kokkärlet. Sand
kan ge repor, socker och salt kan
förstöra glaskeramikplattan. Torka
alltid av kokkärlet innan det plac-
eras på glaskeramikplattan. Den
färgade dekorationen på själva
glaskeramikplattan kan bli sliten
och repad efterhand som den blir
använd.
Värmezonerna
Vreden till värmezonerna är märkta
från 0–12, där 12 ger den högsta
värmen. Gör så här när du vill
använda zonerna i liten storlek:
1 Vrid medurs fram till önskat
läge på vredet till den zon du
valt.
2 Nollställ vredet moturs efter
användning.
Gör så här när du vill använda
dubbelzonen:
1 Vrid medurs förbi symbolen
efter siffran 12.
2 vrid sedan tillbaka till önskat
läge mellan 12 och 1. Nollställ
vredet moturs efter använd-
ning.
Du får pröva dig fram till det läge och
den värmezon som passar dig och
dina kärl bäst beroende av vad du ska
tillaga.
11
Val av kastrull/stekpanna
En spis med glaskeramikhäll ställer
större krav på dina kärl än en spis
med plattor. Tänk på att:
Kontrollera kärlens bottnar.
Kärl med konvex botten (buktar
utåt), snurrar lätt på glas-
keramikhällen och ger dålig
värmekontakt.
Aluminium har god värme-
ledningsförmåga, men kan
lämna silverliknande fläckar på
hällen.
Kastruller och kannor i glas
eller emaljerade med grovt
mönster sliter, om de dras fram
och tillbaka, mer på hällen än
vad kärl av andra material gör.
För att spara tid och därmed energi
ska kastrullens/stekpannans botten
täcka zonen helt. Med en för
liten botten bränner överkok lätt
fast på hällen.
vara slät eller finmönstrad.
vara plan. En botten som
buktar för mycket utåt eller inåt
ger förlängda uppvärmnings-
tider.
När du ska köpa ny kastrull är det
lämpligt att välja en rostfri modell med
sandwichbotten, dvs. en botten med
lager av olika metaller. Vissa
kastruller är konkava i kallt tillstånd
men planar ut sig när de blir varma.
Spara energi!
Använd lock och du halverar
energi-åtgången (jämfört med
utan lock).
Använd kärl med plan botten
och spar 25% energi (jämfört
med oplan botten).
Se till att hällen är ren och torr.
Smuts och vätska försämrar
värmeöverföringen mellan kärl
och värmezon.
Stäng av värmezonen och låt
maten bli färdig på efter-
värmen.
Ång– och tryckkokning spar
också energi.
12
Användning av ugnen
Det är normalt att ånga och kon-
dens bildas på ugnsluckan. Detta
beror på kondens från maten som
tillagas och påverkar inte ugnens
säkerhet eller funktion.
Ugnen har löstagbara ugnsstegar
med tre respektive fem nivåer.
Praktisk användning
Lägg aldrig aluminiumfolie, lång-
panna eller plåt direkt på ugnsbott-
nen. Hindras undervärmen kan
emaljen skadas på grund av över-
hettning. Ugnen blir varm under
användning,
HÅLL
BARN
UNDER
UPPSIKT
.
Vid temperaturväxlingar och/eller
ojämn placering av t.ex. pizza på en
plåt finns det risk att den slår sig (blir
skev). Plåten återgår till sin urs-
prungliga form när den kallnar.
Hur skall du tillämpa de olika funktion-
erna när du använder ugnen? Här
nedan får du praktiska råd och tips på
hur du bäst utnyttjar ugnens olika
funktioner för olika typer av matlag-
ning:
Principen för varmluft
Ringelementet och fläkten värmer
upp luften, som sedan sprids genom
luftkanaler i ugnens bakre vägg med
hjälp av fläkten. Den varma luften cir-
kulerar i ugnen innan den åter sugs in
genom fläktgallret.
Värmen överförs snabbt och effektivt,
vilket oftast innebär att du kan
använda en lägre ugnstemperatur än
vid över/undervärme. Sänk tempera-
turen med 15-20% om det i receptet
står att du ska annda en temperatur
mellan 160 och 225°C. Ju högre tem-
peratur desto större sänkning. Vid
temperaturer över 225°C är det bättre
att använda över/undervärme.
Ugnarnas funktioner
För samtliga funktioner gäller att den
gula kontrollampan lyser under
uppvärmning och slocknar vid upp-
nådd temperatur (tänds och släcks
när termostaten slår till och från).
