I detta läge kan temperaturen i
kylskåpsutrymmet sjunka under 0 °C.
Ställ i så fall in temperaturreglaget på
en varmare inställning.
FÖRVARING AV FRYST MAT
Vid första uppstarten eller efter en period ur bruk
ska apparaten gå i minst 2 timmar med
QuickFreeze-funktionen påslagen innan några
produkter stoppas i facket.
Om en oavsiktlig avfrostning skulle
inträffa, t.ex. på grund av ett
strömavbrott, och strömmen har varit
avstängd något längre än värdet som
visas i tekniska data under "Ökande
tid", måste den tinade maten
kontrolleras och ätas eller tillagas
omedelbart och därefter frysas (när
den har kallnat) om maten fortfarande
är tjänlig.
UPPTINING
Djupfryst och fryst mat kan, innan den används,
tinas i kylen eller vid rumstemperatur beroende på
den tid som står till förfogande för upptiningen.
Småbitar kan till och med tillagas direkt från frysen
medan de fortfarande är frysta. Tillagningen tar i
detta fall dock lite längre tid.
TILLVERKNING AV ISBITAR
Denna produkt är utrustad med en eller flera brickor
för tillverkning av isbitar.
Använd inga metallinstrument för att
plocka ut brickorna ur frysen.
1. Fyll dessa brickor med vatten
2. Placera isbrickorna i frysfacket.
RÅD OCH TIPS
NORMALA DRIFTLJUD
Följande ljud är normala under drift:
• Ett gurglande och bubblande ljud hörs från
slingorna när köldmedlet pumpas runt.
• Ett surrande eller pulserande ljud hörs från
kompressorn när köldmedlet pumpas runt.
• Ett plötsligt knackande ljud från produktens
insida som orsakas av termisk dilatation (ett
naturligt och ofarligt fysiskt fenomen).
• Ett gurglande klickljud hörs från
temperaturregulatorn när kompressorn slås på
eller av.
TIPS FÖR ENERGIBESPARING
• Öppna inte dörren för ofta och låt den inte stå
öppen längre tid än absolut nödvändigt.
• Om rumstemperatuen är hög, och
temperaturreglaget är inställt på en låg
temperatur och produkten är fulladdad, kan
kompressorn arbeta kontinuerligt och medföra
att frost eller is bildas på evaporatorn. Om detta
inträffar, ställ in temperaturreglaget på ett
varmare läge för att möjliggöra automatisk
avfrostning och därigenom också sänka
energiförbrukningen.
TIPS FÖR KYLNING AV FÄRSKA LIVSMEDEL
För att få bästa resultat:
• Förvara inte varm mat eller flyktiga vätskor i
kylskåpet.
• Täck över eller förpacka maten, särskilt om den
har en stark smak.
• placera mat så att luft kan cirkulera fritt omkring
den
TIPS FÖR KYLNING
Praktiska råd:
• Kött (alla typer): lägg i lämplig förpackning och
placera på glashyllan ovanför grönsakslådan.
Förvara kött i högst 1-2 dagar.
• Tillagad mat, kalla rätter: täck och placera på
vilken hylla som helst.
• Frukt och grönsaker: skölj noggrant och lägg i
speciallådan. Bananer, potatis, lök och vitlök
som inte är förpackade bör inte förvaras i
kylskåpet.
• Smör och ost: lägg i en lufttät behållare eller vira
in i aluminiumfolie eller i en plastpåse för att få ut
så mycket luft som möjligt.
• Flaskor: sätt på kapsyl och sätt dem i dörrens
flaskhylla eller (extrautr.) i flaskstället.
TIPS FÖR INFRYSNING
Här följer några värdefulla tips som hjälper dig att
använda infrysningsfunktionen på bästa sätt:
• den största mängd mat som kan frysas inom 24
timmar anges på typskylten.
• frysprocessen tar 24 timmar, inga andra
livsmedel får läggas i frysen under denna tid.
26