Övre ugnen har följande
funktioner:
Över/undervärme
Takelement och bottenelement
(Startar med automatisk snabbstart
som är inkopplad tills den valda
temperaturen är uppnådd)
Gratinering
Grillelement och bottenelement
Max Grill
Grillelement och takelement
Belysning
13
Undre ugnen har följande
funktioner:
Varmluft
Ringelement och fläkt
Över/undervärme
Takelement och bottenelement
Paj/Pizza funktion
Bottenelement, ringelement och fläkt
inkopplad
Turbo Max Grill (Gratinering)
Max grill (grillelement och takelement)
och fläkt
Max Grill
Grillelement och takelement
Torkläge
Takelement och bottenelement
Upptining
Bottenelement och fläkt
Ugnsbelysning
14
Gräddningstabell
De angivna gräddningstiderna är riktvärden
Placering i ugn
Övre ugnen har tre nivåer. (Ställ alltid ett
ugnsgaller på botten av ugnen innan
något ställs ovanpå)
Undre ugnen har fem nivåer (se bild).
°C Min
°C
Min
Mjuka kakor
Fruktkakor 150-170 1 1 70-80 140-150 1 70-80
Sockerkaka 160-180 1 ugns-
botten
45-60 150-160 1 45-60
Muffins 220-225 3 2 10-20 160-170 1+5 10-20
Tårtor
Rulltårta 225-250 3 2 6-10 200 3 6-10
Mördegsbotten 170-180 3 2 20-30 150-160 1+5 20-30
Småkakor
Mördegskakor 170-180 3 2 10-15 150-160 1+5 10-15
Pepparkakor 190-200 3 2 8-12 170-190 1+5 8-12
Smördegskakor 180-200 3 2 20-30 160-180 1+5 20-30
Matbröd
Formbröd 190-210 1 1 30-40 170-190 2 30-40
Limpor 175-225 2 1 35-45 180-190 1+4 35-45
Hålkakor, tekakor 200-225 3 1 12-18 180-190 1+5 12-18
Ljusa portionsbröd 200-225 2 1 8-15 190-200 1+5 8-15
Mörka portionsbröd 190-210 2 1 14-20 180-190 1+5 14-20
Pitabröd 230-250 2-3 1 6-8
Vetebröd
Bullar 225-250 32 1 8-10 180-190 1+5 8-10
Längder/kransar 180-200 2 1 25-35 170-180 3 25-35
Ugnsrätter
Potatisgratäng 200 1 1 45-50 180-190 1+5 45-50
Ugnspannkaka 225 3 2 20-35 200 3 20-35
Pan-pizza 150-170 1 1 70-80 140-150 1 16-20
1
5
3
1
3
2
15
Stektabell
Använd en ugnsfast form, som passar till storleken på köttet, så slipper du
vidbränd sky. Se till att spetsen på matlagningtermometern ligger mitt i
köttstycket, inte mitt i fett eller mot ben.
Vid kokning av fisk i ugnen, är tillagningstiden beroende på fiskens rygg-
tjocklek.
Ju tjockare fisk desto längre tid. Använd matlagningstermometern i hel fisk.
Kärntemperatur för lax är ca 58
o
C och övrig fisk ca 64
o
C.
°C °C Min. °C
Kött
Rostbiff, blodig 125 2 1 120 2 el.3 55-75 50-55
Rostbiff/nötstek, röd 125 2 1 120 75-85 55-60
Rostbiff/nötstek, rosa 125 2 1 120 2 el.3 90-120 65
Nötstek, genomstekt 125 2 1 120 100-130 70-75
Skinkstek 170 2 1 160 2 el.3 90-105 80
Karré med ben 170 2 1 160 105 85
Revbenspjäll, tjocka 175 2 1 165 2 el.3 90 -
Rimmad skinka i folie 170 2 1 160 2 el.3 60-70 73-75
Lamm/kalvstek, rosa 170 2 1 160 90 70
Lamm/kalvstek, genomstekt 170 1 1 160 2 el.3 105 75
Köttfärslimpa 170 2 2 160 1 o 4 60-70 75-80
Fågel
Hel kyckling 190 2 1 180 50-60 85
Kyckling/kalkonbröst, fi 220 3 2 200 - 75
Kalkon, hel eller halv 170 1 1 160 2 el.3 45-55 90
Anka 160 2 1 150 40-55
Gås 160 1-2 1 150 1 o 4 40-45
Fisk 2 el.3
Kokning av fisk 100-110 2 2 50-70
Foreller á ca 200-250g 200 3 2 190 1 o 4 20-25
Gösfiléer, panerade
(total vikt ca 1 kg)
220 3 2 200 25-30
Hel fisk, ca 1 kg (gös, torsk) 200 2 1 190 30-35 65
Hel lax/sida, ca 1 kg 210 2 1 200 20-25 58
16
Praktiska råd och tips
Problem Orsak Åtgärd
Mat/vetebröd, mjuka
kakor blir platta.
För låg temperatur i ugnen
gör att bakverket jäser upp
och sedan sjunker ner och
blir platt.
Kontrollera inställd tempera-
tur mot rekommendation i
tabell eller recept.
Mat/vetebrödsdegar har inte
jäst rätt. För lång jäsning
efter utbakning ger ett platt
resultat. Mat/vetebröds-
degar ska jäsa dragfritt i
rumstemperatur. Vid ett lätt
tryck på degen ska
fördjupningen gå tillbaka.
Kontrollera jästiden mot
receptets rekommendation.
För lite jäst eller bakpulver. Kontrollera i receptet att du
tagit rätt mängd.
För varm fett/vätskebland-
ning förstör jästens verkan.
Rätt temperatur på vätskan
är 37° för färsk jäst, för
torrjäst se anvisning på
förpackning.
Mat/vetebröd, mjuka
kakor blir torra.
För liten vätskemängd, för
mycket mjöl eller fel mjöl-
sort kan ge torrt bröd.
Kontrollera i receptet att du
tagit rätt mjölsort och rätt
mängd mjöl/vätska.
För låg temperatur i ugnen
gör att bakverket får stå inne
för länge för att bli färdigt
och blir därmed torrt.
Kontrollera att du ställt in
rätt temperatur.
17
Bakverk/maträtter blir för
mörka.
Vid för hög temperatur i
ugnen blir bakverk/maträt-
ter för mörka innan de är
färdiga.
Kontrollera att du ställt in
rätt temperatur.
För hög placering i ugnen vid
över/undervärme ger för
mycket övervärme, motsatt
effekt vid för låg placering.
Kontrollera i tabell eller
recept att du valt rätt
placering.
Bakverk/maträtter blir
ljusa.
Aluminiumfolie, plåt eller
långpanna i ugnens botten
hindrar undervärmen.
Se till att du inte har något i
botten på ugnen.
Ljusa bakformar ger ljusare
kakor än mörka formar.
Byt ev. till mörkare formar.
18
Problem och åtgärder
Gör aldrig ingrepp i spisen som kan skada person eller produkt. Här nedan får
du förslag på vad du själv får och kan göra vid problem. Om du behöver hjälp –
kontakta service.
Problem Orsak/Åtgärd
Spisen får ingen ström
Kontrollera följande:
• att
SÄKRINGEN
/
SÄKRINGARNA
är hel/hela
• att ev.
STICKPROPP
är ordentligt insatt
• att ev.
JORDFELSBRYTARE
är tillslagen
Spisen fungerar inte
Kontrollera att funktionslåset är i funktion
(se s. 9)
Det tar lång tid att koka/steka
Kontrollera att du valt ett lämpligt kärl med
god värmeledningsförmåga (se s. 11)
Ugnsbelysningen fungerar inte
Byt trasig lampa (se s. 24)
Luckspärren fungerar inte
Sätt spärren i funktion (se s. 9)
19
Rengöring och skötsel
Använd ej ångrengörare vid
rengöring av spisen!
Rengöring av spisen
Spisen rengör du enklast med hjälp
av en ren trasa, varmt vatten och lite
handdiskmedel direkt efter användn-
ing.
ANVÄND
ALDRIG
SKURMEDEL
ELLER
ANDRA
REPANDE
MEDEL
.
Tänk på att tippskyddet inte
fungerar när du dragit ut spisen för
att göra rent bakom den.
Vred och handtag
Använd aldrig skurmedel eller andra
repande medel såsom svampar med
slipande yta. Använd endast mjuka
svampar eller trasor.
Försök inte att ta bort vreden från
panelen på produkten då det är en
säkerhetsrisk och skada kan upp-
stå.
Rengöring av hällen
Du måste genast (medan hällen
ännu är het) med rakbladsskrapan
ta bort socker eller överkok med
högt sockerinnehåll t.ex.
marmelad, samt smält plast och
folie för att inte skada hällen.
Gör så här om hällen är mycket
smutsig:
1 Ta bort fläckar med rakblads-
skrapan (se nedan).
2 Använd rengöringsmedel (tex.
Toprens som finns att köpa hos
Electrolux Service) när värme-
varnaren slocknat. Skaka flas-
kan och spruta ut ett par smala
strängar på hällen. Gnid rent
med en fuktig trasa eller hus-
hållspapper.
3 Torka med en fuktig trasa bort
överflöd av medlet, det kan
annars etsas fast när hällen
värms upp nästa gång. Torka
torrt.
Rakbladsskrapan
FÖRVARA
RAKBLADSSKRAPAN
OÅT
-
KOMLIG
FÖR
BARN
. Använd rakblads-
skrapan med försiktighet,
rakbladet är mycket vasst.
Skrapan använder du för att ta bort
överkok från glaskeramikhällen.
Använd ej skrapan eller annat vasst
föremål i silikonkanten då det är en
säkerhetsrisk och skada kan uppstå.
Så här använder du rakblads-
skrapan:
1 Dra tillbaka skyddet så att rak-
bladet blir synligt.
2 Se till att rakbladet är rent och
helt då det annars kan det
skada hällen. Nya rakblad finns
att köpa i färghandeln.
20
3 Luta skrapan ca 45° och
skrapa rent.
4 Torka försiktigt av smutsen från
bladet med hushållspapper.
5 Efter användning tryck skyddet
framåt så att det täcker rak-
bladet.
Förvara skrapan på en barnsäker
plats.
Byte av rakblad:
1 Öppna skrapan genom att
lossa hela skruven (ingen skru-
vmejsel behövs) och placera
det nya rakbladet i framkant.
2 Sätt ihop skrapan och skruva
dit skruven igen.
3 Tryck skyddet framåt så långt
det går så att rakbladet skyd-
das.
Rengöring av ugnarna
För att underlätta rengöring bör
stegar demonteras, se sid 23.
Ugnarna blir varma under användn-
ing, håll barn under uppsikt.
Ugnarna har slät emalj.
Rengör en ugn i taget!
Katalys emaljen
Smuts på emaljen bränns delvis bort
vid användning. Om emaljen blir
fläckig bränner du ur ugnen på högsta
temperatur med över/undervärme i
30–60 minuter. Envisa fläckar av t.ex.
fett får du bort så här:
1 ”Dränk” in katalysemaljen med
såpa och hett vatten. Annd
en nylon-borste på fläckarna.
Låt stå en timme.
2 Sätt därefter på över/under-
värme samt högsta temperatur.
3 Stäng av ugnen efter 3 timmar.
Använd aldrig ugnsrengöringsmedel
eller vassa föremål på katalys-
emaljen.
Släta emaljen
Gör så här om ugnens botten är
mycket smutsig:
1 Spill eller överkok, som sitter
fast, lossar du med t.ex. en
stekspade.
2 Stryk med en svamp ut såpa
på ugnsbotten.
3 Stäng luckan. Sätt ugnen
100°C och över/under-
värme i ca 10 minuter.
4 När ugnen svalnat tvättas den
med rent vatten, ev. kan du
behöva gnida försiktigt med
tvålull. Torka torrt.
  • Page 1 1
  • Page 2 2
  • Page 3 3
  • Page 4 4
  • Page 5 5
  • Page 6 6
  • Page 7 7
  • Page 8 8
  • Page 9 9
  • Page 10 10
  • Page 11 11
  • Page 12 12
  • Page 13 13
  • Page 14 14
  • Page 15 15
  • Page 16 16
  • Page 17 17
  • Page 18 18
  • Page 19 19
  • Page 20 20
  • Page 21 21
  • Page 22 22
  • Page 23 23
  • Page 24 24
  • Page 25 25
  • Page 26 26
  • Page 27 27
  • Page 28 28
  • Page 29 29
  • Page 30 30
  • Page 31 31
  • Page 32 32
  • Page 33 33
  • Page 34 34
  • Page 35 35
  • Page 36 36

HUSQVARNA-ELECTROLUX QSG6205W Användarmanual

Kategori
Mixer / matberedare tillbehör
Typ
Användarmanual